Nové Mlýny maringotky a karavany.

Tento víkend jsem se byl prvně podívat na Novomlýnských nádržích , ne na ryby jsem z Čech.Byl jsem se tam projet na kole.Krásná voda,příští rok bych jí zkusil ,ale z čeho jsem byl zhnusen byly ty osady z maringotek a starejch karavanů to je opravdu hnus.Často mě r.s. sekýrovala kvůli bivaku a toto trpěji všude okolo bordel a smrad .To samé je na Orliku Lavičky.Já bych to zakázal.Co si o tom myslíte ?
Autor diskuse: Petr.J - , 16.7.2003 všeobecné - revíry, cestování

Martin M. - Profil | Ne 30.11.2003 21:31:50

na druhou stranu je videt, jaky zajem by o tuto vodu ze strany rybaru byl, a jak na to okolni vesnice kaslou. Nebo maji ruce svazene stavebnimi uzavery kvuli zelenym nebo odjinud, nevim.
Nejradeji mam ty karavany, kolem kterych si majitele postavili 3x vetsi drevene konstrukce potazene igelitem.

Kolega | Ne 30.11.2003 20:50:36

Asi nemá smysl rozebírat tady karavany,maringotky a boudy na soukromých pozemcích kolem Novoml.nádrží.Co mne ale hrozně sere je jiná věc.Ať je to správné nebo ne (věc názoru),jezdím na Mušov-pětku několikrát za rok na několik dnů, s karavanem.Těším se na to jak malý Jarda,těžce se urvu z práce, nabalím karavan a frčím.Pokud přijedu na místo a není volný flek,protože je tam obsazeno rybářema,beru to tak,že mám prostě smůlu.Ale praxe je jiná.Odbočím-li po sjezdu ze Zaječí naproti dědince Nové mlýny směr kemp Mars (po neuvěřitelně rozbité cestě kolem vody),před prvním kempem je u vody na asi 150 metrech cca 13-15 karavanů,vrak obytné Avie,maringotka (vše bez "espézetek"a většinou bez rybářů.V říjnu jsem jich napočítal 13,neustále přibývají.Krásná místa k lovu obsazená vraky.Kolem jedou desítky a stovky rybářů,kteří nemají kam sednout.A zkusíte-li si před takový karavan přijet a chytat, přijede-li majitel,zažijete co jste nezažili.Jsou to totiž bezohlední vyčůranci,kteří tam dotáhnou nějaký vrak,zablokují ostatním rybářům místo a občas si tam zajedou zachytat nebo se ožrat.Nejedná se o žádný soukromý pozemek!Je to pozemek ve správě povodí Moravy! Když přijedu na ryby s karavanem či obyt.autem,vše co jsem přivezl,zase odvezu,neměl bych nikomu vadit.Zvlášť zjara nebo v říjnu to ani jinak nejde.Zima,vítr a do toho déšť v bivaku bez auta se prostě delší dobu nedá.Ale koupit za hubičku vrak karavanu,na falešných značkách ho přitáhnout na Mušov a nechat tam zavazet celoročně či celosezónně.....HNUS!Copak to fakt nikomu nevadí?Nedá se s tím nic dělat? Mám si snad též koupit vrak a postavit ho tam? Nebo radši dva.....Budu rád,zareaguje -li na můj názor kdokoliv ať tady nebo na e-mail.

Petr.J | So 19.7.2003 8:33:06

Pánové jsem rád ,že jsem se tu nesetkal s žádným zastáncem toho hnusu.Tady by se měly dělat zákony.

red.foot - Profil | Pá 18.7.2003 14:27:17

jenomže sedět na té hrázi v permanentní fujavici považuju za srovnatelně odporné

Honzas - Profil | Pá 18.7.2003 12:59:07

Marek : Ano, to je ideální.

