Avid Carp - recenze

Máte zkušenosti s veškerým sortimentem výše zmíněné firmy?
Mám takovou střední kaprovou výbavu a chtěl bych věci sjednotit do pár značek. Ještě se mi zamlouvá Aqua a Wychwood ale o zn. Aqua už zde diskuse je.
Recenze uvítám i s fotkami.
Autor diskuse: krkoška - Profil , 13.11.2018 kaprařina - náčiní, doplňky
43 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NFilla - Profil | Út 29.11.2022 20:38:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jelcin_m >> Problém zmrzlých noh na rybách zná většina z nás, kdo si to u vody dává před a po zámrzu. S tímhle budeš fakt v pohodě. Je to takhle.. máš lehátko bez zateplení - na něm je fakt silná polstrovaná matrace, která je součástí spacáku a je k samotnýmu lehátku upevněná panelama se suchým zipem = komfort a izolace od zad, protože když je pod nulou a slehneš si spacoš, nemáš žádnou izolace odspod a je kosa. Takže tato spodní matrace má dokola robustní zip, kterej je ziplej k hornímu voděodpudivýmu "přehozu". Ten má uvnitř po celé délce kolem zipu férovou vyteplenou légu, která zamezí úniku tepla ven. K hornímu přehozu je dalším zipem po bokách ziplá střední vrstva "spacáku" a u chodidel je fixovaná třema olivkama - proč není zip mezi horní a střední vrstvou naokolo a proč olivky dole - nevim. Ale zimu jsem v tom zatím nepoznal. Všude flis, légy, horní vrstva má přesahy až pod rám lehátka.
Svrchní matroš je voděodpudivej, můžeš spát v otevřeným bydlení nebo pod širákem, nepotřebuješ přehoz. Zimní noční kondenz nemá šanci.
Vnižřní izolace tvoří synt. duté vlákno a flis = loft = akumulace tepla. Chvilku to trvá, než si to v teplotách pod nulou celý vyprdíš, ale pak jsi jak v nebi. Řekl bych, že se doma líp nevychrápu.
Zipy jsou fakt v topu a výbíháš jak srnka. Žádný zádrhely tkaniny do jezdce, otvíráš jedním tahem a jsi ve hře.

Potom se píchne zimní noční cejn z vyvážky a musíš to celý absolvovat nanovo... za to ten systém ale nemůže :))

Pokud jsi fakt chabruz na nohy, kup si nejvyšší gramáž fusek z merina (Smartwool, Northman) a o číslo větší boty, který si šněruj navolno = proudí krev = teplo. K základu též patří stylová konvička, kvůli čaji s mlékem po vzoru T Paisleyho a především pro noční TERMOFOR!

Dvě dekády jsem vzdoroval pro rámec odlehčení a jiný důvody, ale tento systém mě posunul na level maharadža. A i když při přesunu funím a nadávám, neměnil bych.

PS: nejsem volavka firmy Avid
PS2: jestli to čte někdo z Avidu, pošlete mně aspoň nějaký samolepky nebo fidorku

NVolas - Profil | Po 18.12.2023 8:07:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj,
Postavil jsem konečně venku EXO+. Prostoru je zde fakt hooodně, vše bude mít své místo a myslím, že bude se dát pohodlně posedět i ve větším křesle, uvnitř.

Co bych uvítal, pro můj větší klid, je mít ty dva klouby na bočních stranách úplně hezky zarovnané v rozloženém stavu, bez mezery, viz foto, jako ostatní další, ale možná jsem to jen postavil napoprvé trochu hůř a sedne se to.

Storm cap se nasadí poměrně pohodlně a rychleji, než u tempestu. Příprava na kloubech je velká a uchycení tím projde parádně.

Zipy jsou dost příjemné, jezdí parádně a úchyty na jezdci se dost příjemně drží, jsou robustní, nemusím je lovit, ani pokud mám pracky jako kovář.

