ME národů v plavané Uherské Hradiště

Tak jsem se zamyslel, proč se dělá ME v plavané v Uherském Hradišti na řece Moravě a ne třeba na Labi v Pardubicích. Vedla mě k tomu tato úvaha. Labe v Pardubicích zná velká část naší reprezentace (Konopáskové) tak dokonale, že naši kadeti a junioři na této trati získali tituly mistrů světa. Na těchto titulech mají svůj podíl právě bratři Konopáskové (samozřejmě nejen oni) a jejich rady a znalost trati. O tom nelze asi pochybovat. Proč tedy nevyužít domácího prostředí základu naší reprezentace a pro úspěch tím udělat maximum. Zdá se mě, že případný úspěch na tomto klání asi nebude tím hlavním motivem při rozhodování, kde toto ME udělat. Nebo se pletu? Co si o tom myslíte vy?
Autor diskuse: Petr Havlíček - Profil , 25.1.2008 plavaná - ostatní

Petr Havlíček - Profil | St 6.2.2008 11:49:16

Takže mě dovolte, jako zadavateli této otázky k malému shrnutí a návrhu na to, jak z toho ven.
Myslím si, že by bylo dobré zakopat válečné sekery a přestat si vyčítat za co kdo může a nemůže. Doufám, že když nic jiného mohla by tato diskuze alespoň trochu pročistit zakalené vody plavačkářského sportu. Určitě je více problémů k řešení. Odboru LRU přeji, aby dokázal při svém rozhodování v tak zásadních věcech jako ME, MS apod. najít sílu a k rozhodování přizvat i ty, kterých se to taky týká a to reprezentanty, kteří ponesou tu hlavní tíhu k případnému úspěchu, či neúspěchu. Vždyť ta plavačkářská rodina je tak malinká, že by to neměl být zásadní problém. Reprezentantům přeji, aby dokázali překousnout to, že řeka Morava není tím ideálním místem a soustředili se na to, aby to ME v UH dopadlo co nejlépe. Organizátorům MO Uherské Hradiště přeji, aby jim vše vyšlo, tak jak si sami přejí jak po stránce organizační, tak po stránce sportovní. Nám všem ostatním přeji, aby jsme zase po roce zažili tu stejnou radost jako v Pardubicích.

Azbest - Profil | Út 5.2.2008 22:17:15

No a když můžou český media(TV) natáčet kašparoidního Vágnera jak "loví" sumce v Praze,tak by taky mohl někdo zkusit pozvat nějakej inteligentnější štáb na natočení nějakého skutečného pořadu(nebo aspoň spotu) z toho to mistrovství.Ovšem jednat by se o tom už mělo dávno-třeba ještě není pozdě.
Propagace rybařiny prostřednictvím jednoho šaška je bída a závodní rybařina vůbec.A to máme lidi,kteří skutečně mají co ukázat a nemusejí jen mlejt pantem a lhát.

Topaga - Profil | Út 5.2.2008 21:59:50

hraji. Těsně vedle, nemám, ale hodím jim mail. Já jen pro sebe hledal více informací a tak jsem je sem přidal.

hraji - Profil | Út 5.2.2008 21:52:40

Topaga: OK, nabyl jsem nesprávného dojmu, že s tím máte něco společného a můžete to opravit.

Topaga - Profil | Út 5.2.2008 21:51:07

hraji: Ano všiml jsem si také. To se stane. Dále už to mají v zápisu dobře.

