Rybaření na Jadranu

Nemá někdo zkušenosti s rybařením na Jadranu? Jedu v srpnu na dovolenou do Chorvatska k moři, bude to spíše taková rodinná dovolená, ale mám pokušení sebou přibalit i pruty. V Jadranu prý žije asi 360 druhů ryb a jsou tam ideální podmínky pro rybaření. Zajímalo by mě, zda je potřeba k rybaření nějaké povolení, co je a není dovolené a jakým způsobem se tam chytá. Zda je možné chytat ze břehu nebo se musí pronajmout loď.
Autor diskuse: Andy - Profil , 28.5.2007 všeobecné - ostatní

Merllin14 - Profil | Po 16.5.2011 17:06:45

Ahoj. Také vyrážím do chorvatska ale na Jachtua, chtěl bych zkusit troling ale nevím jak na to, poradí někdo? Předem dík Pepíno

Milhauz - Profil | St 30.5.2007 21:53:33

Já jsem nechytal přímo na moři ale na malých solných jezírcích a chytačka výborná,na plavačku,nástraha tamní bílý chléb a malé krevetky které se zde dali nalovit,co nához to ryba,nejčastěji Cípal,velmi bojovná ryba,něco mezi amurem a tlouštěm,30-50cm a nebo parmice, povolenku jsem neřešil,ptali jsme se místních a ti říkali že nepotřebujeme..

BobPaar - Profil | Po 28.5.2007 12:36:49

Do chorvatska smerujem s rodinou v auguste aj ja. Tie ceny za povolenku su priserne a kopec ludi radi chytat bez nej. Tak neviem. Ideme priamo do domu vasniveho rybara, ktory berie turistov na lov. Tesim sa ako maly chalanisko, len by ma zaujimalo ak by ste mi mohli poradit aky prut si zobrat. Privlacovy alebo pevnejsi kaprak? Dakujem

dragon-knight - Profil | Po 28.5.2007 9:44:24

Zdravim nebude to odpoved ale otazka.
Ja jedu za tyden do Italie k jadranu poradil by mi nekdo jakym stylem mam chytat a na co.Jen ze brehu.Mam chytat z plaze nebo si mam najit nejake jine misto?
Za odpovedi predem dekuji.

kary - Profil | Po 28.5.2007 8:03:48

Chorvatsko je snad jediná země která požaduje na rybolov v moři(ze břehu) povolenku. Není levná. Ceny si nepamatuji. Zkoušel jsem jen chytat s dcerou na plavačku a ani to nestačilo dopadnout a visela tam nějaká čudla. Místní chytali na malé krevetky, které nachytali u mola. A chytali na těžko s občasným popotažením. Nejčastěji parmice.