Kdy nejlepe na Candaty , jaký volit hačky a jak načeřinkovat rybky ?

Chtěl bych se vypravit na candaty alenevim kdy je to nejlepši taky nevim jake volit hačky protože hodlam chytatna 3 ha. rybníku na položenou s mrtvou rybkou tak bych mněl mýt asi rybkyjenže v okolí je nemohu sehnat a s čeřínkem zachazet neumim poradte zazaslane odpovědi předem děkuji.
Autor diskuse: Tomas L - , 2.11.1999 dravci - techniky lovu

Bobo | Pá 12.11.1999 16:54:55

Candaty su vacsinou zalezene v nejakych ukrytoch a lovia blizko nich. Tam sa cez den zdrzuju ostrieze a tie vacsinnou aj lovia. Ked najdes take miesto tak to tam nahod ale na ouklej, jelce, plotici a pod.

Jirka H. | So 13.11.1999 14:46:37

Ja ti jen poradim jak nachytat rybky(teda jestli v tom rybniku jsou).Ted v chladu jsou ty rybky zalezle v potopenych vetvich.Takove misto s hlubsi vodou(asi 0,7m hluboke,hlavne u brehu) si najdes,prohodis rohlickem(musis pridat posilovac na perliny) a chytas na sirku,nebo tam ponoris cerinek a ty 3 rybky co potrebujes na candose vzdycky vytahnes.Hlavne to chce najit to mistecko s ukrytama,pak mas vystarano.Dal uz ti neporadim,ale zkus ty candose chytat na tenky silon,protoze uz budou taky dost vychcani.Mas ale odvahu se na ne vypravit v takove zime a na tak malou vodu,ja bych se na ne vysral.Hezky lov

Roman D. | Po 15.11.1999 16:28:42

Myslim,ze se ti rybky uz nachytat do cerinku na rybniku nepodari,uz jsou na zimu schovany.Sam jsem to zkousel a vysledek neodpovida vynalozene namaze.Jestli mas blizko nejakou reku,zkus to na plavavku s hodne jemnym vlasem a nalym hackem.Idealni nastrahou je masnak.Pokud mas moznost si rybky koupit v prodejne,tak je kup.Tady v Brne stojej rybky 2-4 kc,podle velikosti.

Roman D. | Po 15.11.1999 16:43:38

Zapomel jsem na ty candaty.Hodne zalezi na tom na jakou vzdalenost chces chytat.Pokud je u brehu hloubka,pak je lepsi chytat na plavanou,protoze candat je hodne citlivej na odpor.Vlasec bych dal tak 15-22 podle ocekavane velikosti candatu.Hacek a splavek podle velikosti rybek.Pokud nutne musis chytat na tezko,tak vlasec 20-25.Oluvka co nejmensi,nebo zvolit takovou montaz,aby oluvko dobre po vlasci klouzalo.Doporucoval bych chytat s odklopenum radicem na navijaku.Preji hezkej lov.