Flander - Profil | Út 5.2.2008 21:41:06

Taky přeju naší repre v UH hodně závodnického štěstí a úspěchů!!! (Jen škoda, že to mám tak z ruky)

Této diskusi jen přihlížím a bylo toho tu řečeno hodně. Doufám ale, že to jen důkazem toho, jak mají lidé o plavanou zájem a není jim lhostejná. Petrův zdar

hraji - Profil | Út 5.2.2008 21:35:39

Topaga: drobná chybka se vloudila v nadpisu v datumu jednání (nesprávný rok)

Topaga - Profil | Út 5.2.2008 21:29:20

Kdyby si chtěl někdo počíst.
http://www.rybsvaz.cz/?page=rada/odd_sport_mladez/lov_ryb_plavana/zapisy_ze_zasedani
+
http://www.rybsvaz.cz/?page=rada/odd_sport_mladez/lov_ryb_plavana (ME 2008)
Klukům držím palce a věřím, že budou mít dostatek času i klidu na plánované tréninky i samotné závody (co nejméně podobných diskuzí).

hraji - Profil | Út 5.2.2008 20:00:56

MichalŠ - Profil | Út 5.2.2008 19:18:32

Pořadatelem je MO UH

MichalŠ - Profil | Út 5.2.2008 19:15:56

MRKnato>na každé schůzce přípravného výboru zástupci RSK řekli co zajistí sami a co potřebují zajistit od ČRS (včetně finací). To že vše dopadlo tak jak dopadlo bylo vinou pozdního řešení problémů (viz čárkaři). To že nebudou jsme se dověděli v pátek večer před závodem. Proto museli nastoupit diváci (a to je jen jeden z mnoha problémů). Vznést požadavky dříve vše by asi dopadlo jinak. Já osobně si velmi cením práce Milana Víšků, Milana Vrány a jeho tříčlené party HIC, kteří makali od rána do večera jak motorové myši, ale PĚT MAKAJÍCÍCH lidí z pořádajícího klubu je příliš málo.

MRKnato - Profil | Út 5.2.2008 18:57:40

MichalŠ : Mně šlo hlavně o to, že když je Pardubicím od vás vytýkáno, že akce byla hrubě nezvládnutá, jaké předpoklady, hlavně finanční, jste pro to učinili? Mohl RSK Pardubice sám objektivně tuto akci zvládnout? Bude ME 2008 v UH také pořadatelsky zajišťovat místní plavačkový klub? Tyto informace v oficiálním stanovisku chybí.

MichalŠ - Profil | Út 5.2.2008 18:56:59

Pepo musím tě trochu poopravit. Nikdo nepsal, že nic nevíš o plavané. o té toho víš sakra dost. přečti si to pořádně. Konkrétně mne jsi urazil tím, že jsi čtyři dny starému výroku pronesenému v restauračním zařízení dal úplně jiný smysl než který měl. Víš to velmi dobře a vysvětlili jsme si to i dnes v telefonu. ostatní mi nepřísluší hodnotit. Nikdo by také neprobíral loňské Pardubice nebýt této otázky a tvrzení jak jsou Pce vynikající organizátoři viz níže. Vzhledem k třem titulům mistrů světa a dalším úspěchům jsem já osobně vůbec nechtěl otázku hodnocení průběhu MS otevírat. Proč si kazit radost. Proto také kritika neproběhla dříve. teď už vidím, že to byla chyba, prádlo se mělo přeprat hned v prosinci a byl by klid.

JARYK - Profil | Út 5.2.2008 18:40:33

pánové,vím asi blbá otázka,ale kdy se koná to ME?Jsem z UH a rád bych to se zajímavosti věděl

