Finance, členské známky odpadnutí brigád

Víte o tom, že brigády mají vzít za své? Víte o implementaci finanční částky za brigády do členských známek? Co vy na to? Co na to Jan Tleskač? Podívejte se prosím sem: http://czechfly.com/clanky/pekna%20foglovina/tabulky.pdf
Autor diskuse: Wright - Profil , 14.7.2007 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Cottus - Profil | Čt 19.7.2007 22:16:13

MRKnato: nedělejte rozdíl mezi MRS a ČRS....
Principielně se jedná o stejný systém, o stejný typ lidí ve vedení...

MRKnato - Profil | St 18.7.2007 22:52:58

ZN : fuč nefuč, jsou fuč podle plánu. Být jiný plán a hospodaření nebyly by fuč. V MRS to může být lepší, já mluvím o trojčlence ČRS.

ZN - Profil | Ne 15.7.2007 8:05:48

MRKnato:
mám z nich velký kulový, a fuč jsou. To mi nijak nevyvrátíš. MO si jich dle mého nijak zvlášť neužívá, ale zase platí, jak které. Naopak, někteří jedinci z MO si jich užívají do sytosti. Ale zase, jak kteří.Nakonec, byli by blbí, všechno je všech a ve vlčí smečce se snaží vždy každý urvat, co jde..
Co se plynutí týká, když se tak ned tím zamyslím....

Miraryb:
Co by jsme si bez ÚS počali? Já si myslím, že by jsme byli totálně v řiti.

Miraryb - Profil | Ne 15.7.2007 7:27:37

MRKnato - a proč by měly peníze jít nějakému ÚS? A naco nám vlastně to ÚS je? To, co dělá ÚS, kterého se tak zastáváš, by samostetně hospodařící MO zvládly také.

MRKnato - Profil | Ne 15.7.2007 0:47:28

ZN : ale nejsou, MO si je dobře užívá. Ty z nich něco máš? Já ne.... revír taky ne. Proč tam mají za současného stavu plynout dál?

ZN - Profil | Ne 15.7.2007 0:40:49

MRKnato:
no vidíš, čekal, nečekal, a peníze jsou stejně fuč :-)

MRKnato - Profil | Ne 15.7.2007 0:37:28

ZN : cituješ Shakespeara, literáta. Čekal jsem něco konkrétnějšího ,přímo od tebe..... něco o možně ukradených penězích.....

MRKnato - Profil | Ne 15.7.2007 0:34:23

Jane Tleskači : pokud opravdu chceš spatřit fóglovinu, tak se podívej do svých trenýrek. Výše uvedený článek říká něco jiného.

ZN - Profil | Ne 15.7.2007 0:31:41

MRKnato:
jsou věci mezi nebem a zemí, které jsou nevysvětlitelné. Na druhou stranu jsou věci mezi nebem a zemí, které jsou jasné jak facka.

MRKnato - Profil | Ne 15.7.2007 0:24:19

ZN : pokud máš nějakou z územních povolenek , nebo CS, tak mě vysvětli pojem ukradených peněz MO za brigády. Tento pojem a peníze se tradují a ždímají desítky let mimo územní rybařinu a pak si některé minority stěžují, že není vysazován ten, nebo onen druh ryb. Co prosím tě přináší pro rybolov současné brigády ? Jo, že na ně má někdo spadeno je nabíledni. Proč je nepřevést tomu, kdo zarybňuje, to je ÚS. MO to pouze provádí. Vezmou belík, nebo štoudev a ZAPLACENÉ ryby od ÚS vysypou do vody. Proč by to nemohl dělat někdo jiný a bez brigád????? !!!!

drozďák - Profil | So 14.7.2007 20:26:49

Miraryb: tůj pohled není až tak úplně od věci, ale postrádá otevřené oči...
Všemu, co zde navrhuješ by s největší pravděpodobností zabránil příslušný ÚS. O takové změny nemá ČRS zcela jistě zájem. To by totiž vypadaly Stanovy, zákon 99/2004 a zejména paragraf 34 jinak. Třeba v původním znění navrhovaném MZe, které tak vehementně ČRS blokoval, až se mu to nakonec povedlo. Také se bije v prsa tímto aktem jakožto největším úspěchem za uplynulé volební období...

Miraryb - Profil | So 14.7.2007 20:16:23

Sergo Aš - neboj nezapomínám. Co by bránilo tomu, aby se dvě, nebo tři sousedící organizace DOBROVOLNĚ spojily v jeden celek? Nic! Copak mají nimrodi taky krajský povolenky k lovu? A nikoho nezajímá, že třeba na vysočině nezavadí o bažanta a dole na jihu při honu postřílí cca 100 bažantů. Pokud si chce takovej nimrod zastřílet, může tam zajet, ale taky si to musí zaplatit. A co se u nich týče brigád? Nikoho nezajímá jak si to kdo zorganizuje, ale počet povinných hodin si odpracovat musí a samozřejmě práce musí být vidět! Když si třeba v létě nenasuší seno a v zimě nemá čím zakrmovat, je to velikej průser a kolikrát si pomalu za rok ani nevystřelí. Nechci sem tahat problémy jinejch organizací a spolků, ale právě na těch nimrodech je to nejvíc vidět a dá se to porovnat.

