Aktuálně o lovu úhoře

Zdravím Vás všechny,chtěl bych zahájit diskusi o lovu této tajemné ryby. Poznatky z lovu, nástrahy, vnadění, techniky, lokalizace....zkrátka vše o této jistě zajímavé rybě. Našli by se rybáři, kteří se specializují na jeho lov?
Autor diskuse: wympi - Profil , 27.1.2018 dravci - ostatní

Obiš - Profil | St 16.5.2018 15:01:23

Klucííí,dvakrát do roka si na ně zajdu. Bo moja je má ráda a řekněme si na rovinu... Když drahá polovička vidí,že ten náš koníček má i kladné stránky,tak se s ní o rybářských výpravách lépe vyjednává. :D
Zastávám názor,že hady chytám jen tehdy,když je chci využít ke kulinářským účelům. Jelikož se mi velmi často stávalo,že úhoři byli zažraní a při kuchání jsem viděl,že mají háčky propichané orgány. Proto tedy u této ryby chyť a pusť téměř neprovozuji. To je radši nechám na pokoji a věnuji se jiným druhům. Letos už mám splněno. Na naší říčce pár metrů od baráku panovaly velmi nadějné podmínky a tak sem zašeeel. Byl to dobrej lov....

Balzer - Profil | Čt 1.2.2018 11:31:15

Zatiaľ najväčší, pred búrkou. Chodím na ne od konca mája do konca júna na staré rameno. Berú vždy len na dážďovku. Niekedy pomaličky poťahujú, niekedy to pleskne o palicu :-D treba sedieť pri udici. Fotka nekvalitná.

Johnny001 - Profil | St 11.4.2018 19:05:19

standas >> A neb jak vyhodit dva míče... Vzhledem k tomu, že přežití z v dubnu vysazeného monté je cca 1 %, tak nechápu, proč svaz dávno nemá vlastní objekt a nevysazuje pouze odkrmené úhoře 20-30cm, kde je přežití v desítkách procent. Takhle jsme prostě špatní hospodáři..

Martin86 - Profil | Po 30.4.2018 7:42:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Letos jsme ve dvou lidech nachytali cca 40 ks úhořů. (za 3 víkendy) Obě varianty (ty tlusté a ty tenké). Úhoře lovím cíleně pouze duben - květen. Říká se, že jak začnou kvést švestky, tak začíná úhoří sezona. V prvé řadě bych doporučil zjistit si, jestli na daném revíru jsou. Poptat se místních nebo to prostě zkusit. Lovím je pouze na rybnících - slepých ramenech. Lovím na háček velikost 6 od Carp R us. Na háček dávám pořádnou celou nebo půlku tlusté rousnice (na dendrobenu máme vypozorované, že berou míň). Návazec silnější pletenka nebo potažená šnůrka. Do tenkých návazců bych nešel. Úhoř je schopný ho ukroutit. Délka návazce cca 20 cm. Způsob nastražení rousnice jakkoliv - na kalhotky, chobotnička, menší chomáč atd. Používám průběžnou montáž. Nevnadím, protože úhoř cítí rousnici na desítky metrů a pokud chce, tak si pro ni přijede - tudíž neřeším moc lokalizaci. Nejlepší je použití feedrových prutů. (ale bacha, když je úhoří záběr, tak pruty letí do vody) Klidně 0,32 vlasec. Při použití kapřáků nastavuji olovo na swingeru tak, aby byl pro rybu co nejmenší odpor. Ideální je na ně jít tehdy, když předešlý den pršelo. Berou v pohodě přes den i v noci. Přes den jsme jich nachytali zhruba stejné množství, co v noci. Tak třeba jsem někomu pomohl :-)

Stavba - Profil | Ne 22.7.2018 12:44:28

.

sven - Profil | St 11.4.2018 19:19:12

standas >> to si zas okouni nacpou pupíky .. inu z cizího krev neteče...
Před časem to už to vypadalo, že se konečně kompetentním činovníkům rozsvítilo v hlavě ale asi byla radost předčasná.. Johnny001 to popsal přesně...

rybomil - Profil | Po 5.2.2018 14:59:06

Rybář_na _baterky >> No před nějakými cca 45 - 50ti roky pamatuju na nějakých 2 revírech JČ že se chytlo klidně 5 - 10 úhořů za večer. Chodil jsem jen o víkendu, bo táta rybařině ani za mák nefandil a jak jsem přišel déle domů než bylo stanoveno, nebo neudělal nějakou nařízenou práci kolem domu, zahrady, domácího zvířectva, tak byl dlouho zarach.
Domů jsem vůbec nosit ryby nesměl, vše se zpracovávalo u prarodičů, doma se ryba dělala jen když fotr doma nebyl. Byly to taky těžký roky, když pak byl v kriminále ( dopravní nehoda v opilosti se smrtí 18letý holky ) a máti zůstala s námi třemi sama.
Ale našli se i fajn lidi, třeba baštýř, když jsem sbíral na hrázi hříbky přišel a říkal kam mám večer dojít na rybník chytnout kapř, že mi to tam odpo zakrmí pšenicí...Nebo abych přišel pomoci nakládat na dodávku kachny. Za nakládání bylo 5 ks, no on nějak počítal tak, že jich v pytli bylo vždycky 10.

ŠUKI - Profil | Po 14.5.2018 23:55:43

Bylo to o jednom záběru v 22 hodin,tak zvláštně pruhovaný.

1Mara - Profil | So 7.4.2018 12:35:24

Já bych je nechal spát a soustředil se na lov kaprů, těch je všude jak sraček......

ExPr3v1t - Profil | So 27.1.2018 11:01:31

Je to jednoduchy. Nejvetsiho uhore jsem chytil kdyz mi bylo 10. Stacilo jit do toune s zizalkou...ryby byly a bylo jich hojne...dneska si muzes vsechny poznatky z lovu, nástrahy, vnadění, techniky, lokalizace a podobny strcit za klobouk, protoze jsme jako lidsky druh domrdali co slo a ta ryba proste neni. Neni tedy ani o cem se bavit. Nazdar.

Dalas - Profil | So 3.2.2018 15:52:11

A zpátky šli tenkrát všichni, uhoř mi nechutná

Obiš - Profil | Po 29.1.2018 11:10:07

V řekách dostávají úhoři hodně na pr.del od elektráren. Každý podzim,kdy se odkalí voda,vidívám mrtvé a umírající úhoře,posekané od lopatek turbín. Osobně si myslím,že by se majitelé těchto vodních děl měli finannčně podílet a obnově obsádky této ryby v našich řekách.

