globalni sraz - plavaná

Co chcete, aby se řešilo na srazu, který si bere za úkol vyvolat a odstartovat konečně nutné změny.
Pište prosím Vaše návrhy řešení a pokuste se vybrat pět zástupců, kteří budou obhajovat Vaše požadavky na srazu, který se bude konat ke konci tohoto roku. Děkuji
Autor diskuse: Kocháč - Profil , 3.8.2006 plavaná - ostatní

MrKos - Profil | Pá 18.8.2006 23:47:07

Bachy: máš to všechno nějak popletené... ještě 14.8.2006 7:37 jsi psal že jsi pro zákaz popužívání červů a najednou hážeš zátečku a už chceč jen zjistit v jakých podmínkách se vyrábějí... a že to chceš vlastně jen probrat... no, neleze na Tebe něco pod tíhou argumentů? nejsi nemocný?

Kocháč - Profil | Pá 18.8.2006 15:04:15

Milý Bachy - Včera jsi mi poslal obsáhlý e-mail. Fakt jsem si ho chtěl přečíst a i jsem ti za tvoje připomínky poděkoval, ale tak nějak si říkám, že když se do toho pustím, tak ztratím asi tak 10minut života. A to mi přijde jako plýtvání časem. Za takových deset minut se dá vykonat soulož včetně uspokojení partnerky, vypít pivo nebo si přečíst něco pěkného. Nic mazat nebudu, ale přečtu si ho až nabudu dojmu, že jsi normální běloch. Neber to zle.

JKL - Profil | Pá 18.8.2006 15:01:49

cit. : Úloha dotyčné osobnosti v dějinách se stává z ochoty dotyčné osoby zemřít nebo nechat se zabít dříve než stačila odvolat.

Petr Havlíček - Profil | Pá 18.8.2006 14:56:38

Mïlý Bachy pár lidí se ti tady snažilo vysvětlit jak to je s těma červama. Jeto marné, je to marné, je to marné. Trhni si nohou. A dále viz: Mustafa.

Bachy - Profil | Pá 18.8.2006 13:24:06

Vláďa S. - Pokud vím, je to alternativní medicína založená na tom, že červi mají tendenci vyžrat zhnilou tkáň a živou nechat na pokoji. Jestli myslíš, že je to "čistá práce", tak se zajdi podívat na chirurgii jak vypadá třeba taková hnisající hnijící noha. Dobrou chuť.
Petr Havlíček - Psal jsem, že to nejsou žádní čistotní červíčci. Nic víc, nic míň. Už se nebudu vyjadřovat. Klidně se s něma mazli v posteli. :o)

Petr Havlíček - Profil | Pá 18.8.2006 12:05:26

Promiň Bachy, ale už mě ta dizkuse o červech připadá trapná. Prdel si taky vytíráme každý den a není to činnost nijak zvlášť hygienická, i když při tom použiješ papír. Ale když si umeješ po potřebě ruce, tak je to v pořádku. S těma červama je to podobné. Píšeš, že tě zajímá hygiena dovezených červů a nepovažuješ dovezené červy za čistotné. Tomu už vůbec nerozumím. Při takto položené tvojí otázce se nabízí myšlenka, jestli by jsi nechtěl, aby si červíci před dovozem vykoupali, navoněli "podpažní jámy" (ostatně to se dělá, ale až před závodama) a nechali se očkovat.
Jinak se to dělá tak, že se u velkododavatele podchlazení červy naloží lopatama do polystyrenových beden, v chladícím voze převezou do Česka, uloží do velkých lednic a tady je dotyčný pracovník "napytlíkuje", nebo nakelímkuje a pošle maloobchodníkům. Takže, když na příjde, tak jediný kdo má ty červy v ruce je ten co je kelímkuje, nebo pytlíkuje. Pak už jen rybář.

