Úlovky na Orlíku

Jak jste byli v loňské sezoně spokojeni s úlovky na Orlíku a jaké největší úlovky tam máte za rok 2003.Nejvíc mě zajímá kapr a candát.
Autor diskuse: tonysuk - Profil , 6.1.2004 všeobecné - nástrahy, návnady

Tomas - Profil | Út 10.2.2004 15:44:56

Ještě že jsem tam loni nejel, což jsem měl v úmyslu už druhým rokem. Snad to výjde letos.

Frk - Profil | Po 12.1.2004 14:21:53

Jiří/ 2 hausbooty? Máš Volno? Měl bych vážný zájem... .

Mates(původní) | Po 12.1.2004 13:52:11

Letos bych konstatoval dost špatný ve všech směrech.Bílá ryba a kapři ok ale dravci špatný.Podzimní přívač byla tragická,několik štik nej asi 65(něměřil jsem jí) a mnou vyhlášení okouni35+ 1-2ks za lov.Vodu kterou bych hodnotil jako velice vydařenou je Kamýk docela se těším na letošní rok.Hlavně chci pokoušet pstruhy,na podzim byli chyceni 50+potočáci což je nádherná ryba.Kapři cca 250ks,amuři 3ks,cejni,plotice něůrekom.

pampalini - Profil | Ne 11.1.2004 22:36:06

Jako hlubinnou přívlač jsem myslel horor, který se odehrává nad Dědovicema k Jistci a výše, kam voda dovolí. Splašená voda, nemožnost chytat díky supertoleranci některých tahajících,.... No prostě česká klasika.

Osprey - Profil | Pá 9.1.2004 16:45:08

Potvrzuji jeseny. Jsou a pěkní. Neutekli, na Otavě se několik let cíleně vysazovali. Chytal jsem je už několik let od asi 15 cm, dnes mají někteří přes 40 cm. Povodeň jich hodně odnesla do přehrady, ale vyskytovali se tam už před tím.

Souhlasím, že dravci letos nic moc, Navíc jak lítala voda, brali každou chvíli někde jinde a za těch pár návštěv jsem se zrovna do ničeho netrefil. Kaprů byla po jaru kvanta.

Piskotus - Profil | Pá 9.1.2004 11:46:28

Pampalini:Myslím,že hlubinná přívlač např.Od Zvíkova dolu se dá spolknout,ale vejš je to blbost.Myslím,že je to např v lokalitě Říček či Dědovic atd.i špatně proveditelné s ohledem na stav vody.

pampalini - Profil | Čt 8.1.2004 18:41:06

Mám na Otavské části nádrže chatu. Začátek asi v květnu jeden výkend brutální chytačka kaprů (asi povodňáci) pak jen cejni. Po zahájení dravců šli slušně candoši (letos nej asi 75 cm) na vláčku, sem tam malej sumec, jeden asi 110 cm rovnou za ocas. S upouštěním vody skončily sumíci a zbyli malí candoši a voči pro pláč. Vylezly jezy a tak jsem chodil s mušákem a vláčet boleny. Boleni byli prcci do 60 cm (ale hodně), většinou se mi povede dostat jednoho za rok přes 80 cm a několik přes 70. Letos hold ne. Jinak se oběvili v Otavě jeseni - nevím kde utekli (chytil jsem jich asi 30 na mouchy) a podstatně méně jsem oproti minulým rokum chytil tloušťů.+ Slišel jsem důvěryhodně o dvou chycených jeseterech.
Závěr: docela slušnej rok
Pozor: Orlík je lokalita, které se nedá hodnotit podle výsledků týdeního pobytu. Já bývám na chatě nyní už jenom červenec a srpen nonstop, dříve od 15. července až do začátku semestru koncem září(někdy i déle). A za tu dobu vím, že 14 dní mrtvá voda není vzláštnost a 15 den nůže následovat šílení ryb.
Ale mám docela strach z jedné věci: Dovolení hlubiné přívlače, protože pak to bude jako dřív, že se nedalo na Otavě chytat a chytit, protože tam jely lodě jako procesí. A rád bych věděl jak se na toto dívají jiní lidé se znalostí lokality.

Pupák | St 7.1.2004 21:26:38

červen kapři okolo 60, candát 1 nahoře ve Štědroníně.
říjen kapři +-60, candát 0

jiří - Profil | St 7.1.2004 20:45:55

Orlík loni nic moc mám tam 2 hausboaty. Krom pár kaprů a úhořů v květnu.Sumci pouze na bóji a to náhodně.Při bójce jsem chytal na Feeder cejny jako lopaty na kostňáky a cukr.kukuřici.Kapr 82 náhodně na Feeder.Obrovský úbytek vody nenechal ryby v klidu proto nebraly, občas mlela elektrárna a o to hůře.Nyní cca o 13 m hladina dole a horní části Orlíku ke Kořensku vypadají asi jako z dob kdy tam chodil Smetana než ohluchl.Možná i hůře vzhledem ke skutečnosti,že jezy jsou dávno odstřelené od stavby přehrady.Docela pěkná měsíční krajina.Doufám,že soudruhové od přehrady začnou trochu zadržovat vodu.Zajímavé je,že Kořensko a Hněvkovice jsou téměř nabouchané vodou a Orlík je prázdný-to nebude jen z nedostatku vody ale to Vám těžko někdo vysvětlí.