Nechci mluvit o stabilitě, dokud nepřijde nějaká příjemná první bouřka s větrem. To jej prověří asi nejvíce.
Nějaké foto ještě přidám později, i vybavením uvnitř. 👍

NLuger46 - Profil | Ne 27.8.2023 18:39:15

Chlapci zapoměli zip na prdel😂✌

Nbart.bm - Profil | So 26.8.2023 17:24:15

Pindˇa >> Novinky pro tento rok pár měsíců před jeho koncem 🤦‍♂️ to už rovnou mohly dát jako novinky pro 2024. Avid mám rád. Ale cena u nás je řádně přestřelená. Navíc kvalita oblečení oproti tomu když vyrazili do světa docela spadla. Mám věci z jejich začátku a drží dodnes. Pak mám věci koupené třeba předloni a ikdyž je moc nenosím vypadají hůř jak ty starší. Barva po třech dnech na kraťasech na slunci místo černé rezavá. Z bundy ve švech leze výplň atd.

NHans11 - Profil | Út 16.5.2023 16:41:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mara.hl >> Já to neřešil dotažením, abych něco nezničil uvnitř. Jsou tam dva magnety. Jeden na té ovládací páčce a ten druhý v té noze. Princip má být takový, že se magnetky odpuzují, a tím uzamykají sytém nohy. Bohužel, magnetky nedisponují takovou silou, aby systém fungoval správně. Kolega níže mi radil, abych použil gumičku, s tím jsem se ale smířit nechtěl tak jsem systém rozdělal ,a místo toho koupil balíček přítlačných pružin v OBI https://www.obi.cz/ostatni-udrzba-a-autooprava/pruzina-pritlacna-10-5-x-43-5-mm-2-ks/p/6039580. Ty jsem nastříhal na cca 1 cm kousky, vložil a vrátil zpět šroub a vše funguje, jak má...

Nmara.hl - Profil | Út 6.6.2023 13:01:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak mám za sebou (konečně) první spaní na lehátku Benchmark LevelTech plus spacák Ascent RS Camo Standard, čili set co se prodává a podělím se o své dojmy. Co se týče pohodlí lehátka tak není co řešit, je to prostě bomba a spacák velice příjemný na dotek a teplo samozřejmě také. Jediné co mě vadilo a musel jsem si přizpůsobit je za mě tedy né ideální kompaktnost spacáku s lehátkem? Po navlečení převleků v horní a dolní části spacáku/lehátka byl spacák dost vytažený nahoru, přišlo mi tak o min 10-15 cm více než by bylo třeba, prostě ten převlek spacáku nepustili nohy lehátka pod hlavou tak jak by bylo třeba, tím pádem spodek šponoval o sto šest až skoro nadzvedával spodní díl lehátka. Díky tomu byl spacák hodně vyšponovaný a tím pádem po zapnutí zipu ve spacáku bylo hodně těsno, po otočení na bok si troufám říct, že to bylo maximum, co se týče na výšku. Po sundání převleků v horní a dolní části lehátka jsem spacák jen položil na lehátko a upevnil pouze popruhem ve středu lehátka a pak už to bylo bez problémů a prostoru dosti a díky povrchu spacáku a lehátka to ani neklouzalo. Na to, že mám 172 cm a nějakých 77 kilo mi přišlo opravdu málo prostoru ve spacáku po fixaci k lehátku a nedovedu si představit někoho prostorově objemnějšího, ten by tam byl přimáčknutý jak pod potravinářskou folií..:-).

NBobo - Profil | Ne 27.8.2023 12:56:00

Pstruh27 >> Ja ho nosim na kapre do spacaku ked je chladnejsie . Fajne to je. Akurat sa v tom neda srat.