Viktorin - Profil | Út 22.5.2018 19:52:20

Obiš >> řekni tvojí, že s tím grilovaným úhořem to dělá velice dobře. A já hlupák jsem je jen udíval. Na kari koření, co přivezl Petr ze Srí Lanky, božské jídlo.

Stavba - Profil | Pá 18.5.2018 8:57:53

vikend....

rybomil - Profil | Po 29.1.2018 10:43:51

karlak >> V září těch úhořů moc nenachytáš, když je od 1.9. hájenej ! pokud jdeš na ně v září, chytáš cíleně hájenou rybu a potřebuješ minimálně za uši.

Jako vysazovat úhoře potřeba samo je. Můj názor je ten, že když by se polovic prachů za monté a odkrmený úhoře vrazilo do nasazování mníka, bude to o dost víc produktivní a mníků budeme pomalu přežraný. Roste rychleji a vyprodukujeme si ho tady sami, žádný import zadraho zvenku. Naprostou většinu úhořů zničí turbíny. Turbinářům bych napařil daň až by se z toho podělali do vejšky. Jejich vlivem nejsou přirozený výtěry, ryby nemají pomalu co žrát bo tam není vodní hmyz atd.
Aziati jsou nenažraný ve všem, klidně bych jim ty statisíce tun pangasů tam úplně v klidu nechal. Jenže všelidový čecháček taky sežere vše co je levný, viz úlovkáče se stovkama napsaných kapř. Chápu je to ryba určená k sežrání, ale těch 50 ks/ rok je ažaž.

venybit - Profil | Ne 28.1.2018 22:11:34

Rybář_na _baterky >> Nedělej si iluze. Rybáři za nic nemůžou. Jen tu byla dlouhá pauza v jejich vysazování to zaprvé, teď už je uhořů zase jak hnoje a to je dobře. Snad se to za deset let projeví a na návratnosti monte. Zadruhé , pouze jedno procento se jich dostane naspět. 99% po cestě něco zabije. Takže vzhledem k tomu,to kolik si jich rybáři odnesou za rok je nepodstatné. A za třetí , pokud se má pro ochranu Uhořů opravdu něco udělat , tak se musí kompletně zakázal lov monte pro komerční prodej . Osobně, dokud budou Čínané žrát monte po tunách .Tak já se nemíním omezovat v tom kolik si odnesu Uhořů. Protože ty dva za rok. To je nic proti těm miliardám co sežerou azijati.

venybit - Profil | Ne 28.1.2018 17:18:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Lokalizace ti nikdo neřekne, to by si tam už nesednul. Všeobecně se dá ale říci,že jsou Uhoři dnes uplně všude . Cpou je i do rybníků . Zatím je Uhořů dostatek. Nástraha malá rybyčka nebo ocásek, ovšem tam co je hodně candátů to nedoporučuju . Nejlepší je rousnice ,tu prostě Uhoř cítí na hony a nenechá jí na pokoji. Ale už ho kamarád chytil na laby i na halibut peletu, ovšem to je spíš ojedinělá záležitost. Uhoři mají tendenci brát v celé hodiny a celé časové cikly. Na Orlíku si pamatuju,že se chytali Uhoři jen v pravé poledne. Na Labi zase berou nejlépe kolem 6 večer. Nějak se prostě většinová část z nich synchronizuje v tomto šestihodinovém ciklu. Ale obecně platí,že větší šanci máš po setmění. Na Uhoře platí bouřky. Když je dlouho teplo a pak přijde déšt a bouřky, jak se zvedne hladina a zakalí voda ,taháš uhoře za uhořem , když tam jsou. Vnadit nemusíš,jen potřebuješ kýbl rousnic . Nechutnají jen uhořům ,je jich velká spotřeba kort na laby kde jsou ježdíci.Nic tajemného na něm není. Do podběráku se nebere , stačí vlasec 25+ a když už ho máš u hladiny tak jedním dlouhým tahem s ním na břeh do písku a prachu. Hadr nedoporučuju , ublíží mu víc jak ten přírodní materiál. Pokud ho chceš teda pustit . Na to že by jsi ho udržel nějak jinak třeba jen v populární namočené ruce rovnou zapomeň . Dá se uspat ! Hlazením po břiše ,občas je to nutné na vyndání háčku. S velkým uhořem zas takové problémy nejsou . nejhorší jsou malý uhoři kolem 25cm . To většinou nesundáš ,je lepší to okamžitě ukousnout. Jak mu dáš pár vteřin , začne na sebe nabalovat vlasec jednu smičku za druhou, zachvilku se o něj normálně přeřízne v půlce ,nebo to utrhne , nebo ti to namotá až ke špičce prutu. Malý uhoři jsou neštěstí. jak někde zjistím , že jsou při chuti. Končím s jejich lovem. Také je dobré při jejich lovu mít dost velkých hadrů na utírání rukou. Stejně ten sliz budeš mít všude,a po pár hodinách na vzduchu ten jejich sliz hnusně smrdí. Jinak jsou to fajn bojovníci , takže pruty to chce pevnější. 2,75-3Lb. V podstatě jak na kapra. Háčky jsou nejlepší menší. Když používáš velké, on to veme také,ale musí víc roztáhnout hubu a pak to má často hodně hluboko v krku. Když je menší háček, bere to jen do tlamky a dá se pak většinou vyháknout . To je tak všechno. Hodně štěstí s nimi. A pevné nervy až ho budeš honit po břehu ,a i pro manželku až budeš smrdět rybynou jak vodník.

Rybář_na _baterky - Profil | So 27.1.2018 16:13:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Za to, že úhoří populace tak kriticky klesá, můžou prostě lidi. Pokud se s nepřestane s věci, které je takto dramaticky ohrožují, tak prostě do pár let vyhynou - to je pravdivá realita. :(

Úhoř je moje nejoblíbenější ryba, ale čím dál více si uvědomuju, že už tu nebude dlouho... Sám si myslím, že je to nejzranitelnější ryba u nás, kvůli svému složitému rozmnožování. Ostatní druhy, kterých je málo a jsou ohrožené, sice mizí také, ale někde jinde v místech, kde ještě není příroda civilizací tak dotčená, se jim zatím daří, takže mají ještě šanci, že nevyhynou... - Na rozdíl od toho úhoře, který prostě žije v místech, kde jsou i lidé a ničí tam přírodní podmínky.