77pepe - Profil | Út 5.2.2008 18:38:26

zase musím porušit,co jsem napsal v mém posledním příspěvku,ale chtěl bych naposledy zareagovat na vyjádření od odboru.Myslím,že ani v jednom z mých příspěvků jsem žádného člena odboru nepomlouval a určitě neurážel,že jsi to tak ztáhli na sebe,to je jejich problém.Když napíšou něco ve stylu,že nejsem informován o české plavané,o kterou tady v tuhle chvíli jde,tak tomu se musím opravdu zasmát! Hlavně,že někteří členové mají dostatečné a přesné informace o celém dění,když mohou s klidným svědomím volit a rozhodovat o některých věcech,aniž by to třeba projednali na svých krajkých zasedáních!
Co se týče kritiky na RSK a MS juniorů,tak to je taky moc krásný!Hlavním pořadatelem celé této akce je ČRS a ten si zvolil p. Milera(pořadatel MS hendikepovaných) za člověka,který postaví tým lidí spolu se členy RSK a pokusí se tuto akci co nejlépe uspořádat,jenže nastal obrovský problém, p.Miler se z velmi vážných důvodů omluvil a teď co s tím?Nikdo ze členů ČRS se na jeho místo nehrnul a tak se RSK nabídlo,že to celé převezme,protože se s tím nedá nic moc dělat a všichni členoné výboru MS nabídli pomocnou ruku,to že byli problémy se teď najednou hodí na RSK a všichni ostatní už za nic nemohli a je klid! Můžu k tomu říct jen jediné, i kdyby MS v Pardubicích dopadlo organizačně v pořádku,tak to stejně nic nezměnilo na tom,že ME se bude konat v UH,protože už v brůběhu MS juniorů se UH jen potvrdilo!

MichalŠ - Profil | Út 5.2.2008 18:35:59

MRKnato>na to máš samozřejmě právo. Já ti to z hlavy nenápíšu, nechci plácat nepřesná čísla. Nejlepší máš napsat mail přímo na rybsvaz, odbor plavané, paní Poslušná bude schopná ti to vyhledat. Já ti jen mohu napsat, že hlavní příjmovou položkou je startovné jednotlivých zemí a sponzoři. Pokud si dobře pamatuji nebylo MS J+K nijak pro ČRS ziskové. Ale opravdu nechci sypat z rukávu nepřesná čísla.

MRKnato - Profil | Út 5.2.2008 18:21:02

MichalŠ : pakliže je organizátorem podobných akcí ČRS a já jeho člen, mohu znát rozpočet na MS juniorů 2007 a plánovaný rozpočet ME 2008? Mohu znát konkrétní sumu, kterou jste uvolnili pořadatelům MS juniorů 2007, RSK Pardubice pro přípravu?

MichalŠ - Profil | Út 5.2.2008 16:05:26

splávkař> V podstatě jsi to popsal skoro přesně, jen drobnost: nejezdím z D1 ale po Hradecké. Také děkuji za otevření očí-dodnes jsem fakt nevěděl o tom co se v Pardubicích stalo. Vždyť nikoho z těch lidí ani neznám a jen mi v ČRS přidělávají práci s tím, že pořád něco chtěj. To víš mi bafuňáři s prostým lidem přijdeme do styku málokdy, tak se nediv když se zlobíme, že nás nevítají hostesky.

Zkus si někdy, než začneš plácat, zjistit skutečnosti. budeš možná méně vtipný, ale aspoň v obraze.

Petr Havlíček - Profil | Út 5.2.2008 14:39:35

Mrknato: omlouvám se za reakci. Ihned jsem nepochopil ...

splavkař - Profil | Út 5.2.2008 14:35:31

MRKnato: ty jsi za mě napsal druhou půlku příspěvku...
MichalŠ: Kdo vlastně to MS v Pce pořádal, co všechno má pořadatel vlastně za úkol, čí je to vlastně fiasko o kterém se dnes prostý plavačkový lid dozvěděl?

Petr Havlíček - Profil | Út 5.2.2008 14:31:32

Mrknato: prosím tě nevíš která bije. Jdi dávat svoje moudrosti tam, kde o to stojí. Pakliže tady na Mrku taková rubrika ještě nějaká je.

