Jaké máte zkušenosti s kapry na Skaličce.

Jaké je dno a zda jsou zde velké hloubkové rozdíly. Jaká je zde nejlepší nástraha (samozřejmě na kapry) - boilii na přelomu května a června. Dík
Autor diskuse: choze - Profil , 6.2.2007 kaprařina - nástrahy, návnady

HOLAS22 | Út 6.2.2007 20:18:28

Bol som tam asi 6krát a chodím pravidelne,spolu aj skolegami a Radek Svačina tj mejitel je super chlap a má to tam promakaný.Osobne já tam mm osobák 12kg,ale kolega tento rok 19 a jeho syn tam pokoril 4x15kg.Boilie si ber skorej sladšie,nam šlapalo pt.zob tigernut.Ale čo je tam naj sú pelety,to tam milujú.Mne jeli na chobotnici,a ked ideš na krátko tak aj metodmix.Najradšej chytám od príjezdovej cesty na tej hrane,čo sa tihne od stavidla nápustu,je tam oklo 4m a tá hrana je asi 80m dlhá s hlúkou okolo 2m,alebo z Jara k ostrovu,tam je klid a plytkejšia voda.Ak máš ešte dotaz napiš,popíšeme.Petrúv zdar.

Tom.as2.0.0.0. | Út 6.2.2007 13:03:43

Dno je tam bahnité,jen ojediněle se vyskytuje tvrdý jíl nebo šterk. Jak je tam s hloubkovými rozdíly přesně nevím,ale vím,že u hráze je největší hloubka a vzadu u ostrova nejmenší. Prej by mělo být někde u prostřed rybníka koryto,ale nevím,nikdy jsem to echolotem neprojížděl. Myslím,že nejlepší nástrahou na kapry je foukačka. Velcí kapři si už na boilie zvykli a je problém je přelstít,ikdyž občas se na bobule chytne hodně kaprů a i velcí. Dobrou nástrahou je i tygří ořech,zkoušel jsem ho tam minulý rok a šlo to na něho celkem dobře. Jinak boilie,by tam chtělo nějaké neobvyklé s jakým se kapři nesetkali nebo jen párkrát. Dobrou nástrahou jsou i halibut pelety,ale zase jak kdy,někdy to na ně jde tak,že nestíháš nahazovat a někdy se to na ně ani nehne.Však zkus sám,co ti tam nejlíp pošlape.

harpunar - Profil | Út 6.2.2007 12:47:18

Můj kamarád Tucnak11 má se Skaličskými kapry zkušenosti veskrze pozitivní.Jsou strašně draví,naposledy mu to vzal kapr 76cm na žlutého twistra legálně mezi rtíky.Boj trval na jemném vláčecím cajku cca. 25 min.I Radek Svačina se podivoval nad jeho dravostí!!! Takže příteli žádné koule,to je přežitek,anóbrž TWISTER!!!!!