Rybaření v německu

Ahoj kolegové, chtěl bych se optat jestli někdo neví jak je to s rybařením v Německu. ... Rybářský lístek, povolenka a další drobné informace. Díky za jakoukoliv odpověd
Autor diskuse: Berty - Profil , 10.2.2008 všeobecné - ostatní

hudy1969 - Profil | Po 16.9.2013 21:05:12

tak to je divný,tady v čr po vzoru jiných zemí budou dávat kde komu povolenku,tady by si měli vzít příklad

sportsmen - Profil | Po 16.9.2013 20:57:40

Využiji již založeného vlákna a připojím se s otázkou. Má někdo z Vás zkušenosti s lovem na německých řekách Inn a Isar? Rád bych zacílil na velké parmy, lipany, mníky a hlavně hlavatku :) Povolení už by nemělo být tak těžké získat a již na něm pracuji. Rád bych kdyby mi někdo poradil na jaké úseky řeky se zaměřit. Budu rád za jakékoliv informace.

lado40 - Profil | Čt 25.10.2012 11:42:23

Rád bych oživil tuhle otázku...

Berty - Profil | Čt 14.2.2008 15:36:09

Díky moc za odpovědi, únorové Rybářství si určitě přečtu. To richtich - německy umim tak nějak, tak uvidím co se dá dál dělat

richtich - Profil | Út 12.2.2008 9:28:34

Berty: Clanek v casopise Rybarsvi jsem necetl, ale mensi osobni zkusenost mam, jelikoz bydlim v Nemecku. Minulej rok sem si chtel poridit zdejsi povoleni, tak sem se ptal v obchode a primo na svazu. Bylo mi receno, ze si jednou za rok muzu zazadat o rybarskej listek na jeden mecic (tusim 17eu) k tomu samozrejme povolenka dle typu vody, ktera je uz o poznani drazsi a cena je v kazde spolkove zemi jina. Take pravidla lovu jsou v kazde spolkove zemi jine. Kdyz jsem se ptal na moznost prihlaseni do nektere organizace, tak to bylo problematicke. Nekde nepribiraji vubec, nekde je problem s vydanim povolenky. Nejlepsi by prej bylo udelat zdejsi kurz a slozit zkousky...coz take neni levna zalezitost...mozna chteli jen ze me vytahnout prachy. Sami me rekli, ze Nemec nema problem se v CR nahlasit do organizace ale opacne to tak lehke neni. Kazdopadne bych rekl, ze zalezi do jake spolkove zeme by ses chtel vydat a na koho narazis pri vyrizovani. Na privatnich vodach by to snad mohlo byt bez problemu. Jinak jestli umis nemecky, tak docela dobre forum je www.anglerboard.de . Tam muzes otazku polozit take a treba ti odpovi nekdo primo od zdroje kam bys mel namireno. Jestli ma nekdo dalsi zkusenosti, tak by me to take zajimalo....ten clanek si musim sehnat :-)

Přemet:-) - Profil | Út 12.2.2008 8:50:13

Berty: Přesně jak píše burda. Četl jsem to a nestačil jsem se divit, jak naši němečtí kolegové musí chudáci na břehu zabíjet ryby a zakopávat je na bezpečném místě :-)) Fakt si to přečti a budeš velice překvapen, kolik taková povolenka stojí a jaké peripetie budeš muset absolvovat.

burda - Profil | Út 12.2.2008 8:32:58

Sežeň a přečti si únorový časopis Rybářství. Jeden čtenář žijící v Německu tam napsal zajímavý článek k tomuto tématu. Myslím, že by ti to mohlo něco říct.