Původ kaprů na Katlově a ostatních soukromých revírech

Zakládám diskuzi s cílem osvětlit původ ryb na soukromých vodách ostatním rybářům, kteří se o to nezajímají.
Momentálně jede aféra Katlov a prozatím dva poznaní kapři odvezení z Pálavy a svazové pískovny (do r.06). Můžete dávat fotky kaprů ulovených na svazovkách, které jste následně poznali na soukromácích, nebo se jen vyjádřit k aktuální situaci s JV a přidat názor.
Tímto neříkám, že všechny soukromé revíry mají ukradené ryby.
Autor diskuse: Luky61 - Profil , 18.5.2016 kaprařina - revíry, cestování
Dále moderuje: MichalM(štikař) Profil

Souhlasíte s odvážením kaprů na soukromé revíry?

A) Nesouhlasím89%

B) Souhlasím tam, kde není horní míra5%

C) Souhlasím, ať si každý odveze, co chce6%

Od 19.5.2016 hlasovalo 644 čtenářů.

Saddám - Profil | Čt 19.5.2016 12:26:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdar pánové. Rád bych, kdyby se zde našel někdo, kdo by mne dokázal ochytřit. Vím, co je generačka, co je generační hejno, co jsou remonti, jak probíhá selekce. Malilinko se orientuji v genetice a přesto jsem nikdy nepochopil záměr pana Vágnera s tím tzv. genofondem. Ne, že bych se o to nějak do hloubky zajímal, ale vpodstatě jsem nikde neobjevil zmínku o rybochovném zařízení u rybníka Katlov, které se bude nějakým způsobem zabývat množením exteriérově zajímavých kapřích jedinců. Opravte mě, kdo o tom víte víc, ale já stále žiji s vědomím, že kapř 20+ není geneticky vhodný na rozmnožování. Je prostě starý, pohlavní produkty malé kvality a manipulovatelnost příšerná. Rovněž lov genetického materiálu z rybníka o rozloze několika ha....no blbost.
Sečteno a podtrženo. Celý tenhle humbuk je od samého začátku bouda, navíc částečně financovaná ze společných peněz této země. Je ostuda státu, že se může něco takovéhoto dít a ostuda všech, kdo nechtěli nebo neuměli toto vidět a posoudit.
Dobrý lov.

ryba domácí - Profil | Po 23.5.2016 8:57:08

Milí někteří "známí" kapraři. Sami máte máslo na hlavě a JV je jen konec vámi vybudovaného řetězce. To vy jste se rozhodli předělat náš koníček na byznys. Vy jste začali ve velkém porušovat RŘ, ne pro adrenalin z lovu (pro to bych měl pochopení), ale pro prachy. Pro slevu a zalíbení se svým chlebodárcům. Soukromáky rychle vznikaly, protože jste potřebovali být vidět s velkými rybami. A kdo dodával ryby do těchto vod? Tolik zde nenáviděný dědek na babetě, jedoucí si pro svého kapra? Asi těžko.
Chytali jste ryby v noci, na víc prutů a vy a vaši kamarádi vesele převáželi. Všichni se znáte, většina z vás tzv. závodí, tak moc dobře víte, jak to chodí.
Jestli jste teď pochopili hnus vašeho jednání, tak fajn, rada je jednoduchá. Přestaňte na soukromáky jezdit.
Možná bude chvilku trvat, než pochopíte, že kapr 10+ se běžně za dopoledne nechytne, ale možná budete i spokojenější. Nebudete totiž něco muset. A vaše kaprařské ego bez stovek fotek si časem poradí.
To vám píšu já, nejen jako hovnochyt, ale i jako člověk, který rybařinu vnímá jinak. Taky jsem někdy chytal přes čas, v mládí pytlačil atd., nejsem ani lepší nebo horší člověk než vy, ale na tomhle převažečství jsem se, stejně jako většina rybářů, nepodílel ani za mák.

A tímhle jsem se zařadil mezi ty M.Dušíny na MRKu, jejichž příspěvky bytostně nesnáším, ach jo .-))

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | St 25.5.2016 16:09:21

Po dlouhé době tu konečně máme parádní kaprařskou komedii. Na jedné straně stojí rachitický blonďák „Největšírybuvždyckychytnuposledníden“ a na straně druhé rozhořčená kaprařská obec (kaprařská obec je ostatně rozhořčená tak nějak pořád), která omdlévá z toho, že Vágner převezl rybu z Pálavy a dal si jí do svého jezera (Katlov). Ozývají se výkřiky typu: „skandál“, „blamáž“, „zrádce“, „nemorální“ a nebo „pojďme si na něho počkat a pak ho zbičujme kobrami a přelomme o něho pentapod“
Tak nějak jsem si to celé všechno prosvištěl a ono to jede ve více rovinách.
Za prvé:
se tady argumentuje fotkami kapra, kde první fotka byla s Kubou na Pálavě a druhá potom s tou samou rybou z Katlova. Nepochybuju o tom, že zkušený a protřelý kaprař pozná kapra podle hmatu či čuchu, natož pak podle fotky, takže kapr na fotce s Vágnerem na Pálavě je stejný jako na té fotce z Katlova. To beru.
Otázka se však nabízí. Jak se kapr jmenoval? Ha? Každý druhý kapr má dneska jméno a příjmení, aby kapraři mohli mapovat jeho přírůstek pokaždé, když je uloven (v pondělí měl kapřík Míra 16,2 kg, ale v pátek už 16,4kg) Nikde jsem se nedočetl, jak se kapr jmenoval. To mi tam nějak neštymuje. Takový kapr by již dávno oplýval nejen honosným jménem, ale též stopami od spermatu dychtivých kaprařů, kteří při ulovení podobných ryb zběsile za halekání „Helllll Yeaaaah“ na kapra ejakulují a strojí ho do slušivých oblečků firmy „Děsněhustýanglickýnázev baits“
Co z toho vyplývá? Kapr není ze svazovky. Vágner ho někde splašil, aby s ním mohl šaškovat před kamerou do toho pořadu, co natáčel a aby ho mohl chytit poslední den, protože to je jeho trade mark. Jakmile jste někde delší dobu na rybách a poslední den chytnete rybu, musíte platit Vágnerovi, bo na to má copyright.
No a jelikož už si ho zaplatil, tak potom, co ho na kameru zdolal, tak si ho prostě nechal a poslal si ho k sobě na Katlov.
Za druhé:
Kapraři opět hartusí a odvolávají se na jedenácté boží přikázání (nepřevezeš), jelikož převážet pupíci ze svazovky je horší než rozšlápnout koktajícího sirotka na vozíčku. To je pořád dokola. Kdo převáží je ničema a až umře, půjde do peklíčka. Musí být děsně stresující být kaprařem, neboť každá smrt velkého kapra, či nedej bože jeho převezení jinam, jednoho vydeptá do mrtě. V tomto ohledu jsou kapraři velmi humorní. Oni tu poptávku po velkých kaprech sami vytvářejí. Mimo jiné se se svými předpaženými kapři s nadváhou, cukrovkou a dvojitým bajpasem se zubí v kdejakém Jejich lovu, cpou se s tím do časopisů a podobně a pak se děsně diví tomu, že lidi chtějí chytat taky takový selata. Na to samozřejmě reagují majitelé soukromáků.
Za třetí:
Poměrně často v kauze Vágner zmiňuje slovo morálka. Jakože chytit někde rybu a pak ji prodat jinam je nemorální. Ty vole, to jako fakt? Nehledě na to, že rybolov je o tom chytat ryby a ty pak prodat, aby byly prachy, tak já beru to, že kaprařina není rybolov. Je to životní styl. Být kaprařem je totiž děsně hipster věc.
I tak si ale lovec může udělat s ulovenou rybou, co chce. Může se s ní na břehu jezera při západu slunce něžně pomilovat (věřím, že tyto choutky má spousta kaprařů), může jí na místě sežrat a nebo jí může odvést do jiného revíru. Po tom, co lovec se svou rybou udělá, je druhým hovno. Nemorální je určitě spousta věcí, ale naložit v mezích zákona s rybou, kterou ulovím, jak se mi zlíbí, to rozhodně není.
Za čtvrté:
Rovněž jsem se dočetl, že na místě, kde byla ryba údajně ulovena a převezena existuje K70 nebo něco na ten způsob a že její převážení je porušování rybářského řádu. Panečku. Kaprařům, kteří vědomě rybářský řád porušují lovem nonstop, se najednou ten rybářský řád nějak zalíbil. Hlavně, že jim to jde teď do krámu.
Za páte:
Aby to nebylo jen o kaprařích, tak se mi velmi líbilo Vágnerovo vyjádření, že každou rybu ve svém rybníku může doložit, že na to má papír. To je tak nádherná obhajoba. Opravdu bych chtěl vidět, jak ho někdo vezme doslova a Kuba bude muset každou rybu vylovit a podle otisků jejich ploutví, či snad podle DNA ji srovnat s fakturou. To je jakože hodně dobře zahraný do autu a Kubovi tleskám.
Rovněž se mi líbí, jak přechází do protiútoku a vykřikuje, že mu všichni jenom závidí a proto na něho plivou špínu. Když něco poserete a lidé vás haní, tak vám prostě akorát závidí. Závidí vám blond hřívu. Závidí vám rychlí metabolismus. Závidí vám vaší modelku. Dneska se prostě závidí úplně všechno.
Jakožto kaprařolog (znalec kaprařů a zkoumání jejich způsobu života a etablování se do společnosti) jsem z této aféry opravdu nadšen. Je tam skoro všechno.
Na závěr bych dodal, že by to chtělo peticí V70 (nechat naživu pouze Vágnery nad 70 let) a hlavně Noční převážení kaprů není zločin.

