Chytal jste někdo na Balatonu?

Jaké druhy ryb se tam vyskytují. Jaké rybolovné metody použít?
Autor diskuse: SUMÍK - , 10.2.2002 všeobecné - revíry, cestování

G. Moolis - Profil | Pá 15.2.2002 12:05:00

Seděl jsem na hrázi a chytal na kuličky s chleba oukleje velikosti malíčku. občas přišel nějakej pruda a nadával. Pochopitelně maďarsky.

Sergo Aš | Čt 14.2.2002 23:37:58

Koukám,že se do toho nikdo moc nehrne.Tak aspoň moje znalosti,spíš z druhé ruky.
Jako malej kluk jsem sem jezdíval skoro každej rok na čtrnáctidenní dovolenou.
Můj táta ,ač u nás jinak nerybář polovinu rekreace(tak se tomu tenkrát říkalo)strávil lovem ryb.Přes den chytal bílou rybu,teda plotici a cejna,těch nachytal mraky,a navečer pak candáty.Toho nechytl ani jednoho,právě proto,že byl nerybář,a proto neměl žádné praktické zkušenosti.Určitě ne proto,že by nebrali.
Takové úhoře a candáty co jsem tam viděl skoro každý večer vytáhnout na molo jsem nikde potom neviděl.
Co jsem zaslechl tak už to není ono,ale pokud nejsi vyloženě kaprař,nebo nejdeš po trofejních candátech,tak si tam určitě zachytáš líp jak na většině našich vod.Ti kapři a candáti jsou tam taky,ale je na ně dost velkej rybářskej tlak a jsou opatrní.
Jinak co vím,tak je to dost mělká voda(aspoň u pobřeží a tudíž i dost úživná).Bylo a určitě ije ,tam spousta rozsáhlejch rákosovejch porostů.V nich tenkrát byly rybářský posedy.
Přes den na plavačku a v noci na úhoře se tam určitě vyblbneš.Akorát co si vzpomínám,tak žížaly si musíš dovýzt ssebou z domova.Tam v tej písčitej půdě nic nenajdeš.
Snad ti moje VZPOMÍNKY budou aspoň trochu platný.