Naviják na feeder s přední rychlobrzdou

Zdravím Vás pánové,
chci si pořídit nové feedery a potřebuji je osadit nějakými menšími navijáky s přední brzdou (rychlobrzdou) jako má třeba tica galant nebo daiwa to nazývá QD brzda, pokud se nemýlím. Chci takové navijáky s tuto brzdou protože mám navi s tímto systémem na kaprových prutech a sedí mi to a docela jsem si na to zvyknul.
Můžete mi prosím poradit nějaké navijáky na feedery které tento systém brzdy mají, díval jsem se na internetu a moc jsem tam toho v menších velikostech na feedery nenašel.
moc dík za rady.
Autor diskuse: korpss - Profil , 23.10.2016 feeder - náčiní, doplňky

plavan - Profil | Út 25.10.2022 16:07:13

Barbusek >> nešel bych do něj. Podle mne je daleko lepší volba novější N´Zon plus LT 6000. V cizuně a občas i u nás se dá pořídit kolem 3.600,- Kč a je za ty peníze famozní. Je o trošinku horší ( technicky - nikoliv pocitově ) než zmiňovaný Tournament Feeder 4010 QD, a je za půlku jeho ceny. Má navíc velmi příjemnou úchopku kličky. O trochu větší než Tournament, ten má zbytečně malou úchopku. Vizuelně by ti pásnul na jakejkoliv standartně barevnej prut. Nám doma i Tournamenta QD a popravdě víc využívám tohou pluskovýho enzouna.

fheavy - Profil | Pá 28.10.2016 21:12:22

K-FT >> tak tady mam malou fotoreportaz, porovnani velikosti nasci s rareniem velikost 4000 oboji,akorat neni to uplne objektivni jelikoz rarenium je navi o tridu vys
Edit-akorat teda v porovnani s winnerem to uz je vahove jinde 3012- 345g a4012 -445g coz uz je vahove jako castizm 25QD,samozrejmne rozdil v cene a materialu ale na 360 exl. Lite jednoznacne bud rarenium anebo toho nasci ten prut vazi ani ne 180g nedavno jsem tady daval jeho foto s vahou ,takze lehkej a dobrej navijak,winner ano ale ne na tenhle prut,co se tyce toho Damu to nemuzu posoudit,mival jsem quickyale chodily urcite hur nez shima a taky tolik nevydrzely,tyhle to je sazka do loterie,mozna namitnes ze to nasci taky ale tam mam vetsi duveru.

plavan - Profil | So 29.10.2022 18:52:09

Barbusek >> já tu mneší verzi pluskovýho enzouna nemám. Mohu jen domýšlet. Má menší převod než ten větší, to znamená, že s ním půjde velmi lehce točit. Ale záleží, jak třeba s tím mediumkem lovíš. Jestli klasickej jemnej feeder na červy s návazcem 0,12mm až 0,16mm nebo chytáš víc trendově s návazcem 0,18mm a víc na různé peletky, kuku apod. Na jemnější způsob bych si vybral možná spíš nějakej Fremas LT 5000 D-C. Má brzdu velmi dobrou ( ATD ), zhruba na jedenapůl otáčky. Má váhu cca 255g i s vlascem. Má šroubovací kličku, kterou musíš dát do kapsičky nebo připevnit sucháčem k prutu. Na omak je stejně příjemnej jako všechny novější Daiwa navijáky s přední brzdou. Převod 5,2:1 a nemá náhradní cívku.
Pluskovej enzoun ve velikosti 5000 má krátkou QD brzdu, váhu s vlascem cca 320g, převod 4,7:1 a má jednu náhradní cívku, stejnou jako tu hlavní. Nebo jinak řečeno dvě stejné hliníkové cívky. Kličku má sklápěcí a trochu kratší než je ta šroubovaná ve Freamsu.
Jak jsi sháněl druhej prut k emerixu, tak já bych si vzal Flagmana Grantham 360cm 100g. Je tužší než emerixo, ale je famozní.
Na obrázku Freams 5000D-C s šedým vlascem Caperlan z Dekáče.

vydra Lucky - Profil | Ne 20.11.2016 11:48:16

Fild@ >> Hodnocení tady ber jen jako velmi, velmi okrajové vodítko. Tady ti lidi nakecaj takových nesmyslů, ohodnotí věci co ani neviděli, natož aby je drželi v ruce, ale někdo někde říkal... Jdi do krámu, osahej si favority, u vody se rozhlédni, pokecej s majiteli a pak si něco vyber. Jen nedej na zdejší odborníky. Krom toho co tobě bude sedět, jiný pomluví ...