NPstruh27 - Profil | Ne 27.8.2023 12:35:28

Ja mám od AVIDu napríklad tento overal : https://www.parys.sk/avid-carp-overal-distortion-onesie-p180606/
majú ho dlhodobo zlacnený (asi to moc ľudí nekupuje), ale ja ho veľmi rád nosím. Kríže mám v teple, na nohaviciach je zips takže chcanie je v pohode, materiál veľmi príjemný. Podľa mňa veľmi pekný aj dizajnovo, sedí mi strih, kapuca + zipsy aj na vreckách nohavíc. Za mňa super vec na jar a na jeseň.

Nmarva2005 - Profil | Pá 28.1.2022 2:56:09

CarpKarol >> Omlouvám se,ty mse ptáš na tu odlehčenou verzi a já mám tu standartní,váha kolem 12kg.Já osobně bych tu lehčí verzi asi nechtěl.Ta váha je ušetřená na materiálu konstrukce a to se musí někde dříve a nebo později projevit Podle mě řešení co nejlehčího lehátka je irelevantní.Buď ho jen vyndám z auta,nebo na delší vzdálenost se většinou dá na trakař.O 5 kg víc alespoň u mě nehraje roli.A co se týká velikosti tak je třeba vyzkoušet zda těch 205cm stačí.Na jakémkoli lehátku.Já mám asi o 10cm míň a rezervy na délku je až až.

Ncarper 88 - Profil | So 2.1.2021 9:31:41

dawe.1 >> Zatím jsem je měl jen v ruce. prut je trochu silnější. Rychlost prutu je dost veliká takže při hodech to bude dost dobře lítat.

Nbart.bm - Profil | Po 27.7.2020 18:52:00

Jinak vlastním od Avidu víc věcí,podložku,lehátko s integrovaným spacákem,spod/marker i s novým spod navi a nějakou taškovinu kdyby někdo chtěl podat info.

NMr.Doctor - Profil | Pá 10.1.2020 19:07:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

carper 88 >> Tak je to každého věc, nicméně já již pár let nakupuji pouze venku a to nejen v UK, ale i Francie, Německo, Rakousko, nakupoval jsem i ze Španělska a Itálie a dalších zemí, udělal jsem desítky obchodů a stále mi těch 25 - 40% dolů oproti našim cenám za to stojí.....jasně, je třeba si počkat na akce, jinak ten rozdíl není takový, každopádně ušetřil jsem desítky tisích korun a mám věci, které bych si u nás nikdy nepořídil, protože bych ty kačky u nás za ně nedal.... A reklamace nebo vrácení zboží ? V čem je rozdíl, jestli posíláš zpět něco u nás nebo ven ?? Pouze ve zpáteční adrese, kterou píšeš stejně u nás jako ven.... Vracel jsem do Španělska, Nemecka, UK a zodpovědně musím konstatovat, že kdyby naši prodejci v těchto případech fungovali a měli přístup k zákazníkovi jako ti venku, spousta lidí u nás by se nestačila divit.... v UK je zboží zpět za 4-5 dnů a v den převzetí zboží zpět mi pokaždé byly ihned vráceny peníze na účet, což u nás si o tom můžeš nechat pouze zdát :-)) Ale jak říkám, je to každého věc....

NVolas - Profil | Út 30.4.2024 8:06:50

kokino >> Ahoj, jasná věc.
Bivak je fakt prostorný. Přijde mi teď, že mám minimum věcí (hned než je dám zase na vozík 😃)
Před sebou mám vždy dost prostoru, abych měl volnou cestu k prutům nebo případně mám prostor na prsačky, když prší. Taky se v klidu vejde 2kg bomba a hořák (mám jej mimo bombu na hadičce). V krajích mám v klidu velkou caryall tašku jako stolek zbytek mám pod lehátkem, kdy bych ještě mohl něco dát.
Při nepřízni počasí přes den dám dovnitř i židli takto rozloženou.

