Musim mit u sebe povolenku pri deeprovani?

Dobrý den,

dnes jsem měl takový usměvný zážitek, kdy jsem vyrazil ráno na revir a chtel si ho prohazet deeprem, automaticky jsem si nevzal doklady a povolenku, když v tom mě verbálně napadl nějaky radoby profi porybný, že tohle si takhle nejde, ze bez povolenky nemuzu ani mapovat dno, ani nic. Ze vykonavam rybarske pravo pry. Ja byl vzdy toho nazoru ze vykonavam rybarske pravo jen kdyz primo chytam a ne kdyz mam v ruce prut a na nem sonar.
Zajimalo by me teda jak to ve skutecnosti je, protoze takhle prece muze prijit k vode kdokoliv se sonarem a muze si delat co chce ne? At ma papiry nebo nema.
Autor diskuse: kubiczek94 - Profil , 25.6.2018 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Knapík - Profil | Út 26.6.2018 7:37:11

Asi tak ...
Manželský pár cestoval na víkend k jezeru, kde bylo možné lovit ryby. Manžel miloval rybaření za úsvitu a jeho žena zase velmi ráda četla. Jedno ráno se manžel po několika hodinách rybaření vrátil a chtěl si na pár hodin oddechnout. I když se jeho žena v okolí nevyznala, rozhodla se vyplout s loďkou na jezero. Kousek veslovala, zakotvila a vzala si knihu na čtení.
Za chvilku se na motorovém člunu objevil strážník parku, v kterém se jezero nacházelo a oslovil ji:
"Dobré ráno, milostivá paní. Co tu děláte?"
"Čtu," odpověděla a pomyslela si pro sebe: Není to snad vidět?
"Nacházíte se ale v zóně, kde je zakázáno lovit ryby."
"Ale já přece ryby nelovím, to přece vidíte."
"Hmmm, ale máte s sebou kompletní výstroj. Musím vás odvést a dát vám pokutu!"
"Když to uděláte, obviním Vás ze znásilnění!" odpověděla rozzlobená žena.
"Ale já jsem se vás ani nedotknul!"
"Hmmm, ale máte s sebou kompletní výstroj!"

sindeji3 - Profil | Po 25.6.2018 19:33:48

Martin02 >> No výborně, pan Šíma by se přikláněl, že "vykonávám-li činnost směřující k ulovení ryby... - činím tak jako rybář". Když si k revíru dojedu na kole bez vybavení, abych zjistil, kde jsou ryby, pokecal s rybáři na co to bere, tak jednoznačně vykonávám činnost vedoucí k ulovení ryby, tudíž bych měl s sebou mít papíry, zapsanou vycházku a povinnou výbavu? Co lze všechno považovat za činnost směřující k ulovení ryby? Vezmu-li si knížku "Jak ulovit kapra" k vodě a začnu jí číst, musím mít napsáno? :-)

sven - Profil | Út 26.6.2018 12:49:45

Rybáři, včetně některých členů RS trpí fixní ideou, že svazová voda existuje a je vyhrazena jen pro jejich činnost...

Ne, ne, není tomu tak..

http://ostrovnapadu.cz/hry/rybareni/


rodger - Profil | Čt 28.6.2018 12:47:55

Přemas >> To je velmi plytký příměr... a navíc pokulhává. Takhle na problematiku nelze nahlížet už z toho důvodu, že zbraně jsou samostatně upraveny zákonem. "Nošení flinty" je úkon v tomto zákonu uvedený a vztahují se na něj omezení ve vztahu k osobě a místu. Se zbraněmi (vyjmenovaných skupin) lze nakládat až na základě splnění zákonných kritérií, s rybářským prutem (ne udicí - ale o tom později) může nakládat kdokoliv bez omezení.

Je nutné vycházet ze základní premisy, že každý může činit vše, co není zákonem zakázáno, zatímco stát (orgány státu, RS je úřední osoba podle § 127 odst. 1 písm. i) trestního zákona) smí činit jen to, k čemu je v zákoně zmocněn (ústava, listina základních práv a svobod).

BP v čl. IV. vyjmenovávají, co vše je oprávněnému k lovu zakázáno nota bene PŘI LOVU ryb (již v nadpisu). V BP lov jako takový není definován, proto je nezbytné přihlédnout k zákonu o rybářství, ze kterého BP přímo vychází; § 2 písm. j) lovem je činnost směřující k ulovení a přisvojení si ryby nebo vodního organizmu při výkonu rybářského práva za podmínek stanovených tímto zákonem. BP v tomto článku hned v písmenu b) zakazují (a znají termín) "udice bez prutů" (připusťme tedy, že existují i pruty bez udic). Kdo je "oprávněný k lovu" netřeba dále rozebírat, to je snad nezpochybnitelné.

Abychom rybářským prutem (zákonným způsobem) prováděli lov, tedy (bezprostřední) činnost směřující k ulovení a přisvojení si ryby, potřebujeme udici. Tu BP nedefinují (stejně tak zákon o rybářství). Proto je opět nutno přihlédnou k jiné normě, tentokrát k příloze č. 7 vyhlášky k provedení zákona o rybářství (č. 197/2004 Sb.). Ta udici definuje jako soustavu, která je tvořena prutem, zpravidla navijákem, šňůrou nebo vlascem a háčkem nebo umělou nástrahou, popřípadě dalšími doplňky.

Známe tedy kdo je "oprávněný k lovu", co je "lov ryb" a co je "udice".

Rybářský prut opatřený navijákem, šňůrou nebo vlascem a sonarem není udicí ve smyslu právních norem upravující výkon rybářského práva. Takováto sestava neumožňuje obsluhující osobě lov ryb. Jejím použitím nemůže dojít k neoprávněnému zásahu do výkonu rybářského práva, ani v případě, že dotyčná osoba u sebe nemá příslušná oprávnění k lovu.

Vzhledem k tomu, že osobou používající sonarovou sestavu (bez udice) nedochází k porušování zákona, člen RS po přesvědčení se, že nedochází k lovu, nemá oprávnění jakkoliv zasahovat (pokud nevzniklo důvodné podezření z porušeno jiné právní normy), protože k tomu není zmocněn a sám by se dopustil jednání odporující zákonu.

