Scepter alebo Sportera?

Chalani mám ešte jednu otázku..
Zvažujem teraz na lov prevažne z brehu na boile navijak Tica Scepter http://www.cadox.cz/ge_gf.htm
alebo Tica Sportera http://www.cadox.cz/sr_s.htm
Poradte čo bude lepšie? Pozdava sa mi ten Scepter. Zrejme s nim dohodim dalej, no nema baitruner... Zase mozno by bolo lepsie obetovat baitruner, vzhladom na to ze z brehu asi viac uplatnim daleke hody prip. zavazanie... Mate skusenosti s tymito navijakmi? Poradte prosim, co bude rozumnejsie?


Autor diskuse: tato - , 24.11.2003 kaprařina - náčiní, doplňky

Pavel - Profil | St 26.11.2003 11:53:16

Naprosto s Mardou souhlasím.Mám je od jara a nemůžu si na ně stěžovat.

To Marda:Jen jsem se chtěl zeptat,jak Ti vyhovuje ten systém proti zapadávání vlasce?

Marda - Profil | Út 25.11.2003 17:38:20

Dolphin je myslím Scepter s větším nožstvím ložisek (asi 14?). Já mám Sceptery a jsem zatím spokojený. Jeden prodejce a servis tvrdí, že je to přesná kopie Emblemu od Daiwy. Jinak brzda je hodně dobrá. Předtím jsem měl 7 let Shimano 5010, což je v podstatě to samé jako Sportera a už bych neměnil. Nikdy jsem baitruner nevypínal pohybem kličky, ale přecvaknutím palcem. U Scepterů jsem si zvykl na pohyb ukazováčkem, kdy je pro mě pootočení brzdy o 1/4 otáčky ideální pro zdolávání. To všechno se děje během záseku, kdy mám dlaň na cívce a nemusím pak šmátrat vzadu a hladat přepínání baitruneru. U mě navijákům s volnoběžkou odzvonilo.....

Mato - Profil | Po 24.11.2003 21:18:32

Ak chces navijak Tica tak ti odporucam typ Dolphin.Ma vysoku konicku cievku vhodnu ako na zavazanie, daleke hody tak aj na chytanie v blizkosti brehu.Jeho cena je okolo 3500-,sk.Ja osobne ho nemam, ale poznam viacerych ktory tento navijak chvalia.Lenze je tu mala chybicka.Nema volnobeh (baitrunner).