Piskotus - Profil | St 7.1.2004 16:08:40

Loni na Orlíku velkej propadák.Ještě jsem takovou bídu nezažil.Trochu pochytání v květnu a jinak nic ,co by stálo za řeč.Každopádně tahle voda prostě nejde zavrhnout a letos to bude určitě lepší:-).

brach - Profil | St 7.1.2004 10:27:05

Chuděrky...

Blochin | St 7.1.2004 10:04:22

...a takhle vypadaly naše drahé polovičky, když jsme jim vysvětlili, že prostě MUSÍME zůstat u vody přes noc, protože je měsíc v ideální fázi a a máme zakrmeno ideální množství a na ty 4 hodiny nemá smysl se vracet na chatu....;-)

Blochin | St 7.1.2004 10:00:46

Blochin | St 7.1.2004 9:41:30

Poslední 2 týdy v srpnu jsem strávil u Orlíku krásnou dovolenou. Vedro naprosto brutální. V té době prý padaly i nějaké teplotní rekordy...takže jsem si užil především brutálního horka. Kapry jsme s kámošem zkoušeli i cíleně(ačkoliv nejsme žádní carpteamisti) - cca 10 dní jsme rozkrmovali jedno místo. Nebylo to špatné, ale nebylo to ani bůhvíco. Kapři brali jen a pouze od 4 do 7 hodin a pak ještě v pravé poledne (podle vzhledu jsem je tipoval na nucené vysídlence z jihočeských rybníků). Zajímavé bylo že večer prakticky nebrali vůbec. Jo a abych nezapomněl - největší měl (a teď se stydím) pouhých 61 cm. Průběžně jsme zkoušeli i dravce - kámoš na mrtvou i živou rybičku naprosto zcela bez jediného záběru, já na přívlač zmermomocnil pár bolínků a okounků. Nejlepší na tom bylo, že nás chodil navštěvovat jeden místní borec a obšťastňoval nás historkami jak právě z toho míésta kde lovíme vytáhl několik metrových candátů, běžně odtud tahá 18 kilové štiky a jednou z hecu navláčel za jeden večer 80 kilo okounů. Takže abych to zhrnul - brutální vedra, silně pod stav vody= průběžně pár kapříků pro zábavu a naprostý neúspěch co se týká dravců. Jo a tři poznámky na závěr: a)při testování biče jsem si chytil mou rekordní plotičku - 36 cm a b) jeden ze dvou bolínků měl cca 15 cm a zabral na rotačku cca 7 cm a doteď nechápu, že dostal do huby celý trojhák a c)první tři úlovky na boilí velikosti XXXL byli cejni-málem jsme rozšlapali pruty

xycht - Profil | Út 6.1.2004 22:21:49

Byl jsem tam začátkem srpna v těch vedrech a pokoušel jsem se o candáta,ale bez úspěchu :-( a to mi ještě místní chlapík vyprávěl,že berou candáti v pravý poledne :-)) A pak tam byl kámoš v říjnu a za 3 dny jen jednoho candáta 55cm, jinak nic

.Robo - Profil | Út 6.1.2004 16:04:11

Ja byl spokojenej. Moc toho nenachytam, ale kaprici mi zrovna sli (tyden v kvetnu), i kdyz prckove. A taky boleni (ne cilove). Candat na housku nezabral :)

Maty - Profil | Út 6.1.2004 8:38:01

Co se týká kaprů, tak to nebylo rozhodně špatné. Chytám tam většinou na feeder, loni jsem tam byl asi 5-6 x většinu se několik kaprů podařilo (největší něco málo přes 70cm) Dravce jsem tam loni zkoušel 2x a celkem nic .-(

RoKro | Út 6.1.2004 7:10:06

No prvniho pul roku sli docela pekne kaprici a i nejakej amur prisel. Druha pulka celkove spis na nic. Ukrutne malo vody, moc uz nebrali ani ti kapri. Dravci taky spatny, teda aspon na privlac. Teda na podzim se dalo obcas najit misto, kde sli okouni, ale za par dni, kdyz voda zase klesla a zmenilo se to, byli pryc a uz jsem je nenasel. Dedci na rybicku obcas dostali nejakyho candose, ale taky zadnej zazrak. Proti jinym rokum az neprijemne zvysena hustota rybaru, asi jak i jiny reviry byly bez vody, tak tu hledali stesti.
Sam zadny velky ulovky nemam, ale na jare a z kraje leta jsem si dobre zachytal.
Na ruznych mistech to ale mohlo byt dost odlisne, nezapomen ze Orlik ma na delku nekolik desitek kilometru, myslim ze radove tak kolem 60ti. Ja chytal dost vysoko, pod Temesvarem.