Sumci - přívlač - Praha

Zdravím !!!!!
Chtěl bych se zeptat, kam na sumíky s vlačákem v Praze?
Jsem z Libně a místní zátoky už nejsou to, co bývaly a hlavně s vlačákem jsem tam moc úspěchů nikdy neměl. Kdyby mi dal někdo nějaký TIP, byl bych moc rád... Můžu naoplátku poskytnout info o Lbeňských ramenech. Díky moc za každou radu!!!
Autor diskuse: gaddy - Profil , 25.8.2008 dravci - revíry, cestování

Vladímir_Nikitin. - Profil | St 27.7.2022 9:59:15

Trochu to tu oživim. Na Vltavě jsou 2 mista kde se hodně zdržujou sumci. 1. Pod zoo a u trojske lávky. 2 místo je kolem Císařke louky. V tom přistavu a taky na hlavním toku. Občas i někde kde do vltavy vtekaji male řičky např. Botič, Sařecký potok, Rokytka. Ale museji ty řičky být rozvodněny po deští. To je všechno co vím a místech vyskytu sumců ve Vltavě.

Tarn - Profil | St 27.8.2008 9:22:36

Včera jsem tam byl na večer asi od 19 do 22.30 a ani ťuk. Mluvil jsem s místníma a je to tam jak o závodech. Asi to bude trochu lepší po prázdninách až se kemp trochu vyprázdní. Ryby tam šly cca před týdnem (prý) ale jen kudly a sumíci do metru. Chytlo se tam pár slušných candošů, ale všechno rybičkáři. Pod jezem není voda, ale mělká louže. Tolik aktuální info z "ostrova" u Třebáně.

gaddy - Profil | St 27.8.2008 5:21:59

Elhierro:

Jooo....Hlásná třebáň je krásná!!!

Tam chytám pouze pod jezem na plavačku a občas přívlačí.
Bych nevěřil, co všechno se tam dá vytáhnout z vody... a jakých rozměrů.

Na rybičku jezdím ještě o něco dál. Když jedeš směrem na Karlštejn tak za cedulí konec Třebáně sjedu k řece kolem kempu a vracím se zase kousek zpět po proudu. Moc pěkný chytání a hlavně klídek.

Asi zkusím ve čtvrtek přes den štěstí s woblerem v těch Mokropsech. Třeba se nějakej sumík nechá ukecat...:))

Elhierro - Profil | Út 26.8.2008 11:03:40

gaddy: tak to jezdíme asi na stejné místo. Do Třebaně jezdím na ostrov na pláž (cca 200 m pod jezem) nebo pak na druhou stranu pod skálu. Tam je větší hloubka a tam odtud vyjíždějí sumáci na lov k té pláži. :-)

gaddy - Profil | Po 25.8.2008 23:02:38

Jasný ..vše ví, vše zná a dokáže chytit sumce i u nás v bazénu. Nee.. díky. To raději milion prutohodin a prošlapaný boty

gaddy - Profil | Po 25.8.2008 22:22:25

Díky za tip..zkusím se tam podívat. Jinak na Berounku jezdím, ta je super. Jezdím sice o něco dál (do Třebáně), ale voda se v této oblasti moc neliší. Je tam moře štik. V Libni to bylo perfektní tak o dva roky zpět a dále do minulosti ..co se sumců týče. Ne, že by tam už nebyli, ale rozhodně né v takové míře. Každopádně díky a petrův zdar

Elhierro - Profil | Po 25.8.2008 9:45:36

gaddy: no V praze je to čím dál horší co se sumců týče. Ale jeden tip bych možná měl. Víš kde je ČOV v Bubenči? Tak když projdeš tou fabrikou směrem k Vltavě a půjdeš po řece směr Roztoky, tak asi po 1 km se do Vltavy vlévá nějaká "stoka" z té čističky. Ryb je tam spousta, hlavně boleni, kapři jako poleno ale už jsem tam uvláčel i sumce. Sice nic extra, jen 87 cm, ale jsou tam i větší. Nedávno jsem tam u břehu viděl zalovit docela velkého, měl tak přes metr. Je to ale těžká voda, dravci tam mají mraky přirozené potravy. Ale za pokus to stojí. Jinak bych spíš doporučil vyjet na Berounku 1, v Mokropsech pod skálou je sumců hafo. A to i přes 140 cm.