MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

kukuřice, broskev

1. Jak vaříte kukuřici já ji vařím do prasknutí bez namáčení. Na jak dlouho to mám namočit abych zkrátil dobu vaření?
2. Má někdo zkušenosti s lovem amuru na broskve?

Autor diskuse: Shearer ®
Zařazeno do: kaprařina - nástrahy, návnady, 13.7.2002

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

N Raďošek - ® Po 29.9.2003 13:19:23
VYZKOUŠENO A FUNGUJE: menší množství kukuřice se dá uvařit v termosce! Do litrové nerez termosky (menší se moc nehodí) nasypu kukuřici ani ne do poloviny (zvětší objem) a zaleju až téměř k uzávěru vroucí vodou z rychlovarné konvice. Zavřu originální zátkou (drží tlak), zašroubuju víčko a ráno mám bezvadně měkkou kukuřici. Před zalitím vodou můžete přidat aroma, kukuřice ji docela ochotně přijme. Obsah litrové termosky mně stačí na jednodenní lov. Je to dobrý nápad, jak ji uvařit při vícedenním pobytu u vody.
N Mirek S Út 30.7.2002 17:35:33
Hodne zalezi prave na tom, jak je zrala a jak dlouho je skladovana. Ja varil kuk. rucne sklizenou , starou asi 10 let a musel jsem ji den namacet a pak asi 2hod varit a dalsi den jeste 6-8 hod. Varil jsem ji v pytli v kotli na brampory - zavesenou, aby se nepripalila. Pak byla uplne provarena a asi z 50% popraskana, tedy na krmeni, na vlas se muselo vybrat ty pevnejsi zrna. Slichty bylo jen asi 5cm na dne. Pokud se ale vari treba lonska, tak to muze byt uplne jinak.
N brach Čt 18.7.2002 7:22:55
P.S.:Používám co nejmenší skleničky s dobrým víčkem.
N brach Čt 18.7.2002 7:21:57
Slávek: před dvěma léty jsem dostal kukuřici vymetenou z rohů skladu, vařil jsem ji v hrnci na zavařování kompotů (vařit ji v papiňáku po 2 kg - to bych se zbláznil). Poprvé jsem ji vařil 5 hodin a stále byla tvrdá, nechal jsem ji stát 24 hodin a vařil dalších 6 hodin, než konečně začala vypadat tak, jak má uvařená kukuřice vypadat. Pak jsem ji naložil do sladkého nálevu (vanilínový cukr). zavíčkoval a zavařil - 90 C, 20 min. Mám ji neustále a když otevřu víčko, beru ji pinzetou, protože z první skleničky jsem ji bral prsty a ona mi brzy zkysla. Když pak přijdu domů, propláchnu ji, dám nový žhavý nálev a zavíčkuji. Opět vydrží i do příští sezony. Ale není to 100 procentní!
N Slavek - ® St 17.7.2002 21:55:10
Mě je uplně jedno v jake fazi ji sklidi ja se bavim o papiňaku neboli tlakovem hrnci dejte tam kukuřici a vařte ji 1,5 hodina a pak to otevřte mate kukuřičnou šlichtu.
N Ed St 17.7.2002 21:32:06
Slavek> To nejsou kraviny, dost zalezi na fazi zralosti zrna ve ktere je sklizena.
N Slavek - ® St 17.7.2002 20:20:30
MartinM. a dalši co to pišete za kraviny dejde do papiňaku kukuřici a vařte 1,5 , a pak uvidite co to bude za sračku když to otevřete za tu 1,5 hodiny.
N Golem Út 16.7.2002 9:48:37
Souhlas s Goba. Cim dele je namocena, tim mene varit. Ja bez namoceni to varim cca 1,5 hod (proste zkousim, dokud zrno neni cele nasaknute vodou) a pak to necham jeste do schladnuti dojit v hrnci prikrytym poklickou.
N Goba Po 15.7.2002 15:55:11
Rozhodně namočit, klidně 2 dny - líp se vaří a míň praská.
N Martin M. - ® Po 15.7.2002 10:16:04
slavek> ja varil kukurici i 3 hodiny a popraskana nebyla. Hodne zalezi, co to je za kukurici. Nekry je z kombajnu dost "pozvejkana" a nasakne vodu rychleji. Pokud je to rucni sklizen, musi se varit dele.
N Radek Ch. So 13.7.2002 21:43:45
Kaprňák - jestli seš ten kaprňák, kterého myslím, tak s tím vařením kukuřice souhlasím - však víš, dobře popraskaná je ta pravá. Ale půl broskve na vlas mimo háček ? To mi vysvětli. Mi by to možná stačilo na menší svačinku.... ( fakt menší ). Myslíš to vážně, nebo ses ukec Tondo ? Asi si maslel meruňky ne ?
N Slavek - ® So 13.7.2002 17:59:48
24hod namočit 30minut vařit v papiňaku když začne papiňak syčet, kprňak 1,5 hodiny vařit a to vařiš co? a jak maš ten papiňak velky 500l 1,5 hodiny je velka kravina.
N Paja So 13.7.2002 17:02:51
A co na zelný salát???
N Kprňák - ® So 13.7.2002 10:28:42
Močit kukuřici 24 hod. a pak vařit v tlakovém hrnci 1,5 hod. Brockve nakrájet na kostky a pokrmit nastažit na vlas mimo háček púl broskve.
N siro So 13.7.2002 10:22:57
Nenamáčim.Necham vařít tak 10min.Papinák obalim dekama a nechám stát.Poté doleji vodu a vše opakuji.většinou stačí tyto dvě procedury k dokonalému uvaření

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

[ otázky | kaprařina | nástrahy, návnady ]

Co je nového - kaprařina + obecné
Oznámení - kaprařina
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - kaprařina
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniPenn Slammer - doprodejové ceny

Za 1615
Legendární celokovový naviják nyní za nejlepší cenu na trhu. Všechny modely skladem, doprava ZDARMA!!!


akce, rybareniAmiaud Carp"o Easy stojan -30%

Za 9999
Doprava zdarma a skvělá akční cena špičkový nerezový stojan klasická čtyřnožka s novým systémem uchycení od prestižní francouzské firmy. Tato akce platí jen do vyprodání skladových zásob


Doporučujeme cestovku
Rubrika Cestovky
CA Worldfishing CA Worldfishing

Specializujeme se na rybářské zájezdy do atraktivních destinací! Cestovní agentura World Fishing se zabývá zprostředkováním rybářských...