Vyvonění boilie

Loni jsem dostal par kuliček orginálního boilie. Pozoroval jsem tuto odlišnost od jiných . Po několika hodinách ve vodě se vrchní vrstva
- cca1- 2 mm odloupla - rozmočila . Pod ní intenzivně vydávala vůni původní. Toto se několikrát opakovalo , až byl průměr cca poloviční.
Nikdy jsem stejného efektu nedocílil u domácí výroby a ani jsem ji neviděl u běžných komerčních značek.
Jak na to?

Autor diskuse: Mirek Saf. - , 17.5.2002 kaprařina - nástrahy, návnady

Honzas | St 22.5.2002 7:51:04

Martin M. : Martine, to nemohu říct. Já jsem tam na zkoušku šoupl jen arašídové boilie. Jako návod na výrobu plovoucího b. jsem to ale už kdysi někde slyšel.

Mário | Po 20.5.2002 13:36:39

Martin M.: Skúšal som viacej mixov a po upečení mi jeden plaval viacej ako druhý bude asi záležať aj na zložení.

Martin M. - Profil | Po 20.5.2002 13:29:12

honzas> opravdu vsechny mixy po upeceni v mikrovlnce plavou? To se mi nezda...

Mário | Po 20.5.2002 7:41:49

Honzas: Asi som sa zle vyjadril vsetky som sušil a len na nastraženie som si pár guličiek upiekol aby som mal plavajúce.

Honzas | Po 20.5.2002 7:01:09

Mário : V mikrovlnce vyrobíš ale plovoucí boilie. Zkoušel jsi jestli se ty kuličky potápí nebo plavou ?

Mário | Pá 17.5.2002 14:02:14

Tak isto ako pisal Honzas som gulicky nevaril ale sušil, do pol kila zmesi som dal len 3 vajcia a na nastrazenie som gulicky piekol v mikrovlnke a neskor máčal v dipu. Pozor na prudke sušenie vedia praskat. Malo to pomerne rýchli účinok boli to akesi pelety ktore velmi dobre uvolnovali aroma. Potom klasika na PVA.

Rick | Pá 17.5.2002 13:15:20

Mirek hlavně že komerční boilie obsahujou taky práskovy aromat ktery skoro nevyprcha. Bohužel nejsou natrhu tak dostupní. I přes industialní process je doba vaření kratsí a intensivnej. Takže mín vyprcha . Mužes to přibližit s kombinace s aromat na glycerolovy báze a podobně. To opravdu vydrží den i v létě.

Honzas | Pá 17.5.2002 7:13:39

Tohoto dosáhneš, když nebudeš boilie vařit, ale sušit. Udělej si takovou směs, aby některé její složky měli hrubší strukturu (např.hrubě mletý pt.zob, kukuř.krupice atd.) Hotové kuličky suš na sítu v suché místnosti nebo na půdě a občas (1 x denně)s tím zahýbej. Pak stačí vrtáčkem provrtat, navléct a chytat. Kulička se postupně, omílána vodou, zmenšuje a při oddělování malých částeček se uvolňuje i vůně jedn.složek a přidané esence.