Chápu nelehkou úlohu RS a skutečně si jich vážím. Velmi dobře si dokážu představit, že lidská fantazie nezná mezí zejména tam, kde je možné jakoukoliv normu obcházet. A jsem přesvědčen, že pokud něco obejít lze, tak se o to dřív nebo později někdo pokusí. Každopádně zastávám názor, že si RS musí umět s danou situací poradit a při vyhodnocení zachovat chladnou hlavu a užít selský rozum.

mzxy - Profil | St 27.6.2018 21:24:07

ve skutečnosti je to tak že normálního rybáře nenapadne jet k vodě a s prutem a echolotem bez povolenky. Ten echolot, to je ten další doplněk prutu podle vyhlášky.....

je těžké v dnešní době vykonávat funkci rybářské stráže ve spolku, kde se každý druhý člen chová jako psychopat a stráži nepomůže, naopak

sindeji3 - Profil | Po 25.6.2018 20:17:40

Batuta >> přesně tak :-)

nekut - Profil | So 30.6.2018 10:23:05

Mrknato >> Jo, máš pravdu, stydím se. Každý startujeme a asi i ztrácíme sebekontrolu nad nějakou, podle nás důležitou částí našeho koníčka, nebo VRP, chceš - li. Mě už roky bere vztek a ano, ztrácím glanc, měl - li jsem kdy jaký, když se někdo snaží ostatním vnucovat, že bych měl být u vody připos.aný strachy, že přijde někdo, kdo shodou okolností obdržel kovovou placku a papír k ní náležející. Vyzbrojen tímto nezbytným nářadím začne na základě zkušeností - víme jací jsou rybáři a lidé obecně - buzerovat mne, nebo kohokoli jiného, za použití svého výkladu předpisů k VRP. Každý máme právo se zmýlit. Rozdíl je v tom, jestli tady klepu do klávesnice, třeba blbosti, a každý má právo, neb jde o veřejnou diskuzi mne utřít. Nebo konám výkon ke kterému jsem byl pověřen. Tvrdím, že tam už na nějaké pochybnosti a vymýšlení není místo. Drobný příklad - soused - velmi slušný člověk a rybář zažil, na Seči, jak se mu zhádali dvě RS nad kapříkem, jestli má míru, nebo ne. Vůbec nejde o to, že by měl brát radši od 50ti, jak by mi tady spousta chytráků napsala, ale zásadně o to, že v případě pochybností se má RS sbalit, pozdravit a odejít. Tečka.
Drobnost - býval jsem možná distinguovaný, ne distingovaný. Distinkce jsem na vojně bohužel neobdržel, basu ano.

Sharry - Profil | Út 26.6.2018 20:17:34

Tu partiu bych zkontroloval hned, zda maji noty! jednoznacne tam vidim 10 potencialnich rybaru a nebo pytlaku.., vidite ten zajem v jejich ocich..., jak koukaji na tu hladinu 😂😁😀😂😂, urcite maji neco za lubem...😂😊

nekut - Profil | Út 26.6.2018 20:03:03

Chválabohu za těch pár normálních lidí - Bacha a spol. Pánové, říká se, že naši občané mají mizerné právní vědomí. Tahle debata je jasným důkazem, že je to ještě horší nežli mizerné. Co tady furt někteří řešíte co jak vypadá? I kdybych měl vedle sebe dvacet udic s navlíknutými rousnicemi, nebo bojlízem, tak po tom nic nikomu není, pokud nejsem na soukromém pozemku. I tam by se řešilo, že tam nemám co dělat, ne že mám vedle sebe udice. I kdyby to bylo na břehu soukromého rybníka, tak je zásadní čeho jsem se dopustil, ne čeho bych se případně dopustit mohl. Ano, i úmysl může být trestný, ale jen ve velice vážných trestních věcech a velice těžko se dokazuje. Samozřejmě že těmi žvásty co jak by si mohl někdo něco vysvětlovat, přispíváte k tomu, že se znejistí i ti jednodušší z nás, kterým ještě bliká v hlavě světýlko zdravého rozumu, začnou o něm pochybovat. O jednoduchosti některých členů RS už tady bylo napsáno dost. Také je fakt, že kdyby nechodila žádná, tak by někteří zázraci lovili dynamitem.

jakewww - Profil | Po 25.6.2018 23:47:08

kubiczek94 - >> Pokud nevykonáváš rybářské právo, tak může být RS do toho úplný houbelec, jestli na prutě máš deepra nebo si ve vodě mácháš za pomoci prutu spocený fusky. Máš to úplně stejný, jako by revizor po tobě chtěl jízdenku jenom proto, že stojíš na tramvajové zastávce a usoudí, že určitě budeš chtít nasednout do tramvaje. :) Právo Tě kontrolovat má až tehdy, když zahájíš samotný úkon jízdy v tramvaji MHD. Takže pokud nezahájíš a nevykonáváš samotný akt rybářského práva, může s tebou maximálně filozofovat na téma teorie relativity E=mc2. :)

MrKos - Profil | Po 25.6.2018 21:04:51

kubiczek94 >> dotyčný RS nebyl v právu a pokud jsi jako součást "montáže" neměl háček, tak se nejednalo o udici, zákonitě jsi ryby nelovil, nevykonával jsi rybářské právo a ani nic podobného

osobně bych doporučoval se s ním vůbec nebavit a nechat ho tu policii zavolat

Bacha - Profil | Čt 28.6.2018 13:21:12

Vikasgard >> Teď jsi mi nahrál na smeč:-))) Tady je citace z vyhlášky.

"Udice, která je tvořena prutem, zpravidla navijákem, šňůrou nebo vlascem a háčkem nebo umělou nástrahou, popřípadě dalšími doplňky."

Doma mě nazývají gramatickým náckem. Manželka angličtinářka, dcera přednáší řečtinu a babička celý život vědecký pracovník ve Výzkumném ústavu jazyka českého. Mezi hlavními větami souvětí spojka "nebo" určuje významový poměr vylučovací. Pokud někdo dobře neumí větný rozbor (souvětí souřadná, podřadná, významové poměry mezi hlavními větami, např. slučovací, stupňovací, vylučovací...a jejich spojky či další a další pravidla...), nepochopí z této citované věty téměř nic a zasírá debatu výplody svého nedoučeného mozku. A pokud je člověk nedoukem, a já takovým člověkem vůbec nepohrdám, páč nemůže mít každý IQ150, měl by mít alespoň špetku sebekritiky a pokory.

