Jaký podběrák cca do 3000 Kč?

Poradíte nějaký podběrák na kapry do cca 3 tis.? Ideálně komentáře i s fotkou.
Autor diskuse: čahounek - Profil , 28.2.2017 kaprařina - náčiní, doplňky

čahounek - Profil | St 1.3.2017 21:13:54

Pro rýpali doplním. V současnosti mám podběrak cca 9 let. Rukojeť jsem zdědil po kamarádovi,který ji měl už x let předemnou. V nejširším místě má okolo 3-4 cm. Síťku mám po dalším kamarádovi. Stáří hrubě přes deset let. Rozteč cca metr. Několikrát opravovaná. Umělý kříž několikrát praskl, tudíž jsem prasklé konce omotal silonem,zapatlal sekundovým lepidlem a narazil na oba konce prevlečné ocelové matky....drží opět už několik let. Nebýt zimy kdy se mi do něj pustily myši bude určitě sloužit dál. Podběrák mě nikdy nezklamal. K ceně nového. Nikde jsem nenapsal kolik musí stát. Uvedl jsem pouze limit s ohledem na mou momentální finanční situaci. Pokud bych měl k dispozici víc dal bych za něj klidně 10tis. Každý podle svých možností. Asi jsem metrosexuál, ale kromě kvality chci aby se mi i líbil...prostě a jednoduše chci z něj mít radost....

hraji - Profil | St 1.3.2017 9:26:01

svaro >> jenže ona to není metrosexuální rybářská móda, to sis jen popletl cizí slova. Ty prostě nechápeš fakt, že jsou rybáři, kterým nestačí mít nějaký prut, nějaký naviják a nějaký podběrák, ale chtějí mít vybavení kvalitní a hezké. Není na tom nic špatného.
A o tom, že se s podběrákem, který stál víc, než ty jsi ochoten zaplatit, lépe ryby podebírají, nepochybuj. Upřímně - rozumím tvému přístupu, ale neshledávám ho ani lepším ani rozumnějším, než je přístup jiný.

vydra Lucky - Profil | St 1.3.2017 9:03:13

Ouchman >> Pokoušet se srovnávat podběráky a auta je stejná pitomost, jako tahle otázka. Nebo jako sčítat jablka a hrušky, pro lepší názornost ....

Bomber76 - Profil | St 1.3.2017 8:38:06

Kamarád si koupil Trakkera za tři a půl a moje slova byla, že mu asi fakt už mrdá. Jenže pak jsem s ním podebral pár ryb a musel jsem uznat, že je to opravdu rozdíl. Je o dost lehčí a i ta manipulace s ním ve vodě je snazší. Do teď jsem používal obyčejný podběrák od Soulu a stačil mi. Uchvátil mě ale nový podběrák od Prologicu CC 30, tyč, kříž i ramena z uhlíku a má klip, který je super. Je jasný, že stejnou funkci udělá i gumička na tyči, ale je to o tom, že si nákupem udělám radost a budu mít pěknou a doufám že i kvalitní věc. Už ho mám připravený k vyzvednutí u mladého habakuka v Plzni. O výplatě pro něj fičím.

Slavio - Profil | Čt 16.3.2017 22:59:55

Kedysi som si tiež myslel, že potrebujem super štýlový kaprársky podberák. Ale funkčne sa nechytá na klasický podberák s pevnou hlavou - hlavne tam, kde sú rastliny, potopené konáre, skrátka prekážky. A tak superdrahý podberák je hodený v kúte a 4 roky používam obyčajný, no pevný podberák s teleskopickou tyčou. Takže skús možno pouvažovať touto cestou a kašli na to, že nebudeš vyzerať ako top kaprár :-)

svaro - Profil | St 1.3.2017 13:12:55

hraji >> Ostatne, trocha sa nudím, málo práce - takže:
zdroj wiki, hneď prvé dve vety:
Metrosexuál je pojem, ktorý vznikol zhruba v polovici 90. rokov 20. storočia. Označuje mužov, ktorí žijú v meste a vydávajú podstatnú časť zo svojho platu na značkové a módne oblečenie, .......
Akurát že nehovoríme o oblečení ale o výbave (v horšom prípade o oblečení aj o výbave :D )
Späť do reality - to s tým lepším podoberaním - ak si to myslel v zmysle "vyvalil som za to hromadu prachov, je to super, úplne som z toho na prášky, kks veď toto je úplne iný level podoberania" tak súhlasím, je neskutočné ako sa vie z človekom pohrať jeho vlastná hlava - myslím že sa tomu hovorí placebo (ďalší cudzí pojem :D ). Pretože ak chceš argumentovať váhou, tak rozdiel by si ocenil po 20 rybe v priebehu hodinky, čo je ale pri kaproch akosi mimo realitu. Rozdiel v úchope rúčky? Nezmysel, aj môj therna má pogumovanú úchopovú časť. Plavák - aj môj therna ho má a garantujem ti, že pláva rovnako ako ktorýkoľvek iný. A nechoď na mňa s aerodynamickejším tvarom sieťky prosím.

svaro - Profil | St 1.3.2017 9:53:34

hraji >> nie, nie, nič som si nesplietol. Biely navi je metrosexuálny a riadne. Tak isto aj camu podberák...
Ale nechcem sa hádať. Čo sa napr výberu prútu týka, plne chápem - sám mám vyhliadnutý feeder za (pre mňa) nekresťanské peniaze. Prút a navi sú to podstatné. Ale - a to doslova - vyhadzovať peniaze za produkt ktorý je výsledkom reklamnej masáže vybraných firiem (s líškou na čele) - a hlavne - je to podružná, doplnková a niekoľkonásobne predražená k.k.t.na - keď si nechám amputovať polku mozgu...

drvoštěp - Profil | St 1.3.2017 9:16:55

svaro >> Konečně jsem pochopil proč někteří mý kolegové nechávaji visačky i s cenou na svym ryb.vybavením.A to si teď nedělám srandu ;)))

smike - Profil | St 1.3.2017 8:13:15

tak hlavní je ta tloušťka tyče:))) to je nejvíc určující faktor:)důležité je pro manekýny mít co nejtenčí tyč:)))

drvoštěp - Profil | St 1.3.2017 7:32:28

chendler >> Jsem se propálil, k vodě budu chodit po tmě abych se vyhnul ironickým pohledům ostatních ;)

1mirda2 - Profil | St 1.3.2017 5:14:10

čahounek - >> No nevím ale já koupil na veletrhu za 700kč a stačí.Do třech litrů je asi většina podběráků a funkce má naprosto totožné."""":):):)