Trochu se mi hůř zvyká na výšku, teď 10cm oproti tempestovi 100T je při vcházení poznat, ale při sezení jsem v klidu (nemám přes 180cm).
Další faktor je váha. Obal na bivak už je z materiálu, který je fakt robustní. Něco váží. Podlážka je těžká, ale kolikrát ji rovnou vyhodím, takže pár kg mínus a mohu to nahradit pár pivkama navíc.😁😁
Zipy pohoda, stříška taky, vše se dobře instaluje. Samotný bivak bude asi poprvé pro někoho porod, ale pár postavení a je to rychlost.👍

Pokusím se udělat foto uvnitř.

NZMS - Profil | Út 19.12.2023 19:49:06

Avid Carp Zimní oblek Arctic 50 Camo SUIT opravdu nepromokavý

https://www.fishing-point.cz/avid-carp-zimni-oblek-arctic-50-camo-suit/?variantId=46584

Nbart.bm - Profil | So 25.11.2023 9:13:02

tvistr >> Jiříku, ty máš ale oblek pro slona 😁 však už ti chobot kouká 😁

Ngizzmann - Profil | Ne 27.8.2023 13:39:28

Pstruh27 >> Mám ho taky, občas i přes noc a naštěstí mi sraní vydrží domů :-) Ale jednou to přijít musí :-D Jinak opravdu pohodlí.

NPindˇa - Profil | So 26.8.2023 14:34:57

Novinky pro příznivce značky

Nmara.hl - Profil | Út 16.5.2023 15:13:08

Hans11 >> Já letos v březnu pořídil Benchmark LevelTech a po pravdě jsem měl ten stejný problém a jak píšeš, dost mě to překvapilo a to ne zrovna příjemně. Sledoval jsem videa a tam se to tvářilo spíš, že je uvnitř nějaká pružinka, která vytváří protitlak, ale bohužel tomu tak není a nožička se vysouvá pouze svou vahou. Svévolné vysouvání nožiček jsem vyřešil dotažením šroubku na ovládání výsuvu nožiček. Po dotažen váha výsuvné nožičky neodtlačí tu páčku, kterou výsuv ovládáš. Mě to tedy pomohlo...

NOmela ml. - Profil | Čt 16.2.2023 14:32:33

bart.bm >> Nemám Amplify, ale XR Spod/Marker Rod 12ft a je to pecka. + Naviják XR spod/Marker reel. Hází se s tím pěkně a fakt to letí (skoro až za obzor). Hlavně naviják je opravdu pecka (extrémně rychlý a zatím spolehlivý)

NFilla - Profil | Po 5.9.2022 15:33:29

Martin M. >> Čau Martine, zkus s otázkou oslovit Dalibora.. https://www.mrk.cz/clen.php3?id=23451&kw=dalibao

Nbart.bm - Profil | Ne 4.9.2022 20:28:12

Martin M. >> to zvládne jakýkoli 3m spod,ale co jsem zkoušel tak všechny co mi prošli rukama jsou jak trubka na tu délku. Prostě se to nehne.

NRastislaf - Profil | Pá 28.1.2022 12:00:28

bart.bm >> Tak mám doma ještě další 2 lehátka, takže když pojedu s trakařem, vezmu nějaké lehčí. Dneska jsem ho objednal, tak se těším. Díky za informace tobě i kolegovi MíraP, pomohlo mi to v rozhodování.

Nbart.bm - Profil | St 26.1.2022 17:34:50

Oskarenko >> Neváhej. Za tu dobu co jej mám už toho naházel do vody fakt hodně.Krmím jen velkým spombem a nehrčí,nevyklá se nic,brzda funguje furt stejně ikdyž jí dotahuju co to dá. Stahování rakety je rychlé. Jen by k tomu mohly dát náhradní cívku.