Takže z významové gramatiky této věty naprosto jasně vyplývá, že udicí ce rozumí sestava prut-šňůra či vlasec-háček. K této sestavě může být "něco" dalšího. A kdo to není schopen pojmout, následně vymýšlí hovadiny.
Platí to pro všechna pravidla. Primárně je třeba rozumět textu. Tak asi tak:-)

arnošt - Profil | St 27.6.2018 21:58:43

A jak by asi bylo těžké doplnit RŘ o pár řádek,kde by se jmenovitě psalo,že krmení spombem se nepovažuje za lov ryb udicí a jakékoliv deeprování nebo markerování taktéž.Jestli můžu či nemůžu krmit při nahozených prutech atd...
Bylo by to jasné,černé na bílém a předešlo by to dvojitým výkladům a dohadům.
To samé s bezprostřední manipulací s pruty nebo vzdálenost rybáře od prutů.
Co je psáno,to je dáno a bylo by vše jasné.Toho se ale asi nedočkáme. :-(

Dědek - Profil | Út 26.6.2018 20:29:05

Zadavatel napsal :

"dnes jsem měl takový usměvný zážitek, kdy jsem vyrazil ráno na revir a chtel si ho prohazet deeprem, automaticky jsem si nevzal doklady a povolenku, když v tom mě verbálně napadl nějaky radoby profi porybný, že tohle si takhle nejde, ze bez povolenky nemuzu ani mapovat dno, ani nic. Ze vykonavam rybarske pravo pry. "

A o to jde... Bez povolenky, nemůžu mapovat ani dno...

Já tvrdím, že mapovat dno můžu jako rybář i bez povolenky, i jako nerybář, kterému povolenka nebyla nikdy vydána. Tečka.

Pokud je nějaká právní norma, která určuje, že mapovat dno ve vodě může jen ten kdo má vydanou povolenku a hlavně jí musí mít u sebe, seznamte mě prosím s touto právní normou. Děkuji :-)

Ostatní jsou tady nesmysly, co kdyby...

Knapík - Profil | Út 26.6.2018 11:42:32

u x a >> já si radši zapisuju, i když na ryby nejdu

arnošt - Profil | Po 25.6.2018 23:32:38

Pokud deepruji,tedy mapuji sonarem dno,nemusím být nutně ani rybář,nebo můžu mít k rybařině sice pozitivní vztah,ale nemusím mít třeba koupenou povolenku.Nikde jsem se nedozvěděl ani nedočetl,že je nerybářům zakázáno mapovat si dno.Prostý fakt,že prutem s navijákem máchám nad hlavou a používám ho jako katapult k nahození sonaru a jeho přitáhnutí ke břehu ze mě ještě nedělá rybáře a tudíž k takové kratochvíli nepotřebuji rybářský lístek ani povolenku.
Dokonce i předpoklad,že mapování dna by mě mělo sloužit k pozdější těžbě ryb udicí je jen myšlenkový pochod RS,který se může,ale taky nemusí zakládat na pravdě.
Jak už tady bylo napsáno,můžu být klidně nerybář,ale sonarem si budu jen mapovat dno,protože se tam budu chtít příští den s rodinou koupat a hlavně potápět.
Podle logiky že bych nutně musel mít k deeprování rybářský lístek s povolenkou by RS mohla klidně hnát od vody modeláře s lodí na vysílačku,protože ten také může mapovat dno(sonarem ukrytým v lodi) nebo chraňpánbůh zavážet.
Když to shrnu,chtít po někom povolenku,kdo u vody jen a pouze krmí nebo si prohlíží sonarem vodu je proti zdravému rozumu a jsem přesvědčen,že i proti právu...

Dědek - Profil | Po 25.6.2018 21:45:18

Martin02 >> Typický JUDr Šíma. Za něj se to ve svazopředpisech jen hemží neurčitými nařízeními, které si vysvětluje každý jinak. I tato odpověď je přesně dle jeho gusta. Nikdy nic neřekne tak a tak, jinak je to průser. Alibistické kecy.
Nevím proč bych si měl k tomu, když hážu deepr na vodu brát povolenku???? To by znamenalo, že když nejsem rybář, tak vlastně nesmím deeper mít, nebo s ním nesmím házet na vodu????
Co po mě může RS chtít, když nejsem rybář a hážu deepr do vody? Co jsem porušil, čeho jsem se dopustil? To by mě opravdu zajímalo.
Už ať jde ten Šíma do..... Nejvyšší čas, je všechny vykopat a dát tam rozumné mladé lidi.

ogon ESC - Profil | Čt 28.6.2018 6:58:26

Nechápu jak si bůbec může někdo myslet že k tomuhle potřebuju povolenku. Když krmím ryby z mostu potřebuju povolenku? Když plavu a potápím se potřebuju papíry? Kontrolují porybní všechny lodě se sonarem? Nerybář nemůže vědět členitost dna? Třeba k pozdějšímu koupání? Když du na procházku kolem vody můžu mít 100 prutů a 300sonarů a porybnej se mě může maximálně slušně zeptat jestli nejdu rybařit..

Káceč - Profil | St 27.6.2018 23:20:30

Jak byla rybařina krásná, když se přišlo poprvé na neznámou vodu a před vlastním lovem se šlo okolo břehu a pokecalo s již chytajícími rybáři. Támhle si nesedej, přijde Karel a bude mít blbý kecy, že je to jeho flek. Sedni si támhle, Franta tu byl ráno a už nepřijde. Jo a doprava to neházej, jsou tam vázky. Na kolínka zatím ani ťuk, tak zkus něco jinýho. A nikdo tenkrát echolot a podobný kokotiny nepotřeboval.

Bacha - Profil | St 27.6.2018 16:49:30

atislav_fishing >> Attta_vlastimil_vasi - 27.6.2018 12:38:46 >> "Přesně kvůli rybářům co řeší takový ptákoviny je ted rybářský řád a soupis revírů obsáhlejší než Bible!"

