Poradíte mi jak vyrobit boiles?

Zdar pánové.Začínam s kaprařinou a potřeboval bych nějaké zaručené recepty na výrobu boiles,pokud možno i postupy při výrobě a složení.Předem moc díky.
Autor diskuse: Ondra - , 6.2.2007 kaprařina - nástrahy, návnady

Hulda - Profil | Po 26.2.2007 11:41:05

pro začatečniky je nejlepši koupit si boilies v prasku 50/50 a pridavat si do toho podle navodu + něco navic a nebo se na ten navot divat jen trošku a dávat tam spiš podle sebe ale aby to mnelo podobnou konzistenci. Kdyš máte těsto je nejlepší koupit si na kuličky formu protože kdys delate třeba 5 kylo tak je tohrozne jednou sem to dělal a musi ríct ze po druhy bysem to dělat nechtěl

maxwell - Profil | Út 6.2.2007 16:53:31

Milda:Tak tóó joóó

Milda - Profil | Út 6.2.2007 16:46:40

maxwell:Jasan,ale někdy není času nazbyt....

maxwell - Profil | Út 6.2.2007 16:44:49

Milda:Vím na co se používá,ale já raději vysouším.

Milda - Profil | Út 6.2.2007 16:05:49

maxwell:taky ho někdy používám,když chcu vytvrdit boilies.

m.kindl - Profil | Út 6.2.2007 14:38:01

kabo - ® Ty jsi takovej malej trouba viď...myslíš že na stránky např. o nožích chodí vrazi ???

maxwell - Profil | Út 6.2.2007 14:06:41

Unca:nevidím důvod proč ho používat.

Unca - Profil | Út 6.2.2007 13:30:57

maxwell : Já dávám do každé své směsy 10 procent Albuminu a neshledal sem na něm nic špatnyho. Jakou máš ty zkušenost s Albuminem.

kabo - Profil | Út 6.2.2007 13:07:04

MRK= informace pro masaře rychle a snadno!

maxwell - Profil | Út 6.2.2007 12:55:36

Unca:já bych albumin z má zkušenosti do boiliesu nedával.

Unca - Profil | Út 6.2.2007 11:41:56

Ondra : Pokud se ti nelíbí dělat boilí z vajec tak kamoš mi řikal že dělaj boilí z vody. Vemou vodu, nasypou do ní Albumin, rozmíchaj a do toho přidávaj boilí směs. Celkem zajímavej a nevšední postup výroby. Prej to je fakt supr boilí. Asi na tom něco bude protože jim to na takhle připraveny boilí fakt jezdí.

Milan B. (MB) - Profil | Út 6.2.2007 11:36:57

Ondra: Jenom doplnim kindla, sypej je do vrouci vody, nemela by behem celeho vareni prestat bublat. Jinak muze hrozit, ze se ti kulicky prichyti na dno a pripalej, coz neni zrovna koser...

C&R: Vyroba boilies je tak strasne priserne strezene tajemstvi, ze............

Fox | Út 6.2.2007 10:38:45

C&R: nevím, jak kdo píše boilies, ale Ty jsi v poslední poznámce dokázal na čtyřech řádcích vyrobit 9 pravopisných chyb

MichalM(štikař) | Út 6.2.2007 10:33:41

C&R!!!! : zalez do nory, tohle nemá cenu řešit...

C&R!!!! | Út 6.2.2007 10:30:49

MRK= informace pro masaře rychle a snadno! ja sice chapu, že chete někomu pomoct a dokázat, že něco umíte, ale vždyť dotyčný ani neví jak se píše boilies! netvrdím, že zrovna ondra je masař.
Nezda se vám že toho na začátek chce vědět přespříliž?

m.kindl - Profil | Út 6.2.2007 10:16:15

Miras - ® To by ses divil jak na to jdou v benátkách cikáňata..zeptej se Honzy ten to láká domů i štěňata :-)))

Miras - Profil | Út 6.2.2007 10:06:45

Kok: neboj on na to loví cizí děcka před školou, je to takovej ten hodnej strejda:-)

Kok - Profil | Út 6.2.2007 10:03:28

m.kindl - no chudáci tvoje děcka:))))

m.kindl - Profil | Út 6.2.2007 9:56:23

Kok - ® Z těsta na boilie,akorát místo esence mulbery použiješ kočičí bobek :-)

Lumír - Profil | Út 6.2.2007 9:55:41

m-kindl: aha, tak to už chápu, mě to bylo hned podezřelý, že by někdo dělal takhle červený boiliest.

Kok: já se snažím novinky sledovat, ale je toho tolik.. Zatím mám pořízenou olověnku od Sufixu, pruty od Foxu a stojan Nesvik. Barvu boilies ještě nemám zmáknutou. Ale postupně k tomu taky dojdu. Doufám.

Kok - Profil | Út 6.2.2007 9:54:27

m.kindl - a z čeho se dělaj ty žvejky?

