D.A.M

Nemáte někdo zkušenosti s prutem Black Panther Carp a navijákem Quick FS 540-570?_oba od D.A.M
Autor diskuse: Pavel - Profil , 9.11.2003 kaprařina - náčiní, doplňky

septal - Profil | St 19.11.2003 15:28:11

Předpokládám, že jde o kaprařské navijáky s baitrunnerem. Kdysi jsem vlastnil tyto navijáky od DAMu, ale po trpkých zkušenostech jsem je poslal do světa a pořídil spolehlivější mašinky. Jejich slabinou je mechanismus přepínání únikové a zdolávací brzdy. Je příliš jemný a při razantním záběru nemá ani dostatek síly k vypnutí volnoběhu. Má zkrátka zoufale slabou přítlačnou pružinku na zarážce volnoběhu. A nejen to. Celý ten mechanismus nesnášel silnější tah. I při stahování těžší sestavy se občas cívka protáčela jak se dole zarážka zdeformovala a neudržela napětí na ose. Takže můj závěr: naviják od DAMu klidně, ale bez baitrunneru.

Lukas-S - Profil | Út 18.11.2003 20:15:11

Souhlasím tyhle pruty jsou ve své cenové kategorii jedny z nejlepších měl jsem možnost tyto pruty vyzkoušet a opravdu umí hodně rozhodně doporučuji.

Ladis - Profil | Út 11.11.2003 19:28:46

Co se týče prutů, nevím, který model máš na mysli (novější, starší). Já mám oba modely. Starší model je karbonový (bez rozlišení typu uhlíku), bez ozdobné koncovky rukojeti. Novější je z karbonu MX9 a je opletený zpevňovací punčochou. Rukojeť je zakončená ozdobnou koncovkou ze stříbrného odlehčeného kovu.
Ve své cenové kategorii jsou to poměrně slušné pruty. Vlastním 3 lb provedení, akce je i přes vyšší gramáž docela dobrá. Oba snášejí poměrně razantní náhozy i se 100 g olovem.
Jestli mám něco vytknout,tak jsou to na můj vkus docela malá očka na posledním dílu. "Díky" nim to nejsou nejvhodnější pruty pro rybáře, kteří chtějí zázet daleko za sto metrů.