K-FT - Profil | Pá 28.10.2016 14:41:55

Také si dovolím osobní hodnocení Freams vs. Nasci, jelikož oba vlastním a subjektivně je mohu posoudit-:))
Konkrétně u těchto dvou strojků se rozhoduje velice špatně, protože oba jsou za svou cenu opravdu dobrá volba. Když pominu vlastnosti které mají hodně podobné tzn. pěkný hladký chod, delší brzda 5- 6 otoček z min. na max. a to oba!, váha a vzhled, tak pro Shimo hraje do noty za mne jen cena, ale to Daiwa zase kompenzuje náhradní cívkou tudíž jsme zase na remíze a tak rozhodují detaily a v těch vítězí Daiwa, Shimo nemá pro někoho důležitý zpětný chod.Celkový dojem s obou navi je dobrý, ale tu brzdu má přeci jenom maličko hladší Freams a za mne i již zmiňované podobné vlastnosti - chod a design také.
Každopádně vítěz byl lepší jen o chlup, řekl bych že až v "prodlouženém čase a to na penalty " ale mám li být upřímný, tak Freams je vítěz.
Ale myslím, že tím jak jsou si tito dva konkurenti hodně podobní, tak bude hrát velkou roli i srdíčko, vždyť to znáte, někdo rád Shimo, někdo radši Daiwičku-:)))

Navrc - Profil | So 29.10.2022 21:44:09

Barbusek >> Mám ty nzon plus 5000 a s nima určitě nešlápneš vedle 😉

kubah - Profil | Út 25.10.2022 16:29:16

feeder009 >> v dnešní době, kdy se dají sehnat parádní Šíma a Daiwy v podobné cenové mi přijde nesmysl brát tohle ....

K-FT - Profil | So 29.10.2016 13:56:19

fheavy >> Jasně, jen jsem přihodil něco s krátkou brzdou do placu, ale jak jsem již psal ty Damy byli původně jen nouzovka a to co ten naviják umí, tak v této cenové hladině nemá chybu, občas je dobré mrknout i po něčem jiném.
Já jsem konkrétně blázen do Sportexu, Daiwy i Shima a abych se přiznal, tak se snažím vybírat z těchto výrobců a jsem si jistý že nás takových " věrných" svým značkám je více, na druhou stranu rád experimentuji, ať už je to feeder, nebo kaprařina -:)))
Příklad cenově rozlišných navi ale ve svých třídách pecky bez ohledu na to co je to za značku, i když některé jsou zavrhovány právě kvůli výrobci.
Někdo prostě musí mít i "ponožky a slipy" od Shima či Daiwy ( prosím brát s rezervou - taky jsem blázen-:))) ), ale někdo prostě musí koukat i na finanční stránku

Takto to vidím já-:))))
Top na feeder - Winner vs. Ammo ( skvělý chod, skvělá brzda, skvěle vypadaj )
Nej brzdaři - Castizm QDA vs. Mivardi Panther SHX ( ty zabrzdí na otočku i buldozer )
Siláci - Shimo Bulls Eye vs. Penn Slammer ( to jsou prostě tahači )

Přidávám i fotky těchto mých nejoblíbenějších a když k nim přidáte i pěkný rákosky, tak to je koncert -:)))))


Rybkin - Profil | Ne 23.10.2016 19:04:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Daiwa Match Winner QDA 3012 velikost na fedry akorát

Barbusek - Profil | Čt 27.10.2022 9:32:43

yarda_1 >> diky za tip, nicmene dana osoba tu jen a pouze prodává a navíc jednání mi přišlo ne úplně standardní.