Kok - Profil | Út 6.2.2007 9:52:04

Lumír - kdyby si bedlivě sledoval kaprařské novinky, tak by si věděl, že pro letošní sezonu bude "frčet" jen barva žloutková, popřípadě citronově žlutá

m.kindl - Profil | Út 6.2.2007 9:50:58

Lumír - ® Tohle je jen ilustrační foto,ta směs na boilie je žlutá ale neměl jsem foto z výroby tak jsem sem nasmažil foto když jsem dětem dělal žvejkačky..postup je víceméně stejnej.Jinak jahodový boilie červený jinak než jahoda před sklizní je pěkně na hovno..to bych nenahodil ani do černýho jezera do stometrový hloubky :-)))

Mambo | Út 6.2.2007 9:49:49

m.kindl:Zkus barvu víc do ruda.Potom Ti budou brát kapři-komunisti.No a to jsou ti zasloužilí,takže největší.Jenom nevím,jestli jim nebude chybět kladivo se srpem.

Lumír - Profil | Út 6.2.2007 9:43:35

m.kindl: a co barva boilies? Mě se zdá, že tahle tvoje červená moc chytat nebude. Chce to víc "jahodovou" barvu - slyšel jsem, jk se o tom chlapi v rybářských potřebách baví - zřetelně jsem slyšel, že důležitá je správná červená. Co na to jako odborník říkáš?

m.kindl - Profil | Út 6.2.2007 9:27:14

Kocháč - ® : To je pravda,dělám si přesný kuličky protože nikdy nevím jestli je nebudu sřílet kobrou,jinak je jedno jestli je to válec nobo šiška :-)
Milda - ® : Já si naválím třeba 50ks kuliček na prkýnko a potom je jen sešoupnu do hrnce s vařící vodou.Potom je hned zamíchám a oni se neslepí a nezdeformují,ale ják říkáš..záleží na každé soudruhovi jak se tomu postaví prsama :-)

Kocháč - Profil | Út 6.2.2007 9:22:04

Ondra: a když nechceš investovat do rolbalu tak klidně nadělej válečky a nakrájej je na polštářky nožem nebo nadělej kuličky v ruce. Ideálně kulatý boilís je potřeba stejně převážně k přesnému nastřelování kobrou na větší vzdálenost.

Miras - Profil | Út 6.2.2007 9:20:21

Kindlos: nemohl, měl bys to moc jednoduchý:-)

m.kindl - Profil | Út 6.2.2007 9:19:03

Miras - ® Taky jsi to tam dát dřív,lovím tady fotky v kompu a nevím de co mám :-)))

Milda - Profil | Út 6.2.2007 9:17:25

m.kindl:Pěkné,jen místo cedníku je jednodušší používat zrovna drátěnou mřížku,co se používá do friťáku a vařit v tom,ale to je na uvážení každého soudruha...

Miras - Profil | Út 6.2.2007 9:16:16

Ondra: a na úplný konec vše nasypeš slepicím a jdeš si koupit hotovku od Richworthe:-))) Jinak návod je i tady: http://www.mikbaits.cz/new_boilie.aspx

m.kindl - Profil | Út 6.2.2007 9:13:25

Ondra : Nasypeš je do bedýnky kde je necháš asi dva dny proschnout a šup do mrazáku.Takhle já vařím boilie ale vařím si jen tak po kilech maximálně dvou takže kdo vaří do zásoby bude mít určitě jinej postup.Mě vyhovuje že potom nemusím rozebírat a čistit strojky pistole,plničky atd...

m.kindl - Profil | Út 6.2.2007 9:09:33

Ondra : Nakonec je naházíš do hrnce tak asi po 30 - 50 kusech a povaříš,boilie o průměru 18 vařím dvě minuty a 22mm asi tři minuty atd...vyndáš cedníkem a necháš osušit.

m.kindl - Profil | Út 6.2.2007 9:06:58

m.kindl - Profil | Út 6.2.2007 9:05:40

Vase zprava

m.kindl - Profil | Út 6.2.2007 9:03:51

Ondra : Vezmeš si formu na boilie s průměrem kterej potřebuješ, když chceš odratit tlouště tak klidně 22mm a když nemáš problém s bílou rybou tak zase 14mm.Takovej inteligentní průměr je asi 18mm.Uděláš ze směsi válečky a poskládáš si je stranou, když sděláš všechno těsto na válečky tak otočíš formu a začneš z nich formovat kuličky.

m.kindl - Profil | Út 6.2.2007 9:00:12

Ondra : Necháš ho chvíli odstát(klidně hodinku) a potom ho pořádně propracuješ rukama namazanýma margarínem nebo klidně lososovým olejem.

m.kindl - Profil | Út 6.2.2007 8:56:31

Kocháč - ® Pyčík je stydlivej kluk :-)))
Ondra Jestli začínáš tak je lepší si koupit nějakou z předem vyzkoušených a prověřených směsí s nějakým už hotovým aminokompletem.Pouze to smícháš dohromady s vajíčkama,povaříš kuličky a hurrrráá na ně.Rozbiješ asi dvanáct vajíček a přidáš láhvičku s tekou přísadou(návod je ke každýmu mixu napsanej) přisypeš kilo suchý směsi a uhněteš těsto.

Kocháč - Profil | Út 6.2.2007 7:51:50

Tloušťáku, jsi to ty? Jsme ti to mohli vysvětlit v Břeclavi, nesmíš se bát zeptat zkušenějších kamarádů :o)))