Pedro1 - Profil | Čt 19.5.2016 14:37:22

Tak jsem to přelouskal a koukám že většině tady parádně z těch kaprů jebe.Normálně bych v rámci duševního ozdravení v ČR vyhlásil kapra jako nepůvodní ohrožující druh,zrušil míru a zakázal ho pouštět zpět.
Lítaj tady nadávky,někteří by chtěli někoho mlátit,jiní obviňují z trestného činu (zajímalo by mě jak by se tvářili,kdyby si to JV přečetl a se svojí partou právníků podal trestní oznámení),další si řežou ruce aby v tom utrpení nebyl kapr sám,....

Většina moralizuje jak je to nemorální,ale zajímalo by mě,kdo poctivě platí všechny daně,kdo si vždycky koupí lístek do MHD,kdo neojebává to či tamto,kdo volil toho či onoho prodejného politika a kdo chodí na pivo s tím,či oním zlodějem.To je ale všechno v pořádku,nejde o kapry a o JV.
Už jsem psal níže,JV mi je ukradenej,vydělává peníze a zatím evidentně v mezích zákona.
(pozitivně vidím to co psal dole tuším já2 - nebýt jeho,pravděpodobně by stovky,možná tisíce dětí a mládeže neseděli v sobotu večer u rybníka,ale chlastali v parku,nebo Vám zfetovaní vykrádali auta).

A největší paráda jsou ty prohlášení.Prohlášení pytláků,bývalých a možná i současných převažečů (když se to vozí jinam než na Katlov,tak to vůbec nevadí),porušovačů BP a RŘ,práskačů a lidí co jsou schopni kvůli fotce s kaprem prodat půlku rodiny a lhát všem a všude,jen aby se prodalo co nejvíc tun koulí,
kaprařů co odnesou za rok od vody dva až tři metráky jiných ryb (candát se nepouští,amur se dá vyudit a sumec dobře prodat),...
A tihle lidé píší něco o morálce.Nádhera která naprosto přesně zapadá do celého toho kolotoče WaM prázdných hlav.I proto se tady neukazují normální rybáři/kapraři,nebo mají relativně rozumný a střízlivý názor.
Kocháč to psal dobře.Kdyby někdo vedle Vámi uloveného desetikiláče položil deset tisíc,nikdo by se ani nezamyslel a prachy strčil do kapsy.Včetně mě,já bych ho prodal i za flašku rumu a karton Marlborek.

splávkař - Profil | Čt 26.5.2016 1:00:40

Petr Havlíček >> To prohlášení, že je vůl by měl J.V. vydat proto, že nesdílí a nepraktikuje setejný náboženství jako Ty?
Co se pamauju, tak záměr ,,Katlov,, oznámil dřív, než se tam hráblo do země, s plány mít tam velký ryby se nikde netajil, naopak na tom od začátku stavěl a dokonce na to dostal z veřejných přidáno.
To haloo kolem Katlova co poslední dny graduje drsnými kecy, siláckými prohlášeními v zájmu velkých kaprů vane zejména od(samozvaně) pravověrných kaprařů co s kaprařinou často spojili své osudy i živobytí a současný stav kaprařiny je z velké části jejich zásluhou.
Mezi ty jejich zásluhy bezesporu patří spousty ,,soukromáků,, které sami stvořili. Zkraje jim sloužily k záchraně svazokaprů před rybožrouty, později k selekci těch slabochů co se začali jezdit zachráněný kapry ukájet, jak jich přibývalo byli kapři doslova na roztrhání!
Ze zachráněných trofejí byly rázem méněcenné děvky které jedny uspokojovaly a druhým slušně vydělávaly, kola kuličkového průmyslu nabírala obrátek a i to vám pomohlo se vznikem slavné K70, kterou jste ty ještě nepřestěhované obry daly na rovinu soukromý děvky, neb pustit už nebyla rybářova svobodná vůle ale povinnost.
Tento očividný úspěch vás natolik zaslepil, že jste všechny velké kapry pojali za své a nedotknutelné.
Ve skutečnosti jste jen zvedli cenu a kupní sílu, na břehy mnohých soukromáků dorazila kultura , na mnohé svazovky neskutečný zmar. V tu dobu už i kapraři závodí, odpor a zásady jdou stranou a málokterý známý ksicht se nechlubí fotkami a poháry s všemožnými soukromáhy a převezenými kapry v pozadí.
I tehdá byla nějaká ta prohlášení, gesta, ty ty ty, naposled....., ale nepamatuji se, že by se někdo ze slavných jmen, firem, od celého toho cirkusu na soukromákách distancoval nebo stál tiše stranou. Nebylo tomu tak ani loni v létě, když se na ještě polosuchém Katlově konala první ostrá zkouška. Také jsem tam zavítal a mohu říct, že nic podobnýho jsem do, od té doby u vody neviděl. Ne, nebyla to žádná protestní demonstrace, naopak. Kdo mohl se tam předváděl, na všechny se usmíval aby prodal komukoli cokoli. I ryby tam už tehdá plavaly, i hlupák by poznal, že to nebyl výběr za 85kč/kg ale nikdo se nad tím nepozastavil. Ani na místě, ani na MRKu, ani v Super.....
Celou sezonu se tam lovilo, kuličky se kutálely a asi to i pěkně cinkalo.
Dnes už bude asi Katlov plný vody pěkně zarůstat zelení, nezájmu o místo bych se taky nebál, prý nějaká mega kapří sláva s Kubou ve znaku za dveřmi, co čtu, včichni se tam děsně těšili a najednou taková smršť jedovatých šípů na Kubu, co za všechno může! Během pár dní se pro jistotu odhlásil i ten kdo nebyl přihlášen, z mistrovství je rázem fraška kde nepůjde ani o flašku rumu neb sponzoři NO, rybáři NO KATLOV, diváci, laická veřejnost NO J.V.
Co bys bral ty jsi už psal. Své požadavky na J.V. tu vznesli mnozí.
Co ale když se Kuba za vola neprohlásí, co když voda a Kapři v Katlově zůstanou i nadále? Asi tam sám na ryby nepojedeš, asi tak neučiní mnozí.
Co ale, až se u Tebe na krámě zastaví parta co tam jede na týden a potřebuje zásobit, pošleš je dál třeba na krám Karla, Lukáše, Michala, nebo budeš rád, že nakoupily pro chudinky ukradený právě u Tebe?