Jinak nemám rád lidi, co tvrdí, že to je prostě evoluce a když se úhoř rozmnožuje takhle složitě, tak prostě má vyhynout. - Úhoři jsou jedny z nejstarších ryb a do té doby, co lidé nezasahovali do přírody tak jako v současnosti, se jim pořád dařilo, takže to dokazuje spíš to, jak jsou evolučně silní a dokázali se přizpůsobit všem přírodním změnám. Ale člověk je na ně až moc silný nepřítel... :(

Já se problematikou jeho rozmnožování zajímám docela dost a tak jsem si loni vytvořil i nějaké prezentace, které sem přiložím... Jenom bych v tom ŘEŠENÍ bod 4 upravil to, že do té doby, co se jeho stavy nezlepší, bych jeho rekreační lov omezil úplně.

Optimisticky doufám, že úhoře čekají ještě lepší zítřky... - Viz. můj profil... - " Moje přání je, aby úhoři říční (Anguilla anguilla) v dohledné budoucnosti nevyhynuly a aby se stav jejich populace razantně zlepšil, jsou to přeci jen ty nejkrásnější a nejtajemnější ryby na světě. Jsem mladý student, který rybařením prostě žije!" :)

Zmyjak - Profil | Pá 11.5.2018 17:48:19

Já byl v úterý na stojaku na feeder,nějací kapři a 2 tkaničky kolem 50ti a 2 záběry jsem pokazil,většinou začínali brát hned po setmění,ale tentokrát to začalo až kolem 11te kodiny,vše na hnojku. Jedná mazanina jako důkaz,no jim se moc pózovat nechce.

Dalas - Profil | So 3.2.2018 16:06:37

Rybář_na _baterky >> tak hlavně si to kluku nenech znechutit od starýho nevrlýho dědka) Přeju ti, at te láska k vodě a k rybám neopustí, protože ta je ta opravdová, ty ostatní co přijdou, budou pomíjivé) At se ti daří D.

Dalas - Profil | So 3.2.2018 15:48:46

Rybář_na _baterky >> pohledal jsem fotku, tady je jich asi těch 15, asi 10-12 to tenkrát mělo za kraj a šli hezky vyháknout (peanem přímo za háček) Nebývá to pokaždé, ale hodně je to o tvaru háčku a jak rychle sekáš

nej.vydra - Profil | So 27.1.2018 13:55:54

Úhořů je stále poměrně dost. Hodně jich je v pískovnách. U nás na Pardubicku není problém jich chytit několik za večer. Dobrá je Sázava a Ohře. Spíš na ně přestali lidi chodit. Na zachytání jsou nejlepší žížalky a na ty větší mrtvá rybka. Jeden z léta co měl dvacet deka přes kilo.

Obiš - Profil | Čt 17.5.2018 20:45:38

nicminebere >> Hele,si mimo mísu. Myslíš,že kdyby to bylo tak jednoduché,tak to pustím na net? Z takových výbrků už sem dávno vyléčený. Spousta lidí co mě zná a ví kde bydlím,si to tady čte. Už sem měl několik sz a všichni jen zjišťují co a jak. Bohu dík to není tak jednoduché jak píšeš. Čím víc ,,do hadů" vidím tím víc zjišťuju,jak jsou důležité maličkosti. To co píšeš je trochu najivní. Ale jako každý nějak začíná. Jinak zase tak dobře sem se nenarodil.. K první slušné vodě to mám 20km. ..Jen mezi náma.. (nepočítám jednu šlahačku s hadama) .)

Zkus už konečně prestat přemýšlet,v čem to mám jednodušší a začni přemýšlet,co bys měl udělat,aby si nachytal taky. .)

Ouťa 27 - Profil | Čt 17.5.2018 20:01:58

Také dáváme a take chytáme.

Obiš - Profil | Čt 17.5.2018 14:40:38

nicminebere >> Zdareeec.. Chápu že je jednodušší napsat,že se něco nedá a radši mne zkoušet špinit. Pro některé lidi nění lehké přiznat si,že někdo může vědět,umět víc,než oni sami.
Se mi teď vrátila vzpomínka na střední školu. Když jsem svému učiteli říkal,že to nejde a on mi vysvětlil,že to jen prostě neumím. :D

sven - Profil | St 11.4.2018 20:22:41

marmyš >> To jistě. A kdyby to nestačilo, klidně ročně kilo na zarybnění přispěju. Když přispěje každý člen, hodí to cca 25 000 000,- Za to bych mohl od žabožroutů nakoupit i půlmetrové ..:-)
Nebudu nikomu nic dlužit a unie si může tu svou almužnu strčit do řiti...

u x a - Profil | Čt 1.2.2018 2:01:00

s kamarádem občas zajdeme na úhoře v chorvatsku,tenhle je z Rabu..

josef - Profil | Pá 18.5.2018 19:26:33

Stavba >> Buď v pohodě. Ja ti fandim. Vetsina z nas nechytne tolik uhoru za cely zivot... tak tu jsou taci které stve, že si je nechytal za víkend. Uzivej si takové vody dokud jsou...

Cajzik - Profil | Čt 17.5.2018 15:07:24

Zdarec lidi, taky přidám jedu ale jen takto. Mladej má fotky někde u sebe :-). Háček čel dobře ven tak šel zpět. Jak bych ho nesl dom tak mi paní zabije. Nesnáší hady. :-)))

Dalas - Profil | So 3.2.2018 16:01:48

ježiš, já se podíval, komu že to vlatně píšu- šak to je nějaký děcko, no ale rozumuje jak starý chlap)

Nick1 - Profil | Po 29.1.2018 18:51:12

Muj zatim nej

Carpkiller - Profil | Po 29.1.2018 16:01:51

venybit >> asi se všichni s mozkem shodneme na faktu, že regulace toků, elektrárny, přehrady atd mají největší vliv na devastaci populací úhořů na našem ale ne jen na našem území...
Tohle víme jak my, tak ale i Němci, Francouzi, Holanďané atd....
Zná ale někdo stát s podobně lidmy zdeformovanými toky, kde se úhořům daří? Já se obávám, že tenhle problém je celosvětový a tak markantní není pouze v oblastech na odstřel od pobřeží... jinak většina vnitrozemských evropských regulovaných toků je na tom obdobně....
Prostě se to dostalo do fáze, kdy úhoři přišli o možnost migrovat, bo není kudy, nebo když je, tak je tam stejně rozsekají turbíny. O stejném problému se mluví i v zahraničí, ale nikde jsem nenašel efektivní řešení.
Obávám se, že dobám Zlatých úhořů už na dobro odzvonilo a nevidím způsob, jak to v nejbližší době zachránit:-(
Investici do nákupu monté, tak také považuji za znouzecnost a vyhozené prostředky, které by bylo efektivnější využít pro jiné mizející, ale snáze zachranitelné druhy, viz mník.

