Budoucnost našich revírů

Jakým směrem, dle Vás kolegové, jdou Naše Revíry a směr hospodaření ČRS???
Záměrná devastace...
Autor diskuse: p.horys - Profil , 19.7.2012 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Nagig - Profil | Ne 22.7.2012 19:52:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

p.horys - >> Ahoj jednoznačně to směřuje tam kam jsem nikdy nechtěl aby to došlo čeká se na zarybnění kapříčkama 40cm až 45 cm na to se všichni třesou mimo mě ;-) pak se to opět vyrabuje a čeká se na další zarybnění je to strašný neni to žádnej rajc když víš že jsou ve vodě pouze ryby které takřka nestojí za řeč a větší ryba už neni a nebo velice ale velice málo pak to strácí to napětí které by při rybaření mělo být alespon já ho potřebuji jináč je to nuda a ta se na našich vodách stává celkem samozřejmostí a vo tom to neni ;-) prostě můj názor je nedostatek slušnej ryb které by udělali radost na fotce a né jen na talíři ;-)

NMrknato - Profil | Pá 20.7.2012 19:33:10

TIRO >> Zajímavé číslo je to, že tyto záležitosti zajímají jen 18 rybářů v jejich 44 příspěvcích......

Přepočet násad na kilogramy není možný, protože uživatel má možnost "přepočítávat věkové kategorie násad" a to se dotýká hlavně těch "kilogramů". Zásadní jsou peníze. Bohužel v rybařině máme dvě měny. Měnu českou (korunu) a svazoměnu (svazopráci). Včera jsem se chtěl vsadit, i když to nedělám, že tato otázka dosáhne 50 příspěvků a 10 bude mých.

Nechce se mi to tu psát po dvacáté, ale do násad, ještě úžeji řečeno do územních násad, jde cca 1/4 peněz, co rybář zaplatí, nebo i odpracuje. Jak jde čas, tak i peníze za povolenky, které MO převádí uživatelům (ÚS) končí z cca 50% též bůh ví kde. Náš ÚS má cca 37000 členů a při ceně povolenky 1100,-Kč, kdy někdo si bere jen jednu, někdo obě (MP i P), někdo žádnou a někdo jen "dětskou" lze odhadnout, že se vybere cca 30 mega. Za násady ale ÚS zaplatí pouze 17 mega. Tímto se musím omluvit Drozďákovi, jemuž jsem před rokem (dle info cca 3 roky starých) tvrdil, že všechny peníze za povolenky jdou do ryb. Bývalo to tak. Dnes už ne.

Dělení peněz je svazoodsouhlaseno a musí většině vyhovovat, proto ať se nikdo moc nediví, jak dnes rybařina vypadá a ať nikdo neříká, že to je "o lidech". Buď vypadá jako a nebo je loženej ču*ák. To er jsem tam chtěl nechat, protože při vědomí tohoto všeho lze těžko někomu vyčítat, že zase on si ponechá kapř 30cm, potočáka 24cm a štiku 35cm, pět kapř, 27 potočáků a na ostatní prdí. Je to naprosto stejná realita, jako to dělení peněz......