Proč jde u kaprů hlavně o váhu?

Ahoj parto,

mám tentokrát seriózní dotaz. Proč u kapra záleží hlavně na váze? Všechny ostatní ryby (vyjma tedy občas toho sumce) se hlavně měří a jde o to chytit tu nejdelší. Proč tedy u kapra jde o to chytit toho nejobéznějšího? Už jste o tom někdy přemýšleli a nebo prostě jedete na váhu, jelikož na váhu jedou všichni? Není to divný? Jak může být cenější kapr kolem 70 s váhou 12kg než například kapr 90cm a 11kg? Není to trochu na hlavu? Tahle věc mě fakt hodně zajímá a věřím, že mi na to někdo odpoví.

U kapra jde v první řadě výhradně a pouze o...

A) váhu15%

B) délku8%

C) výšku2%

D) vzhled50%

E) jeho majetek10%

F) jeho pověst10%

G) o to, jestli to je řádkáč nebo ne. 4%

Od 12.11.2012 hlasovalo 218 čtenářů.

Kajman60 - Profil | So 17.11.2012 1:14:32

Dal jsem -vzhled. Jakékoliv degenerativní a neatypické změny na rybách ihned selektuji, vyřazuji z dalšího bytí ve vodním živlu, nechť jejich potomci nedopadnou ještě hůř. To se týká i "obžerství" jistého druhu ryby, kde vedle sebe žijí stejně staří jedinci, byť jeden je stavěn dokonale, druhý ohýzdný svými tělesnými parametry.....Tyto "tvory" nevytvořila příroda, ale jistí rádobyrybářisportovci honící se za svým -egem svými krmnými kampaněmi. Fotit se se svými "tlustými kamarády"...to jo. Lehnout si někde na pláž se svou "kyprou" ženou....To ne.
foto.: Chcete mě?...jsem krásná a budu Váš kamarád. Jen mě proboha po každé souloži nepolívejte klinicem..........
Tečka.

agig - Profil | St 14.11.2012 14:16:20

meteor >> To máš jak s ženskejma někomu se líbí dlouhý hubený ;-) a někomu trošku při těle když maj vše co maj mít to záleží na každém soudruhovi co si vybere ;-)

agig - Profil | St 14.11.2012 9:20:53

Netipa - poslední hrdina MRKu - >> Ahoj když chytneš kapra třeba 70 cm a má třeba 6 kg a pak dostaneš kapra 70 cm 11 kg kterej bude hezčí dlouhej hubenej nebo pěkně buclatej a pěkně stavěnej ;-) tím je řečeno vše ;-)

mipa - Profil | Út 13.11.2012 8:44:11

flašinet >> kapr je na MRKu vděčné téma, obzvláště přes zimu ... je to takový místní "rituál" ... někdo si kapra váží, jako ty, někdo si váží jiných rybích druhů a kapr jako "jednoduchá" ryba ho moc nebere ... prostě upřednostňuje třeba candáty, parmy, ostroretky, okouny ... a jádro pudla je na světě a kolotoč začíná :-)))
to u nás "na okrese" mají ke kaprovi osobitý přístup ... moc se s ním nemažou ... projde "nějakým" letmým výběrem a ten co se nehodí jde lidem pro kačeny ... kruté, ale co s takovým množstvím ? :-)))

VL.K. - Profil | Po 12.11.2012 16:11:18

Protože ne vždy se dá kapr změřit od hlavy až po konec wocasu......

Toufi - Profil | Pá 27.5.2011 21:55:04

V dnešní době se někteří kapraři honí za velkou rybou, protože v našich svazových vádách je takových ryb, že by je na prstech spočítal a je k jejich ulovení potřeba buď štěstí začátečníka a nebo hodně práce a stovky prutohodin na jednom revíru pro jejich ulovení, a to si potom rybář takový úlovek opravdu cenní.
Jiní ale chtějí tuto část obejít jsou ochotní za takovou kořist zaplatit na soukromých revírech třeba 800kč za jeden den, nebo cestovat tísíc kilometrů na revíry, kde se takové ryby vyskytují, nebo utratit nehorázné sumy za barevné kuličky, na které se ta vysněná ryba určitě chytí, ale to už vůbec nejde o rybu jako takovou ani o zážitek z lovu, jde čistě o obchod.

Toufi - Profil | Pá 27.5.2011 20:48:03

Ani nevím každá ryba je něčím zvláštní a přijde mi, že ti dlouháni jsou taky krásní. Kapr jak se u nás říká jelčák 85cm a 8.5kg

Červené karty: Carpskills, Heineken*