Vláďa S. - Profil | Pá 18.8.2006 11:46:46

Moc krásná debata ... Třeba už to tu někdo zmínil, ale nechce se mi vše číst... Jestlipak víte, že červi se pro své výrazné antiseptické účinky nasazují do těžko hojitelných ran při chirurgických zákrocích? Jestli nakonec nejsou hygieničtější než leckteří rybáři ...?

Bachy - Profil | Pá 18.8.2006 10:56:21

doncoyote - Pokud červi splňují nějaké hygienické podmínky, pak mi to nevadí. Otázku vidím jestli jsou stanovené hygienické podmínky pro červy. Dokonce mi nevadí ani červi z hnijícího masa nebo ze zdechlin. Nechytám na ně. Jen jsem chtěl tuto stránku věci prostě probrat. Nikdy jsem nepsal že by to mělo zabíjet ryby nebo je nějak rozežírat zevnitř. Šlo mi jen o tu hygienu - jak říkám, kdo neviděl na čem se ti červi pasou v přírodě, ten to nepochopí. Taky si vem, že u nás se obchází kde co. Spousta lidí má tendenci si nástrahy vyrábět sama, a když mám možnost si obstarat relativně dost červů já, má tu možnost i nějaký obchodník apod. Tam ale o nějaké hygieně nemůže být řeč ani omylem. Jinak abych řekl pravdu, ta hygiena těch dovezených červů mě celkem zajímá a chtěl bych se o tom dozvědět více. Zatím ani ty dovezené červi nepokládám za tak čistotné jako tvrdíte. Je rozdíl si myslet a vědět.

doncoyote - Profil | Pá 18.8.2006 10:26:45

Pánové, domnívám se, že tato debata je nesmyslná a zbytečná. Hromadná velkovýroba nástrah - červů - v Holansku, Italii, Británii je hygienická. Vzhledem k tomu, že následně červi putují po celé Evropě, musí vše splňovat velmi přísné hygienické podmínky. Malovýroba ( 10- 100 litrů týdně) asi nic neovlivní.
Bachy -vadí ti krmení hygienicky nezávadnými červy? Proč? Dřív se to nesmělo, protože při krmením "živou" byla úspěšnost lovu řádově vyšší. Stačí se vmísit mezi "klasické krmítkáře" čekající na kapříka a nakrmit krmením se "živou" a chytat. Na plavanou nebo na feeder, to je jedno. Výsledek bude zřejmý. Doposud jem neviděl rybu, která by chcípla vlivem útoku červů ze vnitř. A když si vezmu normální závody se 60 účastníky, kteří použijí 2,5 litru červů každý, tak by to mělo pozabíjet spoustu ryb, pokud by k "vyžírání" docházelo. Ale ono to v druhém kole jde spíše lépe, než první den. Tedy přesně obráceně. Proč to tedy vadí.

Laky - Profil | Pá 18.8.2006 9:12:14

Bachy: Bylo to v Anglii, ale podobné jsou i v Italii,a asi i Francii, a v Polsku. Jinak moho-li tě ubezbečit. to co dostaneš u nás je buď z Italie a nebo z Polska. Protože distributoři jsou jen dva. Co se mě týče mám ty i Itálie. (:-)

Bachy - Profil | Pá 18.8.2006 9:03:44

JKL - Tuhle problematiku chápu - v tom mám jasno, mám s tím nějaké zkušenosti. Nepochopil jsi. Nebudu se už vyjadřovat, co jsem chtěl jsem napsal.

JKL - Profil | Pá 18.8.2006 9:01:34

Bachy : V téhle problematice taky nemáš jasno. Navrhnu ti jednoduchý test - pokus se koupit legálně a na doklad pošlou krávu. Uvidíš sám, jak je to s předpisy v téhle oblasti.

Bachy - Profil | Pá 18.8.2006 9:01:32

Laky - Mohu se zeptat kde to bylo?