Cottus - Profil | So 14.7.2007 17:42:22

Počítám,počítám....no pokud by to nebyl pouze tunel,(jak bývá dobrým zvykem...), tak paradoxně by to mohlo i v určitých oblastech pomoci....
Mám na mysli ty MO , kde není dobrá vůle po smysluplné práci, a kde se snaží
dělat brigády pouze pro brigády...odchov Po na Po2 s 3% úspěšností....

Takže hurá do soukr.výroby ryb...
PS: Ještě štěstí,že mám připraveno několik chovných rybníčků!
(Och ty boží prostoto - jak by to bylo pěkné...a naivní.)

Sergo Aš - Profil | So 14.7.2007 17:36:25

Miraryb-zapomínáš na organizace,které mají spoustu členů a jen minimum sportovní vody,chovnou žádnou.Ty nepotřebují peníze na zarybnění.Prakticky jejich členové chodí chytat na vody organizací,které se musí starat a platit.A to je ten hlavní problém.Koláč na jídlo je rozdělen spravedlivě(podle počtu členů svazu),ale pečou a mouku nakupují jen někteří.To je ten hlavní problém.Lenoši utečou od kuchařů k žroutům.

ZN - Profil | So 14.7.2007 17:14:33

profo:
taky ti rozumím.
Není potřeba, aby někdo "moudrý", který sleduje své zájmy a absolutně nemá ponětí o chodu a potřebách nějaké organizace (tím nemyslím jen rybářskou), strkal svůj nenažraný dlouhý nos tam, kde by mu mohlo zůstat něco za nehtama. Jenže v rybařině je to pořád tak, že kdejaká "pomazaná" hlava si myslí, že bude lidem určovat, co je a co není pro ně dobré.

profo - Profil | So 14.7.2007 17:10:35

PS : omlouvám se za překlepy. jsem na jiném PC a nějak se nemůžme shodnout s klávesnicí...:-((((((

profo - Profil | So 14.7.2007 17:05:55

Jndra : je to stará věc, jen se jí rada a pár jedinců i přes silný odpor většiny ÚS nechtějí vzdát. Bohužel, ale pokud by to prošlo, pak je opravdu problém a nikdo nezjistí kam mizí peníze. Tunel bude ještě větší.

drozďák : vím a právě proto, bych to spíš viděl na jinou variantu, která nastane pokud tohle projde. Už se o ní mluví a i ČRS z ní nemá moc dobrý poct, ale říkat to tu nebudu, tak prosím ani nenaléhajte. Dík.

Miraryb : Na ekonomický záměr máš pravdu. MO, které umí a hlavně mají kde, tak budou vydělávat a ty ostatní musí koupit. V tom rozpor není. Ale pokud tohle projde, pak MO která umí a má kde rybu chova si udělá brigády a ta co bude kupovat si je nechá zaplatit. Tak tohle je schema, které je dnes, ale pokud tahle věc projde, pak si ty brigády klidně necháš udělat, ale zacvakáš a nebude to tak jak dnes.

ZN : rozumím ti. Já jsem z MO, která rybu dělá. Pokud by byl na tu rybu, kterou jsme schopni produkovat odběr v takové míře, jak by jsme si přáli, pak by jsme nemuseli rybu prodávat ostatním MO za ceník stanovený nějakým "chytrým" pánem. Určitě víš jako věci znalý o čem mluvím. Pokud padne tenhle ceník a MO si bude moci počítat tržní cenu jako soukromník, pak ano, vyděláš na tom. Bohužel v našich podmnkách nejsme schopni vyprodukovat větší mnošství ryby, která je žádána a tím i lépe ceněna, ale pouze ryby, která je cenově na tom podle toho ceníku hůž. Pokud mi teď naznačíš, proč neprodat soukromníkům, tak na to je jednoduchá odpověď. Není jich tolik, aby se pokryla nabídka. Poptávka je malá. Navíc spousta soukromníků produkuje rybu taky a nabízí ji a pokud je schopna vyprodukovat rybu žádanější, pak má výhodu. Navíc soukromník jak jsi sám přesně popsal je na tom závislý a tak to dělá tak aby měl, ale MO teď ani potom nebude mít prostředky na zaměstnání lidí, kteří ty rybochovy povedou tak jako ti soukromníci..:-((( Myslím, že tohle je ale na jinou debatu. Z vlastní zkušenosti vím, že jsou MO, které na tm jsou tak jak jsou jen díky nenažranosti některých funkcionářů, ale jsou i světlé vyjímky...;-)