Marek | Pá 18.7.2003 12:09:25

Honzas: nebo místo vozíku člun

Honzas - Profil | Pá 18.7.2003 7:29:29

Na NM jsou ale i místa bez aut, karavanů a pod. Stačí si pořídit vozík na věci, auto ponechat osudu u závory a 2-4 km se projít po sypané hrázi pod Pavlovem. Místa k chytání je tam dost.

Petr Kl - Profil | Čt 17.7.2003 7:20:35

Pamatuji si dobu kdy u vody nestál žádnej přívěs natrvalo a kdy si tam i normální člověk mohl sednout kam chtěl. Letos jsme tam byli v dubnu a už nikdy více.Všude nabouchany cedule soukromý pozemek a i když jsme to měly domluveny s majitelem tak samozvaná domoobrana nás málem nenechala projet kolem vody na místo a měla starost dokdy tam budem a kdo nám to povolil. Po odpovědi, že mu to může být jedno a chytat můžu kde chcu tak my odpověděl,že on si to musel koupit a já ne.Nakonec po odkázání na rybářský řád a pod pohružkou hrubého násilí nás nechal uctivě na pokoju, ale jak jsem řikál:"UŽ NIKDY VÍCE i kdyby tam brali metroví kapři.

Petr Kl - Profil | Čt 17.7.2003 7:18:57

Pamatuji si dobu kdy u vody nestál žádnej přívěs natrvalo a kdy si tam i normální člověk mohl sednout kam chtěl. Letos jsme tam byli v dubnu a už nikdy více.Všude nabouchany cedule soukromý pozemek a i když jsme to měly domluveny s majitelem tak samozvaná domoobrana nás málem nenechala projet kolem vody na místo a měla starost dokdy tam budem a kdo nám to povolil. Po odpovědi, že mu to může být jedno a chytat můžu kde chcu tak my odpověděl,že on si to musel koupit a já ne.Nakonec po odkázání na rybářský řád a pod pohružkou fizického násilí nás nechal uctivě na pokoju, ale jak jsem řikál:"UŽ NIKDY VÍCE i kdyby tam brali metroví kapři.

Fery | Čt 17.7.2003 0:34:13

Je to hnus.

onry - Profil | St 16.7.2003 23:35:49

Jo to je otázka pro majitele pozemků.Snaží se tam rýžovat tvrdý peníze a pravidla radši nestanovují aby po nich náhodou někdo něco taky nechtěl. Jakmile se zřídí kemp tak tam musí být i nějaká úroveň služeb. Pokud vím tak spousta těch přívěsů snad ani od vody během roku neodjíždí, aby jim náhodou někdo na to místo nevlezl.

noe | St 16.7.2003 21:34:05

to samé je na Rozkoši.....stany u vody, auta u vody..........

Otto - Profil | St 16.7.2003 10:08:21

Ad Lavičky - loni jsme tam byli s kolegou a fakt mě to dostalo, bylo to něco jako tábor rumunských cikánů... zkrátka k zblití (pardon). Vyšel o tom článek v Kajmanovi... Quo Vadis Orlíku - viz

http://www.e-kajman.cz/clanek.php3?id=57

Benvenuto | St 16.7.2003 9:56:03

Mám informaci z druhé ruky, že oblast kolem Nových Mlýnů byla zařazena do projektu NATURA 2000 a do konce letošního roku by měly zmizet navždy přívěsy u Dolních Věstonic ( pozemek p. Langra + obecní ) až po vodní sporty pod Pavlovem. Zůstane tam jen cyklozteska a vše se má nechat zarůst do původní podoby. Hlavně tam nekupujte pozemky, byly by to vyhozené peníze!!! B.

Maty - Profil | St 16.7.2003 8:56:05

Já jsem tam ani nezačal chodit :-)

red.foot - Profil | St 16.7.2003 8:52:11

totéž co standas

standas | St 16.7.2003 7:53:42

Ja osobně jsem na Nové Mlýny přestal chodit kvůli tomu co tam kolegové rybáři provádějí v posledních letech.