Aroma a barva boilis

Ptám se vás zkušených boilísáků:když udělám doma boilis,tak nikdy nevoní,ani ta barva není taková jako u kupovaných boilis.Aroma dávám,které je normál na trhu,barvivo potravinářské.Čím to je,nebo co dělám špatně.Prosím o slušnost.
Autor diskuse: yvana - Profil , 5.5.2010 kaprařina - nástrahy, návnady

Šlapeto - Profil | Út 29.6.2010 12:53:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

yvana - >> Já myslim, že na barvě až tak nezáleží. Prakticky poprvé jsem o víkendu dělal koule a dopadlo to celekm slušně. Přestože to mělo být žluté, je to hnědé, ale to mi ani moc nevadí :))) koupil jsem nějaký suchý mix v akci za 50 kč/kg, moc od toho nečekám, ale přidal jsme praženou řepku, skořápky, dětskou krupičku a to hlavní na aroma-drcenou vanilku, voní to hezky, tak uvidíme o víkendu co se na to splete. Hnědý je to kvůli té vanilce, která opravdu razantně barví. A pouze voda byla barevná po žlutém barvivu, kterého bylo také možná až příliš. Tak ať se ti to dobře v ruce koulí :))

btw.: jsou světlejší než na fotce

Sampus - Profil | Čt 6.5.2010 8:05:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

yvana - >> Ak chces aromaticke boili tak pridavaj aromu az po uvareni alebo napareni.Dobre je aplikovat napr.sprejom.Ak budes zamrazovat tak pred vlozenim do mraziaku nastriekaj par kvapiek do každeho sačku.Osobne aromatizujem minimalne a tak isto už neriešim farbu boili je to zbytočna strata času.Každa jedna zo zložiek z ktorych vyrabame boili ma svoj vlastny nezamenitelny pach a zmixovanim tychto jednotlivych zložiek vytvarame pachovu stopu pre nas možno nevyraznu ale pre ryby velmi pritažlivu a hlavne jedinečnu čo sa nam aromou nepodari dosiahnut.

pewa - Profil | St 5.5.2010 16:26:32

Vase zprava

pewa - Profil | St 5.5.2010 16:25:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ze začátku jsem taky koulel ručně, ale je to dřina.Myslím si, že je lepší investovat do rolbalu ruce a záda máme jen jedny.I když člověk nedělá toho boilies hodně určitě se to vyplatí. Něco takového jsem viděl na internetu tak jsem si to zkonstruoval a můžu doporučit.

yvana - Profil | St 5.5.2010 15:38:31

Tady je vzorek těch boilísků,tak pěkný nemám jako pewa.

pewa - Profil | St 5.5.2010 14:37:24

Co se týče aroma je určitě na každém rybáři kolik ho do směsi dá.Vařením se taky určitá část aromatických látek vyplaví do vody toto se týká i barvy.Pokud chceš dosáhnout intenzivnějšího aroma a barvy boilies, tak je lepší napařovat. Barvu hlavně dosáhneš, pokud máš co nejsvětlejší základní směs.Samozřejmě pokud máš základní směs z tmavých rybích mouček, tak světlé bolies z toho nedosáhneš.Musel by jsi moučky nahradit rybím aroma.