Co do směsi ?

Co by jste přidali do rybí směsi od jetfish , mimo amino complexu. Esence je jasná.
Autor diskuse: Palcat - , 13.12.2003 kaprařina - nástrahy, návnady

PADRE | Čt 15.1.2004 21:39:23

Virta:Zjistil jsem že je lepší napsat si to ručně do adresáře. Já jsem to zkoušel u tebe také tak a taky mi to nešlo. Adresa je : padrev@tiscali.cz

virta | Út 13.1.2004 21:49:18

PADRE: Neviem, či ti niečo prišlo na mail, som to skúšal kliknutím na tvoj nick, ale outlook mi to dvakrát nezobral. Inak možno mám niečo so schránkou, lebo už tri dni som nemal žiadnu poštu, čo teda nebýva zvykom. Musím to dať skontrolovať. Sa maj!

PADRE | Út 13.1.2004 20:21:22

virta:zkoušel jsem to ale asi jí mám blbě napsanou, jestli se ti bude chtít zkus mi jí napsat na můj mail. Jak se ti bude chtít.
Pedro:díky ale nějak to nejde.

Pedro | Po 12.1.2004 16:08:58

Heňo to máš tak, keď zo zvyku vstávaš skoro ráno ešte aj keď nemusíš a všetko naokolo ešte chrní :o) Radšej si zapnem compík a netujem, spať už aj tak dalej neviem a je to lepšie ako na WC čítať rybočasáky :o))) A všetko je na webe :o))) tak čaf zatím

mirmen - Profil | Ne 11.1.2004 21:38:48

virta,Padre: není od věci dát na net hlášku - poslal jsem Ti majl ( xy kB).

virta | Ne 11.1.2004 21:27:50

PADRE: Tá moja adresa je fakt v poriadku, neviem prečo ti to nefunguje, už som dostal pár mailov z Čiech. Hlavne to nejako označ aby bolo jasné, že sa to týka rýb, lebo v poslednej dobe mi tam chodí dosť všelijakého bordelu...
Peťo: Ty čo nemôžeš spávať? V nedeľu o 6:50 na nete, ty si asi fakt pripojený 24 hodín ako v tej reklame. To sa potom nedivím, že to máš všetko v malíčku. Sa maj!

Pedro | Ne 11.1.2004 6:50:30

PADRE
ubezpečujem ta, že tá virtova adresa je v poriadku, ešte večer som od neho dostal maila z tej adresy.. Skús ešte raz.. všetko dobré

PADRE | Ne 11.1.2004 2:21:10

virta: chtěl jsem se s tebou spojit mailem ale nějak to nefunguje.Asi nechceš byt rušen. Zatím se měj a přeji mnoho zdaru do nové sezóny.

PADRE | Ne 11.1.2004 1:59:08

majkl: asi bych si nesedal na studené místo.Pokud si někam sednu tak jsem přesvědčen že jsem si vybral dobře a až čas ukáže do jaké míry jsem se trefil.

Pedro | So 10.1.2004 15:58:03

Ked najdem horké miesto :o)))

Pedro | So 10.1.2004 7:54:33

:o))))

Kapri traste sa!!!

virta | Pá 9.1.2004 22:29:41

Majkl: Nie ešte ma to nenapadlo, fakt to funguje? No to som blázon...

Majkl | Pá 9.1.2004 0:10:08

Hoši, už jste někdy přemýšleli nad tím, že z 80-ti% záleží na výběru místa. Máte-li horké místečko, pak už stačíá jen málo a kapr je váš.

PADRE | Čt 8.1.2004 22:28:47

pedro+virta:chlapi díky moc a už se moc těším na rybačku u Vás.Určitě to bude velice zajímavá zkušenost. Doufám že je ty kapry némate mlsnější než ty naše:-)
Virta: kamarád bydlí na hranicích s čechama jsou tam prý nádherná slepá ramena Moravy.

Pedro | St 7.1.2004 18:55:53

Virta snad uz len PADREMU pre lepšiu orientáciu ohľadne povolení príp. predajcov hostovačiek stránka Slovenského rybarskeho zvazu, kde nájde veci ohladne povoleniek... Tu to je http://www.srzrada.sk/povolenia/ceny.html

nech sa darí...

virta | Út 6.1.2004 20:39:37

Ak máš kamaráta u nás v organizácii, tak by to nemal byť taký problém. Už teraz sú k dispozícii cenníky a miesta, kde sa dajú takéto povolenky zakúpiť (každá organizácia si to vydáva sama, naša to už rozposlala), takže je to len otázka kúpenia povolenky. Naša organizácia stanovila pre cudzincov cenu kaprovej povolenky týždennej na 2 000 Sk, platí len na revíre našej organizácie, neviem skadiaľ máš priateľa, ale len tak na orientáciu.