Tak to je přesně opačně. Funkcionáři si myslí, že sežrali Šalamounovo tento a zaneřádili rybářský řád hovadinami. Dej blbci funkci a vymyslí oběžník.
A soudruh JUDr. Šíma Alexander ani neumí pořádně česky a vyřeší jeden problém dvěma rozdílnými nálezy!!! Směji se, až se za břicho popadám:-DDD

Káceč - Profil | Út 26.6.2018 20:48:20

Zakázat echoloty a o problém míň.

jirkazez - Profil | Út 26.6.2018 19:46:31

roxtidy >> Vidím, že jsi pomalejší, proto ti to zkusím napsat ještě víc polopaticky. Podle mně by měl rybář povolenku automaticky ukázat, ze slušnosti, ze zodpovědnosti, z titulu toho, že náležíme ke stejnému stavu. Ať už to zákon vyžaduje nebo ne. S RS by se mělo aktivně spolupracovat, jinak tu na ně můžeme nadávat už navěky.

petrikveprik - Profil | Út 26.6.2018 19:32:20

jirkazez >> nedávno bylo zahájení....byl jsem u vody, měl jsem nachystanou loď, pruty... Přišla RS.. s tím že kontrola ať předložím povolenky. Odpověděl jsem, nezlobte se ale já (zatím) nechytám.. RS odpověděl: "jee aha, no jasně, nou problém, já si nevšiml..."....a docela dobře jsme pokecali. Nakonec jsem mu ty povolenky sám iniciativně ukázal aby si mohl vykázat činnost. Vše je o lidech.

bonhof - Profil | Út 26.6.2018 11:12:33

Slušně bych mu řekl, že nemá právo po tobě chtít povolenku že nechytáš ryby, a at jde o kousek dál a nahazoval bych dál

jakewww - Profil | Út 26.6.2018 1:26:58

murphyy >> Ale to je úplný nesmysl, čím tady argumentuješ, mícháš hrušky s jabkama. Nejde přeci o to jestli mám u vody prut s navijákem, jak ty říkáš zbraň. Těch prutů tam můžeš mít třeba deset, ale celé meritum věci spočívá v tom jestli vykonáváš rybářské právo-lov nebo ne. Pokud nahazuji deepra, tak snad to i malému děcku je jasné, že nevykonávám rybářské právo, ale mapuji dno. Pokud mám na břehu prut s olovem, ostrým háčkem:) a nástrahou, který jsem tzv. neposlal do vody, tak také nevykonávám rybářské právo. Takže těch prutů tam mohu mít třeba deset místo předepsaných dvou, mohu být od nich třeba 69 metrů a pořád jsem nic neporušil, protože nevykonávám rybářské právo, dokonce nemám ani povinnost mít v tomto případě rybářský lístek a být členem ČMRS, proto RS do toho nic není.

Káceč - Profil | Po 25.6.2018 23:37:39

Já bejt RS, tak budu chtít povolenku i po tom, kdo do rybníka chčije.

Batuta - Profil | Po 25.6.2018 19:38:39

Já bych si povolenku sebou nebral. Když ji nebudu mít, nemůžu o ni přijít.

haas - Profil | Po 25.6.2018 18:45:52

Za chvilku už budou chtít po nás i očkovací průkaz kdyby náhodou někdo někoho napadl a pokousal ho ...... Jebat jebat a zase jebat nic jiného tu slavnou profi tam neučí

kakr - Profil | Pá 29.6.2018 11:36:12

Kdyby zdejší diskuzi četl doc. Chocholoušek, musel by žádat o dotaci na rozšíření pavilonu:-))

Vikasgard - Profil | Čt 28.6.2018 0:46:37

murphyy - Pokud má nahozené 2 udice a třetím prutem spombuje nebo markeruje, nevidím v tom žádný problém. Jen musí počítat s tím, že na sebe může upoutat pozornost RS, která když přijde a uvidí, že třetím prutem neloví, ale jen markeruje, spombuje, tak provede normální kontrolu a jde dál.. ještě jsem ti tu popsal případ s markerem, kde marker slouží jen jako bójka při nahozených udicích..a ten je taky v pohodě i když jsou v té chvíli ve vodě 3 pruty.

Bacha - Profil | St 27.6.2018 17:04:27

Mrknato >> "U nás na Labi29 máme v BP zákaz používání echolotů. Je to legální a legitimní BP. Dokonce na tomto revíru s tímto zákazem souhlsím, znám důvod. Není problém, aby si nerybář vzal echolot a nebo deeeeepr a a hledal jámy a jejich obyvatele, s tím, že mapuje dno pro vodáky. Pak "obydlené jámy" nahlásil za ním jdoucímu rybáři s udicí, který žádný echolot, nebo deeeeeepr nemá."
"Popsal jsem ti, že k výpomoci při lovu dojít může.... a z toho plyne několik závěrů a úvah.
Nedokážu si představit člověka s udicí a deeprem ve vyhlášené rybářské lokalitě, jehož činnost by nesouvisela s lovem nebo pytláctvím...."

Takže na Labi 29 též zvítězila závist a lenost.....pěkný, že to dáte do BP, ale kdo má pravomoc to kontrolovat? Ani se nedivím, že se nezapojí Sven:-D
Jo, a v nevyhlášené rybí lokalitě si to představit dokážeš?
Propánakrále, kam až taková naprosto jesná věc může dojít, vezme-li to do ruky typický čecháček:-D

Mrknato - Profil | St 27.6.2018 16:33:31

Igo. >> Popsal jsem ti, že k výpomoci při lovu dojít může.... a z toho plyne několik závěrů a úvah.
Nedokážu si představit člověka s udicí a deeprem ve vyhlášené rybářské lokalitě, jehož činnost by nesouvisela s lovem nebo pytláctvím....

PTR - Profil | St 27.6.2018 12:52:25

atislav_fishing >> Attta_vlastimil_vasi - 27.6.2018 12:38:46 >> Typická odpověď právníka. Podle tohoto záleží čistě na RS, jak se k tomu postaví. Ještě jsem neslyšel, čímž netvrdím, že se tak nestalo, že by RS kontrolovala kapraře, který si jezdí předem zakrmit, a chtěla povolenku při házení koulí do vody rukou, neb i toto je příprava lovného místa /dle rozšířeného výkladu pana doktora/.

Dědek - Profil | Út 26.6.2018 21:30:49

u x a >> Ty naštěstí ale nejsi nic, ani RS :-)
Edit : Jak to po sobě čtu, tak to vyznělo hrozně, omlouvám se...
Změním to a píšu...
Ty naštěstí nejsi RS :-)))

Dědek - Profil | Út 26.6.2018 20:40:51

Martin02 >> a ano, jako nerybář si klidně budu mapovat dno. Co mi jako RS udělá?
Edit : jako rybář uposlechnu zákazu echolotu, to je snad jasné...

arnošt - Profil | Út 26.6.2018 20:10:14

Je to stejné jako s tím autem,řidičem se stávám teprve v okamžiku,kdy ujedu první metr,do té doby můžu sedět ožralý za volantem a každému to může být fuk,do té doby jsem jen chodec co sedí na sedačce v autě.
Zrovna tak dokud nenahodím kompletní udici s háčkem,nejsem rybář,tím se stávám,až když plácne o hladinu montáž nebo třeba wobler,který jsem prutem nahodil.
Ano,ze slušnosti můžu ukázat povolenku RS už když vystupuju z auta a vyndavám pruty,ale zrovna tak jí můžu poslat do ánusu protože jsem nerybář a s pruty u rybníka si chci pouze udělat selfíčko.

