Krmení na zavody

Ahoj, chtel bych se zeptat, kdyz jdete na ryb. zavody, jake krmeni pouzivate?Jak na rece, tak na rybniku. Ktere se Vam nejvice osvedcilo a za jakou cenu? Popripade co do nej pridavate:) Predem diky za odpovedi.
Autor diskuse: pulcator - Profil , 4.9.2007 plavaná - nástrahy, návnady

Zajda - Profil | St 16.1.2008 14:47:00

klobas:Ty si myslis, ze povarena repka ti naklici? Nerad tady prosim bludy...

LRU - Profil | St 16.1.2008 11:25:52

ZÁKLAD - BASIC
pulcator :

Krmení na ryb. závody je tak šíroká otázka že by si to vyžadovalo .rozebrat krmení pro každý druh ryb a lokalitu samostatne.
Proto výrobci krmení mají ve svém sortimentu samostatné komponenty ,které se přidávají do základního krmiva.
Universální krmení dále jen /ZÁKLAD-/BASIC/se skládá s takových složek a barevných odstínú/, které by nemeli v zásade překážet rybám najíždet do místa lovu.

ZÁKLAD-/BASIC/ – je dúležité použít vhodného barevného odstínu ,který má zodpovídat barve dna.
Barva musí být ve vode stálá.
Delá se chyba když na základ se použije bledá/rohlíková/strouhanka ,která se sice dá zbarvit přidáním odstínú ,ale tato aplikace je hlavne v proudnejší vode nestálá.
Po čase múžeme videt, že krmení ve vode stratilo barvu co je jeden z dúvodú proč ryba na lovném míste přestává brát.
Tomuto se dá předejít ,že se použije do ZÁKLADU-/BASIC/ strouhanka ,která je již při výrobe/v pekárne/speciálne barevná.Při použití nestrácí ve vode barvu.
Dostat ji v provedení červená ,žlutá, /tmavá/hnedá, zelená.
Vzhledem na specifickou výrobu takové strouhanky je třeba počítat i s dost vysokou cenou.
Použití odstínú i dalších komponentú použitých pro ZÁKLAD-/BASIC/ a dodatky do nej je třeba také volit podle prostředí v míste lovu.

Proto je dobré se již v příprave /treningu /na lokalite kde se koná závod ,vyskoušet
jak se ryba chová při použití rúzných barev krmení,
zjistit,jaká ryba se v míste lovu zdržuje a podle toho složit krmení.

Dúležitá je i samotná příprava /mixování/krmení a časový předstih přípravy před závodem a to z dúvodu začátku vyluhovávaní komponentú v krmení.
Aromy a nekteré dodatky se nedoporučuje nalévat přímo do krmení ale připravit z nich samostatný koncentrát podle množství krmení a ten potom namixovat.
Nekteré aromy mají tak velkou prchavost a aplikace v příprave krmení není vhodná/stratí účinnost/ , je třeba je proto přidávat přímo před začatím zakrmováni a postupne počas dokrmování.


Jozef.

Carpar - Profil | Pá 12.10.2007 15:19:12

Robim si vlastne, ked su to zavody asi na pol dna tak do kybla nasypem srot do stvrtky, potom nejaku skoro tak isto vela nejaku kupovanu zmes kludne staci aj od Carp mixu -priblizne pol kila za 50sk, prichut zalezi od obdobia ale vacsinou kukurica, jahoda, med alebo tak...dalej dve plechovky sladkej kukurice,ovsene vlocky podla uvazenia, kludne aj pol kila aj viac, podla pozadovaneho skupenstva dodam vodu a popripade nejake farbivo, alebo aj nic. A pokial mas nejaku zmes bez posilovaca tak najlepsie je podla mna od aromixu vacsinou to Carped, ale to je uz na tebe. Drzim ti palce a vela uspechov.

klobas - Profil | Út 11.9.2007 18:30:50

kup si pul kila repky na 12hodin ju namoc a pak povar aby naklícila pak trochu mletyho praženyho konopí 2-3plechovky kukurice a dopln lorpijem podle potreby a dosip tak pul litru cervu ale to nemusís ale je to lepsí sice nakladnejsí ale líp to funguje preji ti hodne stestí a uspechu a vyhraj :-)

mális - Profil | Út 11.9.2007 16:58:29

pulcator- Hele používám krmení od Lorpia a nemám ne něj žádné stížnosti. Většina závodníku používá krmení značky Sensas, Van den Eiden, Rameau a dalších známích značek ale na značce fakt nezáleží i s Lorpiem jsem porazil závodníky s dosti kvalitním krmením. Je to dost v rukou a ve skušenostech . Nevím co chceš chytat za rybu a napíšu ti dost účinný recept na cejny na stojatou vodu. Budeš potřebovat 3 kg strouhanky- ne chlebový!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Dále 500g konopí pražené, 250ml melasy brasem, 400g TTX- hrubý, 1,9kg cejn exta speciál, a trochu anglických vloček. Hlavně nezapomeň přidat hlínu která by měla být přesátá aby v ní nebylo moc bordelu- hlína nejlepší s krtince.Hlíny by mělo být 30 procet celého krmení.A opravdu chce jezdit po závodech a okukovat fígle ostatních, tak se nejlépe vše naučíš. Jinak přeju hodně úspěchu na závodech. krmení seženeš na www.fish-pro.cz

kary - Profil | Út 4.9.2007 14:57:12

Na to se nedá odpovědět. Musíš alespoň přibližně vědět jakou rybu budeš lovit. Jestli ve sloupci, nebo u dna. Jeď na závody a ptej se a uč se.