Rybolov v Řecku

Netuší někdo, za jakých podmínek lze v přímořských oblastech Řecka chytat ryby na udici?
Autor diskuse: fravo - Profil , 6.1.2006 všeobecné - ostatní

jakson - Profil | Ne 31.3.2013 17:29:56

Chtěl jsem se zeptat jak je to v řecku s lovem s kajaku a s podvodní lovem s harpunou. budu potřebovat nějaké povolení ?

Zahradník23 - Profil | Ne 29.5.2011 19:14:19

Ahoj všichni,chtěl bych se zeptat jak je to s chtáním na Corfu.S taťkou tam jedem na 7dní 13.července a on tam bude učit na univerzitě a já si chcu nějak zkrátit čas chytáním mořských potvor :D.Nevím jak to tam je a jestli potřebuji povolenku jaké způsoby lovu jsou tam povolené a na kolik prutů mohu chytat.

Kulik - Profil | Po 22.2.2010 13:16:18

Po přečtení všech příspěvků o rybolovu v Řecku stále nevím, když budu chytat ze člunu na volném moři zda musím mít povolení a když ano, tak kde ho dostanu a zakolik a jak dlouho platí. Děkuji za odpovědi.

emiliano - Profil | St 16.7.2008 13:48:32

Do řecka jezdím už několik let. Rybačka je tam parádní, teď vám poradím nějaké triky, které jsem se naučil. 1.Nikdy nenapichujte červy na kalhotky, ryby to hned ožerou aniž by se dotkly háčku.
2.Pro ty, kteří jedete do řecka poprvé, nabalte si malé háčky velikost tak 12-16 z tenkého drátu a dlouhým ramínkem, potom ještě nějaké větší jednoháčky na lov s živou rybkou vel 6-8
3.nejlepší splávek je kulové plovátko, malá kačenka na živou rybku, popř malý splávek na nástražní rybky
4. Nástrahy: to nejlevnější-sardelová pasta koupená v kauflandu v čr+řecký chleba, dále pak maso ze slávek a jiných plžů, maso z malých rybek, živé malé rybky (nejlepší jsou sardele), červy které koupíte v každém tamnějším rybářstvícca 3eura, malé třpytky 00-000
5.velký trojhák a 100ku silon na chobotnice (nástraha mrtvá ryba), chobtnice se ráda přisává ke dnu, proto ten silný silon nebo šńůru
6. trpělivost
Většinou se chytají malé ryby. občas se chytí tuňák, kanic nebo něco co se podobá našemu okounovi. Nejlepší rybou z pohledu kulinářského je jehlice, ta po usmažení má modré kosti. Nejlepší nástrahou jsou na ni malé rybky na splávku. Největší ryby se chytají v noci. Povolení nepotřebujete pokud lovíte ze břehu. Pozor na velikost chobotnic malá cca do 25cm se musí pouštět(dálka chapadel). Pokud budete chtít vědět víc ta napišt na email stastnypremek@centrum.cz

holda - Profil | Ne 15.6.2008 18:03:51

V Řecku pokud vím nepotřebuješ povolení ani na sladkou vodu. Pokud lovíš ze břehu na moři také ne. Já sem byl v Řecku rok, moc sem teda nechytal, ale co jsem viděl, tak většinou se chytají menší kusy, výjimkou je ale lov chobotnic - na umělý kraby, v listopadu začíná jejich sezona. Plus teda Vietnamci chytají v Soluni na nábřeží olihně, nebo co to je.

schneidy - Profil | Ne 15.6.2008 17:41:08

Tak jsem konečně zpátky. Zachytal jsem si tam docela pěkně, ale bohužel jsem byl první turnus který tam jel a když jsem si zaplatil rybolov na lodi, tak to pak zrušili, porotože jsem byl jediný zájemce a tak jsem byl nucený chytat pouze ze břehu, kde větší ryby nebyly. Každopádně ať už na místní chleba, nebo odporně nechutné červy které jsem tam koupil, tak po do dopadu do vody jsem měl ihned splávek pod vodou, bohužel to ale neplatilo ve chvíli, kdy přišly trošku vlny - v tu chvíli jakoby se všechny ryby ztratily.Až ke konci jsem ale zjistil že tam jsou jenom nežerou to co jsem jim dával, protože když jsem vyzkoušel vyloupnout nějaké maso z mušlí a dalších potvor co se tam vyskytovaly, o záběry nouze nebylo a už jsem nechytal na nic jiného. Takže s návnadama si starosti ani moc dělat nemusíte - ty si nasbíráte ve vodě a co se týká povolení, tak jsem chytal na mnoha místech, spousty lidí mě vidělo a nikdo nic neříkal, takže si myslím že to opravdu tolerují a není se čeho bát. Co je ale jediný velký problém, tak to , že i když se splávek okamžitě potopí, nešlo ryby zaseknout jakoby to jen okusovaly, ale nikdy nebraly celé do huby. Když jsem chtěl zkusit koupit menší háčky, tak jsem zjistil že normální háčky ani neprodávají, takže je možné že úspěšnější by byl malý trojháček -za pokus to stojí.

schneidy - Profil | Po 2.6.2008 12:31:56

Teď se tam chystám na dovču, tak nějaký ten proutek přibalím a pak dám vědět =o) Budu vám teda věřit že papíry nejsou potřeba a doufat že neskončím někde v lochu :)

mart - Profil | Po 9.1.2006 5:35:55

Jezdím tam každý rok cca na 14dní a parádní chytačka. Jezdím teda na Korfu. Chytám na plavačkovej prut, šestnáctku vlasec s návazcem 0,12 jehlice. Nejsou moc velký, tak do půl metru, ale docela solidní adneralin. Chytám je na kousek masa a bublinu, nebo stilburno. Útočej na to fakt solidně. Jo lepší je to tahat. Chytíš jich i padesát, ale nejsou taky všude. Je to jak u nás taky je musíš najít. Jak je to s povolením nevím, zatím na mě nikdo nepřišel.

TomášV - Profil | So 7.1.2006 9:33:53

Kato: to asi nebude chyť a pusť, že ?? A pifneš všechno co potkáš? Asi to je slušný výřad za měsíční pobyt ..........

Kato | Pá 6.1.2006 23:10:27

Jezdím tam na měsíc vždy o prázdninách a ze začátku jsem se snažil chytat na udici, ale malé rybky mě nějak přestali bavit a moc jich nebylo. Nakonec jsem to vyřešil harpunou. Se šnorchlem se dají pifat chobotnice, platýzi, větší ryby a někdy se podaří i muréna. S potápěčskou výstrojí, to je jiná :)

vasek - Profil | Pá 6.1.2006 11:55:10

Pokud se nic nezměnilo od roku 2004 tak na moři můžeš chytat ze břehu s prutem bez jakéhokoliv povolení. Většinou se chytá na maso nebo masové výrobky.Nechceš mě přibalit sebou do kufru budu úúúúplně potichoučku a.))