splavkař - Profil | Út 5.2.2008 14:30:44

Michal Š: Z toho co bylo v pardubicích špatně, jsme se dozvěděli co vlastně pořadatel takové akce musí všechno zařídit. Je to opravdu velkej kus práce, a hlavně se tam potkávaj dva zcela odlišné obory. Je potřeba zajistit všechno to fungování toho co se motá kolem vody, závodění atd. to je v podstatě spousta,, špinavý,, práce která může být pro mnohé rybářské nadšence koníčkem... Pak je tu druhá stránka , a tou je zajištění všech věcí které se týkají vyřízení formalit, zajištění kompletního servisu pro závodníky, doprovod, oficielní stránku věci a všechno to co s tím souvisí... Z výčtu toho co bylo špatně a z toho jak jste se o všem dozvěděl by člověk mohl mít pocit, žě jste toto všechno předali pořadaleli, dali mu svou plnou důvěru, takřka neomezené prostředky a tím pro vás fáze příprav končila. Pak uběhl nějaký čas, v kalendáři se objevil zakroužkovanej datum a vy jste se vydali na cestu do Pce. A tam už ta hrůza začala- Bloudili jste, ti parchanti pardubický nedali na D1 šipky kudy tam, vy jste na místo přijeli pozdě a i přesto tam na vás nečekaly televizní štáby, hostesky s chlebem a solí , no , možná by se dal prominout i perník, když už je to v pardubicích. Poté, když jste se chtěli postavit do čela úvodního ceremoniálu jste zjistili, že on vlastně není připraven......... Musela to bejt fakt hrůza, zjistit jak vám ta vrcholná akce, asi největší svého druhu u nás za vašeho fungování nefunguje ... Pak následoval týden, kdy jste se s ostatními oficíry proháněl kolem trati, kopal, sekal trávu,jezdil do globusu pro sekanou aby ti naši malí závodníci nebyli o hladu, likvidoval hmyz a navíc u toho obcházel nalíčené pruty členů rsk, a to všechno obhajoval před delegáty.... Je škoda, že jste si trochu nevšimli těch nadšenejch lidí, kteří to všechno dění pozorovali ač nevěděli oč vlastně jde,těch co se na tu velkou slávu naší plavaný přijeli podívat, pro mnohé to bylo opravdu svátkem ................................................., a milion dalších věcí nebudu ani jmenovat. Ted už se nedivím, že jste si neuvědomili, co že se tam vlastně pro českou plavanou před zraky celého světa událo, že jste neměli ani síly přemýšlet co tomu napomohlo a kdo všechno se na tom podílel. Když pak ještě na MRKU čtete o velikosti úspěchu a ono se tam slovo Pardubice objevuje častěji než ČRS a pod, když někde jsou zmiňována jména, opakujou se tam písmena jako Kono....... chápu i averzi ke členům tamního RSK.

MRKnato - Profil | Út 5.2.2008 14:20:25

Pike : v tom jsme zajedno, ale buď je zájem uspět výsledkově, nebo uspořádat párty. Já si neumím představit, jak plavačkový klub pořádá mistrovství Evropy? Je nejvyšší čas změnit stanovy a oprostit ČRS od tohoto břímně a jasně si říci, zda.li je lov lovem, nebo sportem.

Petr Havlíček - Profil | Út 5.2.2008 12:51:59

Pike: ale to je v pořádku s tím souhlasím. Ale pan Švehla ty důvody uvedl jiné. Dokonce napsal, že i o Pardubicích uvažovali.
Já napsal, že když by nebylo mé otázky, tak se o "bordelu" v Pardubicích (jak jsi napsal, pakliže nějaký byl) ani nedozvíme.

