Lov s "angličákem" na řece.

Mohl by se prosím někdo podělit o svoje zkušenosti s lovem na odhoz na mírně proudné řece (např.: dolní Sázava nebo Berounka)?
Já tímto způsobem lovím jen na klidných vodách. Za všechny rady předem děkuji.
Autor diskuse: Eryx - Profil , 7.6.2002 plavaná - nástrahy, návnady

Formaggio - Profil | Čt 13.6.2002 12:04:24

Sázava i Berounka jsou trochu (o dost) mělčí než Labe, takže se dá chytat i se splávkem napevno a pár brokama na vlasci. Trénink to chce v každém případě.

Orion | St 12.6.2002 22:26:37

Angličák na mírně tekoucích vodách je docela zajímavý způsob lovu.Někdy se stává že potřebujeme lovit rybu daleko od břehu na řece s mírným tokem a hloubkou dejme tomu 4-6m na dálku30-60m.S pevným splávkem se na dálku docela blbě nahazuje alespon za těchto podmínek navíc muže foukat vítr a to je pak průser řešením je pak angličák za předpokladu že naměříme perfektně hloubku a sestavíme zátěž na Labi klidně 6-10g.dole.Při dobré zručnosti a citu to funguje,ale chce to tréning.Zrovna dneska jsem si dělal anglány pro tento způsob lovu,jinak se používají seriově vyráběné s odnimatelnou zátěží

Martin M. - Profil | Út 11.6.2002 22:12:25

Tak ja urcite neporadim, neb jsem to zkousel jen jednou na Labi a neslo mi to. U nas k tomu nemame moc vhodne reky (jen proudne a uzke) a vlastne ani necitim potrebu se s tim otravovat.

Čabas | Út 11.6.2002 14:15:30

Eryx: Velmi dobrá otázka, já ti sice fundovaně neodpovím, protože nejsem dobrý plavačkář, ale znalci říkají, že je to vysoká škola plavané. Sám jsem to zkoušel po instruktáži Ládi Kaliny v místě mírného proudu na Labi a skutečně to jde. Také jsem to viděl na Ohři, když chytali holky "prvoligařky" a funguje to, i když samozřejmě více používali děličky. Sám jsem zvědav co kluci plavačkáři poradí (zda odebrat závaží u wagleru+zvětšit zátěž, aby to šlo rychle dolů apod.)