Správná funkce krmítka method ?

Ahoj ,

NA Feeder chytám 6tým rokem, a vždy jsem používal klasiku. Chtěl jsem zkusit něco nového a zakoupil systém method - krmítko , formičku ajn.
Zjistil jsem, že při náhozu a dopadnutí krmítka na dno se mi ve většině případů otočí těstem ke dnu. Což je problém. Máte někdo stejné zkušenosti ? Na starou metodu jsem tahal jednu rybu za druhou a ted jeden kap řík za 4 hodiny. Používím 30 g krmítka method, - kmen 23 na 7,5 kg, a návazce 0,12 mm whiplesh . Háček vel. 10. Krmítko je průjezdné s obratlíkem. MEtoda mě smysl dává a je to snad i krok vpřed . ale zjevně dělám někde chybu ? Moc těsta ? Používám formičku. Díky za radu.
Autor diskuse: smudla - Profil , 2.4.2017 feeder - náčiní, doplňky
14 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NVíD - Profil | St 5.4.2017 12:59:22

algec >>

NRK - Profil | Út 4.4.2017 12:44:19

algec >> Když vezmeš obyč. olověné čtyřžebrové krmítko s trubičkou a dáš 6cm návazec, tak se v životě nic nezamotá. Lítá to jak blázen. Po dopadu na dno spadne nástraha na 6cm forpásku těsně vedle krmení. Po rozpadu krmení je nástraha součástí rozpadlého. Nic to nestojí, neřešíš drennany,guru,extracarpy a já nevím co všechno. U toho methodu po rozpadu krmení jseš uplně ve stejnym ,,vlaku" Krmení se rozpadá na různě velikej ,,koláček" , někdy třešnička z dortíčku při rozpadu sklouzne, ale je pořád součástí krmení. Jestli je krmítko takové, makové, nebo tvarohové je šumafuk, rybě už tuplem. Záleží na krátkém návazci, ostrém háčku, můžeme si ,,pomoct" určitou poloprůběžností(fuj-:) atd. V normál krmítku drží lépe krmení, neuletí ti čepička ve vzduchu, po nárazu na hladinu, při propadávání sloupcem. Nepadne ti na bok či rub, můžeš mít krmení s větší tolerancí ,,přesné lepivosti" Můžeš si dát málo, nebo hodně velkou bakuli.
Ale pořád je to nudné chytání na hokejku. A trošku si vyautováváme ryby, které radši vezmou jednotlivé spešl. sousto, než by vrtaly v krmení. Takže je to převážně o kaprech a cejnech a hlavně to není o nás. A časem, a já věřím, že každej, chceme být součástí lovu i za cenu, že holt musíme sem tam sekat a nerajcuje nás ,,automatická převodovka" , ale chceme tu ,,jízdu" ovlivňovat sami.

NErik17 - Profil | So 8.4.2017 23:20:23

Ja si myslím že method krmivo by malo pracovať takto ale keďže je to video z mojej dielne tak si rád prečítam názory ostatných :)

Nfheavy - Profil | St 5.4.2017 21:06:15

RK >> nejsu sice verici,ale rad si nekdy prectu nektere citaty Mistra Jana Husa
nektere jsou aktualni dodnes no tady neco malo "Nemůže-li pravda býti projevena bez pohoršení, lépe je přijmouti pohoršení, nežli pustiti pravdu."

NJoe Smoker - Profil | Ne 9.4.2017 8:17:43

Willow >> Nadrobená vločka... skvělá věc;-). O přípravě směsi je to na 90%,o tom žádná,zbytek je o nahazování. O tom jak s tím dotyčný křápne o hladinu. Pokud se to nepřibrzdí,tak ani kyt nepomůže (který dotyčný právě z toho důvodu namíchal),a směs je (skoro) celá v tahu už při dopadu. A vovotom to je;-).

NWillow - Profil | Ne 9.4.2017 8:04:46

Joe Smoker >> Jo,to máš pravdu.Ale!!na tom videu je vidět že to krmení je namícháno tak jak má být a asi určitě bylo použito síto,podle unikajcích bublinek vzduchu.Což někteří jedinci vůbec nepoužívají a o vlhčení směsi se nemá cenu ani zmiňovat.:-)Pak je výsledkem převlhčená kejda,kyt a stížnosti na nefunkčnost mf krmítka a ono to je vše v přípravě krmení;-) já bych do té směsi na videu přidal ještě něco drobného a vznášivého,tzv. turbo efekt.;-)

NKreja - Profil | Čt 6.4.2017 21:13:09

smudla - >> vrať se k osvědčené technice a máš to Tak jak poslal fotku Halen.Já myslím že té rybě je to jedno jestli máš krmení kolem olova nebo na olůvku důležitější asi je co na to dáš.
To mám takového kolegu co má pro to vyvinutý ten správný cit - 15 nás nemá ani záběr a on vytáhne nejmíň šest kaprů.Vždycky mu říkám - podívej se kolem sebe tak mi všichni tě nemáme rádi.
Dá mi jeho krmení a naráz jsou záběry.A to používá běžné druhy krmení.Jen ví kdy s čím smíchat.

