Nevíte co se děje s Litavkou?

O víkendu jsem byl v Jincích. Koryto vydlážděné - vybetonované, vody málo - přes splav neteče nic, spousta řas a kalu, na revíru ani ťuk, zato jsem viděl aspoň 10 zdechlých potočáků, nejv. 45 cm.
Autor diskuse: ježdík - , 4.5.2004 muškaření - revíry, cestování

LumirV | Ne 9.5.2004 22:57:48

ehm. Jako ,,,

LumirV | Ne 9.5.2004 22:56:27

v_l_k: Joko Rožnovák můžu jen souhlasit - za to jak tady zprasili Bečvu by někomu zasloužilo urvat koule...

mirmen - Profil | Út 4.5.2004 15:34:25

v_l_k: odpověď je jednoduchá. Pokud organizace chce přežít, musí mít práci. Aby měla práci, musí mít společenskou objednávku.
Jak ji získá? Tím, že vystraší obecní zastupitelstva povodněmi a navrhne řešení _ urychlení odtoku vody z bezprostředně ohroženého území obce. ( Tím se ale problém přesune po toku níž a vznikne tak další společenská objednávka=práce=zisk).
Teoreticky je potřeba stavební povolení a tedy i stanovisko orgánů ochrany životního prostředí.
To by ale - z jejich pohledu - připustil jen idiot ( vždyť by se do toho začlo šťourat a nedej bože, třeba by jim někdo zásah do krajiny zakázal!! Pak by prachy nebyly!!)
Proto se snaží jednu velkou devastační akci ROZLOŽIT tak, aby se dalo postupovat PO ČÁSTECH, které už stavebnímu řízení NEPODLÉHAJÍ !!!!
Na jeden rok se navrhne pouze protipovodňopvá údržba třebas jen několikaset metrů břehu. Na druhý roh ( či jiný kvartál) se uskuteční zase pár set metrů na jiném místě či protějším břehu. A pak se zase v rámci "údržby" dodrbe zbytek. Mají na to pár šikovných sviní, které jim najdou skulinku v zákonech.
Pro ty, kteří prožili povodně na Moravě, dávám typ:
www.veronica.cz ( v sekci propramy-voda najdete článek :Povodeň na Moravě v ekologických souvislostech). Nečtěte všechno, přelítněte očima a soustřeďte se na závěr.

Royale with Cheese - Profil | Út 4.5.2004 13:50:40

To je kultivace toku, co se divíš?

Robert - Profil | Út 4.5.2004 11:13:42

Vždy, když se staví například čistírna vody, je místně přilehlá rybářská organizace přizvána jako účastník stavebního řízení. Mám za to, že i v případě plánované devastace toku tomu tak je.

xycht - Profil | Út 4.5.2004 9:48:11

v_l_k: přesně tak to je s těmahle ochranářema, do píčovin šťouraj,ale o pořádný věci, který nejsou mediálně tak zajímavý, tak o ty se nestaraj. Už dávno mě zklamali.

v_l_k | Út 4.5.2004 9:22:25

Dovolil bych si položit podotázku: Je možné, aby různé organizace (povodí), př. třeba u nás na Rožnovské Bečvě prováděla jakékoliv úpravy toku, které sice pomohou odvést velkou vodu pryč, ale zcela ničí život ve vodě. Dlouhé úseky s malou hloubkou, likvidace stávajících splavů, rovnání koryt....atd. Nejvíc mě vadí, likvidace splavů, kde v horkých létech byla alespoň nějaká voda a docházelo k okysličování vody. Ptám se: jelikož se jedná o stavby, které určitě vyžadují stavební povolení a vyjádření dotčených orgánů, nemohou třeba ochranáři vydat nějaké stanovisko, kterým by mohlo dojít, alespoň nějakému kompromisu mezi lidmi a přírodou.....Ti ochranáři, kteří dokážou s úspěchem blokovat výstavbu nových silnic nebo i zda má mit domek hnědou střechu a né červenou....

Le Big Mac | Út 4.5.2004 9:09:58

Ne, je to jinak. Ryby se vysazovaly před zahájením, jenže dostaly moc kyslíku a nerozchodily to. Je to info od kámoše, kterej tam zahajloval. Mrtvý ryby byly na celý pstruhovce, rozdejchalo jich to jen pár.

Miloš_diakritický | Út 4.5.2004 8:48:12

Položil jsi otázku a hned jsi si na ní odpověděl !