u x a - Profil | So 27.1.2018 12:18:41

ExPr3v1t >> ale zase na druhou stranu je ted v každé tůni obří a slizký kapř..

u x a - Profil | Pá 28.12.2018 1:43:48

ze včerejška na dnešek jsem zkusil úhoře, ani záběr...teď jsem dorazil taxíkem z ryb..

la_coruña - Profil | Ne 16.12.2018 1:50:58



kde konci monte..

sasan111 - Profil | St 6.6.2018 12:16:35

loobz >> V tomto počasí vytahuju uzené hady ze spižírny :-)))

c.13 - Profil | So 19.5.2018 8:50:20

Stavba >> kde pořád chodíš na ty moudra, že se vysazuje monte, MRS už spoustu let sadi rozkrmene uhore velikosti cca 15cm (foto web MRS)

Obiš - Profil | Pá 18.5.2018 16:45:42

Kluci,tak mi ti zažraní hadi nějak leží v hlavě. Sem trochu zapřemýšlel, a myslím,že by se to dalo vyřešit. Jednu dobu jsem používal na sumce jednoháčky,co byly brutálně zatočené dovnitř. Fungovalo to tak,že ryba polkla nástrahu s tímto háčkem a ve chvíli,kdy ryba začala odjíždět se nezasekávalo,ale prostě se jen buď držel prut nebo se namotávalo kličkou navijáku. Tím se nástraha dostala z jícnu až do koutku tlamy,kde se hacek pěkně zapichnul. Ryby seděly slušně. Párkrát sem viděl,jak tato sestava u kámoše nezafungovala uplně podle návodu a sumec měl tímto jednohákem prošitou tu kostnatou horní čelist. Sem nechápal,jak to ten háček mohl takhle brutálně prošít. No ryba byla na břehu a háček vždy seděl někde v tlamě a nikoliv hluboko v jícnu.

Myslím,že je to použitelné i na hady. třeby tyto háčky,kdyby se ještě kapánek přihly dovnitř,by mohly fungovat dobře.
https://www.mojerybarina.cz/hacky-s-ockem/hacky-s-o​ckem-owner-5114/?variantId=56289

Muselo by se upravit napichování hlísty,aby háček správně fungoval. Taky bych při lovu na těžko dal větší průvěs než obvikle a při záběru,jak klepně čihátko do prutu ještě ze tři vteřinky počkal. Celé by to nělo zafungovat stejně jako u sumců. úhoř polyká nástrahu a odjíždí. (čihátko jde nahoru) .. čihátko přilepí k prutu a vlasec se napíná. Odpor naplé šňůry vytahuje háček z jícnu do koutku tlamy. Po třech vteřinách by měl hacek sedět a lovec může bez zasekávání vytáhnout nezažraného hada. Jen se trochu bojím úhoří reakce při vyjíždění háčku s nástrahou z jícnu. To není jak sumec.. že jede. Had sebou asi začne mlátit a to může dělat problém na správnou funkci háčku. Noooo,ale zkusím to. Třeba to pomůže.

Stavba - Profil | Pá 18.5.2018 9:11:53

Knapík >> nenazranost ? pro nekoho kdo chytne 3 kusy za rok mozna. V souladu s RR ? Ano. Radeji je nechat turbinam ? Urcite ne.....

pocatek - Profil | Čt 17.5.2018 8:48:01

A zase jen jeden a slus.

u x a - Profil | Út 15.5.2018 8:50:25

ŠUKI >> pěkná fotka , dřez edition..dej to do ML tady to zapadne..

sasan111 - Profil | Pá 13.4.2018 6:58:14

MaRra >>A co tak namalovat rousnici růžovou rtěnkou s flitry, aby se trochu blýskala :-)))

Dalas - Profil | Ne 4.2.2018 15:05:28

antony >> Hola, nejv ouhoř, co jsem kdy chytl byl právě z Moravy- 103 cm. ale je to už několik desítek let-( víc jak 30) zpět. Fotku bohužel nemám, tenkrát se fotilo jen na Vánoce a narozky)

Malda512 - Profil | Ne 4.2.2018 1:08:48

Rybář_na _baterky >> To, že si myslíš, že máš znalosti a zkušenosti je možná důvod proč máš za 60 docházek dva uhoře.
Tvé znalosti vyčtené z knížek ti jsou k ničemu. Až budeš mít znalosti a zkušenosti tak se ti na 60 docházek povede nachytat i více než 60 hadů.
Protože na 60 docházek mě vychází že jsi toho uhoře lovil cíleně skoro dva měsíce v kuse. Což je hloupost. Protože i ten uhoř neřere za každého počasí.
--- Třeba když se třela bílá ryba podél břehů tak jsme s kolegou nachytali v pravé poledne a ve 30 stupních více než 20 hadů od 75 do 90 cm a to 5 metrů od břehu. Tahle rybačka trvala 4 dny v kuse. Pak se ochladilo a po hadech ani památka. Uhořů je v naších revírech dost. ( Alespon na severní moravě )

Dalas - Profil | So 3.2.2018 15:45:44

Rybář_na _baterky >> tak to máš bud ty tvoje baterky ale uplně vybitý, nebo chodíš plakat na špatný hroby, nebo umíš a víš o hadech lautr uplný houno) Říkáš že víš, že znáš, za 60 docházek 2 hady ?)) Jdu na ně tak max 2 krát za rok, když nejdou, chytnu 2-3, když jdou a chce se mi zmoknout, tak 10-15- do půlnoci, většinou mi dojdou žížale dřív. Průměr 70-80.

kaňka - Profil | Čt 1.2.2018 22:27:02

u x a >> Tak podle tvé logiky je teda nechytejme vůbec , nevím teda jak ty ale já mám na jednoho mírového , nebo slušnějšího na sežrání tak dvacet třicet prcků a myslím že zrovna u úhoře se velikost selektuje blbě . A jsem přesvědčený o tom že úhoř v pohodě rozdýchá zažraný háček a i chycení do hadry a následné puštění .

