Boilie bez vajec

Jaký máte názor na výrobu boilie směsi bez vajec? Může to mít oproti normálně vyráběnému boilie nějakou výhodu, nebo si myslíte pravý opak? Osobně si to ani neumím představit, jak se dá takové boilie vůbec vyrobit. To se krom té suroviny, která nahrazuje vejce, přidává pouze voda? Díky.
Autor diskuse: Alcazar - , 3.4.2004 kaprařina - nástrahy, návnady

Bohumil.kuna - Profil | So 7.10.2017 19:48:08

https://ulozto.cz/!8bWcXwE4La0J/boilies-xlsx zde ke stažení složení boiles

je třeba mít excel

Bohumil.kuna - Profil | So 7.10.2017 19:46:59




jak si udělat domácí boiles za 50 kč /kg +- pokračování

Bohumil.kuna - Profil | So 7.10.2017 19:46:05




jak si udělat doma koule do 50 kč za kg - 1 díl

Bohumil.kuna - Profil | Ne 1.10.2017 18:56:37

Smrtak >> nevím co je glycos ale dávám glycerol no a ten na výdrž nemá vliv za to na konzervaci a gumovost jo . Na nerozpustnost ve vodě má vliv počet vajec a jater na kg.

Smrtak - Profil | Ne 1.10.2017 18:43:39

Bohumil.kuna >> s takou davkou glycosu to potom vydrzi pod vodou 3-4 dni?

Bohumil.kuna - Profil | Ne 1.10.2017 16:17:07

tvistr >> no rozmíchám 1:5 s glycerolem a pak do 3 kg dávám asi 1-2 dc +-

tvistr - Profil | Ne 1.10.2017 8:18:37

Bohumil.kuna >> kolik toho konzervantu pereš do kilča těsta Bohušu ????

RK - Profil | So 30.9.2017 13:00:59

Já to bohužel neumím,Beru to trošku jako zbabělost. Ale jak vidím, ty se pak rád ješte projeviš, a sám si zanotuješ, jakej si pašák a jak jsi na tom vyzrál. Máš fištróna, jen co je pravda.

Petr.J - Profil | So 30.9.2017 12:56:03

Musím říci, že možnost blokace idiotů je skvělá věc. Jak vidím, že přijde blb a prudi, hned bloknu a nemusím číst ty kraviny. Doporučuji. Pěkně se mi seznam rozrůstá, hned je na mrku lépe.

RK - Profil | So 30.9.2017 11:56:01

Robur >>
Hele pere to tam košer, nekošer, ale pak si připije ,,Mazel tov" 😁 A těm kaprům to pak vůbec nevadí. Kdo by to byl řekl.

Robur - Profil | Pá 29.9.2017 21:35:46

RK >> doufám, že tomu psovi uřízl napřed vajca, aby to bylo košer dle mustru zadavatel otázky.

Petr.J - Profil | Pá 29.9.2017 20:56:57

RK >> No na tebe jsem tu čekal.

RK - Profil | Pá 29.9.2017 10:11:16

Petr.J >> Jo, narval tam i bůček, manželka ho zapomněla s nákupem v tašce na zahradě na slunci, tak se zkazil. Tak ho tam fláknul taky.....

RK - Profil | Pá 29.9.2017 10:07:53

Petr.J >> Nemusíš nikoho odrazovat. Tohle ví každý. Nakonec , do bolie můžeš rozemlít cokoliv. Kámoš našel přejetýho psa, tak co myslíš? Přísahá, že na nic to nebere líp, než na koule z psího masa. Myslim, že to byl irskej setr.

viceroy - Profil | Čt 28.9.2017 21:33:57

Petr.J >> s tema jatrama a soli naprosty souhlas ......

Bohumil.kuna - Profil | Čt 28.9.2017 21:15:29

Petr.J >> díky ale neboj on si někdo něco najde :-) to víš hodím ho do vody , s podložkou sem taky na štíru , spisovně nemluvím :D :D ale díky

Petr.J - Profil | Čt 28.9.2017 20:59:34

hláskař >> a to se vyplatí :-)

hláskař - Profil | Čt 28.9.2017 20:52:54

Petr.J >> Nechat si je poslat expres,doprava tak za 4 stovky :-)

Petr.J - Profil | Čt 28.9.2017 20:52:16

Slavíček >> Jak by se na poště asi tvářili na balík, který neskutečně zapáchá a teče z toho nějaká močka. Možná že by na to zavolali machry od pomáhat a chránit, jestli se někde nestala vražda.

Petr.J - Profil | Čt 28.9.2017 20:50:03

Bohumil.kuna >> Kapr hezkej, i líbání v pořádku. I ty řeči okolo jsou hezký, já myslím, že jsi se tímto vyhoupl v kaprařském žebříčku hodně vysoko.