plavan - Profil | St 26.10.2022 16:25:42

Hynek.N >> já mám prutů nadbytek, ale klidně nějakej přikoupím :-)))))

fheavy - Profil | So 3.12.2016 5:36:02

trefcz >> nejsme novinari,jenom tady kecame z hladu kdyz mrzne:-)

fheavy - Profil | Pá 2.12.2016 19:37:13

nekut >> jeste dodatek ,znam za ty roky odobne hodne rybaru z okoli
ktei jsou docela bohati lide,ale v rybarine zamrzli pred lety a investovat o korunu vic to ano ,a ne malo ale na ryby choi ze 100 letejma teleskopama ,to by mne az tak nevadilo,ale kdyz si na 1ha rybnicku zapnou pipaky,pusti radio a zacnou moudrit o tom jak se chytaji ryby a jak je to drahy atd.
Tak to odchazim od vody abych u toho nebyl,to se proste neda,nedavno jsem to zazil a utekl jsem pryc kdyz jsem byl temihle lidmy oblezen ,nekolikrat prehozen a vytocenej do bela.

fheavy - Profil | Pá 2.12.2016 19:29:59

nekut >> takhle jsem to absolutne nemyslel,nekolikrat jsem tady psal ze chodim s boat feedery za 1300 k nim slammery v akci za 2 litry a chytam to stejny co s 10× drazsi sestavou a to doslova,jestli si to ovsem nekdo bere osobne tak to sorry ,ja jsem treba te nej.feedrove vybave obetoval asi 5 kvalitnich feederu + 3 navijaky a uspory k vanocum,neprisel jsem k tomu jako
bohatej clovek kterej si to koupil z platu jako rohliky v krame,
A kdyz pisu o vyvazene sestave tak to automaticky neznamena ze to musi stat majlant,i kdyz je to
za relativne par korun tak by to melo mit hlavu a patu ,jestli myslis ze jsem nekomu poradil neco blbe tak to klidne napis,ja nejsu neomylnej ale pisu z realnyho chytani a vychazim
ze svych zkusenosti i chyb.

nekut - Profil | Pá 2.12.2016 19:15:36

fheavy >> Může být, ale zase se tady objevují zvláště poslední dobou dobré rady a doporučení na sestavy, které mohou být pro spoustu lidí snažících se zde nabýt nějaká moudra, buď proto, že love nemají, nechtějí nebo nemůžou pustit, z říše snů. ( ty sestavy) Dokonce to v nich může vyvolávat i pocit méněcennosti, nebo nedej bože to, že s levnější sestavou, nebo dokonce nevyváženou, si nemůžou dobře zachytat, to je jít od vody spokojeni. Mnoho i úspěšných závodníků tady uvedlo, že i s nižší střední třídou se dá dobře, ke spokojenosti lofce, zachytat. :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

fheavy - Profil | Čt 1.12.2016 19:20:28

bergwolf >> zrovna od shima jsem mel aernos 390/120g Long cast dobrej prut za rozumnej peniz,neni zvejkoidni ale ani nasada,takovej rozumnej kompromis "bez toho slavnyho biofibru"ocka sice ne tak jak u nize zminovane daiwy,ale maly nejsou,hazet s tim jde vpoho,ale na extrem to taky neni,pekne zpracovanej prut ktery nicim neurazi ani narocnejsi feedrare
Venujici se lovu kapru na feeder.ja osobne spokojenost ,sice jsem je prodal ale z duvodu porizeni
Heavy prutů nejvyssi kategorie,a nemam rad kdyz mne stoji dobry pruty v koute a oboje bych nevyuzil.

Rybkin - Profil | St 23.11.2016 19:38:01

E.T. >> Tak já taky nechytám jen kapřfedr,zkoušet to raději nebudu nechce se mi kupovat další navijáky.To už bych musel koupit i větší byt:-)

kubah - Profil | St 23.11.2016 18:28:42

xDanielS >> říká ten, kdo má na navijáku Ultegru ? :-)))

Lálos - Profil | Ne 20.11.2016 11:25:04

Fild@ >> já mám od Rovexu navi Ceratec, což je podobná cenová relace jako ten Air Strike a moc spokojenej s ním nejsem. Design se mi líbil moc, navíc náhradní kovová cívka a v balení i dvojklička, tak jsem se nechal zlákat. Není to vyloženě špatný, ale na to, jak málo jsem s ním chytal, tak žádná sláva. Návin jde fest do kónusu, klička se kýve, odlupuje se lak, celkově je takovej "nedotaženej"...bzrda je ale třeba fajn. Na druhou stranu za ty prachy nejde moc očekávat, asi bych radši připlatil pár stovek

marmyš - Profil | Út 8.11.2016 17:43:21

Fild@ >> Určitě ti budou radit druzí,cokoliv bych poradil,hned mi to někdo sepsne:-) Můj názor je,že u toho fídru zas ten navi tak důležitý není. Musíš napřed ale napsat,jak daleko asi chceš nahazovat a s jakou zátěží. Hlavně kup něco s větší kapacitou cívky.