Že se na ty ryby nevysereš , nebo aspoň tady na mrk , bylo by to líp.

u x a - Profil | Čt 1.2.2018 22:14:59

Balzer >> kdo někdy chytal úhoře ví že to není ryba na hraní,většinou je zažraná od krve,zamotaná ve vlasci,bez slizu, zkrátka s úhořem nelze zacházet jako v rukavičkách, není to ryba vhodná na lov chat and realse, já když jdu na úhoře tak jedině s tim že budu hady brát ,v žádném případě si na hadech ukájet si ego a schovávat se za slovíčko SPORT!

kaňka - Profil | Po 29.1.2018 18:42:47

hraji >> Vím , šak sem to psal dole , že povodí moravy není uznané jako přirozená migrační cesta úhoře . Ale v jaké míře se vysazuje z ,,našich " pěněz sem nevěděl , už sem dohledal , že v roce 2016 se úhoři v MRS vysazovali .
A klidně bych byl pro kdyby se zřídil nějaký zvláštní poplatek k povolence na nákup a zarybnění úhořem .

Obiš - Profil | Po 29.1.2018 12:10:29

kaňka >> Aha... To jsou věci,které fakt neznám. Jen jde o to,že ryby,které my za naše peníze vysadíme nám někdo svou činností likviduje....
To je jen selský rozum.... realita je asi jiná,..jak píšeš...

Ale jinak hadi na Moravě jsou. Občas se něco splete.
Jak byla moja těhotná,tak si tuto biopotravinu velmi pochvalovala. .)

BlastingBuoy - Profil | Ne 28.1.2018 17:28:00

Ahoj, hadům se u nás věnuji docela často. Úbytky úhoře jsou u nás znát každým rokem ale stále je tu dost míst kde se dají celkem bezproblémově nachytat začátkem teplého jara nebo průběhu léta. Chce to zase jen, zkoušet větší vodní toky jako jsou řeky, přehrady a nebo menší stojaté vody v okolí s dobrými přítoky.Je nutné si uvědomit že úhoř je mistr všech průzkumníků a z hlediska cestování se může dostat i do vod kde se předtím třeba vůbec nevyskytoval.

Z jara jakmile se voda oteplí aspoň na 8-10°C tak až do konce června nejraději chytám na rousnice nebo hnojňáky. Červenec, Srpen už spíš malé rybky, cárky nebo ocásky. Ale nikdy není nic se zárukou. Je tedy lepší dát na každý prut od jednoho a čekat co zafunguje.Nikdy jsem nezkoušel zakrmovat, úhoři mají výborný čich a z mích zkušeností když berou stačí házet do jednoho místa. Občas mi ale zafungoval jakýsi úhoří dip co prodávájí v místním rybářství. Netuším co do toho dávají ale je to puch jak ze starých ponožek.

Co se týče doby lovu, tak to je nejspíš to co se mi líbí nejvíc.Absolutně nevyzpytatelné :) Nemohu posoudit jestli je lepší na ně vyrazit přes den nebo v noci a jaké je lepší počasí. Je to tak 50/50 a zase jak kde.Na jednom místě na Orlíku kam jezdím na ryby od mala, začínají brát většinou kolem poledne za toho největšího pařáku a potom přes noc už jen ojediněle.Funguje to do dnes.
Někde se zas vyplatí vyčkat na tmu a nějaké zajímavější předbouřkové počasí.

Nejspíš i proto patří mezi mé nejoblíbenější ryby, jsou to záhadný a nevyzpytatelné stvoření. :)

fishmen17a - Profil | So 27.1.2018 18:24:22

U nás se vždycky chodilo na řeku na úhoře.A to platilo,že musí být teplý večer a jasno.Někdo zase říká,že je lepší zatáhlé.Vždycky jsme chytali na žížalu,prut v ruce a na cit.Vždycky to trošku lechtalo,chvilku nic a pak prudké škubnutí.A to byl právě ten moment k záseku.Prý se dá chytit i na rybičku ale když jsem viděl,že to někdo zkouší,tak mu to vzal vždycky jelčák.Dobrý čas je,když je voda trošku zakalená.A taky si najít místo,kde je voda klidná,pomalá.Když jsme chodili na řeku,tak jsme měli záběry v několika místech.Na jiném,pěkném místě,záběr nikdy nepřišel,tak už jsme tam nechodili.
Co se týče rybníků,tak po dešti,kdy se voda zakalila a napadl pyl na hladinu,tak úhoři brali i v deset hodin dopoledne.Dva roky zpátky mi brali pravidelně kolem osmé hodiny před západem slunce.Nejlepší byly vždy rousnice a záběry byly tak do maximálně jedenácti hodin.Pak už jsem nikdy nic nechytl.Hodně mi i lidi říkali,nenech ho při zdolávání sednout na dno.Jak mu povolíš,tak ho ztratíš.Je fak,že když jsem mu trochu povolil,tak pak jako bych zaháčil a už jsem s montáží nehl.A když se mi to po chvíli povedlo,háček byl prázdný.Dobré je i dát nad návazec obratlík.Když se při zdolávání,hlavně u břehu kroutí,tak si nevykroutí háček.Ještě k těm žížalám.Nesmí smrdět.Možná to voní sumcům ale úhořům ne.Toť moje zkušenosti.

Vikasgard - Profil | So 27.1.2018 14:07:13

u x a - Nebyly náhodou tenkrát i veselejší pohřby?

u x a - Profil | So 27.1.2018 13:55:54

tenkrát kdy bylo vyce ryb než rybářů..

Lauri - Profil | Ne 8.11.2020 21:44:15


Sharry - Profil | Pá 28.12.2018 7:14:46

rover >> ja bych rekl, ze uxa je prave naopak velice chytry ~ skoro az vychytraly !...😉
Podavat jakekoliv informace o chycene rybe a jeste se s ni vyfotit na nejakem fleku je prave kolikrat hloupe...😉😉
Vetsina z nas podlehne a pochlubi se ( je to i prirozenost) ...
A to ze popichuje je taky v poho😂

c.13 - Profil | So 19.5.2018 8:53:52

A nezerou je jen kormorani, Japonci a turbíny......

Dart Ness - Profil | So 19.5.2018 0:29:44

Byli jsme na "lovu"...

