Jaké druhy marmišek mám používat?

Jaké druhy, velikosti, barva a jaké druhy marmišek jsou nejlepší a na jaké druhy ryb.
Autor diskuse: Lukášek - Profil , 17.1.2003 všeobecné - nástrahy, návnady

Sergo Aš | Po 20.1.2003 10:01:31

Hodně záleží co a kde chceš chytat.Všeobecně se propagujou co nejdrobnější,ale ty co u nás seženeš jsou určeny převážně pro lov z loděk.Jestli chceš chytat ze břehu a trochu dál budeš muset chytat s něčím aspoň 2g těžkým.Sám chytám okouny na 3,5g marmyšky.Ty jsem schopen hodit 15-20m.Dneska už je aspoň u nás v Chebu výběr marmyšek dost velkej,ale většina je právě na lov pod špičkou a navíc jsou barevný jak od cirkusu a na to jsou tady ryby dost háklivý.Nejlepší jsou v čistě olověné barvě.Ty pak případně dobarvím lihovým fixem.Kupuju je u J.Widnera v hořovicích a jsou to snad jediný marmyšky s opravdu kvalitními háčky.Navíc jsou tak vymakaný,že když na ně dáš hnojáčka tak na vlasci visí ta marmyška pěkně vodorovně,což se samozřejmě znát i při tažení(lépe pracuje).Většina těch malých co koupíš v obchodech je dobrá spíš na malé okounky a bílou rybu.Mám i ty marmyšky od p.Mezenceva ,vypadaj fakt dobře,ale jsou celkem drahý a já na ně nějak nedokážu zachytat.Jinak když chytám okouny ,tak většinou v pařezovkách a tam bych se asi s těmi průměry vlasců co se doporučují nedoplatil.Já chytám na 0,18 a i tak jsou ztráty dost krvavý.Tu 0,12 tam dám taky,ale jen na čistých vodách.
Na háček je samozřejmě úplně nejlepší hnojáček,ale když už dost mrzne a hnoják zkřehne,než stačíš nahodit,tak dávám ta nejmenší kopyta od Relaxu.

Honza P | So 18.1.2003 19:19:13

Ten Rus se jmenuje Sergej Mezencev a každý měsíc publikuje o marmyškách v časopise Sportovní Rybolov.Je tam toho o nich víc i od jiných rybářů.

Forest - Profil | So 18.1.2003 9:11:02

Nějaké informace najdeš v lednovém čísle Kajmana.
S marmyškama je to těžky, je problém sehnat informace i samotny marmyšky. Já osobně pomalu realizuji samovyrobu marmyšek, protože ty fakt dobry jsem sehnal akorát v Brně na veletrhu ve stánku AB Spotrex, kde měl svůj koutek nějak Rus. Fakt chytrej člověk, kterej tomu rozumí. Oni měli produkovat videokazety o marmyškách a lovu s nimi.Ale asi z toho sešlo.