limit

bylo by vhodné taky zavést limity odnesených ryb třeba týdně. Příklad- když u nás nasadí kapry na 4ha rybník sjíždí se celý okres a hodně rybářu nezůtane jen u povoleného množství odnesených ryb. tento rybník je pak 14 dní uplně obležený a čekají se fronty ne flek než ten první odchytá a odejde. ryba nemá šanci a po tomto obdbí už se v průběhu roku dochytá zbytek- a to je právě NA HOVNO. navrhoval bych třeba dva kapry nebo vybrané druhy ryb týdně. jen díky tomuto řešení lze chyta ryby po celý rok a zachytat si. můžete se prosím k tomuto vyjádřit? popřípadě navrhnout jiné změny které by přispěly?? diky
Autor diskuse: colek - , 7.3.2005 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Sven - Profil | Ne 22.7.2012 16:48:41

hartung >> tak o co ti vlastně jde ?
Porušují nějak zákon, nebo vyhlášku nebo BP ? Pokud ano, tak zavolej policii nebo RS !
Nebo jim závidíš stáří nebo nemoc a víc volného času ?
Nebo jim závidíš kapra nebo cejna, kterého si v souladu s pravidly ponechají a na tebe nezbyde ?
Zamyslel ses někdy nad tím, kde se tam ten rybník vzal, kdo do něj ty ryby dal a kdo ti ten tvůj sportovní rybolov umožnil ?
Pokud si vstoupil do Ryb. svazu, souhlasil jsi s nastavenými pravidly. Tak co si stěžuješ ?
Tento fungující systém - vysaď a chyť, i když jistě není ani zdaleka dokonalý (nakonec co v tomto státě je), funguje cca od roku 1885.
Přežil Rakousko-Uhersko, dvě světové války i socialist. systém.....tak už by bylo konečně na čase, ho rozjebat jako skoro všechno v tomto státě, že ?

Paranoidní Schizofre - Profil | Ne 22.7.2012 16:15:48

limitoval bych hlavně ty, kteří se neustále snaží omezovat své rybářské kolegy.....horními mírami, množstvím ponechaných úlovků atd.....kort když se jedná o kapra, na ostatní ryby totiž pernamentně sere pes, zato z kaprů se můžou všichni po...........

Sven - Profil | Ne 22.7.2012 17:10:10

hartung >> no mě to určitě nevysvětlíš.
Zvlášť ne, když nemáš jediný rozumný argument v ruce.
O můj benzín a moje úlovky neměj péči. Až uděláš zdarma, pro svazovou rybařinu alespoň čast toho co já, můžeme v debatě pokračovat. Zatím si nebyl schopný si ani vyplnit kartu

malamut - Profil | Ne 22.7.2012 16:56:16

hartung >> ty bys měl:

1. být vyhlášen archeologem MRKu

2. přestat být závistivý

3. prosazovat změny tam, kde se prosazují, (a MRK to skutečně není).

4. řešit v práci pracovní problémy a ne píčoviny, nebo dostaneš padáka a budeš taky mít dost času na ryby, čímž se vlastně vše vyřeší tak nějak samo.

hraji - Profil | Ne 22.7.2012 16:46:58

MichalU >> jak chceš v BP řešit skutečnost, že někdo má hodně času na ryby a někdo málo? Proč chceš omezovat počet kaprů na 40? Proč nechceš omezit počet ponechaných štik, candátů, parem, ostroretek. Tyhle druhy nám schází, kaprů jsou všude mrtě.
Omezovat ponechání kapra víc, než to je nyní v MRS, je neúčelné. K ničemu to nepovede.

Paranoidní Schizofre - Profil | Ne 22.7.2012 16:46:03

stačí se podívat kolik se ročně vysadí do určitého revíru kaprů a kolik se jich vychytá, na základě těchto faktů člověk usoudí, že veškérá tato limitující témata jsou pouhým nářkem sportovních ufňukánků, kteří chtějí pernamentně lovit trofejní ryby nonstop na tři udice a to prakticky všude, bez jákékoliv reflexe a ohledu na ostatní rybolovné techniky a rybí druhy.......
prostě pořád dokola ta stará známá deska....

hraji - Profil | Ne 22.7.2012 16:26:54

MichalU >> k tvému příspěvku si dovolím jen faktickou poznámku.
BP se tvořily v roce 2004, tedy před osmi roky. Počet členů svazu se za těch osm let nijak podstatně nezměnil. O tom, že BP nejdou s dobou bychom mohli vést dlouhé diskuze, ono to "nejdou s dobou" většinou znamená, nedávájí úplnou volnost určité skupině rybářů.

bremic - Profil | Po 23.7.2012 19:18:13

nofish >> Vše zapíšou Centropenem pak případnej úlovek nebo celou docházku máznou zmizíkem a pak to přepisují prupiskou, protože Centropenem už to nejde. RS vybavená Centropenem udělá tečku v řádku se zápisem, když tečka zmizí je to takový drobný indikátor, komu v příštím roce nevydat povolenku. Prokázat použití Zmizíku není těžké.Ale je to jen jeden typ porušování....

Takira - Profil | Po 23.7.2012 18:51:17

Jak se psalo, kdo chce odnášet ryby pres limit ten si možnost najde, kdo je pouští, ten pouští. Já jako řadový rybář jsem na toto upozornil před několika roky a obrátilo se to proti mě.
Bohužel ani dočasné hájení není řešením, dosazování během roku taktéž, masaři na to mají čuch. Jediné řešení jsou zátahy RS ( a případně i policie ) několikrát denně. Vím o zabavení 8 povolenek na cca 300 m úseku. Pokud k tomu bude i registr hříšníků jsme na dobré cestě.

Pvl - Profil | Po 23.7.2012 18:40:02

nofish >> Trochu jsem se rozvášnil A nedočetl .. --pravda, pravda -pane kolego .o§))

Sven - Profil | Ne 22.7.2012 17:27:53

hartung >> no vidíš, to co ty máš měsíčně, to já mám celkem, za letošní rok. Přesto jsem proti tomu aby se hýbalo s limity a mírami.

Carabus - Profil | Ne 22.7.2012 17:10:14

Jak to tak pročítám, tak kdo ty ryby vlastně bere, když je všichni pouští??? I já je většinou pouštím, ale dostal jsem se do situace, kdy jsem byl bez práce, a pak se ta povolenka hodila. Ano, drancoval jsem vodu, abych nasytil rodinu. A tu situaci bych nikomu nepřál. Ono mezi náma, ryba na talíři měsíc a půl, skoro každý den, není nic moc, a to si myslím, že jsem dobrý kuchař a mám velkou fantazii, ale to se fakt nedá.