Stavba - Profil | So 19.5.2018 0:05:55

pepa-č >> odkrmeny úhoř...zhruba 400 ks / kg. U monte je to cca 3000....víc by k tomu řekli jiné fundovane osoby.... některé územní svazy část monte nahrazují prave odkrmenym uhorikem...mortalita někde uplne jinde než u monte.
Jinak v zahraničí funguji běžně rybí farmy na odkrm úhoře podle potřeb trhu, především pro Asii

Stavba - Profil | Pá 18.5.2018 19:05:34

Míraš >> nic neokecavam, jen si tu s kolegou z Plzne vymenujeme naše myšlenkové pochody....na kormorana nic nesvadim. projdi si laskavě znova komentáře pokud ti dela problem psané písmo....a proc bych proboha plnil mrazak kdyz se tohle spucuje na jednej větší sešlosti....?? chtelo by to kolego v klidu vydechnout, aby nepraskla cevka....

Stavba - Profil | Pá 18.5.2018 9:24:23

Knapík >> pokud by svaz zapojil mozek a nasazoval rozkrmene uhoriky a ne ty par centimetrove nitky na kterych si smlsne i bila ryba, mohlo by to vypadat uplne jinak. zrovna uhor je ryba u ktere by se melo praktikovat bud nechytat a nebo chytat na jidlo (pro tebe: "masarit")

drvoštěp - Profil | Pá 18.5.2018 0:01:16

Obiš >> Házíš perly sviním...

jpavlicekmrk - Profil | Čt 17.5.2018 17:58:31

Obiš >> vyber vody a mista spolu souvisi. Nicmene mas pravdu s pocasim a ostatnima vecma, ja jsem az moc jednoduse myslici :-) at se dari!

Obiš - Profil | Čt 17.5.2018 15:40:37

Sharry >> Už sem tu bobost o těch sumcích tady kdysi četl. Měl sem už i reakci napsanou.. ale pak sem ji smáznul... Není důvod vyvracet. :D
A zbytek co píšeš... Nemusím nikomu nic dokazovat. Tohle byl můj super zážitek... :) Za dobu co chytám sem viděl a zažil věci,o kterých se většině lidí ani nesnilo. Vlastně ani neví,že něco takového je možné. O rybách a životu pod vodou víme strašně málo a většina lidí ještě míň.

MAXXSKATER - Profil | Čt 17.5.2018 15:31:38

Obiš >> Jasně, úhoř se dostane ledaskde, když má možnost, ale musí se vysazovat někde "v okolí".

Obiš - Profil | Čt 17.5.2018 15:10:09

jpavmrk >> jpavlicekmrk - 17.5.2018 14:48:20 >> zdar.. Tak v první řadě výběr vody,pak výběr místa,pak výběr počasí, času,montáže a nástrahy... A když tyhle věci klapnou na jednou,pak je to pecka a člověk si to pamatuje celý život.

sasan111 - Profil | Čt 17.5.2018 6:56:10

nicminebere >> To bude tím, že u nás prostě jsou... :-)))

Obiš - Profil | St 16.5.2018 19:35:05

marmyš >> Keď idů,je treba brať. Jak píšeš. :D Nebudu končit lov po dvaceti minutách. Aspoň neproletí turbínou,jak je často vídávám rozsekané pod spalvem. škoda jich...

venca1 - Profil | St 16.5.2018 17:38:09

Obiš >> Nic bych nerozdal, všechno bych sežral sám..-))

u x a - Profil | St 16.5.2018 15:52:58

Obiš >> kvůli takovým lidem jako jsi ty je ve vodě jen obludný kapř:-((

sasan111 - Profil | Út 15.5.2018 7:36:48

ŠUKI >> ... stříknutý candošem, co ty ryby dnes nevyvedou :-))))

Flying trout - Profil | So 12.5.2018 10:20:34

nicminebere >> jo, berou!

venca1 - Profil | Pá 11.5.2018 10:08:43

rybomil >> Já mám taky jednu, při vláčce mi hned z hladiny zobla 8cm voba. Víckrát bych tu zdolávačku zažít nechtěl, a to byla jen 0,16 šńůra..-)

ExPr3v1t - Profil | Pá 11.5.2018 9:34:20

Knapík >> kačeři přijdou když jsi v nouzi...

Knapík - Profil | Pá 11.5.2018 7:03:13

Včerejší lov úhořů dopadl následovně, slovili jsme : kapra, cejna, plotici, ouklej, okouna, jelčí hattrick v podobě proudníka, tlouště i jesena a navch ještě kachnu. Nemělo to chybu, jen ten had se zas neukázal.

Sharry - Profil | Čt 10.5.2018 19:35:08

hank >> nejvetsi hady maji kuci v Africe.., ale na co se chytaji to fakt netusim ..( nastesti) 😀

ExPr3v1t - Profil | Čt 10.5.2018 15:45:21

Shabazz >> jakej je rozdil mezi stojatou vodou a prehrazenou rekou? Pro uhore teda zadnej...uhor je v prdeli, lidi uz ho prirodne zkurvili, doziva jako akvarijni ryba...

tomkyč - Profil | Po 30.4.2018 10:38:20

Já to letos párkrát zkoušel na Labi a bez úspěchu. Ještě to určitě zkoušet budu. Včera se mi povedlo jednoho prcka kolem 30 cm chytit do vezírku, kde jsem koupal kapříka. Bohužel už byl kaput. Nevím, jak bych tohle vysvětloval případné kontrole RS, Sám jsem členem RS a takovému příběhu bych jen těžko uvěřil, i když kdo by dával úhoře do vezírku s většími oky...

čolkař,zloch - Profil | Po 16.4.2018 7:06:34

1Mara >> že se nestydíš,rasisto!Co kus to inženýr nebo doktor a mez tím pár atomovejch fyziků.Dokonce jeden zvedá ruku,hlásí se o práci už na vodě!