Nbart.bm - Profil | St 26.1.2022 17:32:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rastislaf >> Tak po třech letech používání asi toto. Lehátko je furt jak prkno a to i po tom kdy párkrát předemnou klečela moja a prosila za odpuštění 😁 Jediné co bych vytknul tak že je to fakt kráva na přepravu. Další věc je že při teplotách pod nulou mi je v něm zima na tlapky. Ale je to 3 sezónní tak se není čemu divit a zas tak strašné to není. Mám system takže s integrovaným spacákem. Krom těch nohou je v něm fakt hnusně teplo ikdyž je venku jen pár stupňů nad nulou. Pěna je příjemná a fakt se na tom dobře spí.

NMíraP - Profil | St 26.1.2022 12:31:40

Rastislaf >> R2 určitě není lepší než FLATLINER. FLATLINER má vyšší polstrování. Myslím, že vybereš dobře. Stejné lehátko má ještě SOLAR a CARPHOUSE. Podle mne je úplně stejné, nebo s minimálními rozdíly.
https://www.carphouse.cz/vyhledavani/?string=leh%C3%A1tko

NMíraP - Profil | St 26.1.2022 12:07:42

Rastislaf >> Mám nového Foxe i ten AVID. Za mne je AVID nejpohodlnější. Možná je kvalitní ještě MF od Nashe. Mám více než kolega a také nic nedotahuji. Opravdu pohodlné, velké (mám to větší) lehátko. Jen je dost těžké, s tím počítej.

NQwarty - Profil | St 13.10.2021 22:24:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

radjanys >> Avid Carp Zimní Komplet Arctic 50 Suit - Včera mi přišel a rovnou ho posílám zpět. Vzal jsem velikost XL kvůli výšce 185 cm a delším rukou. Rukávy má ale oproti konkurenci ještě mnohem kratší. Střih je hrozně zvláštní, velikost XL je tak pro 120 kg chlapa, já s 90 kg jsem v tom hrozně plaval. Nemá zapínací boční kapsy u kalhot, kšandy jsou pevné, pruží jen konec, přezka dře do zad. Podle obrázků vypadal skvěle, ale velké zklamání. Dnes jsem vzal Trakker Nepromokavý zimní komplet 3 dílný Core 3-Piece Winter Suit, velikost L, stojí o pár stovek méně a je uplně někde jinde, má odepínatelnou mikinu, což je pecka a celkově je prostě mnohem lepší. Za mě bych šel do toho Trakkeru.

Ndawe.1 - Profil | Ne 3.1.2021 9:05:39

carper 88 >> Díky za info, asi počkám jestli je nenaskladní někde poblíž.

NBOILIE GANG - Shaman - Profil | Út 21.7.2020 13:45:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mám dva roky pruty Avid carp Traction 360/2,5lb a pecka ... super blank. Vůbec né žvejka na to že to jsou dva a půly, lítá to pěkně, zdolávačka boží a jsou lehoučký. Po kosmetický stránce taky drží. rozhodně mi sedly líp než 2,5lb CTX od free spirritu.

NJara.skala - Profil | Út 10.3.2020 9:54:49

krkoška >> já spíš vyvážím, proto mám raději "bytelnější" navijáky. A tady mě pasuje i solidní kapacita cívky

Nkrkoška - Profil | St 29.1.2020 21:38:15

dalibao >> Díky, mile jsi mne překvapil svým zápisem do diskuze :)
Můj názor je ten, že výrobky i materiály se neustále zdokonalují, to dává prostor k vývoji, nejen nových prutů. Tím chci říci, že za docela nízkou sumu si lze pořídit opravdu fajn prut s blankem, který je dosti výkonný. Pak už jen záleží, která firma je člověku bližší. :)

Nbart.bm - Profil | Čt 9.1.2020 19:16:04

Cronicle >> právě proto jsem šel do Avidu i já,nemá to kdejaké vemeno u vody a věci jsou dobře propracované a funkční.

Nbart.bm - Profil | So 4.1.2020 23:23:11

Extremity 3,5lbs

NMíra 009 - Profil | So 4.1.2020 19:23:21

Mám od Avidu biwi,postel,pouzdro na tablet ,bundu a kalhoty.Za mě spokojenost.Něco jsem kupoval v CR Chytil a to co nebylo tak z NL.Určitě na sezonu něco zase pořídím.