K-FT - Profil | Pá 4.11.2016 21:16:07

Willow >> Přesně tak, jak jsem již psal, proti gustu žádný dešputát, pro mně je to taková vnitřní záležitost, mám rád vyváženější sestavy, ale rozhodně nezavrhuji názory jiných, každej jsme z jiného těsta a každému vyhovuje něco jiného, všechny diskuze a postřehy je dobré brát s určitou rezervou a musíme si z toho vzít jen to co uznáme za vhodné, vždy by mělo mít poslední slovo nitro každého z nás, bez ohledu na to co si myslí ostatní, pamatuji časy kdy jsem na 1 prut odchytal všechno a taky to mělo svoje kouzlo...na druhou stranu je super jak jde všechno do předu, vychytávky ve vybavení atd. , ale myslím že je to všechno paradoxní protože se tím souboj člověk vs. ryba stává čím dál tim víc nevyrovnaný a to ve prospěch nás kteří milujem rybařinu.....čím dál tím víc mizí více druhů,
kolikrát by bylo lepší diskutovat o tom jak tomu předejít, jinak další generace nebudou mít to štěstí pokecat o tom čím osedlat svoje proutky, tak jako mi :-))))

fheavy - Profil | Pá 4.11.2016 20:26:15

Willow >> ja delam oboji,ale tu reku mam radeji,protoze je daleko rozmanitejsi
daleko min stereotypni jako vetsina stojaku.:-)
Edit: to co provozuju ted tu jemnotu je sice pekny,le nikdy to pro mne nebude prioritni,je to takova oddechovka pred dalsi sezonou,ale prijemna!?

K-FT - Profil | So 29.10.2016 22:31:44

KarlosCarp >> pokud chceš na picker daiwu tak freams ve velikosti 2508A je vůbec ta nejlepší volba má o proti modelu 2500A mělčí cívku a líp to z něj lítá, velikost i váha je totožná, modeli jako Ninja nebo laguna,crossfire, tam uz nezachazet. Freams má pěknej chod, vel. i váha na picker je ok. brzdu má sice dlouhou 5-6 otoček 0-max ale za to jemnou a na slabé vlasce ideální. A je to fešák-:)))) do navi přes 300gr na picker nechoď s takovou tonáží už padají proutky na prdel...asi ták....

KarlosCarp - Profil | So 29.10.2016 21:41:03

fheavy >> a co ten freams 2508

fheavy - Profil | So 29.10.2016 20:51:01

KarlosCarp >> tady mas navijak se vsim,takovej daiwa nedela/neumi/:-)
http://www.rybarskymarket.cz/Shimano-Navijak-TWIN-P​OWER-CI4-2500-RA-d5093.htm?tab=description
Edit: bijovku muzes u tohodle navijaku klidne vyradit dotazenim zadni brzdy a muzes pouzivat jen vrchni,no a kdyz budes zvedavej co to umi tak si zkusis jinou :-) :-) :-)

fheavy - Profil | So 29.10.2016 20:50:07

K-FT >> no fuj uz sem se lekl,jelikoz jsme v diskuzi o ferderu tak jsem si to prebral po feedrarsku !!":-) :-)

K-FT - Profil | So 29.10.2016 20:42:56

Sorry chlapy asi jste mne špatně pochopili, já jen dával přirovnání dražších dobrých navi a těch levnějších dobrých navi viz v mém příspěvku níže - "experimentuji, ať už je to feeder, nebo kaprařina" -:)))
Panther byl myšlen vyloženě jako kaprařská záležitost a tam je moc dobrej, Dát na feeder takovýto naviják by byl zločin -:))))))