Laky - Profil | Pá 18.8.2006 8:58:23

Bachy: Dobře musím se trochu poopravit. To na čem to chovali byli takové kvádry. To jestli to byl skelet danej do kvádru a nebo nějaká mloučka s něčím těžko posoudit. Já měl dojem, že se jedná o rozdrcené skelety, ale vtom ruku do onně nedám. Ale jistě vím že i na začátku to zase něčím stříkali. to jestli to byla dezinfekce nebo nějakej "aktivátor" na ty moučky těžko na dálku posoudit. Už je to taky nějakej pátek a při té návštěvě jsem byl 5 kolo u vozu. Nicméně provoz na mě zanechal jako celek velmi dobrý dojem.

Bachy - Profil | Pá 18.8.2006 8:20:01

doncoyote - Deset let zpátky zase není tak dávno. Uznávám, že z velkovýroby ti červi nemusí být tak nehygieničtí jako z menších provozoven či podomácké výroby. Můžeš mít pravdu, ale Laky jednu takovou výrobnu viděl a prý je chovají na rozdrcených skeletech. Ono ty moučky které máš pravděpodobně na mysli budou asi mnohem dražší než odpad z jatek a ten je možné taky jistě kupovat bez zpoždění. Já jsem jen chtěl téma hygieny masáků trošku oprášit, protože se o tom nikde nemluví a spousta lidí může mít dojem, že se jedná o nějaké čistotné červíky. Rozuměj jde mi o to, že jakékoliv nástrahy mohou být vyráběny ve velkém v hlídané výrobě, ale i v různých malých výrobnách nebo podomácky. Chov masných červů je minimálně hygienicky složitý a já na to chtěl jen upozornit. Myslím si, že by se o tom mělo aspoň někdy mluvit - to je vše. Jak říkám, před x lety jsem si našel způsob jak jednoduše přijít k velkému množství masáků a podle toho smradu, který jsem cítil když jsem tam kolem v nedávné době jel bych se vsadil, že se tam dají červi nasbírat ve velkém i teď. Rozumněj, jestli mám tu nehygienickou možnost já, má ji jistě spousta dalších a je třeba se o tom aspoň někdy někde zmínit. Ten kdo to o čem mluvím na vlastní oči neviděl, ten to nemůže pochopit. Jinak jak říkám, ani ti červi z velkovýroby nesmrdí jen tak ze vzduchu. :o)

doncoyote - Profil | St 16.8.2006 13:43:36

Bachy - reaguji pozdě, ale přeci. Nejsem zcela přesvědčen, že se červi průmyslově chovají na mrtvém hnijícím mase. Je to nehygijenické a neproduktivnmí, protože náklady na hygienu, dezinfekci a čištění by byly obrovské. Protože chovy produkují ne kilogramy, ale tuny červů, i krmení musí být ekonomické. Používají se směsi spojené agyrem ( želatinou), které se vyrábí jak jinak než průmyslově a levně a slouží k maximálně rychlému růstu, který musí být kontinuální . Každé zpoždění nese finanční ztrátu. Myslím si, že mančaft z prasečáků si může nechat o pracovním prostředí z půmyslové červárny jen zdát. A s těmi krmnými směskami je to stejné všude: čím se krmí psy, kočky, ryby a rybičky, králící a jiní? Úplně stejně. To co tvrdíš o sběru červů za mlada, tio je již jen historie hodně vzdálená současnosti, vše je o hodný kus dál. Ryby se také kdysi chytali na lískové pruty s koňskými žíněmi na kostěný háček.

Bachy - Profil | St 16.8.2006 7:19:00

Mustafa - Na to já kašlu, váš přístup "buď budeš souhlasit nebo mlč" a "nehledej sporné věci v našem skvělém názoru" navíc v silně nadneseném tónu jakoby muškař byl víc než kaprář - nepodporuju.