xDanielS - Profil | Čt 19.5.2016 23:05:11

Oficiálne stanovisko teamu, ktorý mal hájiť farby Slovenska na WCCJ Katlov 2016.
Na základe situácie, ktorá vznikla ohľadne pôvodu rýb v jazere Katlov, ako kapitán tímu , ktorý mal reprezentovať Slovensko na WCCJ 2016 na tomto jazere oznamujem odstúpenie celého tímu z tohto preteku . Veľmi sme sa na tento pretek tešili a hlavne chlapci sa zodpovedne pripravovali a túžili spoznať atmosféru takýchto medzinárodných pretekov. Doposiaľ nikto tieto fakty z jazera Katlov verejne nedementoval a preto prišlo k tomuto rozhodnutiu. Verím, že náš postoj rybárska verejnosť pochopí a hlavne chlapcom to nikto nebude mať za zlé.
Pre mňa ako osobu je neprijateľné slepo sa pozerať na vykrádanie zväzových vôd a to nielen v Čechách, ale aj na Slovensku. Vždy som bol odporcom vykrádania zväzových vôd a to jak prenášačmi tak rôznymi nenásytnými rybármi. Na túto situáciu som upozorňoval už niekoľko rokov, bojoval za vytváranie revírov Chyť a Pusť na zväzových vodách, za uzákonenie vrchnej miery, aby tieto vody boli celoročne chytateľné, len bohužiaľ tá podpora neprichádzala jak zo strany SRZ, ale ani od samotných rybárov. Nezakrývajme si oči a naivne si nemyslime, že Katlov je jedinou vodou, kde sa toto udialo. Skutočne by som rád videl aby súkromné revíry verejne deklarovali, že v ich vodách sa nenachádzajú žiadne ryby zo zväzových revírov. Som zvedavý, či niektoré z dôvodu vyššej dôveryhodnosti u rybárov sa k tomuto kroku niekedy odhodlajú a sám by som bol zvedavý koľko takýchto poctivých revírov v skutočnosti v Čechách a na Slovensku sa nachádza. Nájdeme v sebe my kaprári tú silu, že dokážeme odignorovať takéto revíry hoci by v nich plávali tie najväčšie kapry, dokážeme odignorovať účasť na pretekoch usporadúvaných na takýchto jazerách, dokážeme odignorovať rôzne promo akcie na vodách, kde plávajú ryby prenesené zo zväzových revírov, budeme mať gule na to aby sme v budúcnosti dokázali takýmto spôsobom ako teraz zareagovať a odsúdiť takéto prípady prenášania rýb? To sú otázky , ktoré sa mi po kauze Katlov vynárajú. Chcem veriť, že to čo sa teraz udialo na Katlove je istým mementom pre všetkých majiteľov súkromných revírov a tvrdosť, ktorá vzišla z kaprárskej obce proti tomuto činu bude rovnaká voči všetkým tým ktorý porušia túto kaprársku etiku.

Ivan Fabian

Pedro1 - Profil | St 18.5.2016 13:38:21

PYTLAKS >> A jsme u toho:-)

JV mi je ukradenej.Dělá to co mu vydělává.Ale stejně mi to nedá se nezamyslet.

Určitě to nechytli dědci na babetě co si jedou pěkne pro dva násaďáky.
Takže že by nějaký kaprtýmy?Kdo jiný,žejo.
A ví vůbec JV že to jsou ryby třeba z Pálavy?Ví vůbec JV že tam takovýhle ryby má,nebo mu to tam vede někdo jinej kdo má vodu na starosti a nakupuje?
A je to vůbec zakázaný,prodávat ulovené ryby,nebo si rybu ulovenou na svazovce odvézt do svého rybníka?
A proč to všem nevadí na ostatních soukromácích?Kolik těch ryb tam je ze svazovek?50%?70%90%.Kde by se ty velký ryby furt braly,aby se mohli prodávat legálně?Z výlovu návesáku asi ne,chovňáku taky ne,vyřazených opravdu velkých generaček bude pět a půl.

A kdo vůbec jezdí na ty soukromáky?Dědci na babetě asi ne.Že by ty stejný kaprtýmy,který tak brečej že se ryby stěhujou ze svazovek pryč ale hned vzápětí píšou,jak je to pro kapra nejlepší stáří,nechat se tahat na soukromáku?

A je vůbec něco špatnýho na vyuzení dvacetikiláče?Proč by bylo,není.

Každopádně je jasný,že tady bude velkej pláč.

Yanek - Profil | Út 24.5.2016 0:59:55

Pochopil jsem celou situaci správně? Kapraři jsou naštvaní, že kapraři převážejí kapry kaprařům do kaprařských vod, kde chytají i závodí kapraři. Jen Vágner není kaprař, ani nemá kaprařské kámoše, tak mu to dáme sežrat v duchu hesla padouch nebo hrdina, my jsme jedna /kapří/ rodina?

drvoštěp - Profil | So 21.5.2016 17:44:19

A takhle to začalo ;)))))

Kocháč - Profil | St 18.5.2016 21:16:52

A víte, co je největší prdel? Většina zde diskutujících by tu rybu prodala taky, kdyby měla tu možnost a věděli komu. A to myslím smrtelně vážně.

