Tisza Poroszlo

Zdravím, nevíte někdo jak je to s dobou hájení kapra na maďarském jezeře Tisza Poroszlo?
Dík
Autor diskuse: cammora - Profil , 16.11.2006 kaprařina - revíry, cestování

Čadim - Profil | Po 29.9.2014 14:32:39

je tam fakt hezky :)

Čadim - Profil | Čt 7.3.2013 16:49:59

Nějaké tipy a postřehy ohledně téhle lokality? Moc by mě to zajímalo, díky!

ollej - Profil | St 24.2.2010 22:24:05

Ahojte, těší mne, že se trochu rozběhla diskuze o této vodě. V loňském roce jsem tam byl 2x. První výprava byla hezká, ale bez ryb. Jen 2 boleni a jeden candát východní. Vzal jsem tam kluky z Lovosic a Ti se bavili sumečky na svých 5m teleskopech. Byla to legrace je pozorovat, jak se skládají na jednu loď s touto výbavou. Tyto druhy udic jsou na tuto vodu velmi nepraktické. Taky 2 z nich zlomil. Druhá výprava byla směrována na nákup vína, ale byl by hřích si nevzít prut a nezkusit to. Ani ťuk. Zařekl jsem se, že už tam nejedu, ale omyl. Letos už plánujem na podpzim další výpravu. Snad budeme úspěšnější. Toliko Poroszlo 2009.

ollej - Profil | Út 7.7.2009 22:17:56

Diskuze na téma Poroszlo mne přinutila se zaregistrovat a podělit se o zkušennosti z této nádherné vody. Jezdím tam již 7 let každý rok na pár dní a nemohu si vodu vynachválit. Rozmanitá, členitá, živá. Kanály, ostrovy, rákos, hloubky i místa, která nájezdníci neznají. Vše od místní štiky Oskara, který tam již není. Nyní tam hospodaří zmiňovaný Miky. S ním se domluvíte německy a je velmi ochotný. Opravdu vše zařídí, i když prodavač v nedalekém obchodu u telefonní budky ví své. Stačí ukázat pas, na prstech počet dní a je to. Nic víc nepotřebuje. Prodá Vám i nástražní rybky.
Ubytování si klidně domlouvejte na adrese www.aranymedve.hu Je to web Mikyho, kde se dočtete vše potřebné o ubytování a cenách.
V okolí není jen Tüszafered s bankou a bankomatem. Za shlédnutí jistě stojí i město EGER, zejména tzv. Údolí krásných žen. Jedná se velké množství vinných sklípků, kde Vám nalejí opravdu dobré maďarské víno. Dalším krásným místem je město Miškolc a koupání v jeskyních - Tapolca.
Nutno podotknout, že tato voda není zatím zvyklá na boillie. Domorodci upřednostňují lov na klasické nástrahy, zejména kukuřici.
Je dovoleno parkovat u vody, bivakovat, lovit z loďky, vábit, rozdělávat oheň, atd. Ulovit se dá opravdu hodně. Od září jsou štiky a candáti. Na jinou rybu tam nejezdíme.
Kažému, kdo si chce odpočinout v nepoznané přírodě a při tom rybařit, vřele doporučuji.

Alf - Profil | So 18.11.2006 17:31:32

Sumečkama jsem myslel sumečky americké. Velcí sumci se chytají spíš na řece Tisze kam se nechá dojet na loďce. Ubytování není problém, mám případně kontakt na čecha, který to zařídí. Rodiný domek pro 5 lidí vychází na naše zhruba 1.200,-/den ( v ceně loďka, motor je za příplatek), příp. apartmán pro 2-3 lidi + je k dispozici maďar "Miky", který na místě zařídí vše od povolenek až po loď a umí německy. Jinak ceny zhruba jako u nás, v Porozslu se nechají koupit všechny základní potraviny + 2 rybářské obchůdky. Cca. 15 minut autem je větší město Tiszafured, kde je něco na způsob Penny Marketu a dopuručuju místní tržnici s klobáskama a čabajkama :-) S místníma mám dobré zkušenosti. Např. jsme v lodi běžně nechávali kompletní výbavu přes noc a nikdy se nestalo, že by někdo něco vzal( to u nás...škoda mluvit). Určitě je dobré naučit se pár základních slov jako dobrý den "jóna pot", děkuji "kesenem" atd. A to nejdůležitější...ryby...je to dost těžká voda. Jak už jsem psal, jezdili jsme tam na dravce, zažili dny bez záběru, ale když to šlo, tak to byl mazec a nebyl problém vytáhnout 20 nádherně vybarvených štik za den.

zbojo - Profil | So 18.11.2006 17:01:05

skuste:cenger.wz.cz

Ervin - Profil | So 18.11.2006 16:56:51

Vince: Které například.!A hlavně kde se dá domluvit!Pokud by to šlo, určitě by chom rádi vyslechli kde ! Děkuji za čtenáře MRKU!Ahoj ERV.

Vince - Profil | So 18.11.2006 15:15:27

v loni jsem tam byl a můžu říct ,že to nebylo nadvakrat madari jsou madari ani se s nimi nedomluvíš ,nikdo z nich neumí anglicky sumečkové krasně chrochtali ale určitě znám lepší vody!!!!

Ervin - Profil | Pá 17.11.2006 23:51:39

Moc děkuji A ti sumečkové jsou opravdu sumečkové myním tím malé? A ten repelent to musí být!A ubytování je dostupné, když tam přijedu bez ohlášení?Lidé jsou vstřícní? To bude zajímavá debata s Maďary!Ani nevím jak tam je draho ?! Dík ERV.

Alf - Profil | Pá 17.11.2006 21:41:34

Jezdil jsem tam na dravce právě do Porozsla. S kaprařinou moc zkušenosti nemám. Ale pokud budu moci, tak rád poradím. Jinak dopuručuji tam jezdit mimo teplé měsíce ( červen-září). Místní se v tomto období věnují hlavně chytání sumečků, kteří se tam vyskytují v neuvěřitelném množství a atakují snad všechny nástrahy. A navíc je v této době voda opravdu hodně zarostlá. Jinak s sebou doporučuji vysoce kvalitní repelent. Komáři u nás po povodních jsou jen slabým odvarem toho, co jsem zažil tam :-)

Ervin - Profil | Pá 17.11.2006 21:04:03

Byl bych velice rád kdyby se o té vodě rozvinula řeč"! Pokud mi to dovolí zdraví tak bych se tam zajel podívat.Je to moc rozsáhlý revír.Proto se nebojte nám svěřit!Nebo dát tip na sousední revíry v Maďarsku.Je jich tam dost!Zatím dík . ERV.P.S.Je to blíž než Španělsko! E.

Alf - Profil | Pá 17.11.2006 11:59:57

Kapr (ponty) tam je hájený od 2.května do 15.června a případně míra tam je 30cm. Tedy bylo to tak v minulých letech, když jsem tam jezdil. Jinak Porozsló je městečko a to jezero se jmenuje správně Tisza-Tó.