Nbart.bm - Profil | So 4.1.2020 18:35:21

carper 88 >> navi mi dojde teď během týdne doufám.

Ncarper 88 - Profil | So 4.1.2020 17:50:22

Tak na jedne výpravě jsem uz použil nové spodove navijaky od Avidu a můžu s klidnym svědomím rict je to bomba krásně to z nich lítá. Ten navin je uzasny 138 cm nemá žádnej navijak a je to poznat kdyz kolega mel spodoveho aerlexe a je to fakt rozdil.

NJT.Mrcek - Profil | Po 4.2.2019 18:23:36

Mám od AVIDu skoro všechno, veškerou batozinu, lehátka, spacak, bivak, vozík, atd...všechno kupovany v UK za skoro poloviční ceny než u nás...všechno drží nemám s tím problém jediný co bych vytknul tak by mohli mít batohy pogumovany spodek kvůli vlhkosti...

Ncarper 88 - Profil | Ne 18.11.2018 20:21:05

Od avidu mám defakto už něco kolem 90 % výbavy. Od háčků přes pruty navijáky až po bivak a se vším jsem spokojený a to si myslím že po těch letech mám nároky na kvalitu atd. Co se týče lehátek a křesílek, málo kdo pokud vůbec někdo používá paměťovou pěnu. Pokud má někdo dotazy mile rád je zodpovím.

NMB - Profil | So 17.11.2018 20:27:18

Mr.Doctor >> jak to čistíš a udržuješ?

jaká je životnost a funkčnost té membrány?

dost dlouho se zajímám o funkčnost , životnost i celkovou údržbu membrán

NMíra 009 - Profil | So 17.11.2018 20:16:06

Rychlost staveni jsem nemeril,ale prijde mi to bez problemu a docela rychle.Samozrejme napoprve je to pomalejsi.Zebra pasuji dobre,fajn je druhy plast a zadni okno.Mam jeste Ehmannse + druhy plast a ten mi da vic zabrat.Hur se mi stavi i brolly,ale mozna je to nesikovnosti.Nemel jsem problem ani ve velkem vetru.

Nmalenak - Profil | Pá 16.11.2018 10:34:52

krkoška >> hele me na tom nejvic prehvalilo, ze ten obal vnitr nema ani prepazku, ktera by pruty delila od sebe. Tak jsem jim dal takove ty neoprenove sprcky, aby se o sebe uplne onedirali a to se do tohodle pouzdra zase nemohli vejit :(

Nfheavy - Profil | Čt 15.11.2018 20:30:21

krkoška >> pokud by ses drzel hesla nejsme tak bohati aby jsme si kupovali levne veci tak co se tyka lehatka.kresla batohu,proste veci na bivakovani Ne pruty.tak proc ne treba Trakker ktery se na tyhle veci vylozene zameruje a je v tehle oblast jeden z TOp,ten kdo dela vsechno tak nikdy nema vse TOP,tak jako Century nedela potreby na taboreni tak Trakker zase pruty apod.
ten kdo se specializuje na urcite veci je ma vetsinou lepsi nez firma ktera ma snahu delat uplne vsechno ,at se propadnu jestli kecam )))jinak sorry neni to mysleno vubec proti Avidu maji taky dobre veci s tim souhlasim.

Narnošt - Profil | St 14.11.2018 18:43:36

krkoška - >> Ahoj,té značce hodně fandím,mám od nich to jejich široké top lehátko,organizér do bivaku,přechovávací sak,podložku na kratší vycházky...Všechno co od Avidu mám je řekl bych na hodně vysoké úrovni,ale nezapomeň,že žádná značka nemá úplně celý sortiment úplně top.Ani Fox,ani Shimano ani jiné značky.Třeba pruty,pokud bych vybíral mezi Avidem a Century,nechám si vždy moje Century...