galilea - Profil | Út 24.5.2016 21:31:42

Vážení,
Jakub je pro mě takový Cuck Norris rybařiny...Je pro mě víc herec než rybář...To, že jeho příběhy jsou jen divadlo je snad každému jasné.To, že se na Katlově objevili kapři ze svazových vod je lumpárna...A různé výmluvy na tom nic nezmění (faktury a pod).
Na druhou stranu tento nešvar je rozšířen od samého vzniku soukromých revírů. Nikdo mi snad nechce tvrdit, že na Vrbenském, Hejlově, Chlumci a jiných kaprodromech plavou jen starousedlíci nebo vyřazené generační ryby...Mnozí z našich kaprařských celebrit ví jak se věci mají...Proč se nekřičelo už dříve? Byla jiná doba?
Krádež je krádeží v každé době. Každý kdo trošku o kaprařině ví, zná co obnaší ulovení trofejní ryby na svazových vodách...Dny a někdy i týdny krmení. Desítky kil návnady (boilies,pelety...), Hodiny a hodiny času...Když pak čtu v kaprařských "Playboyích" kde se předvádějí kaprokrásky a kaprokrasavci: " Na týdení výpravě jsme spotřebovali 40 Kg tohoto boilies a 50 Kg tohoto + 30 Kg pelet", říkám si, kde na to ti chlapci berou.Jistě jsou to většinou testerské teamy, ale každý kdo chce být testerem renovované značky musí za sebou mít výsledky. A tyto výsledky musí dosáhnout za přispění vlastní kapsy.
A tak si mnozí možná řeknou...Jedan carp kolem 20-ti kilo za to už by bylo hodně koulí...To, že se to dělo, ví všichni...I Ti, kteří dnes tak hlasitě pokřikují...Nejde mi o to obhajovat Vágnera. Jde mi jen o to, aby když dva dělají totéž, bylo to totéž...
Vážení kapraři to že kaprařina je tam kde je, je i Vaší vinou. Povýšili jste kaprařinu nad vše ostatní. Olizovali jste ryby a na mnohých kaprodromech jste dokola tahali ryby o kterých jste věděli, že jejich původ je pochybný...Nechci moralizovat. I já vezmu stojan nastřílím koule a čekám na toho svého TOP kapra. Jindy, ale vezmu feeder a červíky s kuku a jdu jen nalehko...Neopovrhuji krmítkáři pokud nemasakrují naše vody. Mě byl vždy bližší strejda Prošek než Andy Little. Když UK style, tak Chris Yates a jeho bambusák. A tak bych si přál aby to nedopadlo tak, že zloděj křičí chyťte zloděje...Netvrdím, že každý kaprař který kritizuje Vágnera má máslo na hlavě (Ti poctiví mají můj dík a obdiv za to že našli odvahu a sílu do toho jít) jen říkám, že mnohé "legendy"měli křičet již dříve nebo pokud nemají čisté svědomí raději mlčet...

TomVl - Profil | Po 23.5.2016 19:17:25

Teda já jenom zírám kolik je v lidech zloby. To je teda divadlo. Z mnoha lidí je cítit extrémní nenávist vůči Vágnerovi. Já tuctový rybář a asi většina běžných rybářů nemůže ani tušit kde je pravda. Ta výzva na souboj. Těm pánům je 15 nebo kolik jim je? Vágner je možná frajírek, ale koukám, že někteří se mu v pohodě vyrovnají možná mají jako honiči ega i navrch. Laici nás už budou mít za úplné trouby s inteligencí houpacího koně . Stačí číst komentáře na idnes. Kam se ztratil ten původní smysl rybařiny? Je to jenom biznis a honění ega..?..ještě, že z principu vyhýbám všem komerčním rybářský akcím , nechci si rybařinou zhnusit...furt někdo předhazuje, že někdo jiný dostal dotaci. No a co?, znám min 4 lidi ve svém okolí co dostali dotace na rekultivace rybníků a to jsou vody pro soukromý účel a chytat tam nikdo nesmí...pouze majitelé a kamarádi a to ještě občas. Vše se pohybovalo v mnohem větších částkách než dostal Vágner např. po povodních a pod tzn kompletní stavba v řádech milionů. Nevím jak dnes, ale dříve, když byl někdo šikovný dotaci dostal. O co jde, nevěřím že za vším tim divadem jsou dva potenciálně přenesený kapři.......co ty ostatní kaprodromy odkud mají ryby? Co vám tak hrozného udělal..?..to.že točí dokumenty alá Jurský park . Na a, tak se na to nedívejte. Dokumenty o Africe jsou ještě větší divadlo pouze lovců lvů není až tolik, aby někdo poznal, že celý dokument je pohádka a zvířata jsou nahnaný domorodci do ohrady.. To že přeplatil konstruktéra hlásičů a začal s výrobou Alfy? To se děje všude. Hraje si na morální ikonu? Pokud dělá lumpárny tak znalý si ho nebudou stejně vážit. Děti klidně nechám koukat na ty jeho pohádky. Lepší než aby koukali na stupidní seriály. Dnes si každý moula koupí prut a hned je z něho expert pro lov na položenou a vyfotí se s 20 kg kaprem na soukromáku a je to najednou pan rybář a příslušník ochrany přírody. . Některé místní názory jsou docela rozumné, ale něco stojí teda za to.....


Knapík - Profil | Pá 20.5.2016 11:35:29

Nějak se nám to tu okolo Jakuba hromadí ...
Začalo to v pěti letech kaprem 10kg na pytlačku ve Stromovce
... pokračovalo to uváděním nesmyslných délek a vah úlovků v pubertě (např. sumec, štika, úhoř)
... pak tu máme sumce z Prahy, který byl předem nachystán v kádi a následně sloven za účasti Rexe Huntera
... dále tu máme bezva fotky snad dvanácti "Kubových" sumců na šutrech ze Španělska
... chytání sumců na X desítek prutů na Kačáku z ptačí rezervace
... incident Flajzar
... založení genofondu na Katlově s rybami sesbíranými kdo ví odkud
... a další věci se budou nabalovat časem

Fishky - Profil | Čt 19.5.2016 8:26:39

Kocháč >> Hele on celý ten převoz ryb je děsná hloupost. Kapr ze svazovky nemůže dělat "šlapku" na soukromáku, ale kapr co je z rybářství tu šlapku dělat může - páč je to jako legální a už je to v cajku? Jsou nějací "nad kapři" a pak lůza z chovných rybníků, nebo co? :)) na druhou stranu někdo tady z rybářů a vůbec lidí dělá úplný idioty, hlásá neskutečnou masírku o záchraně genofondu, kecy až do nebe jak je to bárový a myslí to dobře. Vezme dotace, svozí trofejní ryby po republice k sobě do kačáku a začne na provozu kaprodromu rejžovat, bezvadná záchrana genofondu za prachy nás všech :) To chce potlesk ve stoje todlecto :)))

Kocháč - Profil | St 18.5.2016 15:55:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kakr >> Chápu, že z tvého pohledu hospodáře je ryba v podstatě žrádlo a co se vychytá se zase nasadí. To je rozdíl mezi pojetím tvým a pojetím kaprařů. Nebo budu raději mluvit za sebe. Podle mě je to o morálce. Pro mě není ryby žrádlo, ale taky není kámoš. Kapr je pro mě tvor, kterého se snažím přelstít a ulovit, abych ho pustil a někdo další měl šanci si vychutnat souboj s ním. A v tom se lišíme. Já nahlížím na převážení ryb jako na nemorální počínání, tebe to nevzrušuje a s chutí si rejpneš.

