Lov na řeckých ostrovech

V červnu chci jet na dovolenou na Kefalonii - řecký ostrov v Jonském moři. Lovil tam někdo z vás? Sháním jakékoliv informace o lovu v okolí Řecka a na přilehlých ostrovech.
Autor diskuse: Salmon - , 8.2.2002 všeobecné - revíry, cestování

netopýr - Profil | Po 11.2.2002 8:44:04

Já byl loni na Krétě a než jsme jel, dal jsem taky dotaz na lov.A dostal jsem dobré odpovědi. Dej si do vyhledávání - Kréta

Siro | Pá 8.2.2002 19:00:42

Minulý rok jsem sledoval v Dalmácii rybáře.Používaly odhozové proutky,s nastavenou půl metrovou hloubkou(na 4m hloubce).Nástraha chléb. Moře bylo bohaté na parmice a jiné druhy větších ryb(30-60cm),které se však pohybovaly pouze u dna?!!Jejich ulovkem byly převážně malé korálové rybky(do 15cm),které nekompromisně házeli na kameny.Nepodařilo se mi zjistit na co je potřebovaly,jeden Chorvat mi to vysvětloval,ale prd jsem mu rozuměl.Poslední dva dny před odjezdem jsem ale pozoroval jiného rybáře,který praktikoval úplně jiný a daleko účinější způsob lovu.Měl rovněž odhozový proutek,na konci (průběžného)angličáka.O háčky nemějte starost parmice mají pěkně prostornou papuli.Dlouho jsem nemohl zjistit na co loví pěkné asi 40cm parmice(doufam že se tak jmenují).Vždy dlouho šátral po kamenech poté něco nastražil a nahodil.Jelikož jsem byl nadrženej na chytání jak malej Jára(jel jsem totiž v době zahajovačky dravců:o((),slezl jsem k moři abych na něj lépe viděl.Po ztrátě nástrahy se sehl a nožem odškrábl ze skály jednu přílepku(plž přisedlý pevně na kamenech v přílivové zoně).Tu zbavil lastury a nastražil.Odměnou mu byly překrásné parmice,které jak jsem pozoroval při potápění v šiku rozrývají písek a hledají kraby a jiné korýše.Dalším způsobem lovu ryb místními byla přívlač jakýmisi napodobeninami sepii.Lovili tak poblíž přístavních mol.Viděl jsem tak ulovit tři pěkné mořské okouny,kteří co chvíli v prutkých nájezdech(vždy osamocene-ne v houfu)rozráželi šiky drobných rybek.Není to sice o lovu v Řecku,ale Dalmácie je od Řecka co by kamenem dohodil.Ještě jedna věc na kterou by jste si měli dát pozor je,jestli je povolen mořský rybolov pro cizince.Někde jsem slyšel že v Chorvatsku tomu tak není a nemalá pokuta by zajisté nezlepšila atmosféru dovolené.Budu rád jestliže vám toto bude co platné.Petru zdar a nezapoměňte že sebou máte třeba manželky.Já každé několika hodinové očumování pěkně schytal:o))

Leoš | Pá 8.2.2002 10:11:33

Znamej tam kdysi byl a meli v parte nejakyho rybara. Prej nachytal. Zkusim zjistit nejaky podrobnosti. Ale nejvic prej chytali harpunou chobotnice (harpuna pry byla v Recku povolena, nevim jak ted).

red.foot | Pá 8.2.2002 9:50:42

www.fishingingreece.gr

G. Moolis - Profil | Pá 8.2.2002 8:54:35

Chci tam jet taky, kapitáne Corelli. Takže se připojuji k prosbě.