svedsko

mate prosim nekdo informace o muskareni ve svedsku?...reka,jezero....losos, morsky pstuh,a jezerni muskareni...dekuji
Autor diskuse: Petr Stasek - , 5.4.2006 muškaření - nástrahy, návnady

BASSík - Profil | Út 17.1.2012 19:04:49

Taky se s kolegou chystáme do Švédska. Termín přelom květen/červen. Chtěli bychom se zaměřit na štiku muškařením resp. vláčkou. Okoun a pstruh by vůbec nebyl na škodu. Kdyby se někomu chtělo doporučit vyzkoušenou lokalitu na jihu nebo jihovýchodě, budeme rádi.

kura11 - Profil | Út 17.1.2012 17:21:05

mozu byt aj fotky... dik

Kolac1 - Profil | Út 17.1.2012 15:49:14

tak ozivim tuto staru zabudnutu temu.

v termine 26-7 az 5.8 sa chystame partia do swedska, zatial sa rozhodnujeme medzi dvoma, troma lokalitamy, Damman, giman a storjso. cielova ryba pstruh a lipen + sih a cerebla...

kto ma akekolvek info o tichto reviroch tak sem znimy dakujem.

marfic - Profil | Čt 6.4.2006 0:59:09

mooooc otazek, ale zkusim to. predesilam ze do svedska jezdim uz asi 10 let min 2x do roka, rok jsem tam zil, naucil se svedsky a vsechny rozumy jsou tezce nabite vlastnimi pokusy. Losos - kapitola sama pro sebe, pokud jde o Byske, je to jako by jsi poslal turistu v cechach na staromak. Ve svedsku je x mene proflaknutych rek a na lososa bude stacit 3-4 vychazky (pojednani o tom jak na lososa by bylo asi na moooc stranek). Morsky pstruh - to je jina, pokud ho budes chtit lovit primo v mori, to delam ja z 99% a ze brehu, muzes si byt jist ze ve spravnou dobu a na spravnem miste si dobre zarybaris. Dneska mam uz nachytano dost pres 1 tis. ks morjaka, takze si dovolim tvrdit ze o tom neco vim (viz clanek Morsky pstruh na musku 1) Jezera a reky - co rict, pokud se spokojis se stikama a okounama nemusis se vydavat daleko na sever, pokud ale chces pstruhy, lipany a siveny pocitej s vyletem k polarnimu kruhu. Na jezerech se tam daji nachytat velky lipani, ale sezona, pokud nechces dirkarit je dost kratka.
PS: zitra jedu do svedska a vracim se o velikonocich, kdyz se pripomenes, dam vedet kolik morskejch pstruhu jsme nachytali, ale se stovkou ve 4 lidech za tyden se da pocitat :)). Porad se bavime o prirodnich pokud jde o vysazene duhaky taky se neco najde viz Pikeho clanek

Vláďa. - Profil | St 5.4.2006 8:35:22

Doporucuji ti precist clanek co napsal Pike moc pekne napsano
http://www.mrk.cz/clanek.php3?id=628

Forest - Profil | St 5.4.2006 5:49:51

No já jsem byl loni na Byske, je to řeka u 65. rovnoběžky v Laponsku. Nádherná řeka supr příroda. Nakonec jsme vydolovali jednoho lososa na vláčku. Měl jsem tu možnost tam chytat s čecho-švédem, který nás tam provázel a řekl mi,že na zhruba 100 vycházek připadá jeden losos, což ti zrovna moc elánu nepřidá. Ostatně podobné informace mi řekl i pan Edelmann z CK Pepa. Kdybys chtěl vědět něco konkrétního tak jsem k dispizici.