drvoštěp - Profil | Út 26.6.2018 19:05:43

Za chvilku nám EU nařídí čipy pod kůži a budeme mít všechny doklady stále u sebe. RS tě sjede snímačem jak psa v útulku ;))))

u x a - Profil | Út 26.6.2018 17:25:26

zdevac >> je to tak ,když třeva tvoje manželka půjde s cizím chlapem na kávu tak na to taky nepotřebuje tvoje povolení..

roxtidy - Profil | Út 26.6.2018 10:27:17

Podle toho co tu nekteri pisi by byli timto postizeni i majitele clunu s echolotem, kteri jsou nerybari. Kam by si mel nerybar zapsat dochazku????
Pokud neni nejakou vyhlaskou echolot na dane vodni plose zakazan, tak nevidim duvod, proc by mel byt kdokoliv za toto sankcionovan a to i pozdeji, kdyz prijde na stejne misto vykonavat lov s vybavou.
Resi se tu nesmyslne uplne extremy, s kterymi by si i pravnicky laik vytrel zádel.

Bacha - Profil | Po 25.6.2018 23:04:10

murphyy >> Jj:-) Mně se to u vody ještě nestalo. Kontrol mám za padesát let asi tak deset. Vždycky jsme si nakonec s RS dobře pokecali.........v čem to asi bude???

Miki 1 - Profil | Po 25.6.2018 22:04:20

Dle mého názoru rybářské právo mapováním dna nevykonáváš a ani se k tomu bezprostředně nechystáš. Podle téhle logiky bys nemohl s dalekohledem do lesa, to bys byl automaticky pytlák.
K výkonu rybářského práva potřebuješ v ryb. řádu popsané prostředky, pokud je nemáš, tak rybářské právo nevykonáváš a věnuješ se pouze činnosti mapování dna danné lokality a prut s navijákem je v tomto případě jen součástka k sonaru.

sven - Profil | Po 25.6.2018 21:29:26

Anýzový dědek >> RS se řídí rybářským zákonem, nikoli přáními a vysvětlivkami pana Šímy..
Pana JUDr.Šímu jistě nelze podezřívat z nedostatku právní kvalifikace, leč z právnické ekvilibristiky ve vztahu ke rybářské legislativě a její prezentaci směrem k členské základně Svazu, ano.
Např. za celou dobu jeho působení ve funkci svazového předsedy, postrádám jeho "vysvětlivku" k lovu na živou nástražní rybku aj.

Mrknato - Profil | Po 25.6.2018 20:28:54

haas >> Proč si myslíš, že by se každá novinka musela hned v rybařině povolit?
Je fakt nutné lovit stále víc, častěji, déle, účiněji, větší ryby, závodit? Nejsou omezení, tedy tradiční způsoby lovu zárukou udržitelnosti lovu a skutečnou ochranou ryb?

Paci. - Profil | Po 25.6.2018 20:14:10

Já to věděl, že budu za vola, ale nevadí... jen jsem chtěl přidat svůj názor.
PS: Ne opravdu všechno neopouštím, párkrát do roka si rybu od vody vezmu.

Martin02 - Profil | Po 25.6.2018 19:27:15

kubiczek94 - >> Podobný případ. zdroj www.rybsvaz.cz
Dotaz č. 179
Datum:
12.10.2016
Kategorie:
Rybářský řád a legislativa
Dotaz:
Musí mít prosím osoba používající u vody pouze prut a raketu pro zakrmení (tedy bez háčku a úmyslu chytit rybu), která chystá lovné místo pro lov u sebe povolenku pro případnou rybářskou kontrolu?
Odpověď:
Jednoznačná odpověď neexistuje, musíme si vypomoci výkladem. Podle ust. § 2 písm. j/ zákona o rybářství se za lov považuje činnost směřující k ulovení ryby.... a přisvojení si ryby při výkonu rybářského práva. Přikloníme-li se k výkladu restriktivnímu (zužujícímu), pak za lov nelze považovat manipulaci s rybářským nářadím a náčiním, s jehož pomocí ovšem nelze nic ulovit, protože nejde o udici s háčkem. K takové činnosti nepotřebujeme rybářské doklady.
Naopak při extenzivním (rozšiřujícím) výkladu můžeme tvrdit, že jde o činnost, která je součástí lovu (jistě nejde o činnost jen pro zábavu, ale o činnost směřující k následnému, byť nikoliv časově bezprostřednímu, ulovení ryby). Pak ovšem je třeba se při kontrole rybářskou stráží prokázat platnou povolenkou a rybářským lístkem.
Přikláněl bych se k výkladu extenzivnímu. Ostatně má přece logiku, že vykonávám-li činnost směřující k ulovení ryby - a to jistě příprava lovného místa pro ranní lov je - činím tak jako rybář. Ostatně, je to opravdu problém vzít si potřebhné doklady sebou?
Odpovídal:
JUDr. Alexander Šíma

Mrknato - Profil | Pá 29.6.2018 20:21:13

nekut >> A takový slušný a distingovaný pán jsi býval..... Málokdo by věřil, co pár let s člověkem na MRKu udělá.....

chendler - Profil | Pá 29.6.2018 19:48:58

Koukam,kolik se tady toho napsalo,nic z toho jsem necetl,ale zasnu,nad tolika zapisy. Na sonar prece nepotrebuju povolenku. O cem to tady tak vehemente pisete!?!?!

