mekka nastraha pod hackem ano/ne

Je pri klasickem lovu na polozenou lepsi treba takovou kukurici z plechovky (ktera jde bez problemu napichnout) davat pod hacek na vlas, nebo klasicky napichnout?
Nejsem sice v tomto smeru tak sbehly, ale osobne si myslim, ze pokud je kukurica na hacku je vetsi pravdepodobnost uspesneho zaseku, ale nastraha na vlasu bude asi pro kapra lakavejsi. Pokud se teda nemylim je potreba si rozmyslet jestli vice zaberu a nejakou tu spadlou rybu, nebo treba taky mene zaberu (nebo zadny) s vetsi uspesnosti vyloveni ryby.
Jestli to nekdo mate vyzkouseno prosim tuto uvahu potvrdit nebo vyvratit.
Autor diskuse: mahon - Profil , 14.8.2002 kaprařina - techniky lovu

Vydra | So 17.8.2002 7:00:56

Já osobně si myslím,že téměř se všemi nástrahami je úspěšnější zásek jako s chytáním na vlas.Nemůžu si pomoct,ale i když jsem z 90% bojlísák,mé zkušenosti říkají,že více zaseklých ryb mám s mekkou nástrahou.Pravdou je,že chytáním s nástrahou na háček je šance na úlovek většího kusu minimální.

Martin M. - Profil | Čt 15.8.2002 20:54:44

zrovna kukurice z plechovky (bunduel)neni moc dobra, protoze i pres velkou zarazku z vlasu spadne - hlavne pri prudcim nahozeni a placnuti o hladinu. Kazdopadne na kapra (cilene, na polozenou) bych to umistil pod hacek vzdy, byt by to tam melo byt 30 minut. Olovo na pevno. Testo na pruzince, kukurice ze slenicky (rybarska!), buraky...

Mirek S | St 14.8.2002 9:18:29

No ja to obcas delam, treba i silne lisovanou housku. Pomoci cca 20 cm bavlnky to omotam a uvazu na vlas. Na housku posilovac a obalim tuhym ochucenym testem. Pak to dele vydrzi. Ale i tak je to jen na mensi ryby a na cca 1 hod.

Hrouzek | St 14.8.2002 9:03:22

Já jsem to z koušel,ale nemá to cenu!Hodně to chutná bílé rybě!!A než se ktomu dostane kapr tak vedle háčku bude prt!,protože třeba cejni to rvou ,ale jenom za tu měkou nástrahu a nakonec ji servou!!!