Mustafa Ali Fortanhi bin Xaxapvi - Profil | Út 15.8.2006 20:21:49

bachy: kdyby se dalo tve vete "nebudu uz reagovat" verit, zcela jiste by rozradostnila nejednoho MRKare

MrKos - Profil | Út 15.8.2006 8:02:31

Bachy: jsem rád že jsi se dobře vyspal a v plné zbroji se dostavil do kanceláře :-) už jsem na chvilku znejistěl :-)
to že něco nemůžu pochopit a navíc když to něco je tvoje teorie mi zas tak hluboce nevadí a slzu neuroním... nezpochybňuju fakt že někteří soukromníci mohou červíky pěstovat na koleni a to třeba na starém vepřovém koleni z kafilérky... otázkou je jaké produkce jsou takto schopni docílt a v návaznosti na to i na jakou cenu se dostanou aby byli konkurenceschopní... také jsem napsal že vím odkud pocházejí masňáci na které lapám já a vzhledem k objemu importovaných masňáků do naší republiky z takovýchto " továren " si dokážu představit jaké % bude asi od soukromníků z kolena... :-) bude to 00nic z celkového objemu...
A jinak jsem nenapsal že Tvoje příspěvky nejsou k tématu... jak jsi na to zase přišel? jen trvám na tom že jsou veskrze negativistické a většinou napadají všechno co zrovna neprovozuješ Ty... ovšem je mi to také jedno... aby jsi snad nemyslel že z toho mám depku... :-)
A k poslednímu bodu... nejen rubrika ML je o tom kde kdo byl na rybách... ono i v pokecech a otázkách spousta lidí píše o rybách a to třeba jen mezi řečí... takto si předávají svoje poznatky ať již kladné či záporné... to je jedna z věcí která MRK dělá MRKem a která se mi líbí... V Tvém případě se poslední dobou ani o těchto, malých zanedbatelných, a přitom pro mnohé velkých poznatcích hovořit nedá... Jen toto jsem tím chtěl vyjádřit... Choď si na ryby kam chceš, chytej si na co chceš, umývej si ruce mýdlem než kousneš do svačiny, do ML nepiš klidně nic, a na MRK si piš také co chceš... :-)
pochop už konečně že já ani mnoho kolegů to Tvoje vidění světa prostě nemohou pochopit a tedy, i přesto že to často je k tématu, narážíš na odpor a zbytečně se rozčiluješ...

Bachy - Profil | Út 15.8.2006 7:53:28

Pro všechny:
Já jsem jen navrhnul co bych chtěl aby se řešilo na případném srazu a to jednoduše fakt, že masáci jsou a budou zvláště nehygienická nástraha a návnada. Jediné co jsem chtěl je se vyjádřit a abych předešel další nesmyslné debatě, nebudu už reagovat. :o)

Bachy - Profil | Út 15.8.2006 7:42:54

MrKos - Chce to číst a trochu u toho přemýšlet. Ne rozdíl je v tom, že to co se zdá být modré - tak já upozorňuju na to, že to MŮŽE být červené. To je rozdíl, ale člověk jako ty to nepochopí. Ano, zdechliny jsou levnější - ale každé malé děcko pochopí že jsem tím nemyslel zbírat zdechliny kolem cesty. Jednalo se mi právě o tebou zmiňované pidivýrobce na koleni a o to, že by mohli na jatkách koupit jak skelety kostí, tak i uhynulé zvířata a nemuseli u toho dodržovat hygienické požadavky. Jako příklad - v drůbežárně nejde mražák na zdechliny, tak proč si před odvozem do kafilerky nevydělat pár stovek na červech. Opět upozorňuju, že to byl jen příklad a dávám ho tu kvůli hygieně této nástrahy. Jinak já jsem na masáky chytal za poslední dva roky dvě vycházky letos na jaře. Mé příspěvky jsou všechny k tématu - "Co chcete aby se řešilo...." a nebýt lidí jako ty, byla by jich nejvýce třetina. To že jsi nezaznamenal že bych byl třeba na rybách se mi zdá dost úsměvné. Nevím podle čeho bys to chtěl zaznamenat. To si vážně myslíš že pokaždé když jdu na ryby tak to napíšu do ML?