galilea - Profil | St 25.5.2016 15:34:17

Petr Havlíček >> Položil jsi mi dvě otázky.Ptáš se jak dlouho chytám.Takže, jako registrovaný rybář od roku 1978.
Nicméně tak jako většina z nás z mé i Tvé generace jsem začínal jako pytlák s cívkou silonu z Plané nad Lužnicí s vylisovanou štičí hlavou na boku. Do úplných začátků mě zasvěcoval můj pradědeček na rybníku "Pluto" v Louce u Litvínova. Dále jsem četl knihy o rybaření. První lovy od Milana Pohunka nebo knihy s fotografiemi Slávy Štochla a nedostižného Oty Pavla.Nevím zda se Ti to zdá dostatečně dlouho na to, abych měl právo vyjádřit svůj názor.
Ptáš se mě na K 70. Na to už Ti za mě odpověděl Frank71 (vystihl to přesně. Díky Ti. Ušetřil jsi mi slova). Mám na mysli aféru s Matym a Hejlovem. Nebo si vážně myslíš, že ty trofejní kapry na různé soukromáky navozili dědové z babetou a srkačkami? Mám kamaráda, který v devadesátých letech začínal s boilies na Chomutovsku. Možná by stálo za to si s ním popovídat o tom jak různé carp teamy drancovali místní vody a převáželi kapry v dodávkách kde měli kádě s vzduchováním na různé soukromé vody.Byl tím tak znechucen, že se na rybařinu vykašlal.
Jak říkám, každý poctivý kaprař má můj respekt. Vím, že dostat se v této komunitě na vrchol není vůbec snadné a jsou za tím hodiny a hodiny pokusů a zklamání. Vím ale také, že mnozí z těchto "celebrit" mají máslo na hlavě a prohlášení typu "byla jiná doba prostě neberu".
Možná má slova bereš jako útok na kaprařskou komunitu, ale tak to rozhodně není. Kaprařinu mám rád a kapra beru jako soupeře, který si zaslouží respekt. Stejný respekt si u mě ale zaslouží i lín, okoun nebo jakákoliv jiná ryba, která mi dopřála prožít s ní svou dávku adrenalinu.
Jsem pro co nejpestřejší rybí osádku a pro co nejrozmanitější vodní biotopy. A je mi opravdu dost líto, že se mnohdy na úkor kaprů zapomíná na ostatní rybí druhy.To ale není vina kaprařů, ale spíše svazu.

Best 7 - Profil | Ne 22.5.2016 8:33:34

Z té pískovny si podle toho, co jsem slyšel a jak to tam vypadá ted, odvezl trofejních ryb víc. Mimochodem tam byla k- 60. Ten kdo tam chytal, tak to dodržoval. Pak to objeví takový dobytek a kvůli penězům to vyrabuje.Je smutné, že se chová jako dobytek a na veřejnosti se prezentuje jako člověk, který má rád přirodu. Z toho jeho pusinkování ryb a z toho co udělal a z něho samého, je mi na blití.On sám zná původ ryb, co mu plavou v jeho vodě a jak k nim přišel, to se nikdo nedoví.Káždý jedinec má jiný morální kredit a tento člověk ho má velmi nízký nebo ho nemá vůbec.Když je schopen rabovat české vody, tak jak se asi chová v panenské přirodě při natačení svých ziskuchtivých dokumentů?Svým jednáním dokazuje, že kvůli penězům a prospěchu udělá cokoliv jako většina lidí v této společnosti.

keltt - Profil | Po 23.5.2016 14:30:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

SPORTCARP na FB:

Rádi bychom rybářskou veřejnost informovali, že ani naše firma se Rybářské akademie pro dospělé na Katlově nezúčastní. Rezolutně odmítáme převážení trofejních ryb ze svazových vod do soukromých revírů. Náš postoj je neměnný a stejně jako většina ostatních, i my doufáme, že tato kauza pomůže podobné praktiky alespoň omezit a posune morálku v kaprařině trochu lepším směrem.

Omlouváme se všem, kteří se nás chystali na dané akci navštívit. Snad bude příležitost si to brzo vynahradit…

Sportcarp tým

FRANK71 - Profil | Ne 22.5.2016 12:38:20

Kocháč >> ahoj Petře, ty věříš že se něco změní ve vaší kaprářský scéně? Sám pořádáš závody na soukromých rybnících. Na kolika soukromákách byla Carp liga, kde jsou svazový kapři? A vy jste to přehlíželi, protože prostě ty vody potřebujete. Proč nikdo z Vás se neopřel do Krpeše, který akci začal prezentuje se jak bojovník za převážení kaprů, ale dělá sám pro převažeče kaprů. Jeho obhajoba, že to je dávno a mělo by se zapomenout je lichá. Nikdo ho nevyzval Láďo distancuj se od firmy převažeče nebo mlč. Samozřejmě to nikdo neudělá , protože je veřejným tajemstvím, že na jeho úseku Labe nechával chytat hvězdy kaprařiny nonstop a tři klacky.Koukal jsem na vyjádření Carp Exil, který dělají pro stejnou firmu . Když Nkl poukáže, že se musí postihnout všichni, tak ho málem obec kaprařů kamenuje. Není to tím, že jste partička a je těžké říci kamarádům a známým jdi do prdele, jseš hovado. Vágner je celkem v kaprařině nový element, takže je lehčí na něj poukázat. Ty také můžeš pro to něco udělat. Můžeš tyto teamy a firmy nezvat na závody, ignorovat soukromáky kde jsou svazové ryby. Poslední otázka je jestli by ti tento boj stál za to, ale jinak Vás jako kapráře budou mit za žvanili, kde jde hlavně o peníze. Myslím ty firemního, kteří se nyní hlavně bouří.

Pedro1 - Profil | So 21.5.2016 21:43:29

zelí >> Dvacet let nikdo neřeší,ze 90% ryb na soukromakach je ze svazovek a najednou se můžou všichni přeskočit,jak JV povesi na nejbližší větev.
A furt nechápou to,ze to je pro nej reklama jako kráva,ten kdo minulý týden ještě nevěděl co je soukromak dneska ví,ze pojede v létě na Katlov protože tam jsou největší ryby.

Ta vypatlanost stáda ke strašná.Je to furt stejný.Méně duševně schopny jedinec potřebuje více duševních mrzaku aby se začlenil a měl nějakou prevzatou domněnku.Pak se cítí silným.

A jak pises.Když se Vágner nasere,obviní dvacet lidi,19 soudů vyhraje a nakonec vydá prohlášení,ze všechny soudy o pomluvu vyhrál,čímž pádem to na nej usila konkurence a všichni mu budou fandit,jak zatočil s těma nekalyma praktikama překupníků a výrobců kouli.

On nemůže takovouhle bitvu prohrát.
A nedej bože,ze si najme lidi co budou zjišťovat kde všude jsou kradené ryby .To se půlka soukromaku v ČR zavře a kaprari se mezi sebou postrili:-)

Pedro1 - Profil | Čt 19.5.2016 16:02:33

Fishky >> Masíroval hmyzáky?Vůbec netuším o čem je řeč.
Každopádně blbost blbejch WaM mě stále zaráží.