PADRE | Po 5.1.2004 22:45:35

virta:Ze začátku jsem byl na rozpacích nebo lépe řečeno se mi nechtělo přecházet na něco jinýho než co dělá Těšínský protože jsem byl spokojenej ale přišla situace kdy J. Těšínskej mněl dost práce se svýma směsima protože plánoval turné po světě a kluci co s nima chytá ho asi taky dost zaměstnali tak jsem byl nucenej odskočit ke konkurenci a docela jsem byl spokojenej. Jsem docela zatíženej na ty vůně co připomínaj chobotnici a s tím mi vyšel Nikl vstříct a povedlo se.Tento rok budu určitě zkoušet oba dva naplno tak na konci roku (jestli se ho dožiju) budu bilancovat,co mi více vyhovuje. K tomu co jsi psal o cizích vodách Ti toho moc nepovím sám jsem zatím chytal jen v Čechách. Chystám se příští rok na rybačku na Slovensko.Loni jsem se na Pálavě seznámil s jedním Slovákem docela jsme si rozumněli co se týče kaprařiny i náviků u vody a tak jsem ho pozval k nám,přijel a já mu moc přál aby si zachytal. Nevím co to s těma kaprama bylo ale seděli jsme tří a on za tři dni chytil jen jednoho menšího kapra. Moc mně to mrzelo,ale bral to sportovně a pozval mně na kaprařinu k němu na domovskou vodu a už jenom jak vyprávěl jaká je tam přiroda,tak bych se tam chtěl podívat.Docela se těším akorát mám srach s toho schánění povolenky a dalších formalit abych polovinu času nestrávil administrativou.

virta | Ne 4.1.2004 19:55:04

PADRE: Dík, o tom atlantiku som tuším čítal niečo aj v časopise Kapří svět, nejaký maník na to chytal v Maďarsku a tiež oliheň a zrejme nachytal, tuším to bol "neznámy revír" Háromfa. Tam už sú asi tí kapri dohodnutí a keď vidia rozkladať niekoho byvak, tak si hádžu mincou, ktorý z nich spraví záber, aby si ten turista nezaplatil len tak za nič. A ak by naozaj ten dotyčný nič nechytil, tak v malom bazéne tam pláva kapor, ktorého pri odchode vylovia, aby si dotyčný mohol spraviť foto, ovláda dokonca dve pózy: hneď po vylovení a po noci v saku. Inak kamarát bol na Palotáši a vraj mu tam na Těšínskeho celkom dobre išlo, dokonca s tým prechytal niekoľkých "kaprárov", ktorí píšu do rybárskych časopisov, takže som trochu na rozpakoch. Inak Nikla som raz bol skúšal túto sezónu a žiadna sláva ak mám byť úprimný...

PADRE | So 3.1.2004 20:20:33

virta:Míchal jsem dost často biosquit s atlantikem na olihni komplexu. Velice rychlé a dost účinné. Jinak u biosquitu samotnýho se vždy naztekám.Jinak ty prvně zmíněné směsi půl na půl.To je od těšínského. A od Nikla mi velice vyhovoval squit octopus(snad jsem to napsal správně)To se mi osvědšilo nejvíc z masa a ze sladkýho jsem slavil trošku úspěchů s ostružinou jako asenci na žlutým semínku. Nikdo tomu moc nevěřil tedy s party co jezdíme a nakonec z toho byl trhák,ale znáš to jiný kraj jiný mrav.

virta | St 31.12.2003 2:56:49

josef: Púšťam sa len do debát súvisiacich s kaprárčinou v ktorej sa trošku vyznám, ale od výbornej orientácie mám ešte ďaleko, napr. popri vladysovi som len žiačik a kľudne si to priznám (viď jeho reakcia na môj príspevok ohľadne RR). Už som tu na mrku bol trošku sarkasticky podpichnutý, ale rád si prečítam názory iných a tam, kde mám skúsenosť sa o ňu podelím, aj keď často platí, že koľko ľudí, toľko názorov...