Bachy - Profil | Út 15.8.2006 7:06:11

Maty - Věřím. :o)
pipa - Vím o tom.
Ricci - Je dobré si uvědomit, že já se nesnažím nic prosazovat. Jen jsem napsal svůj názor a vy jste se na něj slétly jako vosy na bonbon - podle očekávání. Ovšem byl to jen názor a reakce mi byla jasná předem. Ok?

pipa - Profil | Po 14.8.2006 12:24:27

Maty- :D ty si s toho delas srandu, ale me fakt stve, ze na koupalisti kolem me vsude plave defakto hnijici maso:DDD

MrKos - Profil | Po 14.8.2006 12:13:56

Bachy: nemůžu se ubránit pocitu že MRK se mění na jednu velkou Bachyádu ... v podstatě kam se podívám tam už jsi a dohaduješ se o něčem co je ostatním naprosto jasné a je to většinou třeba modré a přitom Ty neustále tvrdíš že je to červené a maximálně připustíš ještě zelenou... ale vrátím li se k těm blbým červům tak jsi jednoznačně napsal že zdechliny jsou levnější a teď tvrdíš že to není pravda, potom jsi postavil svojí teorii na jakémsi soukromníkovi se zdechlou slepicí a přitom ani nevíš odkud jsou masňáci na které kde kdo chytá... sám asi na ně taky někdy chytáš a přitom nevíš odkud pocházejí? ale to je v globále jedno... nedokážeš argumentovat a když jsi v koutě tak jen konstatuješ že Ti je dotyčného líto... ted je jedno jestli to jsem já nebo někdo jiný... obecně je mi naprosto fuk jestli Ti jsem líto nebo nejsem... pokud u toho uroníš i slzu tak si kup lavór a pokaždé než půjdeš z hokny ( tedy i z MRKu ) ho vylij do trávy a ráno můžeš začít nanovo... :-)
se podívej na Tvojí skladbu negativistických příspěvků... už jsem dlouho nezanamenal že by jsi byl třeba na rybách... možná by Ti to bodlo....

Maty - Profil | Po 14.8.2006 12:08:41

pipa: Tím chceš říct, že ho hodíš do vody a vadit Ti to nebude? :)

Ricci - Profil | Po 14.8.2006 12:06:52

Pánové: říkám vám narovinu neštvěte Bachyho, protože jestli se mu podaří prosadit zákaz házení červů do vody tak nám zbudou pouze oči pro pláč.. :-))

pipa - Profil | Po 14.8.2006 12:02:04

bachy- chytam zavodne plavacku, takze se dost casto hrabu v litrech cervu a nikdy sem nejakou nemoc nechytil a o nikom nevim. A jak si psal: Druhá věc je proč házet tyto červi do vody - v dneší době se bavíme o sportovním rybolovu na všech úrovních a přitom nikomu moc nevadí házet do vody de fakto hnijící maso... vis o tom, ze si taky de fakto hnijici maso?

Maty - Profil | Po 14.8.2006 11:46:35

Bachy: no kdyby ubylo 90% tak se taky nic nestane

Maty - Profil | Po 14.8.2006 11:45:21

MrCement: neber to osobně, prosím :)

Bachy - Profil | Po 14.8.2006 11:42:05

MrKos - Bylo by vám smutno?
1 - No právě, zkus se nad tím zamyslet (hlavně nad koncem bodu 1).
2 - Nic takového jsem netvrdil, kdybys tu sám nepsal blbosti nemusel bych reagovat a ostatním by to pomohlo.
3 - Opět klasická reakce na moje přízpěvky - nic takového jsem nepsal. Jsi mimo. Je mi tě líto.
Nebýt takových reakcí, ubylo by 60% mých příspěvků.

MrCement | Po 14.8.2006 11:23:04

Maty: jakej cement????