A fakt mě baví jak Ti,co běžně chytají přes noc,jezdí na kapry v zimě na zimoviště,sakují ryby XY hodin,nebo sežerou všechno co chytnou kromě kaprů hejkají a blekotají něco o morálce.

kurell - Profil | Čt 19.5.2016 12:09:00

Stanovisko JETFISH k událostem ze světa kaprařiny. Na akcích pořádané Jakubem Vágnerem jsme neměli domluvenou žádnou spolupráci a partnerství (WCC, atd) pouze na akci 29.5. měli kolegové z CARP TEAM EXIL udělat prezentaci našich produktů pro širokou rybářskou veřejnost.
Ve světle událostí jsme účast na této akci zrušili.
Za tým JET FISH
Jaroslav Těšínský

dosec - Profil | St 18.5.2016 15:25:30

Luky61 >> měl by jsi si dat červenou,protože nejsi schopný uznavat ostatní názory a pohledy na věc.

Kocháč - Profil | Ne 3.7.2016 7:42:20

Vy si asi neuvědomujete jednu zásadní věc. To, kam směřuje už pěknou řádku let rybařina prostě nezastavíte. Ono není až tak podstatné, jestli jsou všechny možné navrhované změny dobré nebo zlé. Podstata je v tom, že soukromé vody na poptávku rybářů pružně reagují a nastavují pravidla tak, aby byl zákazník spokojen. A těch zákazníků je čím dál víc a ti majitelé soukromáků budou potřebovat další vodní plochy a kde je asi tak získají? Prostě a jednoduše je vezmou svazům. Tečka. Místo toho, aby jste hledali rozumný kompromis, tak tady jedna banda plive na horní míry a druhá na tu první.

Prostě se budeme hádat tak dlouho, až nebude o čem.

Fuck katl off ať jde i s mega přirozením do řiti. Vám nevadí, že usiluje o pronájem D6, že se snaží vybudovat tu šaškárnu ve velkém a ne jen on?

sumec 1950 - Profil | Ne 29.5.2016 7:52:08

Nejsem stavěnej na nějaký dlouhý vykecávání o problémech rybaření.Tak se to pokusím shrnout. V začátcích této diskuze jsem se podivil,že v rybářském řádu někdo vyjmul nebo záměrně zrušil zákaz prodávání ryb ulovených na svazových revírech.Čímž se vlastně povýšil sportovní rybolov na komerční rybolov.Tohle už není jen o JV ale o všech soukromých revírech.Zatímco se každoročně neustále zvyšuje cena povolenky,a přitom ubývá obsádka všech druhů ryb,tak na soukromých revírech se nevídaně daří.Přiznám se,navštívil jsem dvakrát tzv.soukromák,a dvakrát velmi úspěšně.Takže není problém chytit velkého kapra,pokuď se na revíru vyskytuje,ale problém je, toho kapra ochránit před tzv.profesionálními kapraři,aby ho neodvezli ze svazových vod.Z uvedeného vyplívá,že je třeba se mít na pozoru,před každým kaprtýmem,který se u svazové vody objeví.Bohužel! Co se týká tzv.odlovu sumců J.V. na Turyňském rybníku u Kladna,tak ač se to tady někteří pokoušeli rozporovat,tak je to pravda vč.jeho osmnácti prutů.Jsou na to stovky svědků,vč.televizního pořadu.ČRS by konečně měli opustit dlouholetí funkcionáři,a měli by se odebrat na dávno zasloužený důchod,protože už jim to přestalo myslet.A na závěr bych chtěl ještě říct,že více slušnosti by taky neškodilo některým diskutujícím.Nemusí se vším souhlasit,ale může být slušný a neurážet.Nikdo není dokonalý.Petrův zdar!

splávkař - Profil | Ne 29.5.2016 0:19:47

Petr Havlíček >> Nestíhám to sledovat, už se J.V. prohlásil za vola, nebo jsou za voly stále ti, co se mu snaží jakýmkoli způsobem na... na hlavu??
Se ho nechci nijak zastávat, ale jdete po něm jak po své životní trofeji(vy, páni kapraři) a on si jede podle plánu dál to svoje, dokonce i Karel s Niklem prý na Katlově pozoval, aby si svoji kaprařskou polívečku přihřál.
A o tohle v celé, nejen téhle kauze jde.
Svádí se to celé na kapra, velkého kapra, na převezeného kapra, dokonce ten velký, převezený kapr měl být ukradený!!!
Já si myslím, že o nějakého kapra, možná o všechny ty kapry až tak nejde, alespoň ne tak moc jako jde o kapraře, Pány kapraře, kaprařské firmy a jejich obchodní zájmy.
Ono si nelze nevšimnout, že začal do té České kaprařiny tak trochu fušovat. Zatím dělá hlásiče, jejichž kvalitu do nebe vychválil sám pan Flajzar, má jeden ,,soukromák,, , udělal nějaký závody, plánuje prý další.....
Jenže ten soukromák se trochu vymyká zažitým standardům, pro jeho závody asi těžko hledat srovnání a co teprve to, co se na Pálavu chystá!!!
Nedivím se, že všechny ty kaprařský esa rudnou vzteky, když se tenhle vejrostek, o kterém celý národ(plus několik národů dalších) ví, že vždycky chytil nač nalíčil(samozřejmě zulíbal a pustil) začne angažovat tam, kde to mají za své, nedotknutelné. Co na tom, že v minulosti byli vděčni, za každou společnou fotku, za pár minut v Kubíkově pořadu, za možnost sebeprezentace na kubíkově akci. Ve jménu kapra zapoměli, jak o nich Kubík hezky mluvil, velebil jejich rybářské a morální kvality.
Je toho mnohem víc, ve jménu kapra, co by pro jeho blaho kapraři, Páni kapraři a kaprařské firmy rádi.
Dovol mi, abych se vrátil k té vaší K70, co už nějaký ten rok platí. Tehdá jste slibovali, jak to naše vody, rybaření(to svazové) spasí, co všechno bude následovat, jak to v konečném důsledku všem rybám, druhům, vodám, pomůže. Sám víš, kolik času uplynulo, z kapra se opravdu stala ryba se speciálním statutem, na jeho úkor jdou ostatní druhy stranou, ryb. radost, um, se dnes vyjadřuje v kilokaprech, schopnosti hospodářů v tunokaprech a kolem mnoha revírů máme nefalšovanou , měsíční, kaprařokrajinu. Revíry MO Kolín které jste měli za pilotní jsou toho dobrým příkladem(doufám, že se někomu zas nepodaří toho mníka pro Cidlinu, Labe, kterého si vyškemrali u TPCA nepodaří nahradit tolik žádaným kaprem).
Nemohu si pomoct, ale ono tu nejde vůbec o kapra, jde o zájmy kaprařů, kaprařských firem a vše kolem, vše, bez čeho by byl každý malý, velký, kapr spokojenější, na starý kolena by se furt někam nemusel stěhovat, ani Kuba Vágner by za něho prachy nedal, pak by vám všem teprve byl ten velký kapr skutečně ukradený!!