josef | Út 30.12.2003 21:38:43

virta.Jako absolutní jedničku na MRKU jsem ohodnotil tohoto kamaráda rybáře,protože se pouští do všech různých oborů rybaření,co se týče rad návnad,nastrah i vybavení a ve všem se zcela zjevně výborně orientuje!Velmi rád bych Tě pozval k nám do středních čech na ryby aby byl čas vše řádně prodiskutovat!Opravdu si Tě vážím!!!

virta | Čt 25.12.2003 23:41:26

PADRE: Súhlas, viem, že sú výrobcovia ktorí to nešidí, dokonca mnohí priatelia na to chytávajú a nachytajú, aj v zahraničí, resp. hlavne tam. Ale vieš ako to chodí, my ktorí to mixujeme doma radi presviedčame rybárov, ktorí to chcú skúsiť, že toto je tá správnejšia cesta, ako kupovať hotové... Ale je aj oveľa ťažšia a kto má málo času, tak pre toho sú hotové mixy tým najlepším riešením. Inak u vás v Čechách je situácia s tými mixami podstatne lepšia ako na Slovensku, možno aj to je jeden z dôvodov, prečo sa u nás prevažne mixuje doma. Prakticky u nás nie je nejaký normálny výrobca niečoho takého, ale som počul šepkandu, že na budúci rok sa niečo chystá a vraj aspoň v Niklovskej kvalite, no uvidíme... S tým cukrom je to tak, že asi naozaj hořkne, lebo ph je kyslé alebo alkalické. Kyslé je asi aj u vás kyslé, takže to hořké bude asi alkalické, proste zráža kyslosť alebo ak chceš zvyšuje ph. Inak s tou kaprou chuťou, tú kapor vníma až keď dostane guľu do seba a rozdrví ju. Predtým vníma len prvotné popudy vo vode, ktoré by ho presvedčili, aby sa začal o niečo zaujímať. Moja osobná teória je taká, že ak použiješ 10 rôznych aróm postavených na rovnakom rozpúšťadle, tak primárna príčina kaprovho záujmu nebude samotná aróma, ale rozpúšťadlo ako jej nosič. Samotnú arómu vníma kapor sekundárne. Toto rozpúšťadlo je prvotný signál pre kapra, preto by nemala byť aróma predávkovaná, nie že by to veľmi smrdelo, ale vychádzal by z toho príliš kyslý signál. Na druhú stranu je určite pravdou, že ak by som aj zmierňoval tú kyslosť použitím sladidla, kapor by mi takto vyvoňané boilies po kilách nežral. Ale táto taktika je veľmi účinná pri krátkodobých lovoch a už veľakrát sa mi osvedčila, pretože ja nepotrebujem, aby mi kapor nabehol pomaly o dva dni a potom ho tam udržiavať vyváženou guľou, ale účinok musí byť čo najrýchlejší. Predávkujem arómu (záleží od povahy arómy, napr. štandardný flavours aj štvornásobne), ale úmerne tomu zvýšim aj dávku sladidla čím docielim veľký aromatický záber pri prijateľnej hodnote ph. Je pravda, že väčšieho kapra samotára takto človek neoklame, ale ak idem na výpravu, tak takáto "rýchla guľa" je vždy v repertoári. A na súkromných vodách, kde je to ako prasatá vo výkrme, môže byť celkom kľudne úspešná, tu zas záleží od špecifika tej-ktorej vody, rozdiely medzi týmito "regulovanými výlovňami" a prírodnými vodami sú niekedy priepastné a prakticky neporovnateľné, ako aj medzi samotnými súkromnými revírmi. Ak miešaš hotové mixy, tak by si mohol napísať ktoré a s akými výsledkami, vyzerá to tak, že budúci rok budem mať aj ja toho času poskromne...

PADRE | Čt 25.12.2003 12:16:52

Virta:nemohu si teď vzpomenout kdo tuto skutečnost a v které publikaci přednesl ale časem na to príjdu a určitě ti odepíšu.Já osobně radši přidávám ty koncentrovanější sladidla na umělé bázi např. sachariny nebo nutrasweet. Melasa jak si psal je dobrá ale mně tak trochu smrdí. Použil jsem jí zatím jen jednou. Už si přesně nepamatuji jak to bylo s tím cukrem ale myslím že psali že hořkne nevím jak se to poví po slovensky. Jsou to jen dohady a nikdo z nás nemá kapří chuť.a tak nezbýva než zkoušet a zkoušet.Ale zase na druhou stranu je dobré přijít ke směsi již hotové a nejlépe už tam přidat nějaký komplex,jsem totiž někdy hrozně línej a tak mi toto také vyhovuje a myslím si že je pár výrobců u nás v republice kteří to nešidí.