Bolo by podla Vas viac zaberov,ked by sa nastraha nahadzovala do stredu medzi dve krmne miesta?

Na stojatej vode vytvorime dve krmne miesta o priemere cca 1m,rovnako vzdialene od nas,ktore su od seba 3m/2m,4m,5m,10m...?/.Nastrahu budeme nahadzovat/podla moznosti/do stredu spojnice krmnych miest.Bude viac zaberov?,malo zaberov?,vyskusame to akonahle sa bude dat feedrovat alebo bobkarit?
Autor diskuse: rybopet - Profil , 14.2.2004 feeder - techniky lovu

Martin M. - Profil | Ne 15.2.2004 8:49:41

virta> v podstate souhlasim, ale take zalezi na velikosti "bile ryby". Pokud to jsou 2kg cejni v hejnech po 50 ks jako na Musove, tak mohou kaprum s vytlacenim zdatne konkurovat. Viz zavody Musovsky maraton, kde 80 rybaru chytne za 10 hodin jen nekolik kapru a stovky cejnu. Kdyz tam prijdu sam a krmim "malo" (asi jako jeden zavodnik), tak byvaji cejni a kapri 1:1. Myslim, ze cim vice se vnadi, tim vetsi je podil cejnu a kapri uplne zmiznou. Na celem zavodnim useku se nechytne tolik kapru, co tam chytim za jeden den sam, kdyz tam neni nahazena tuna krmeni.

virta | Ne 15.2.2004 0:10:29

rybopet: No kŕmne miesto ti biela ryba určite neobsadí, resp. nájde ho skôr, ale situácie, že by kapre čakali na kraji, kým sa nakŕmi drobotina, tak ku tej asi ťažko príde v prípade stádového kapra, tie ich isto vytlačia, ak sú tam prítomné. Myslím, že aj pri feederi to tak funguje. Ešte po prvom kaprovi minimalizovať kŕmenie len na udržanie kaprov na mieste, táto métóda je ešte aj na selekciu väčších jedincov v rámci toho stáda, isto že ti tam nejaký starý samotár nenabehne, ale ešte aj tie stádové kapre sa vytláčajú medzi sebou, keď už sú na fleku. Táto metóda minimalizácie krmiva je vyskúšaná. Tvoja úvaha má niečo do seba, ale myslím že je postavená na nesprávnom východzom predpoklade, tie kapre tam určite nebudú vyčkávať a obchádzať okolo, ale tú drobotinu vytlačia, potom už len presne do miesta, odkiaľ prišiel záber, množstvo krmiva podľa vody a obsádky.

mirmen - Profil | So 14.2.2004 20:34:42

Tomas: zakrmil jsem na Správčáku ( do směsi přídavek strouhaného kokosu, který vynášel drobné částečky a vůně do sloupce). Doufal jsem že krmení naláká plotičky a za nimi se stáhnou okouni. Zjoušel jsem na boloňce vodit marmyšku a tahal jsem plotice. Pak že při UL nekrmit :-)

Mimochodem, výborně jsem si zachytal i na "propadávačku", či spíš "spouštěnou", když jsem do sloupce stejně provnazeného házel lehkého waglerka a broček stahoval nástrahu pomalinku do 5-6 m hloubky. Často se wagler ležící na hladině rozjel do strany, aniž nástraha urazila víc jak polovinu cesty ke dnu.

mirmen - Profil | So 14.2.2004 20:29:07

rybopet: pokud fídrařím na stojáku, tak sice krmím 1-2 místa, ale druhý prut ( doplňkový) mám sestavený na záběr větší ryby, na záběr třebas jediný za několik hodin. Ani nechci ten druhý prut vystavit záběrům drobotiny, přehazování xkrát za hodinu. Na druhý prut nastražuji třebas mrtvou rybku na dno, fazoli na kapra, ovoce na amura pod. Druhý prut nahazuji někam, kde nebude ruch kolem krmného místa ( s vyjimkou nastražení na dravce, který je naopak drobotinou často přilákán). Tolik k druhému prutu.
Prvním prutem lovím v krmném místě nebo jeho okolí. Občas ( dle revíru) si souběžně krmím dvě místa ( jedno třebas na hraně u stulíků, druhé na hloubce) a podle počtu záběrů je střídám.Dávám tak oddech místu, kde jsem vícekrát za sebou zdolával, ryby poplašil. Pak házím na druhé zakrmené. Prokrmit dva fleky blízko sebe a chytat mezi nimi jsem nezkoušel. Myslím si, že opatrnější a zkušenější ryby bych poplašil stejně, když by mezi krmnými místy na stojáku bylo jen několik metrů. Fídr chce soustředěnost ( pokud nemáš pípák).

rybopet - Profil | So 14.2.2004 20:27:46

Tomas-to si pis,ze ked ukoncim feedrovacku,tak to na prekrmenom mieste premrskam nejakym twistrikom,akoze vlackar si to neodpustim

rybopet - Profil | So 14.2.2004 20:21:59

Ta diagonala je este lepsia,mne islo o to,ze ked krmne miesta obsadi biela ryba a kapriky vyckavaju na akoze okraji,dostanu sa vlastne do stredu.

virta | So 14.2.2004 20:03:05

Prečo kŕmiť dve miesta v rovnakej vzdialenosti? Skús skôr diagonálu, zaberieš tým aj určitý hĺbkový rozdiel, pri vyvážke bez členitostí dna je to štandardný postup.

Martin M. - Profil | So 14.2.2004 19:34:27

Mozna do tech 4m od sebe by to mohlo fungovat, ale mnohem radeji bych krmil jen takovou spojitou plochu, do ktere umistim vsechny pruty. Spotrebujes mene navnady.

Šlehy | So 14.2.2004 15:23:31

Počet záběrů na feeder nebo na těžko se zvýší,ale půjde asi,dle mého názoru, o přejezdy.Spíše bych to zkusil s plavačkou.

Tomas - Profil | So 14.2.2004 15:10:20

rybopet: nic si z Achila nedělej. Je dobře, že experimentuješ i s věcma, který na první pohled vypadají jako blbosti.

rybopet - Profil | So 14.2.2004 13:51:20

Rybacka je o hladani,objavovani a tiez neuspechu