perch2 - Profil | Pá 20.5.2016 7:58:49

R.P. >> To je trochu moc ne? Měl jsem možnost nahlédnout do emailu jednoho majitele soukromého revíru. Ukázal mi několik emalů, kde se dotyční ptají zda by měli zájem o velké kapry. V kopii bylo dalších cca 5 soukromých revírů.
Dva byly i konkrétní kapr přes 14kg (údajně z Labe v okolý Brandý nad Labem) za toho chtěli 2500,- a za jedenáctku od Lysá tuším 1600,-.
Žil jsem v naivní představě, že převozy ryb jsou minulostí, ale tyto emaily mě rychle vyvedli z omylu. :( Z toho mi vyplývá, že Vágner je pomyslná špička ledovce a spíš bychom si měli my rybáři sáhnout do svědomí, protože "Vágnerů" je v našich řádách pořád dost..bohužel

Kocháč - Profil | Čt 19.5.2016 11:15:46

Michal1 >> Na to si troufám za hrajiho klidně odpovědět. Pokud by rybáři chytali dle BP a dodržovali zákon a vyhlášku, tak by s tím nic nedělal a ani nemohl. V případě, že by se drancoval revír nad míru, má organizace právo navrhnout změny v BP. Ty by se prosadily a dál postupovalo zase pouze podle BP, vyhlášky a zákona. Je to fakt strašně jednoduché.

V celé této kauze jde o morálku z hlediska kaprařiny, ne zákona. I když pokud se prokazatelně objevily ryby ze soukromé pískovny na Katlově, může majitel i vzhledem k tomu, že tam má asi horní míru podat trestní oznámení na neznámého pachatel. Jemu vznikla škoda. Jen to prokazování bude dost těžké a Jakub může říci, že tu rybu ofiko koupil a za ni zaplatil, že on ji na pískovně "neupytlačil". Celé by to bylo po čase odložené.

A pokud je skupina kaprařů, které to leží v žaludku a chce s tím opravdu něco dělat, může tak maximálně bojkotovat WCC a projednat ukončení spolupráce s vlastníkem Katlova napříč kaprařskou obcí.

Zatím je to reálně pouze obrovská reklama pro Jakuba, protože ti co toto kritizují by tam stejně nejezdili. Klientela Katlova je trochu jiná než ortodoxní svazovkáři. A ti tam jezdit prostě budou.

Ale Jakuba se tato kauza zřejmě dotkne i negativně, protože se může reálně stát, že budou kapraři bojkotovat WCC, na kterém se podílí a třeba firmy přestanou platit za reklamu v časopise Kapr a bojkotovat i tuto aktivitu. Jsem zvědavý kam to celé dospěje.

A ještě bych si dovolil upozornit na jednu skutečnost. Byl bych hodně opatrný ve vyjadřování směrem k Jakubovi. Nemyslím to zle, ale tým právníků by si asi na některých reakcích zgustl a mohlo by to hodně bolet.

Kocháč - Profil | St 18.5.2016 15:37:49

kakr >> Ale ono nejde vůbec o to, jestli dělá něco protizákonného. Máš pravdu, že na většině vod si může kapra rybář přisvojit a následně s ním naložit dle svého uvážení. Může ho vlastně i prodat třeba Jakubovi. Toto byl před léty hlavní impulz proč vznikla petice K-70. Nešlo o bobkaře, kteří by trofejního kapra prohnali udírnou. To se stává ojediněle a víceméně takové ryby z podstaty jejich lovu nechytají. Šlo hlavně o zabránění cílenému lovu trofejí a převážení do soukromek. Vše je to pouze v morální rovině a věř, že kapraři jsou celkem silná skupina a troufám si tvrdit, že Jakub by mohl svého počínání litovat. Osobně doufám v odchod velice schopného mexika z jeho týmu, protože si myslím, že na něm z velké části stojí organizace WCC 2016. Vítka si vážím a na závod jsem se těšil, těšil jsem se na to, co se pochytá. Ale pořadatel Ross ve spojení s Jakubem mi vadil od začátku, byť musím uznat, že ukázali, že všechno jde, jen když se chce.

V této "kauze" jde pouze o morálku. Kolegové co hrozí lynčování a melou něco o trestných činech jsou hluboko v lese. Chce to čistou hlavu.

Kocháč - Profil | St 6.7.2016 11:34:49

Palio >> Je to trochu složitější, ale to je jedno. Když se kácí les létají třísky. Nechci mít nic společného s lidmi co tam chytají a tím to svinstvo vědomě podporují nebo dávají jasně najevo, že je jim to jedno. A alibistický kecy o tom, že už to měli zaplacené a že by jim nikdo nevrátil startovné, to je k smíchu. Prostě je tam hodně sráčů, co mají jen plnou hubu keců o kaprařině a jinak jsou to křiváci pokrytečtí. Je to jen můj názor.

Firmy Mikbaits, Nikl, R-spekt a další měly údajně podepsanou smlouvu dlouho pře aférou a je i pod sankcemi. To dokážu pochopit, ale pokud budou s Jakubem dál spolupracovat, tak u mě končí taky. Já je k životu nepotřebuji.

Máš pravdu. Teď se teprve hodně lidí odkope jací jsou charakteři a tlučhubové.

Já se taky ptal přes zprávy Petra Pudila z Carp clubu proč tam jsou. Psal mi mimo jiné, že se nenechá fotit a bác jedna z prvních ryb v přímém přenosu z Katlova a mimochodem taky plnou hubu alibistických keců o nevrácení startovného:o)

Mám to poskládané jednoduše. Doděláme Tovačov a mizím z veřejnosti, těch pár kamarádů mi zůstane a zbytek je špína a hnus. Jedna jebka vedle druhé. Nebudu dělat akce pro sráče a mrzí mě, že jsem to v minulosti dělal pro lidi, co jsou xindl křivej.

Je to pouze můj názor a nikomu ho nenutím.

Fishky - Profil | Ne 12.6.2016 21:09:06

arnošt >> dneska jsem se byl podívat na Mlýny pod Pavlovem. Tahle voda mě nikdy ne lákala, ale dneska mi to přišlo prostě dokonale. Zahrádkáři si tam chytají z anglických dvorku pět kroku od chaty a tři kroky od grilu. Paráda.sotva skončilo MiČR v plavane už jel po hrází malotraktor s přívěsem a tunou kaprarskeho harampadí a od Pavlova přijel nafukovací člun s výbavou. Pod strachotinem byl zakotveny borec a chytal z člunu. No chytal, závažel tak na 200? metrů. Jen dnes to bylo hned několik přestupku na rozloučení se s povolenku. Kecy o tom, jak chce někdo chránit ryby konci jsou IN akorát u klávesnice. V reálu na to všichni prdi. Zlatej Reno. Chceme chránit ryby? Tak kde to vázne. Proč jsou na něj kaprarske vodě v ČR ghetta masaru a převažecu? Proč nejsou zakázané čluny a kde jaký pako závaží. Je toho mraky co změnit, ale není vůle. Ani starší generace, ani mladá. Ale jinak pohoda. Zatímco se tu řeší jeden kapr z NM. V reálu tam mizí podobní kapři dnes a denně...

Kocháč - Profil | Ne 22.5.2016 6:15:24

TomVl >> Asi to nemyslíš zle, ale máš to pomotané a planceš hrušky a jablka. Jakub je eskamotér a iluzionista, který podle mě prachsprostě natáčí akce podle scénáře. Není ryby co se má chytit, tak se doveze. Nerybářská veřejnost mu to žere i s navijákem. Mně se to nelíbí a taky mi došla trpělivost. Ten zbytek respektu, co jsem k němu měl je pryč. To trapné vyjádření byl poslední hřebíček do pomyslné rakve.