Maty - Profil | Po 14.8.2006 11:15:19

Tady zase někdo sežral šalamounovo hovno :) nou cement :)

MrKos - Profil | Po 14.8.2006 10:59:27

Bachy: bohužel se Ti opět plete páté přes deváté a nedokážeš přitom ani slušně argumentovat... o něčem například pochybuješ ale přitom to nevíš... jen se domníváš a přitom na tom stavíš... prostě celej Bachy... co bychom si tu bez tebe počali? :-))

teď moje teorie také postavená na stejných doměnkách jako ta předchozí Tvoje... ofšem zkus ji logickou cestou vyvrátit...
1. hygienické normy jsou přesně stanoveny už třeba jen proto že v těch provozech pracují lidé a podobné provozy nemají až tak daleko od potravinářského průmyslu... neznám legislativu daných zemí ale u nás jestli se nepletu nic takového nefuguje... kromě nějakých pidivýrobců na koleni...
2.to že ve vaší vísce se chovají masňáci na dvoře místního zkrachovaného JZD v mrtvé 6ti leté slepici a potom dávkují do kelímku od jogurtu ještě neznamená že ze stejných zdrojů pocházejí i ve městech... například vím z kterého zdroje pocházejí u mého dodavatele ofšem není nutné abych to tady ventiloval... jsou to firmy které masňáky vyrábí ve velkém... takové objemy si ani nedokážeme představit když se běžně jedná o milióny litrů za měsíc...
3.uhynulé zdechliny vs zdravé maso: to si vážně myslíš že velkovýrobce bude naiímat lidi aby mu vozili maso pochybné kvality v podobě chcíplin rozmázlých někde na svodidlech dálnice? nebuď naivní... při dnešní nadvýrobě všeho možného je pro něj levnější koupit celou živou krávu... a to třeba každý den dvě ... a ví přesně co kupuje...

Bachy - Profil | Po 14.8.2006 10:34:56

Petrson - Pochybuji že jsou nějaké hygienické normy na výrobu masáků.
MrKos - Kecáš voloviny a jen pro tvou informaci, tak na kuku jsem už od května nechytal. Jinak dobrou chuť!
Laky - No ono ti červi skoro voní, že. Od začátku tvrdím jen jedno, že je dobré si kolem výroby masáků pozjišťovat co nejvíc. To že jsi viděl nějakou ušlechtilou výrobnu nezaručuje, že masáci v obchodě pocházejí s tak hlídaného chovu. Taky je dobré si uvědomit, že masáky se prostě živí hnijícím masem, to je fakt. Potřebují určitou teplotu pro svůj růst a tudíš se maso musí rozkládat ať chceš nebo ne. To že v cizině mají přípravek proti choroboplodným bakteriím nezaručuje relativní čistotu i u nás na trhu. Za další - žíví se masem a maso je drahé, uhynulé zdechliny levnější - závěr nechám na každém. Jinak ten pach ti červi nemají jen tak ze vzduchu, že :o) ( A to už jsou hodně pročišťovány přes pilyny.)

Laky - Profil | Po 14.8.2006 9:59:38

Předně je omlouvám za chyby které jsem přehlédl už to, ale nejde zeditovat
MrKos: Ta zelená moucha je bzučivka. Ta velká fakt nevím, ale velké to rozhodně je.
O Hygieně v takovém provozu ale není pochyb ten pach tam není kvůli tomu že by to bylo odvětráno ten by byl poté venku. Ten prostě není vůbec.

MrKos - Profil | Po 14.8.2006 9:44:45

Petrson: vítej v klubu :-)

MrKos - Profil | Po 14.8.2006 9:42:17

Laky: máš pravdu... viděl jsem dokument o podobné " továrně " v Anglii. Kromě již Tebou pravdivě uvedého takřka sterilního prostředí je fakt že srovnání třeba s drůbežárnou je nemožné... :-) A k těm druhům : pinky jsou produkovány takovou tou malou lesklou zelenou masařkou či co to je za muchu :-) a masňáci zase větší černou masařkou... sloni nevím z čeho pocházejí ale bude to asi pěkný bzučící letadlo :-)

MrCement | Po 14.8.2006 9:34:34

MrKos: no a ted uz vis, proc jsem ti podal ruku jen pri prichodu k vode :-))))))))