jak jste spokojeni s prodavaci v rybarskych potrebach ?

domnivate se, ze jsou schopni a ochotni vam odborne poradit pro vas nejlepsi variantu nebo chteji jen co nejvice vydelat ? moje zkusenosti jsou totiz spise spatne, alespon tady v brne. meli jste nekdy pocit, ze vas oklamali ?
Autor diskuse: red.foot - , 21.1.2002 všeobecné - náčiní, doplňky

Mário | St 6.2.2002 13:19:15

U nas su predavaci o.k. aspon vedsina, vsetci su to rybary aj v skutocnosti a hlavne aktivny nie iba teoretici, skor ma trapi ze je len malo obchodov kde pridem zoberiem si krmivo do ruky mozem k nemu takpovediac cuchnut poprecitovat a nemusim pokazde otravovat predavaca nech mi to poda nech mi tamto ukaze. Tak povediac samoobsluha. U nas je takyto obchod len jeden a kamos co ho ma sa mi stazoval ze mu sem tam nieco zmyzne.

Luigin - Profil | So 2.2.2002 8:42:43

>lukasjicha-Gajdáček je ADAM a je to fakt dobrej prodavač i rybář

Ed | Po 28.1.2002 15:26:48

Horor, v ML. Boleslavi je 5 rybářských obchodů, v jednom si borec hraje na odborníka na přívlač, když jsem chtěl šnůru na vláčení, sponky na bezuzlové vázání nebo wolframová lanka koukali na mě všichni jak na blázna.¨

pike | Pá 25.1.2002 18:36:25

Jo, dobry kseft to je. Ma tam cerstve cervy

PikeHunter - Profil | Pá 25.1.2002 14:51:17

Vážení přátelé,jestli se chcete dobře pobavit (ne verbálně,ale zasmát se)pak doporučuji ryb.potřeby soudruha Zajíčka v Praze na Florenci.Malý špajz coby shop,vypitej námořník coby prodavač a 3 bobkařský teleskopy,5 plandavek coby zboží.Prostě zážitek!:))))

lukasjicha - Profil | Čt 24.1.2002 17:12:50

Nejlepší prodavač,o kterém vím je Miroslav Gajdáček z Havířova. Když tam s tátou přijedeme,tak se k nám chová skoro jako k čestným hostům,protože tam u něho vždycky nacháme docela balík. Rybařině rozumí, je to závodní plavačkář a v obchodě kolikrát narazíme i na specialisty vláčkaře nebo muškaře. Má tam velký výběr a co nemá je schopen objednat. Servis jde i po záruce velmi hladce.Ten člověk si prostě vybral svůj koníček jako povolání a ruzumí mu.

Urbo | St 23.1.2002 19:59:03

Pokud se jedná o Brno tak mi slušně poradí jenom v jednom krámku , alespon pokud se jedná o přívlač.Jinak to je otřes když se prodavač baví s dodavatelem o tom , že nějakou věc někomu nanutí .Do toho obchodu už radši nelezu.

MISO - Profil | St 23.1.2002 7:06:51

Vsetko zalezi od konkretnych ludi, neda sa to zovseobecnovat. Katastrofa je, ked veduci obchodu nie je rybar. U nas je pomerne maly trh, aj ked by sa zdalo, ze rybarov je vela a musi to byt super kseft, nie je tomu tak. Predajne skor zivoria a prezivaju len tak-tak. Ak to chce niekto robit poriadne a na urovni, musi investovat furu penazi a navratnost je velmi neista. Osobne davam prednost obchodom, kde je majitel/predavac rybar telom i dusou, aj ked jeho sortiment je maly. Vacsinou uz ked idem nieco kupovat, viem presne co chcem. V prevaznej vacsine pripadov je moja snaha nechat si poradit od predavaca zakoncena zistenim, ze nemozem chciet nieco od niekoho, kto o tom vie podstatne menej ako ja sam. Zazil som pri tom mnoho priam komickych situacii.