Slavíček - Profil | Čt 28.9.2017 20:48:48

Petr.J >> Myslím že by vypadali jak kartáč jak by byly chlupatý od plísně

Slavíček - Profil | Čt 28.9.2017 20:47:26

Petr.J >> V té době jsem na to vytáhl i svuj osobák který jsem překonal až za pár let .Už to bude dobrých 15 let co jsem na to chytal naposled .

Petr.J - Profil | Čt 28.9.2017 20:46:54

hláskař >> Teda to by mě zajímalo, kdybych si to objednal, nejlépe tak v červenci. v jakém by to došlo stavu, při rychlosti naší pošty :-)

Petr.J - Profil | Čt 28.9.2017 20:43:51

Slavíček >> Já to dělal před lety, v té době jsem chtěl spíše ušetřit, ale teď jsem se k tomu vrátil, protože to funguje.

Petr.J - Profil | Čt 28.9.2017 20:34:36

hláskař >> Nechce se mi tu číst ty výplody rádoby odborníků a tak je hned odradím :-)

Petr.J - Profil | Čt 28.9.2017 20:31:49

Pvl >> hovězí jsou levná, normálně to snad ani nikdo nejí. Náš řezník je na krámě nemá, ale když mu řeknu, tak objedná.

Pvl - Profil | Čt 28.9.2017 20:28:09

hláskař >> Dík --- kuwa ..... nejlevnější jsem našel za 26 Nejspíš se běžně za 20 neprodávají ..a nebo jen někde :o§)

Slavíček - Profil | Čt 28.9.2017 20:26:23

Petr.J >>Hovězí játra plus rybí moučka byl můj první opravdu funkční boili co jsem si sám vymyslel .Roky jsem plánoval že se k tomu vrátím a nějak k tomu nedošlo už asi nedojde .

Pvl - Profil | Čt 28.9.2017 20:17:57

Petr.J >> Kde je kupuješ za 20 Kč ..nejspíš nějaká známost :o§)

Bohumil.kuna - Profil | Čt 28.9.2017 20:15:55

Petr.J >> pravdu díš , játra už ted přidávám taky , syrový jsou za pár korun . Uvařím , rozmixuji , přidám česnekovou pastu a konzervant a pak je dávám do boilies . Drží to pod vodou klidně 3-4 dni . De facto , za pár korun uděláš to co v rybařině mají 10-20 x dražší ,.Jo a nekazí se to .
Ps jinak konzervant se dá taky udělat za pár korun ,, a to z glycerolu cca 40 za litr a kys . mravenčí - cena je asi 60za l a smíchat 4:1 hotovo

hláskař - Profil | Čt 28.9.2017 20:02:10

Petr.J >> Právě teď si všechny odborníky (hned 5x) odradil tzv.preventivním úderem :-)

Petr.J - Profil | Čt 28.9.2017 19:48:34

Náhrada vajec, no není to nutnost, ale jsou případy, že část nahrazuji mletými, rozmixovanými hovězími játry. Cena jater je 20 Kč za kilo, ještě je potřeba je trochu naředit vodou, jinak to pojí, že to je až moc. Míchám to 50 na 50 s vejci. Něco málo se tím ušetří, ale to není tak rozhodující, ale důležitější je, že játra mají kapři rádi a na co kupovat litr tekutých za 200, když se dají použít čerstvá, desetkrát levnější. To samé platí o sušených. Samozřejmě už čekám reakce, že koule s čerstvými játry se kazí, že chytají plíseň a podobné tlachy odborníků, kteří to někde zaslechli a budou plácat rozumy, tak pánové odborníci, nekazí ze to více, než s použitím vajec, nijak to neplesniví. Po uvaření nechám den až dva oschnout a šup s tím do soli, tak to vydrží fakt dlouho. Určitě se najdou odborníci, kteří někde zaslechli, že sůl je špatná a koule od soli raby nežerou, tak pánové odborníci, je to blbost. No ale jistě se najdou odborníci, kteří vyrukují ještě s něčím jiným, jsem připraven :-) Blbce tu ze mě dělali mnohokrát a tak to snad vydržím.

ladan1303 - Profil | Čt 28.9.2017 18:42:37

viceroy >> haleluja

Přemas - Profil | Čt 28.9.2017 14:32:38

Koubas >> Melanž (vaječná) jsou je vyklepaná pasterizovaná vejce v kýblu. Ono ani klasické vejce se dnes jen tak nezkazí ... taky se ošetřují, aby déleji vydržela. Není vejce, není jídlo :o)