Feeder a kalna voda

Chytate na feeder aj v kalnej vode? Ak hej, tak piste, ake montaze a nastrahy pouzivate.
Autor diskuse: matej172 - Profil , 26.7.2008 feeder - techniky lovu

anguilla - Profil | Ne 27.7.2008 23:01:30

Juraj: ona to asi bude tím, že každý vážeme jiného pátera. Z kmenového vlasce udělám velkou smyčku a klasickým provlečením (3x) udělám uzel. Smyčku přestříhnu tak, aby spodní konec měl asi dvě třetiny a horní zbytek. Na horní dám krmelec, popř olovo a na spodní (delší) navážu forpas přes obratlík a nemotá se to prakticky nikdy. Průběžku jsem řešil proti zamotání trubičkou, ale i tak se mi poměrně rychle porušil fous o krmítko, protože se občas motal.

Juraj - Profil | Ne 27.7.2008 22:46:39

anguilla: Tak to jsem z toho jelen. Já mám přesně obrácený problém. průběžná sestava se mi nemotá a protože jsem lenoch, tak ji používám v 90% případů. Naproti tomu páternoster je nepochybně daleko citlivější, ale protože se mi neustále motá, přichází na řadu až když už opravdu není zbytí (bahnité dno, velmi opatrné braní atp.). Jaké je prosím to kouzlo, že se ti páternoster nemotá? Používal bych ho s chutí opravdu mnohem častěji. Zatím mě jen většinou přivádí do varu.

anguilla - Profil | Ne 27.7.2008 22:05:52

Při kalné vodě chytám na feeder stejně jako při klasickém stavu. Montáž volím poslední dobou paternoster v obou případech (hlavně kvůli zamotávání), rozdíl v záběrech oproti průběžce nepozoruji. V mém případě se jedná o lov na řece Berounce. Po vypilování délky návazce může rodeo začít :-)

Miky26 - Profil | Ne 27.7.2008 20:34:35

záleží také na velikosti toku a jeho proudu,pokud je voda proudnější je určitě lepší když chytáš kousek od břehu, vyhneš se plovoucímu bordelu pod vodou a falešným záběrům, eliminuješ i tah vody na špičku a můžeš použít i jemnější.Nejlepší zkušenosti mám s hnojáčkama jenom propíchlé přesně v půlce a 3- 5 kousků na háček.Zachovávají si i v kalné vodě svoje aroma a rybky je podle mých zkušeností rychleji najdou.Pokud se jedná o potoky, jsem naučenej z Balnice vlašimský vyhledávat místa , kde se voda točí v tůních a ty rybky to tam při kalnej vodě vyloženě čekaj.

Zachy - Profil | Ne 27.7.2008 13:22:49

Jsou místa,kde si zachytám pouze když voda stoupne.Pak chytám na paternoster s délkou kolem 80cm-100cm.Jako nejlepší nástraha se mi osvědčili malí hnojáčci.

mirmen - Profil | Ne 27.7.2008 8:52:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jo, i při kalné vodě se dá chytat .... někdy úspěšně....jindy neúspěšně .... chce to používat aromatičtější krmení, živočišnou nástrahu ( hnoják, rousnice, kombinace žížaly s kukuřicí apod.) .... a taky věnovat větší pozornost výběru místa....často se vyplatí chytat blízko břehu ....
kalná voda je většinou po nějakém silnějším nebo přívalovém dešti ..... ryby sbírají utopený hmyz , který se při lijáku dostal do řeky, žížaly ze zeminy splavené deštěm do řeky apod. ..... proto se vyplatí chytat tam, kde se usazuje potrava a kde má ryba klid ..... vybírat místa za překážkami, potopeným stromem, naplavenou kosou .... a co bere .... znám jen řeky a říčky kam chodím, proto vím, že na některých místech může vzít parma , jinde cejn, podoustev, kapr, lín .. jsou ale dny, kdy ryby nepřesvědčím a kdy prostě nejdou , ať dělám co dělám ( změna tlaku nebo jsou nacpané k prasknutí nebo mají nějaký jiný, nám rybářům neznámý důvod ) .... nebo mám ruce volšový ..................za povodně, kdy řeka leze z koryta, ryby nechytám.

matej172 - Profil | So 26.7.2008 19:46:48

ja som chcel vediet ci sa oplati chytat ryby ked je kalna voda lebo bol som dnes a nebrali ani nosale (Podoustev( ktorych je tam vela

mirmen - Profil | So 26.7.2008 18:31:29

matej172 .. nástrahu podle ryby ... velikost háčku podle sousta .. to přeci záleží na tom, jakou rybu chceš chytat ... zkus si pročíst některé věci z archivu otázek ... >>> otázky > kategorie FEEDER > nástrahy a návnady

matej172 - Profil | So 26.7.2008 17:54:44

a na priehradu co take by bolo dobre

mirmen - Profil | So 26.7.2008 17:41:01

Nejjednodušší průběžnou nebo paternoster, lov podle síly proudu, většinou na tišině za překážkou, nástraha žížala, červ, případně kombinace zrnko kukuřice& hnoják nebo zrnko kukuřice & červ ( kostnak). Pokud chytám na pečivo, tak většinou dipuju.

Netipa - Profil | So 26.7.2008 17:27:43

V kalný vodě chytám na rousnice popřípadě na žížaly s primárním záměrem ulovit parmu. V tomto případě mám průběžnou motnáž, olůvko dle síli proudu a návazec k 1m