Barva boilies

Co si myslite o barveni boiliesu??Ma barva vliv na pocet zaberu???Jedna se mi o konkretni priklad: Hloubka vody=130cm,pruhlednost=25-30cm,barva dna=hneda az cerna.
Co myslite?Ma cenu experimentovat v takovychto pripadech s barvou nastrahy???
Autor diskuse: deni - Profil , 27.1.2003 kaprařina - nástrahy, návnady

JARDA - Profil | So 12.4.2003 19:05:54

No já tvrdím, že barva boilí a její vliv je individuální.
Musíš počítat stím , že na vodách, které jsou pod neustálím tlakem rybářů, může příliš konstraktní barva boilí velké ryby odrazovat, ryby jsou na těchto vodách příliš stresované a proto nedůvěřivé a opatrné.
Proto bych zvolil boilí tmavších nenápadných barev.
Ovšem pokud se jedná o vodu opačnou, pak může být boilí konstraktní barvy být velice efektivní.
Také příchutˇ má nemémě důležitý vliv řekl bych že hraje dost podstatnou úlohu.
Je celosvětově dokázáno,že podstatná část těch největších kaprů, byla chycena na boilí na ŽIVOČIŠNÉ bázi, včetně světového rekordu z RUMUNSKA.
To vede take k zamišlení, ale jak jsem řekl je to individuální a není to pravidlo.
V každém případě můsiš experimentovat a učit se.
MĚJSE

Mirek S | Čt 30.1.2003 11:12:45

Já se (pokud to jde) potápím na krmném místě a např. na Seči je v hloubce 3m celkem jasně vidět, třeba kukuřice úplně na dně svítila. Tak že to hlavní je hloubka a průhlednost vody. Někdy i v dost špinavé vodě je u dna (po rozkoukání a hodně zblízka) barva vidět. Jestli je den nebo noc je jedno, kapr si to může přes den projet a může ho to odradit a večer se třeba už nevrátí. Já barvím radši tmavšími barvami, účel je hlavně v rozlišení příchutí, a při větším krmení taky pro zjištění co žerou.

Carpion - Profil | Čt 30.1.2003 9:52:48

Myslím si že barva má určitě na kapra vliv,i když je až za vůní a za velikostí.Ale pokud chytáš v menší hloubce s celkem dobrou vyditelností tak je určitě namístě experimentovat.

Fery | St 29.1.2003 20:13:31

Barevné nástrahy nepoužívám,ale snažím se přesvědčit rybu spíše kvalitou směsi.Jeden až dva dny si před lovem místo prohodím a ona si to ryba většinou najde.

Vydra - Profil | St 29.1.2003 19:06:25

Barva je v podstate vedle vune a chuti dalsi z faktoru, jenž kapra "zajima". V podstate se tedy da rici, že je barva boilie duležita - ale rekl bych, ze jenom v hodne prochytavanych vodach, do urcite hloubky a jenom pres den. Barva boilie lisici se od barvy dna ma sice dobrou vlastnost - ze kapra "zaujme" ale na druhe strane i negativum, a to, že jestlize byl kapr uz nekolikrat chycen na treba zlute boilie - tak si na nej da nejspis bacha. Tedy v tvem konkretnim pripade experimentovani je na miste.

deni - Profil | St 29.1.2003 15:52:53

Notak...co je s Vama???!!!Vsichni o sobe tvrdite jak umite chytat ryby a najednou si nikdo nevi rady s barvou nastrahy???To snad ne!!!Dobre ja si myslim,ze barva nastrahy vliv ma,ale jen do urcite hloubky a to cca 2,5 metru.