Pstruh27 - Profil | Ne 15.4.2018 10:10:19

romanek26 >> nerob si starosti - on si ich isto nevzal domov ale pustil ich. Tiež sa mi sice nepáčilo, že kvoli fotke ich drži pár hodín v plastovom vedre ale čo už...... . Ako u toho chalana je na 100 % že ich nevzal - ten si vezme od vody každý rok to isté - 2 Vianočné Kapre - 1 pre seba a 1 pre rodičov :-)

romanek26 - Profil | Ne 15.4.2018 8:13:56

Pstruh27 >> promiň,ale mít v kýblu 5 úhořů 60cm,to by u mne nebyl kamarád,ale deb.l.teda pokud háček neměli zažraný až někde v perdeli...možná jsem ale divný já,že neberu 60sátky,ale pro mne je úspěch už jen to že tuto krásnou rybu dostanu na můj prut.je to jen můj názor,tak si ji moc neber 😉

sasan111 - Profil | So 14.4.2018 15:41:07

drvoštěp >> ...návnada, ti čmoudi? To nic nežere, to smrdí jak vrana a špaček,ani pes to nevezme... :-)))))

sasan111 - Profil | So 14.4.2018 8:02:51

drvoštěp >> Nemakačenkom zašmůraným nenalévám ! Nabídni jim svou kvašenou kuku na uvítanou :-)))

drvoštěp - Profil | Pá 13.4.2018 22:05:34

sasan111 >> Tož otvíraj sklípek ;)))

rybomil - Profil | Pá 13.4.2018 11:51:17

drvoštěp >> někdo to hodil do řeky, ouhoři vylezli ven a slzeli :)

1Mara - Profil | Pá 13.4.2018 7:00:34

sasan111 >> :-))) ještě náušnice a růžovou kabelku, tu mají hadi tuze rádi :-))))

dada11 - Profil | Čt 12.4.2018 18:23:46

wympi - >> Ahoj, s hadama je to většinou v prdeli. A ten zbytek co je, tak je většinou kolem 40cm.

rybomil - Profil | Čt 12.4.2018 14:52:02

sven >> jednou na to dojde a si všici z toho nejspíš stříknem do textilu :§(

marmyš - Profil | St 11.4.2018 20:15:10

sven >> Kdyby se z těch peněz,co zaplatí rybář,vzalo necelých 10 korun,tak je ta suma taky.

sven - Profil | St 11.4.2018 19:48:58

rybomil >> Ahoj. Ta fotka je z roku 2014 .
Proč to tehdy šlo odkrmit a letos se na to vyprdli ? Jednak ty likvidované rybochovy jak píšeš a rovněž
zlo, v podobě EU dotací...
Peněz "zdarma" si nikdo neváží, tedy se lehkomyslně rozfofrují na chujoviny a nejen v tomto případě. Kdyby se na monté svaz složil třeba formou mimořádné známky, jistě by se s tím hospodařilo zodpovědněji..

rybomil - Profil | St 11.4.2018 19:32:04

sven >> Ahoj.
je to marný, je to marný, je to marný... něco jako boj s větrnými mlýny nebo čezem

a to se zrušilo X rybochovů, chjooo

alfonz42 - Profil | Po 5.2.2018 23:46:08

ŠUKI >> Blbě jsi asi četl....

Malda512 - Profil | Ne 4.2.2018 20:22:40

Rybář_na _baterky >> Čus. Je to tak . je to dle reviru. Třeba na Jižní Moravě kde rybařím více jak 20 roků jsem slyšel jak každý domorodec tahá metrové úhoře skoro ob-den. Zajímavíé, že jsem nikdy domorodce hada ulovit neviděl.
Za tu dobu jsem tam ulovil asi 3 až 4 úhoře . Vždy to sebral když jsem měl nahozeno na candáta. Takže jsem je cíleně nelovil. Zajímavé bylo ale to, že tyhle záběry jsem pokaždé měl kolem 5 hod ranní. A vždy se jednalo o úhoře přes 90 cm. Ale to bylo na D5. Na D7 jsem měl na žížaly mnoho úhořů ale vše kolem 50 až 70 cm. Za jednu noc jich došlo cca 5 ks a mnoho záseků do prázdna. Pak jsem jsem už lovil jen sumce a tak jsem tyhle uličníky cíleně nezkoušel. Udělej si čas a dojeď k nám. Zajedeme na Slezskou Hartu a tam se vyřádíš jak zákon káže :-)

antony - Profil | Ne 4.2.2018 11:51:50

Já nikomu neporadím, kde lovit úhoře. Ale co jsem zjistil je fakt, že je ulovíš tam, kde to možná ani nečekáš. Třeba na řeku Moravu jsme udělali desítky vycházek a bylo z toho "jenom" mraky sumců. Potom jeden večer na rameni pár desítek metrů od původního místa a ve dvojku 12 kusů za pár hodin, tož asi tak. Není to žádná věda, je to nejmíň 90% o místě.

venybit - Profil | Ne 4.2.2018 9:35:32

Rybář_na _baterky >> Dobrá poradím ti pár fíglů. Ať na ně chodíš kamkoli, najdi si nejhlubší místo u břehu. Pokud je někde 2m od břehu 1m vody +, tak to je místo které potřebuješ. Na nahazovaní někam do půlky rybníka/řeky zapomeň. Zadruhé, přetržená rousnice = 50% záběrů dolů. Uhoř nemá rád přetrhlé rousnice. Miluje živé , udeální když se hýbe a musí být v celku. Jak je někde nadrbaná prič s ní a dát čerstvou , tu nadrbanou si ho´d na lovné místo jako krmení. Návazec cca 50-70cm . Jelikož budeš chytat kousek od břehu, můžeš pokrájet menší rybu, nebo šlohnout mámě doma kuřecí prsa a pokrájet je na kostičky a pokrmit si to. Na řece to nezapomeň hodit podle hloubky nad krmné místo. Čím větší hloubka a proud tím víš, aby ti to proud neodnesl pod lovné místo. Popřípadě , když tam je moc proud, tak to raději nekrm vůbec. To už je pak potřeba vzít lepidlo na partikl a slepit to maso společně se štěrkem. Ale není to důležité. Důležité je prezentovat živou nepotrhanou rousnici pěkně přirozeně na délku. Prošiješ hlavičku háčkem přetáhneš až na vlasec a zajistíš bročkem , aby nemohla sklouznout k háčku. Potom háček ješte tak 2x prošiješ skrz rousnici a nakonec ho zapíchneš do ocásku rousnice a necháš koukat . Sekáš každý sebemenší drbanec. Hodně štěstí.

Rybář_na _baterky - Profil | So 3.2.2018 22:17:26

Sharry >> Jo, fakt víc jak 60x a jenom ti 2 hadi.. :D :( Ještě to vyšlo tak blbě, že to byly 2 vycházky po sobě, takže zbytek jsem v podstatě nechodil na úhoře, ale na okouny, cejnky, ježdíky, atd... Tak 2/3 z toho byly docházky na domácích revírech a ta zbylá 1/3 všude možně. Jinak zmáklý to fakt mam a myslim si, že na způsobu lovu toho už moc vylepšit nemůžu. (To možná zní docela arogantně, ale věř mi, že praxi a zkušenosti s rybařením, zvlášť s tou úhořinou, mám možná větší, než kdejakej podobně zapálenej dospělák - a to se fakt neporovnávám s tou rybářskou většinou - bobkařema-masařema..)