Roman C. - Profil | Út 22.1.2002 23:22:08

MM>ryb. samoobsluhu mas v nekterych hypermarketech - regal s rybarskym zbozim :-)) Obcas se tam zajdu podivat ze zvedavosti, abych videl co vsechno se prodava pod oznacenim rybarske potreby - nektery kousky jsou fakt lahudky (prijde me to spis jako rybarske hracky).

sendwich | Út 22.1.2002 19:13:40

jak kde, někde na vás vykoukne babka, vytahá všechno na stůl a řekne vyberte si......:o))

Spider | Út 22.1.2002 19:12:33

Robim to podobne ako Spinner ked si kupujem prut tak musim vediet, ze je to to prave pre mna. Ked som si prisiel kupit prut Magna Silver Spin 5-25g a povedal som predavacke, ze ho chcem na UL-privlac tak mi tvrdila, ze je to prut na chytanie na plavak na male rybky. Zo slusnosti som si ju vypocul, ale aj tak som si ho kupil. Prva rybka co som nan chytil bol bolen 3,30kg 68cm takze ziadna mala rybka. V tom obchode sa predavacky vobec nevyznaju aj ked tam robia uz roky a snazia sa len predat, ale maju dobry vyber. V druhom obchode sa vyznaju, ale nemaju to co chcem. Takze kecam v jednom, kupujem v druhom.

Spinner | Út 22.1.2002 12:37:29

MM:tak to mas pravdu-v te samosce by byl aspon konecne klid a furt by te nevobletoval nejakej vopruz, kterej se do vseho cpe a z toho nakupu neni ten spravnej pozitek!

McLoad - Profil | Út 22.1.2002 10:39:05

Ja nakupuju jen ve dvou prodejnach ve vetsim. V jedne obsluha ujde, ale nenavidi tam znacky Shimano a Mitchell atd, ale vv tom co prodavaji, se vvyborne vyznaj a vetsinou to maji i vsechno osobne vyzkouseny, ale ja tak chodim jen pro krmeni. A v te druhe prodejne jsem si prisel na sve, ze zacatku si na nej stezoval kolega, ze mu pri reklamaci pos... prut, ale ja jsem nadmiru spokojen. Kdyz jsem byl reklamovat navijak, ani se neptal, ajk se pokazil, podival se co mu je a dal mi bez reci do ruky novej. Je v Prostejove asi nejlevnejsi a kdyz se tam jdu jenom na neco poptat, vzdycky se zakecame aspon na 20 minut.

red.foot | Út 22.1.2002 8:33:54

Martin M.: to se lehko řekne, ale doposud jsem neměl možnost zeptat se někoho kromě prodavačů na radu. teď bych asi více spoléhal na vás. z hlediska mých dosavadních potřeb je sortiment zboží všude tady podobný, víc mě vadí, že prodavači se tváří otráveně a mluví se mnou pohrdavě a přezíravě jako s blbečkem. je ale jedna vyjímka. na starobrněnské u okouna prodavají svělí chlápci. minule jsem tam přišel, řekl jsem rovnou, že nechci nic koupit, nýbrž se zeptat na pár věcí a chlapík mi trpělivě přes hodinu vysvětloval, ukazoval a kreslil, jak se chytá na plavanou. když jsem odtud odcházel, měl jsem vážně obrovskou radost. takže existují i moc dobří prodavači.

Trabuko | Út 22.1.2002 0:27:02

Levit:nevím jak to v prodejně VIPA chodí dnes ale
když jsem se já a syn záčínal více zajímat o plaváčku tak mě poradili obchod VIPA kde jsou odborníci (p.Viktora)byl jsem překvapen jejich
přístupem když zjistili že jsem přespolní a ještě
tomu moc nerozozumím ohledně splávků,vyvážování
a montáží na různé vody tak mi rádi poradili.
Pomohli při výběru prutu,navijáku,sedačky,podběráku,vezírku a otatních potřeb .
I když jsou převážně prodejci věci f.Trabucco
tak jsem od této značky koupil prut,bednu na
sezení,obal na pruty,podběrá a vezírek.
Při výberu navijáku doporučili Shimano i když
Trabucco je táké vyrábí i krmení mi doporučili
Sensas k tomu nádobu a síto a poradili jak
míchat o prosívat krmivo před lovem .
Jako reklamu jsam dostal čepici s názvem Trabucco
od té doby jsem u rybářů dostal přezdívku kterou
jak vidíš používám i na MRKu upravenou na Trabuko.
Čau.