K-FT - Profil | Pá 28.10.2016 20:25:40

Tak abychom také trochu vyhověli korpssovi v zadání, tzn. navijáky s přední rychlobrzdou, je jich opravdu po skromnu, když pominu níže zmiňovaného Freamse a Nasci které s tou rychlobrzdou moc nekorenspondují, tak myslím že úplně top bude Winner, ale cena se každému nemusí zamlouvat, dám sem tedy něco cenově přijatelnějšího, pokud bych se díval po nějakém takovém navijáku, tak u mně jasně vítězí D.A.M. Quick AMMO, koupil jsem je pro zatimně na mé lite feedery než koupím Winnery a ty navijáky mně teda fakt dostali, za ty peníze to jsou opravdu super strojky, vypadají moc pěkně, mají silnéj drát překlapěče , sice větší převod 5,1:1 ale to vůbec nevadí a ta brzda, to je lahoda, šlape na půl otočky a je krásně jemná, i cvrček zpívá pěkně na hlas, fakt jsem čuměl a D.A.M. mne mile překvapil.Původně jsem myslel, že až dojdou Winnery tak Amma půjdou do světa, ale nedám je, půjdou na proutky které mám na řeku.
Jen pro spestření diskuze....
Přidávám i odkaz na video

fheavy - Profil | Pá 28.10.2016 16:24:18

Willow >> tak uz su zpet:-)
Muj nazor je ten ze freams i kdyz je podle kolegy K-FT o chlup lepsi tak o cca 1000 kc vic lepsi neni
To je spis cena te civky,na Nasci co jsem se orientacne ptal v Brne u rybycek/rrr/ to bude cca +-600
Coz se pomalu dorovnava,no a zbytek je revers/zpetny chod/ + hladsi brzda a jeto zase temer remiza,pro mne bude nejdulezitejsi faktor vydrz a to tak po 2-3 sezonach,pokud teda pujde vytunit ta brzda,jinak nebudu mit co hodnotit,pokud brzda nebude chodit tak jak chcu ja ,tak na jare bazar.:-)

Willow - Profil | Pá 28.10.2016 14:59:00

K-FT >> Pěkně napsáno.Teď rozhodne to srdíčko a cena n.c. u Nasci.;-))btw. Ty máš freams 3000.? je opravdu o chlup lepší,než freams 4000,jehož jsem majitel.Plánuji už na příští rok,tak sháním info.,protože na prut,který váží 190gramů se 4000ka svoji váhou vůbec nehodí.

Willow - Profil | Pá 28.10.2016 13:16:27

TAKŽE: sečteno ,podtrženo Nasci 4000;jedna cívka=2500-2600kč.Freams 3000;dvě cívky,stejný převod.poměr,stejná kapacita vlasce i v o číslo rozdílné velikosti,trochu těžší,brzda stejná =3400-3600kč.Komu stačí jedna cívka,výběr je jasný.Kdo potřebuje 2cívky ,tak má dilema .Vzít,nevzít.Dovolil jsem si ,takové malé:-),shrnutí.;-))

K-FT - Profil | Čt 27.10.2016 19:21:23

Přidám ještě vel. 2500
Jiná knobka kliky..
Navijáčky vcelku povedené...

pectak - Profil | Čt 27.10.2016 16:40:47

fheavy >> Tak konečně jsem se dostal k tomu, abych ho zrychlíku blejskl :) Tohle je 40 velikost... dneska jsem ho porovnal s novým stradicem a musím říct, že si vedli moc dobře ... pomalu si mě získávají :)

herak - Profil | Út 25.10.2016 10:34:34

Tica Galant Long Cast GLAT 4000 (5000)
Myslím,že je velmi hezky zpracovaný + příslušenství, příznivá cena (2200Kč)
Osobně ho používám od léta s feedrem Trabucco MRX-V390/125.Sestava je vyvážená, zatím spokojenost.
Kvalitu zpracování prověří čas.

K-FT - Profil | Ne 23.10.2016 19:39:43

Rybkin >> Naprostej souhlas, top strojky, mohu jen doporučit, krátká super brzda, původně jsem měl trochu obavy z těch rychlosklopek, ale jsou naprosto v poho, prostě kvalitní a designově velice povedené navijáčky.