Jinak k té mojí definici "normálního rybáře"... Teď teda nemyslím normální ve smyslu běžný nebo průměrný, protože většina rybářů u nás jsou prostě ti masaři a bobkaři, který mají od toho mýho ideálu hodně daleko, bohužel... Jako samotný rybaření pro mě znamená samozřejmě hlavně chytat ryby, ale také je chovat, starat se o ně a chránit ty ohrožené. Tady je jasný, že tenhle dnešní systém by měl fungovat tak, že rybáři platí za to, že mohou chytat a jejich peníze by měly jít tam, kde se bude provádět ten zbytek - chov - vysazování, ochrana. Stále by si ale všichni ti rybáři, co loví, měli stát za tím, že ty další dvě věci jsou obě stejně důležité, což se bohužel dnes většinově neděje.

Jinak já sám jsem tedy zásadně proti masařině a o to ještě víc, když se jedná o ty ohrožené druhy, kam teda podle mě úhoř rozhodně patří. Souvisí to samozřejmě i s tou úctou k rybě, kterou by měl, podle mě, každý rybář mít. Na druhou stranu, jak říkáš ty sám, tak nesnáším rybáře, který se pyšní tím, že chytají v duchu "chyť a pusť" a nemají takový vztah se samotnou rybařinou, ale chytají hlavně kvůli tomu, aby si honili ego, protože v normálním životě jsou to naprostý nuly a potřebují si to někde kompenzovat.

Takže masařina je podle mě hnus, to populární CaR propagování a honění si ega, které nemá s rybařinou společného prakticky nic, také, ale zcela upřímně je mi o trochu milejší ten ego "rybář" CaR než masař a to jenom z toho důvodu, že pro mě jako normálního rybáře, ten jeho způsob "rybaření" nemá takový negativní dopad.

Já sám ryby chytám hlavně proto, že mě to neskutečně baví a i já si občas nějakou tu rybu vezmu (odhaduji tak do 5-ti % z ryb, který jsou konzumní) - ale jen pro vlastní potřebu (popř. blízkou rodinu) a v rozumné míře... Žádné ponechávání si ryb pro známé nebo plnění si mrazáku množstvím masa, které je pro mou spotřebu naprosto neadekvátní nebo dokonce prodej těch ryb...

Uznávám, že jsem v těch předešlých příspěvcích zněl právě, jako tenhle ochranář, který mudruje, ale sám praxi a zkušenosti nemá a čerpá jen z teorie a dělá ze sebe největšího spasitele. To mě dost mrzí, protože takový já doopravdy nejsem, ale uznávám, že to tak doopravdy vyznělo, ale bylo to hlavně kvůli tomu, že mi na té uhoří budoucnosti doopravdy hodně záleží, protože je to má nejoblíbenější ryba a vzpomínky, které mám z jejich lovu s dědou a s tátou jsou pro mě určitě nejvzácnější a nejcennější z celého mého rybářského života (a to těch zážitků i přes můj nízký věk mám plno) a nic podobného už nikdy v životě nezažiju. :( :)

venybit - Profil | So 3.2.2018 17:25:13

Dalas >> Ano mám to stejně. Stačí to jen umět a vědět kam na ně. Hadů je teď dost v poslední době. Také nechci všechno prozrazovat. Ale také jsem toho názoru že to neumí. Ze 60 vyprav dva hady. To už bych tam nešel a našel nové místo.

Sa(l)micka - Profil | Pá 2.2.2018 15:38:37

Rybář_na _baterky >> Tak význam to má... je to povinný ze zákona. Někdy se i najde dobrodinec, co ten rybí přechod udělá, ač jez nebyl prostupnej, což je super. Když to vezmu z pohledu Úhlavy, kterou mam takříkajíc za rohem, tak se těch přechodů už pár povolilo, postavilo, a funguje to (ne jako ta nefunkční hrůza na Střekově třebas) a každej další rok přibejvají i povolení a žádosti co se týče dalších. Nejde to samozřejmě všechno naráz a hned, ale propojených je čím dál víc kilometrů. Prostě a jednoduše: i kdyby se tady kolem udělaly dva nebo tři přechody ročně, bude to znamenat, že řeka bude během dalších pár let zprůchodněná. Pak už zbydou, jak říkáš, ty větší věci - masivnější jezy nebo přehrady... a to už by větší zájem veřejnosti sneslo.

Co se týče hadů, osobně se snažim laťku nastavovat tak, aby se do turbín a podobných zařízení vůbec nedostali. Obtokové jalové kanály, užší česle, odpuzovače na počátku náhonu... no, a místní MO pochopitelně nasazuje monté. Minulý rok dvě kila - nasazovalo už se kolikátým rokem a výsledky jsou vidět, hlavně v povolenkách. Nejšikovnější vydra měla ze zdejší vody v sumáři krásných 10 hadů 60-80 cm, což se předchozí léta nestávalo, ale celkově vzato, nachytá se jich tu víc, takže je vidět, že tu jsou a zase neni tak zle :)

lukasmcl - Profil | Čt 1.2.2018 23:30:59

Jestli nechcete zažraný, a obetujete pro to pár procent na úspěšnosti, nechte po navázání hacku vlasec, a na něj navazte koncový olovo. Čili olovo a háček opačně proti běžný montáži.

F16 - Profil | Čt 1.2.2018 22:53:51

kaňka >> minulý rok jsem chytal na feeder na masáky.Byla nějaká kouzelná noc a brali úhoři.Úplně jemné záběry,zásek a byl tam Pět kusů.Všichni za krajíček.Jel jsem druhý a třetí den a ani záběr.Pak se má v tom člověk vyznat :-)))

kaňka - Profil | Čt 1.2.2018 22:32:09

Balzer >> Nemusíš ho nechat jet dvacet metrů , nechávám průvěs tak třicet čtyřicet centů a stejně mám většinu zažraných . Myslím že konkrétně táto věc se dá jenom těžko eliminovat .
Ale jak sem psal , sem přesvědčený že když mu to hned ustřihneš a nebudeš se mu to snažit vyndat peanem , tak to přežije .