Miraryb - Profil | So 14.7.2007 14:33:39

profo - myslím, že nemáš pravdu v tom, že Mo, které mají rybochovy by měli problémy ajiné ne. Já si myslím, že by to bylo na opak. Ty Mo, které umí vypěstovat ryby, by jejich prodejem vydělávaly a ty, které tu možnost nemají, by je musely nakoupit. Tam, kde mají starosti s chovem ryb si členové odpracujou brygády, no a tam co ty starosti nemají, si prostě brygády zaplatí, aby měly Mo na nákup ryb.

drozďák - Profil | So 14.7.2007 13:21:02

Profo: právě proto, že by to byl poslední hřebíček do rakve MO, má tento návrh velkou šanci projít. A já se obávám, že projde. Je totiž potřeba upravit tok financí, aby Rada a samozřejmě i ÚS dostála svým cílům pro následující volební období...
Jestliže znáš kroky, které se chystá Rada uskutečnit do roku 2010, tak potom ti tato chystaná úprava pěkně zapadne do skládačky....

Cottus - Profil | So 14.7.2007 10:30:04

To zas bude mít MRKnato(Pyzda) radost...!!

jindra - Profil | So 14.7.2007 10:25:56

Nevím co na to Jan Tleskač.Ale já na to,že je to zase od Rady pěkná vyfikundace.
profo:Řekl bych,že to není stará věc,ale novej pokus spojenej s návrhem nových Stanov.

ZN - Profil | So 14.7.2007 8:48:02

profo:
ale takový rybochov by měl být dostatečně výdělečný. Brigády na výdělečné činnosti ??!! Jak rozdělovat nebo směřovat případný zisk?
Je to jen a jen o té dobrovolnosti. Když se o náš rybochov starala naše dobrovolná MO, dělaly se tam ZADARMO brigády, tak dle účetnictví byl pořád v mínusu (je otázkou, co dobrovolní členové rozkradli či díky nezodpovědnosti prošustrovali). Teď jsme to pronajali, máme peníze za nájem a ten soukromník ještě vydělává. Divné? Vůbec ne. Jen to má majitele (nájemce), který je na tom finančně závislý a STARÁ se.

profo - Profil | So 14.7.2007 8:17:54

Wright : toto je věc, kerá je staršího data. Už 2x to bylo předhozeno ke schválení a neprošlo to přes ÚS. Jedním z důvodů proč je to, že by se tímto výkonný výbor MO degradoval na pracovní skupinu, která jediná by vykonávala nějakou "brigádní" činnost. Dalším vážným aspektem je problém přerozdělování financí. Biti by na tom bylo spousta MO, kteří ke svému fungování potřebují nejen finační část, ale i práci členů (vlastní rybochovy, starají se o revíry - ať jen jako správce nikoli jako uživatel nebo vlastník). Takové to MO by musely z větší části na to doplatit a dostaly by se do velkých finančních problémů. Z tohoto návrhu budou profitovat pouze MO, které nemají rybochovy a některé se ani nestarají o revír protože ve správě žádný nemají. Ty by pouze pobírali finance za člena (včetně brigád v ceně známky) a pak by si mohli pouze mastit kapsu a být vysmáty. Tohle nemá šanci projít, protože by to bylo pro většinu jetě rozumně fungujících MO posledním hřebíčkem do rakve..:-((

Miraryb - Profil | So 14.7.2007 7:40:42

Tvrdím už několik let, že je potřeba ten komunistickej moloch rozehnat bičem a veškeré hospodaření s revíry převést maximálně na bývalé okrasy, ne li jen na MO. K čemu je mě, že si můžu zachytat třeba v Luhačovicích, když tam nejedu a pokud bych tam na ryby jel, musel bych si koupit hostovačku, což by byl přínos financí pro MO na nové zarybnění.

ZN - Profil | So 14.7.2007 7:33:07

1. brigády nedělám 10 let
2. peníze za brigády musí zůstat v MO, nikdy nesmí jít na svaz, páč by je ukradli.

Btw., Jan Tleskač by při pohledu na současný stav udělal na Barandovských skalách generalprobe už svého počátečního modelu.

JKL - Profil | So 14.7.2007 2:14:01

N Steewee : Ty? co je na tom špatně? Ty nerad pracuješ? ? Proč jsi potom členem OS?

Steewee - Profil | So 14.7.2007 0:32:15

jaksi jsem to nepochopil, mne se to netýká. Brigáda pracovat , já ??? Co je na tom špatně, kromě toho, že samozřejmě všechno?

Cottus - Profil | So 14.7.2007 0:13:30

Co všechno lze ještě vygenerovat ze svazového monopolu.....
Ale třeba někde bude zase " výjimka" ....