Bacha - Profil | Pá 29.6.2018 16:57:23

No tady to jede!!!:-D

Probohasvatýho, pádlujte na ryby! Večer bude hadí klima, nasedlat rousnu na kalhotky a ouhoř je venku coby dup:-))) A bez echolotu:-DDD

hydrolog - Profil | Pá 29.6.2018 11:09:13

zdevac >> jasný! Zákon je nadrazen ale místní vyhlášky, úpravy to doladuji k tomu konkrétnímu místu pač zákonodárci nemohou míti povědomí o všech prdelich.
Tak že já jako člen rybářského svazu jsem složil odbornou zkoušku..(mám oprávnění) mám mít i znalost navíc oproti nerybarum a z toho bohužel vyplývá i odpovědnost za případný prohřešek! To samé mají jiné spolky.
Takže si myslím že pokud by RS(kdokoli) privolala policii a ta musí přijet a zadokumentovat!! a pak by vyplulo že jsi členem spolku tak by jsi byl odpovědný za daný prohřešek bit i monitorování vodního dna! K tomu deeprovani. Udice je poměrně jasně definována takže já osobně bych měl větší problém pokud bych potkal člověka s prutem než s člunem u vody.!
Ale pokud se vrátím k podstatě tak nemít povolenku neznamená postavit ke stromu a strelit, ideální je domluva či vykazani od vody leč obě strany mají právo přivolat policii (pac dnešní doba je doba zajímavá a plná střetu zájmů jedinců kteří mají práva ale povinnosti už nevadí) a rybářská stráž je brána jako veřejný činitel .

zdevac - Profil | Pá 29.6.2018 8:29:49

hydrolog >> Máš naprostou pravdu, já aní slova ostatních nezpochybňuji, lidé s echolotem bodou opravdu v naprosté většině rybáři. Já jen nemám rád radikální názory a samosoudce, kteří vždy vědí, jak vše řešit, a kteří by s každým určitě hned "zametli". Prostě tu jsou nějaká pravidla a ta se musí dodržovat. A to ze všech stran. Pokud bude sonar zakázán zákonem, nesmím ho použít. Pokud zákonem zakázán není a jeho místní zákaz je určen jen členy nějakého spolku papírem, o kterém většina lidí ani neví, že exisuje, a vztahuje se jen na členy toho spolku, nikdo mne omezit nemůže. Ostatně ona je celá debata jen takové cvičení, protože celý problém by vyřešila realita. Si to zkus představit :-) Někde si házím echlotem a přijde RS. RL nemám. Co dál? Nic. Nikdo soudný na tebe policii volat kvůli tomu, že si zjišťuji hloubku a povrch dna, nebude. A i kdyby, tak co policie? Prostě celé toto je čirá teorie, v praxi by tě 3/4 RS nechalo a zbytek by zavolal policii a ta, pokud by vůbec přijela, by zase po lehkém pokecu odjela...

rodger - Profil | Čt 28.6.2018 16:13:11

hraji >> Sohlasím, byla to jen teorie. Já osobně bych si ji vzal, i kdybych šel jen měřit hloubku bez lovu, pro klid u vody a vyloučení zbytečných pozorností RS. Nepotřebuji si dokazovat tímto způsobem, že mám pravdu.

Rudina - Profil | Čt 28.6.2018 14:24:42

no minulý týden jsem byl na pískovně, jeden tam s tím házel do vody, obešel celou pískovnu až ke mně a povídá "Dobrý den, RS, doklady prosím." :-). Jestli měl zapsanou docházku nevím, nejsem oprávněn ho kontrolovat. :-)

petrikveprik - Profil | Čt 28.6.2018 14:24:07

Ouťa 27 >> NO jasně - zakázat! Co když na magnet chytnu štiku která bude mít plnou hubu háčků a třpytek? :-))

Fishky - Profil | Čt 28.6.2018 13:56:27

Rudina >> je s podivem, kolik lidí se najde, aby hledalo způsob, jak obejít pravidla. Bohužel v tomhle se neshodneme. Obcházet pravidla není správné a pokud je někdo s prutem a echolotem aniž by to na daném revíru bylo povolené, pak je samozřejmě důvodně podezřelý, že páchá přestupek. RS ho tedy má právo zkontrolovat a náležitě odměnit.

Jakože fakt myslíš, že můžeš stáhnout pruty, převázat na deeper a hrdě jako v tu chvíli "nerybář" si místo proházet a opět převázat zpět a chytat dál? Věřím, že cítíš to skřípání zubů, vid. No a bez prutů by to bylo OK? No samozřejmě také nebylo.

Vikasgard - Profil | Čt 28.6.2018 13:30:06

Bacha - Popsal jsi definici udice, tak jak je to v zákoně. Ale někdy mi přijde, že tu někteří nedokážou pochopit rozdíl mezi prutem a udici..
Hlavní rozdíl mezi udici a spombovanim nebo deeperovanim je vtom, že tam je všechno krom jedné významné části udice a to je háček.

sven - Profil | Čt 28.6.2018 12:23:54

Přemas >> ...."by mne nenapadlo jít na veřejné prostranství / lesa, jen tak s flintou přes rameno...."

No vidíš a tisíce jiných, to napadne... :-)

Vikasgard - Profil | St 27.6.2018 23:57:39

Káceč - Přiznejme si, že kosmetika pro rybáře v jejich oblíbené vůni (scopex, monster crab), prostě chybí..tohle je díra na trhu :-)

Vikasgard - Profil | St 27.6.2018 23:50:39

Káceč - Jedině pokud to bude vyrábět Fox ve verzi camou :-)

Káceč - Profil | St 27.6.2018 23:31:33

murphyy >> ano, takhle si nějak tu rybařinu pamatuju a představuju. U vody mám rád penzisty, ti si na nic nehrajou a jenom chytaj. Nemusej řešit, jestli maj ukázat papíry RS, prostě je ukážou. O echolotu jenom četli...

Přemas - Profil | St 27.6.2018 20:51:58

fheavy >> Je to sporné, ale když jsem v takové situaci. Prostě dobrovolně jeden prut stáhnu. Jeden nahozený, jedním spombuji. Nikdy mi to ještě neublížilo ;)

Saddám - Profil | St 27.6.2018 16:46:18

fheavy >> Nečteš - nevíš. A pak se blbě ptáš.

Rudina - Profil | St 27.6.2018 14:22:35

atislav_fishing >> Attta_vlastimil_vasi - 27.6.2018 14:06:44 >> pardon, jsem si blbě přečetl tu poslední větu :-), resp. předposlední

Attta_vlastimil_vasi - Profil | St 27.6.2018 14:06:44

PTR >> Tam je především duležitá ta poslední věta: "Je opravu takový problém mít ty doklady u sebe?".
Vždycky je třeba do toho vnést trochu lidskosti a rozumu! Ale pokud si rybář takhle papíry nebere schválně aby semohl hádat s RS, tak je to špatně. Pokud RS zbytečně vyvolává konflitky kvůli naprostým ptákovinám tak je to taky špatně. Co víc na to říct.