NDědek - Profil | Čt 6.4.2017 0:40:04

RK >> Roberte, speciálně pro tebe :-)))

Nsmudla - Profil | St 5.4.2017 19:28:41


NGašpi - Profil | St 5.4.2017 17:18:35

smudla - >> udělěj si jednoduchý test, na jeden prut dej krmelec ala RK klasikuš a na druhý prut dej methodický krmelec a takhlenc chytej celou sezónu ........ no a budeš mí jasno až polojasno.......... :-)

Nmarmyš - Profil | St 5.4.2017 12:54:41

algec >> Nyní už zbývá někdo,kdo dá -třista z místa:-)

Nalgec - Profil | St 5.4.2017 12:50:29

VíD >> A když ty dve sta, tak já dve sta padesát 😂

NVíD - Profil | St 5.4.2017 12:31:12

U nás se říká já znám Inda a ten když ho vyndá, tak mu bryndá..dvěstě metrů, proti větru...

NxDanielS - Profil | St 5.4.2017 11:35:47

RK >> Nesmysl pro tebe. Jestli čtyřžebro lítá skvěle, method lítá výborně. Nejsme sice a olympiádě, ale při 130m je i 5% dost. Potřebuji házet co nejblíže k protějšímu břehu, čím blíže, tím lépe, cca 130m. Jasně, ryby jsou i pod nohama, ale tam je jich mnohem více a větších, je tam klidová zóna. Že můžu chytat rovnou na druhé straně? Nemůžu, nesmí se. A ano, řeší se tu method, je to vlákno o method krmítkách.

Ncechura09 - Profil | Út 4.4.2017 18:34:26

Zákon pádu namazanýho chleba platí i pod vodou. Se s tym smyř......:)

NPalusko - Profil | Út 4.4.2017 17:33:57

trefcz >> Az tak jednoduche s tym tvojim vzorcom to zase nie :) nie ze by nefungoval, ale pri tom MF krmitku je tazisko posunute do krmiva a teda aby padalo olovom dole moze byt hmotnost krmiva trochu vecsia ako olova (o kolko zalezi od tvaru krmitka), kazdopadne to netreba prehanat.

Ntrefcz - Profil | Út 4.4.2017 10:53:20

Willow >> Moc to hrotíte, taky jsem nad tím přemýšlel a je to jednoduchý. m(krmení)<m(mf krmelce) a je přece po problému s otáčením. :D
Jinak na těch extracarpech jsem hned vystříhal středový žebra a pohoda, ale ta forma, to je bída, musím zajit nakoupit korum. :D

NWillow - Profil | Út 4.4.2017 7:21:05

xDanielS >> Měl jsem rozepsán celý problém i s několika vzorečky,celé jsem to smazal,spoustu lidí by nepochopilo že nejde jen o hmotnost m.:-))

NxDanielS - Profil | Út 4.4.2017 6:28:07

nekut >> A co třeba, když je toho krmení objemově víc? Takže znovu do školy a vzit v úvahu, že olovo v krmítku je konstanta, kdežto množství a váha krmení je proměnná. Jo a zapomněl jsem dodat, že s tebou o tom nebudu diskutovat, prostě to tak je. 😂

NxDanielS - Profil | Po 3.4.2017 16:26:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

smudla >> Krmítka od extracarpu mají několik nevýhod. První je prostřední žebro, za které se rád zahákne háček. Druhé je hladké dno, takže po dně dost kloužou. Třetí je, že nemají chráněnou přední stranu, takže hodně krmení se vyplavuje při dopadu, mnohem lepší a také bohužel dražší, je Korum Dura method. Na 150g feeder je 30g krmítko zybtečné málo. Že dopadá špatně, to slyším poprvé, ale možné to je.

Málo záběrů bych řešil zákrmem. Osobně používám method ve spojení se zakrmením, převážně spombem. Krmítka od Extracarpu si upravuju. Ustřihnu vršek horního žebra a do dírek ve dně zašroubuju 3 vruty, které ucvaknu tak, aby čouhal jen jeden mm. Používám je ale jen tam, kde hodně trhám.