Siro | Po 21.1.2002 23:40:30

Souhlasim s Levitem,s VIPOU také nemám nejlepší zkušenosti.Popraskal mi lak(aniž by se zapařil)na boloňce.Prodavač prohlásil že u"prutů nižší cennové relace je to běžné a firmou bráno jako poškození ze strany zákazníka"(tak nevím ale u mne je každý takový prut dražší pěti tisíc vyšší cenová).O vipě jsem se dozvěděl jak je obrovská a skvěle vybavená(mrňavej krcál kde se rozložení 7m boloňky zdá být nemožné o prošvihnutí prutu ani nemluvě)Chtěl jsem vidět více výrobků stejného druhu,ale prodavač prohlásil(u třech výrobků )že jsou poslední a jiné nemá.Asi jsem trefil špatné období?Na Kladně vás nechá prodavač vyjít před krám kde si můžete s prutem dolibosti zablbnout.Nedokáži si představit jak bych ve VIPĚ skoušel 14m děličku.Není snad nic horšího než jít do obchodu s jasnou představou co chci a odcházet jako idiot s něčím jiným.

Karlos - Profil | Po 21.1.2002 22:48:11

Levit:Ono s tím feederem na UL není od věci!Na vláčení mrtvoly(okouni)a marmyšky je skvělej.

Šlehy | Po 21.1.2002 21:16:12

Od jisté doby nákupy praktikuju stejně jako Martin M.,pouze s tím rozdílem,že tam kolikrát skejsnu na pokec.Moje oblíbený obchody popsal už Sergo AŠ.

LEVIT - Profil | Po 21.1.2002 18:07:35

Já mám rád, když prodavač (jakéhokoli zboží) dokáže odhadnout, kdy mi má "poradit" a kdy si naopak chci věci prohlídnout v klídku (nebo spíš tichu) sám.
Chápu, že obchodník se tim živí, ale jsou féroví a neféroví obchodníci. Když mě kupříkladu kdysi někdo poslal do ulice Na Bělidle na Smíchov pro twisterovej speciál od Robinsona, tak jsem vůbec neměl ponětí o tom, že jsou tam dvoje ryb.potř. Samozřejmě jsem nejdřív zavítal do VIPY, kde mi LHALI, že už je nemaj a že "závodní" vláčkaři si od nich berou na twistrování feedery!!!! A já vůl jsem jim to zbaštil, koupil a za 14 dní jsem zjistil, že na druhým konci ulice mají přesně to, co jsem chtěl, mnohem lepší, a hlavně za víc než solidní cenu. Jo mimochodem, jsou to právě potřeby u ZLATÝ RYBKY. Tam je to fajn.. Do vipy nikdy víc! Howgh
Schválně jestli s VIPou má někdo dobrý zkušenosti, tak to sem hoďte, ať si o nich lidi spraví mínění, ale pro mě to nejsou obchodníci, nýbrž jen sprostě prolhaný svině!

