Poraďte...

Ahoj kluci,
můžete mi někdo poradit? Chci zkusit potravinářské práškové perníkové aroma.Kolik ho ale dát na kilo boilies směsi.Nemám s ní zkušenosti.Dík
Autor diskuse: Shark - Profil , 25.5.2004 kaprařina - nástrahy, návnady

vladys | Út 1.6.2004 7:42:40

Shark> osobne s nim nemam skusenosti, pouzivam, ale casto praskove aromy, takze na zaklade skusenosti s nimi by som odporucil zacat s dvomi polievkovymi lyzicami na kg suchej zmesi. Pripadne skus davkovanie v mensich mnozstvach, t.j. na 100 az 200g zmesi a vzdy pridavat aromu v urcitom pomere 1;1,5;2... polievkove lyzice atd./na kg... Napr. pecenova {jatrova} aroma mi najlepsie chyta v mnozstve 1,5 pol lyz. na kg zmesi

miki | St 26.5.2004 17:26:22

Dicky-Shark: Aha, tak teď se to vysvětluje. "Perníkové koření" je opravdu anýz, skořice, hřebíček atd. Když budu vycházet opět z plavačky, dal bych toho tam tolik, aby to ze směsi bylo znatelně, nic méně decentně cítit.

Dicky - Profil | St 26.5.2004 12:00:13

Pozor! Nezaměňovat kypřící prášek do perníku s perníkovým kořením! :o)) Po kypřícím prášku těsto kyne, ale směs koření do perníku (mám doma sáček od Kotanyi) je vyloženě jen namletá směs koření ... anýz apod.

Shark - Profil | Út 25.5.2004 20:50:52

>Miky-Honzas<
Díky kluci,je to na boilies a je to prážkový perníkový aroma do oplatek.Mě jde hlavně o to, kolik ho dát na 1kilo boilies směsi,aby to nebylo převoněný.Jinak dík za názor.

miki | Út 25.5.2004 17:56:19

Kypřící prášek do perníku občas používám a navoním s ním cca 2,5kg směsi. Mimo to používám i perníkové těsto v prášku, které rovněž přidávám do návnadové směsi. Vzhledem k tomu, že je v obou pouze "perníková vůně", doporučuji použít namletý perník.
Pozor!! vycházím z krmení pro plavačku, boilies jsem z toho ještě nedělal.

Honzas - Profil | Út 25.5.2004 6:46:39

Nemyslíš prášek do perníku ? To bys pak ale asi měl plovoucí boilie.