doncoyote - Profil | Út 5.2.2008 12:49:15

Mě na tom Oficielním stanovisku SO LRU-plavaná k diskuzi na MRKu spíše překvapil fakt, že výběr byl konán již před dvěmi roky. Za dva roky se situace a stanovisko oslovených může změnit zásadně. Uznám, že mezinárodní federaci místo konání musí být předáno s dostatečným předstihem, leč určitá nejasnost zůstává.
Jak bylo napsáno, organizace v Pardubicích asi nebyla ideální. Berme to jako fakt, který již nezměníme. Leč ve standardních procesech dochází ke zjištění příčin nedostatků, nápravným opatřením a ve výsledku posunutí úrovně procesu výše, s přihlédnutím k vyřešení předchozích problémů.
U naší SO LRU-plavaná mi trochu chybí sebereflexe. My jsme chyby neudělali, Pardubice to zabili a ještě si dovolí mít řeči.
Zapomínáte však na zásadní věc. Na ty problémy a chyby se zapomene. Že se to třeba Pardubičákům úplně nepovedlo nebudeme řešit možná za rok, možná za dva. Ale určitě se nikdy nezapomene na výsledky našich hendikepovaných i mládežnických kategorií, kterých právě v Pardubicích dosáhli. A to dělá úspěch pořadatele, pořádající země i reprezantů. A my moc mistrů světa nemáme. Alespoň ne tolik, abychom v rámci jakési uraženosti úspěchy plýtvali.ˇ
V této chvíli asi jiné řešení neexistuje, ME proběhne tam, kde proběhnout má a věřme, že nějkého jásavého úspěchu dosáhneme..

Pike - Profil | Út 5.2.2008 12:37:03

Petr Havlíček: To, že se popsaly nedostatky Pardubic je naopak dobře, tedy za předpokladu, že skutečně byly. Někdo tu chtěl vědět, proč se MS nekoná v Pardubích a podle mne jsou to vedle nepřihlášení Pardubic další důvody, proč by se MS nemělo konat právě tam.
Když už se naši představitelé do něčeho pustili, tak radši neúspěch na sportovním poli, než ostuda ze strany pořadatele. Taky nemůžete slyšet jen to, co slyšet chcete

Jen dodám, že výše uvedené platí v případě, že výtky na Pardubice jsou oprávněné a tedy odpověď odboru se zakládá na pravdě.

Pike - Profil | Út 5.2.2008 12:26:50

MRKnato. Takové akce nechť financují sponzoři či příjmy ze samotného mistrovství (jak tu někdo napsal, ubytko a stavu si platí závodníci sami).

Petr Havlíček - Profil | Út 5.2.2008 12:21:57

MichalŠ: ale jděte ... vždyť to není žádná pravda. Vy jste mě napsal všechny důvody vašeho rozhodnutí a já vám napsal, že teď už dokážu pochopit, proč jste nepozvali do výběrového řízení Pardubice. A o tom byla celá moje otázka.
A jen jakoby navíc, jste popsal nedostatky pořadatelů v Pardubicích. Proto to považuji za sladkou pomstu. Protože, když by nebylo této otázky, nebylo by ani kritiky na Pardubice.

MRKnato - Profil | Út 5.2.2008 11:41:02

MichalŠ : tak garant závodní činnosti a organizátor je ČRS, nebo RSK Pardubice? Pak kritika má mířit do patřičných řad svazu. Pouze z peněz svazu a dotacemi od státu takovou soutěž asi nelze na úrovni zajistit.

MichalŠ - Profil | Út 5.2.2008 11:22:04

Petr Havlíček- ....a je to....jinou reakci jsem nepředpokládal. Jestliže někdo "kritizuje" odbor je hrdinou dne. Jestliže se vyjádří odbor, je to msta.

Petr Havlíček - Profil | Út 5.2.2008 11:06:41

... a je to ... Zástupce východočechů možnost pořadatelství Pardubic odmítl, takže předpokládám, že své odmítavé stanovisko konsultoval se zástupci Pardubic. Z vyjádření odboru LRU je jasné, že do výběrového řízení Pardubice nepozvali. Což dokážu pochopit.

Ostatní vyjádření ohledně MS juniorů a kadetů a jeho zvládnutí, nebo nezvládnutí beru už jen jako sladkou pomstu panu Konopáskovi, že si dovolil k dané problematice vyjádřit způsobem jakým tak učinil. Rovněž Pardubice přišli ke zdrcující kritice tak trochu jako slepý k houslím, za což se jim omlouvám.
Že to bylo tak "strašné" v loni v těch Pardubicích jsem netušil.