Fishky - Profil | St 27.6.2018 12:23:11

jurasoft >> Nerybář může sonarovat do aleluja, protože neprovádí úkony související s VRP. Jako rybář se ale dopouštíš přestupku a tím to končí. Konspirace se synem, špagátkem a klidně babičkou nejsou potřeba. Rybář jsi a pokud budeš používat sonar na revíru, hrozí ti ze strany RS postih. Také mám sonar a také se mi to nelíbí, ale to je tak vše, co s tím nadělám. Nicméně psát koniny o špagátku, ty kokos že si nepřijdeš blbě? :-D

roxtidy - Profil | St 27.6.2018 11:27:52

Fishky >> jediny co RS straz muze v tomhle pripade je, ze te pozada o vytazeni deeperu, aby se presvedcila, ze na tom neni pridelany treba hacek. Tedy aby se presvedcila, ze nepytlacis. Tim jeji pravomoc vuci osobe nahazujici deeper konci ;-)

Mrknato - Profil | St 27.6.2018 7:08:38

Bacha >> Máš sice pravdu, že zákonná RS nemůže kontrolovat BPVRP, které nejsou podloženy právním předpisem (a těch je většina), ale RS jsou defakto milice řízené z MO, které si to stejně jako Rada ČRS nemyslí a nemyslí si to ani nejvyšší RO, což je MZe.....

A ten největší průser je to, že na povolenku nemáš nárok. I kdyby jsi u soudu vyhrál a poch*cal celý establišment který lumpárnu s BP vymyslel a provozuje, tak tě zaručeně poch*ije svaz, až si tam půjdeš příští rok pro povolenku......

Bacha - Profil | Út 26.6.2018 23:25:08

Malda512 >> Oprávnění rybářské stráže

Rybářská stráž v rybářském revíru je oprávněna

a) kontrolovat

1. osoby lovící ryby nebo vodní organizmy, zda jsou k tomuto lovu oprávněné a zda provádí lov řádně a způsobem, který umožňuje tento zákon

Kurva hoši, už se to konečně naučte, ať nejste u vody za ňoumové:-)))

b.gun - Profil | Út 26.6.2018 23:18:44

Malda512 >> Těžko může přijít o něco, co nemá (ať už v danou chvíli, nebo vůbec) . Ale to by sis musel přečíst zadání diskuze.
PS: Přečíst neznamená pouhé rozpoznání jednotlivých písmenek, ale především porozumění obsahu daného textu.

kubsta - Profil | Út 26.6.2018 22:12:59

roxtidy >> uxa by te rovnou pretah svoji Catanou :)

zdevac - Profil | Út 26.6.2018 21:47:21

Malda512 >> Ale mě nic z toho nezajímá, ani nevím, že to existuje. Jak jsem psal - vůbec nejsem rybář, rybařina mne nezajímá, prostě je léto, vezmu nafukovací člun a na Slapech na Zrůbku si jedu na Kamýk s dětmi na zmrzku. Po cestě se koupeme. Nebo u Hříměždic, jsou tam překrásné skály. Abych neurazil motor na neočekávané mělčině, mám na špičce echolot, aby mne při hloubce pod metr varoval. Co je mi do nějakých BPVRP? Co to vůbec je? Proč by me to mělo zajímat?

roxtidy - Profil | Út 26.6.2018 21:45:21

u x a >> a ja jako nerybar, v danou chvili, bych te poslal v klidu nekam a hazel bych dal :-))) co bys delal? Fyzicky me napadl? :-))))

sindeji3 - Profil | Út 26.6.2018 21:20:15

Káceč >> přesně

zdevac - Profil | Út 26.6.2018 21:19:53

Martin02 >> Možná jsem mimo, ale normální člověk musí zát především zákony, a ty echolot neupravují. A že by musel nějaký zvědavec, co si chce ze zájmu jen tak zmapovat hloubku, znát BPVRP nebo jiná rybářská pravidla, to se mi nechce věřit. Ty jsi rybář a máš značně zdeformovaný pohled. Opravdu se mohou najít apliace, kdy echolot využiješ, ale s rybařinou nemá nic společného. Pokud by tedy byl echolot zakázán rybářským svazem, jde to mimo tebe. Níže jsem uváděl vyžívání echolotu na člunu jako varování před mělčinou. Jak bys mi to chtěl zakázat? A proč?

u x a - Profil | Út 26.6.2018 21:19:40

Dědek >> to má pravdu,já být porybný a zároveň rybář tak vás vykážu (vyhodím)z místa kde dýýprujete a chytal bych ba tom místě ryby..

Martin02 - Profil | Út 26.6.2018 20:47:01

Dědek >> To by mě právě zajímalo. Podle toho co jsi napsal jsem usoudil, že tomu dost rozumíš a proto jsem se na tebe obrátil. Věřil jsem, že mi dokážeš správně poradit. Snad se na mě kvůli tomu nezlobíš?

jurasoft - Profil | Út 26.6.2018 19:53:49

jirkazez >> jo a automaticky vytahovat občanku jakmile vidím policistu. A když vidím městského tak mu hned dokázat že platím poplatky, i za auto i za psa...všichni nadáváte na komouše ale já je zažil a za mě je dnes na 100% to horší s kontrolami a pitomostmi co nejsou potřeba a za co se jebe.

zdevac - Profil | Út 26.6.2018 19:50:18

Rudina >> Já jen uvedl příklad, jak může nědo sedět vedle nevybalené výbavy a hrát si s echolotem, aniž by musel být rybář :-)

roxtidy - Profil | Út 26.6.2018 19:40:47

jirkazez >> hypoteticky to muze byt kdokoliv a RS nema pravo vyzadovat jakekoliv papiry nebo zapis do nich. Tecka.
To je jak kdyby policie vsechny prohledavala jen proto, ze mohli neco ukrast. Celkem zasnu, jaky nesmysly tu lidi dokazou vyplodit :-)

jirkazez - Profil | Út 26.6.2018 19:34:35

eskymak Mrakomor >> petrikveprik - 26.6.2018 19:32:20 >> Přesně o tom mluvím, je to o slušnosti. Normální rybář, by na RS neměl koukat jako na nepřítele.

jirkazez - Profil | Út 26.6.2018 19:27:57

Bacha >> Když přijdeš k vodě chytat, vybaluješ, ale ještě nemáš nahozeno a přijde RS. Taky mu papíry neukážeš ? Podle mně, když rybář dělá u vody cokoli, co souvisí s rybařením, měl by automaticky papíry u sebe mít. Ne podle zákona, ale podle zdravého rozumu. Teď mi řekni, hypoteticky, kdyby to nebyl rybář, ale pytlák, který si to mapuje a pak tam vlítne, budeš tu řvát na celé kolo, že ho RS viděla, ale nekonala, že ? Já nemluvím o tom, kdyby to dělal potápěč, nebo kdokoli jiný, ale rybář by tu povolenku měl ukázat už ze slušnosti.

u x a - Profil | Út 26.6.2018 18:57:57

zdevac >> tohle je na lobotomii..