Martin M. - Profil | Po 21.1.2002 16:18:37

od jiste doby se do prodejen nechodim pro informace, ale jen pro zbozi, ktere jiz mam dopredu vybrane a zasdne s prodavaci nediskutuji. "Chci tohle, tohle, tohle... kolik platim?" a jdu pryc! Jeste jsem v Brne nenarazil ani na jednoho prodavace podle meho gusta. Priznavam, ze jsem asi dost nestandardni zakaznik, ktery asi nebude spokojen nikdy - snad v nejake specialce, ktera ale v Brne neni.
Mne osobne by vyhovovala rybarska samoobsluha...

marfic | Po 21.1.2002 14:20:11

bezte si poslechnout do radhoske do muskarke specialky, to je fakt zabava, jeden prrrrrrrrrodavac je fakt super

Spinner | Po 21.1.2002 13:03:48

me rozhodne ne, protoze si od nich do toho nenecham kecat a nez si koupim neco do ceho nevidim tak si to poradne prostuduju a seznamim se ze vsema moznostma!

Sergo Aš | Po 21.1.2002 11:47:28

Rici>Přesně.Já prokecám v každej prodejně aspoň hodinu.Prodavači se vyznaj,jsou normální a v žádným případě nic nevnucují.Ještě v Doradu byl docela dobrej prodavač i když v jejich sortimentu jsem si nic nevybral.

red.foot | Po 21.1.2002 11:38:53

a některým navíc hrozně smrdí z huby

Ivo pokorny | Po 21.1.2002 11:30:39

Ja navstevuju 2 prodejny pravidelne. Prodavaci jsou prijemni a rekl bych ze dokazou i vhodne poradit. Jeden obchod co znam tak je napul hrackarstvi a ty lidi co tam prodavaj o tom nic nevedej. Tam du jen kdyz v ostatnich neuspeju, coz se moc nestava. A v posledni prodejne je takovej chlap, kterej se hrozne vnucuje. A to nesnasim. Kdyz si neco koupim, snazi se mi nabalit dalsich 10 veci. a porad mi vnucuje svuj nazor, co si mysli ze je lepsi. Byl sem tam dvakrat a jiz nikdy vice!!

Rici | Po 21.1.2002 11:17:28

Jo souhlasím se Sergem.Jsem pražák a ty prodejny co jmenoval jsou opravdu dobrý.V obou rádi poradí a nedělaj tajnosti.Většinou se tam zakecám a nákup, kterej by měl trvat max.5min trvá 30min a více.

Sergo Aš | Po 21.1.2002 8:03:10

Já mám taky spíš špatný.Snaží se ti prodat cokoliv a když s ním zapředeš hovor tak už je po klidným nákupu.Když už je to rybář,tak většinou "bobkař" a chtít po něm nějaký plavačkářský,nebo vláčecí specialitky je zbytečný.Hlavně,když chci něco na jemný chytání malejch ryb tak jsem za blba.Nejslabší vlasec je 0,20.A na něj se chytaj stejně jenom nástražní rybičky.V poslední době se stále častěji setkávám s tím ,že kvalitu JAKÝCHKOLIV ryb.potřeb mi prodavač poměřuje použitelností v Norsku a o nějakém rybaření v Čechách se skoro stydí mluvit.Mám asi čtyři obchody,kde jsou fakt zkušený a hlavně i skromný prodavači.Jsem z Aše,ale když chci koupit něco většího,nebo speciálnějšího,Tak zajedu do Prahy do ZERPu(Francouzká),nebo do Zlaté Rybky(Na Bělidle.ne VIPA).Rozumí tomu a i ceny mají víc než slušný.Dělaj to spíš jako hobby,než na Kšeft.

Lubo | Po 21.1.2002 7:11:25

U nás v Ostravě jak-kde. Z šesti prodejen, které znám, chodím do dvou, kde mně za ty roky ještě nezklamali, o další vím, že mi prodavač nakecá cokoliv (i když je to absolutní pitomost), jen abych koupil. Další jedna je tak napůl, tam chodím pouze pro konkrétní věc, kterou třeba jinde namají, ale poradit si tam projistou nenechám a dvě znám jen povrchně - průměr. Mimo tyto pak znám jednu v Hlučíně (kousek od Ostravy) a tam už bych nikdy nešel, ani kdyby byli jediní v kraji. Tam bude bez zardění prodavač tvrdit i to, že trabant je to samé jako mercedes, jenom má jiný název.