Rudina - Profil | Út 26.6.2018 18:57:19

zdevac >> uxa říkal, že papíry na hlavu by měl mít rybář, ne ty. Určitě to myslel s nadsázkou, že je blázen tichý blázen, který příjde s komplet výbavou k vodě a pak si jen 6 hodin hraje s echolotem :-).

zdevac - Profil | Út 26.6.2018 18:52:29

u x a >> Ty jsi se vším nějak rychle hotov. Si to představ - jedu s kamarádem na víkend někam k vodě, vyndá věci a chystá se rybařit. Najednou zjistí, že si nechal papíry doma. Co udělá? Řekne pohlídej mi to tu, za hoďku jsem zpátky. A odjede. Já tam tak sedím, nudím se, vidím echolot... Kdo z nás nemá rád technické hračky a neblbne s podobnými udělátky? Takže blbnu s echolotem, nahazuji s ním, jsem zvědav, co ukáže za dno, kolik je tu vody... A rybářský lístek nemám, vedle mne na zemi složené komplet rybářské vybavení... Proč bych měl mít papíry na hlavu?

u x a - Profil | Út 26.6.2018 18:25:38

Bacha >> v tomhle případě by měl mít rybář i papíry na hlavu..

Bacha - Profil | Út 26.6.2018 18:16:29

Trochu to opepřím. I kdybych měl vedle v trávě složené kompletní rybářské vybavení a nahazoval echolot, nemusel bych papíry u sebe mít. A pokud mi chce kdokoliv oponovat, ať něčím argumentuje. Nejlépe citací zákona. Tak do toho!!!:-DDD

zdevac - Profil | Út 26.6.2018 18:13:07

u x a >> Hm, asi žiju jinde a jinak. Manželka má vlastní hlavu a vlastní rozum, opravdu na nic povolení nepotřebuje, rozhoduje se samostatně.

Casio - Profil | Út 26.6.2018 17:37:14

Dědek >> to není úlet ,ale kur.ení. :-)

u x a - Profil | Út 26.6.2018 11:52:17

Knapík >> už se mi to stalo také ,zapsal jsem si revír a než pujdu tak že si ještě zdřímnu,samozřejmě jsem se rozležel a nikam už nešel,dopsal jsem do lístku i ryby které bych možná chytl..

Miki 1 - Profil | Út 26.6.2018 10:52:48

Přemas >> Proč bych nemohl chodit po lese s nenabitou vzduchovkou? klidně i nabitou. Z rozumu věci se nechám bez problému zkontrolovat s prutem u vody, abych zamezil podezření z pytláctví, ale noty k tomu nepotřebuju.

nerf - Profil | Út 26.6.2018 9:48:58

Jistě. A taky bys měl mít povolenku u sebe při šnorchlování. Obhlížíš revír...

Přemas - Profil | Út 26.6.2018 6:19:18

Miki 1 >> Rybářský prut je rybářský prut. Využití má víceré, než jen lov ryb. Tyčka k rajčatům, tyč na vlajku, nebo vehement na pouštění draka. Je však logické, že když se s tím budu motat kolem vody, tak je to stejné, jako kdybych po lese běhal s nenabitou vzduchovkou. Prostě z rozumu věci je rozumné. Mít v situaci, kdy cokoliv nahazuji na rybářském revíru rybářským prutem. Mít u sebe všechna potřebná povolení k lovu ryb ;)

murphyy - Profil | Út 26.6.2018 1:38:39

Miki 1 >> co ti nesedi?

-(prut+ navi) + silon + hacik
-(puska)+nabitie+naboj

oba typy() su "zbrane", otazka je ako dalej sa ich pouzitie interpretuje

murphyy - Profil | Út 26.6.2018 0:45:07

jakewww >> este raz-zbran je uz len to, ze mas prut a navijak.
to ci mas tam ostre (hacik), alebo tupe (deeper) uz neni tak podstatne, podstatne je to ze mas v ruke zbran na zvery (ci uz je to puska, alebo prut-navi)

murphyy - Profil | Út 26.6.2018 0:04:16

jakewww >> s tym revizorom a tramvajom by som az tak nesuhlasil.
tam len stojis a cakas na nejaky servis

kdez to pri spombovani, vykonavas skoro taku istu akciu, ako pri chytani ryb

skor by som to prirovnal k tomu, ako tu uz bolo asi spomenute
ze ja ako nie-polovnik pojdem sledovat zvery dalekohladom pripnutym na puske.

a kto mi teraz povie z dialky, ci ja na zvery strielam, alebo len ich sledujem..?
ci ja ryby lovim, alebo len ich krmim?

proste ked mam naradie na ryby-ZBRAN (prut-navijak), tak som asi rybar, a nie je mi problem dotycnemu preukazat povolenku

Káceč - Profil | Po 25.6.2018 23:44:27

sindeji3 >> ano, byl bych krutěpřísná RS...

sindeji3 - Profil | Po 25.6.2018 23:39:02

Káceč >> Povolenku ke chcaní do rybníka? :)))

sindeji3 - Profil | Po 25.6.2018 23:23:51

Bacha >> z toho fakt nevidím nic o čem jsme se bavili, ale nehodlám to dál řešit, kašlu nato :-)

Bacha - Profil | Po 25.6.2018 22:50:54

Takovéto spory vznikají, když lidi mají ho.no co na práci a vymýšlejí koko.iny:-))) Jak někdo může takovémuto slušně řečeno...............zaostalému primátovi, dát funkci RS?

packa - Profil | Po 25.6.2018 22:46:52

podobne aktivni RS jsem resil minuly tyden-teda tykalo se to bojky ve vode-pokud nemas nastraženy prut je RS v podstate hovno do toho co u te vody delaš -moje bojka klidne po vytažení prutu muže sloužit treba pri poustení modelu-maximalne me muže pojebat povodí -to same s echoletem ktery ma m v lodi-pokud nechytam klidne poslu RS do pr...le a budu jejich jednani resit s uřadem ktery je jmenoval
ale pozor toto platí jen na vode na kterou mají dekret a na ktere se provozují i jine činosti-voda ktera je v majetku rybařu tam by asi byli v pravu

naštesti prevažna čast RS je vicemene rozumna

sindeji3 - Profil | Po 25.6.2018 22:42:40

Dědek >> Při srážce s blbcem vědomost, že se rozumnej člověk chová rozumně, moc nepomůže.