Jiří Šindelář - Profil | St 18.5.2016 12:51:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

aleš vavřina >> Tady je takový shrnutí ještě té první ryby.

sumec 1950 - Profil | St 27.7.2016 8:27:38

Projekt záchrana genofondu velkých ryb je z vědeckého hlediska nesmysl,který má jenom jeden cíl, jak vytáhnout dotace z Evropských fondů.Pochopil bych,kdyby se jednalo o ohrožené druhy malých ryb,které pomalu ale jistě mizí z našich vod.To ale z ekonomického hlediska není pro J.V. zajímavé.A teď mě prosím rozporcujte na kusy! Děkuji,odjíždím na ryby.

Carpkiller - Profil | Pá 22.7.2016 10:53:45

rover >> víš jak to je, když chceš bejt lhář, musíš mít nejlepší paměť ze všech lidí kterým lžeš, aby sis přesně pamatoval co jsi komu zase kde nalhal...
pokud je někdo voriginál sedmi lhář, kterej lže pomalu celému světu, ztratí se v tom, zamotá se v tom přesně tímhle způsobem a udělá sebe úplně sám lháře a podvodníka... tak to prostě je...
komu však není rady, tomu není ani pomoci...
stačilo se zachovat jako chlap, uznat chybu, sklopit uši a bylo to v pohodě...
BTW: neznamená že má někdo péro přes 26cm nebo co tam o něm v bulváru blekotali, že má pod ním taky koule a to se obávám že je tenhle případ, kde ty koule prostě nejsou!

Fishky - Profil | St 29.6.2016 13:53:39

Ewa Farna >> celá ta výzva je z logického hlediska hovadina, kapraři si musí v první fázi uvědomit, že ochrana kapra v systému zavedením u nás je kravina na přesdžku. Svaz jich nasadí tisíce a budeme je chránit? Jaký to má smysl, aby kapra chytil každý mameluk? aby na každé druhé louži byly prasečkyni 70+ a pánvičkáři žádní? Aby kaprařina měla smysl, musí se zanechat a chránit pojem trofejní ryba, a to kapraři nechápou a nepochopí. Trofejní ryba totiž není K70, ani K10kg+, trofejní je ryba která v daných podmínkách odolávala tlaku predátorů, přírodních vlivu i rybářů a dokázala dorůst trofejní velikosti - na bahňáku za vsí je to 5kg a na údolní nádrži třeba 13 a právě tuhle rybu ulovit je cenné. Když bude na každé vode kopec prasečkynů, nebude nic trofejní, jen haldy tuctových přestárlých ryb s nulovým genofondem. Kaprařina musí být těžká, jinak nebude mít své kouzlo, kouzlo které dělá lov trofejních ryb jedinečným.

Kocháč - Profil | Pá 10.6.2016 10:59:18

Vojc29 >> Kořeny mám v kaprařině, řekněme té ortodoxní, hodně ovlivněn kluky co to berou vážně. Pořád to beru podobně jen jsem se zbavil názoru, že braní ryb je špatně. Snažím se tolerovat normální rybáře, co ryby berou. Nevadí mi ti, co si odnesou kapra na pekáč, když je jeho velikost úměrně k obsádce vody v pohodě. Teď o víkendu jsem byl na krásné vodě. Vedle mě si sedl starší pán. Dali jsme se do řeči a on mi ukázal fotky v mobilu. Měl tam na tu vodu krásné kapry kolem 10kg. A překvapilo mě, když mi řekl, že tyto ryby pouští byť tam není horní míra. Prostě si těch trofejí váží. Jinak rybu bez mrknutí oka veme a zbaští. Takový přístup se mi líbí. Vyloženě mi řekl, že z řeky by si tu desítku bez mrknutí oka vzal, ale tam ty ryby vrací a rád si je chytí znovu, protože ten souboj za to stojí.

RST - Profil | St 8.6.2016 21:04:09

Poušťák >> I tak by to šlo napsat,
Víš Venco nedělám si iluze že by JV byl čistý jak lilie bóží, pohádkář, herec, šoumen to jo to on bezesporu je ale nevěřím že by byl až takovej vůl aby si dal do rybníku o kterém ví že se tam bude chytat o stošest nelegálně převezenou rybu. Nechci se ho zastávat, ale v ČR je vod, ve kterých plavou "převezené" a ukradené ryby, jako máku spousta kaprolovců o nich ví a beze všech skrupulí tam jezdí honit trika a o žádné z nich se nenapsalo tolik jako za poslední dobu o Katlově.
Vnímám to celé jako prostý hon na čarodejnice, jednoduše JV je persona a dobře se do něj trefuje.
P.S. Osobně nesouhlasím s převážením jakékoliv ryby odkudkoliv a kamkoliv, mám názor že tam kde vyrostla by měla i dožít.

sliver - Profil | Ne 29.5.2016 9:26:52

Kocháč >> zakázat darovat ryby ? To myslíš třeba mámě nebo dceři pro vnuka nebo kamarádovi , který má rád ryby ? Mám jim říct , ať si jdou koupit granulace do tesca ? Nezblaznil ses ? To všechno kvůli tem vašim pupkatym monstrum ? Uvedomujes si , že existuje ne zrovna mala skupina rybářů , která by nejradši viděla zákaz vracení kapra zpět do vody po ulovení ?
Tady je jasně vidět , jaka je závodění na rybách uchylarna .

Pedro1 - Profil | Út 24.5.2016 0:02:30

FRANK71 >> A největší paradox je,kdo o té morálce mluví.Lidé kteří porušují BP a chytají vesele nonstop tam kde se nesmí,lidé kteří v zimě jezdí na kapry na zimoviště,lidé kterým když konkurenční kapř team zasedne flek,volají porybne aby jim vzali papíry a oni si mohli sednout na svoje místo.Lide kteří vesele převáželi,nebo stále prevazeji,...A dalsi a další věci.
Tihle lidé mluví o morálce,to je velká paráda.

Zase jde o prachy,protože kdo vydá "zásadnější" prohlášení,toho bude to stádo více milovat a více kupovat jeho výrobky.
Chudák Nikl,který má máslo na hlavě se vyjádřil celkem rozumně a neprodá letos ani kouli:-)

Maxwell - Profil | Čt 19.5.2016 9:13:37

Ryby se převážely, převáží a převážet budou.Stačí se kouknout do minulosti, kolikrát se toto téma už řešilo. Je to jen o každém jednotlivci a tím že to udělal Jakub a ještě vybral rybníček pár jedincům, je z toho obrovská bublina, která má ty nejlepší předpoklady k nafukování do obrovských rozměrů. Stejně , dříve nebo později tato bublina praskne. Ryby se budou převážet dál a dál se budou masit velký ryby a prodávat do hospod, nebo dávat slepicím. Dokud se nezmění mentalita našeho národa, je to marný boj...K lepší morálce si musí dojít každý sám, někdo dříve, někdo později a někdo vůbec.Ano, můžeme měnit legislativu, ale zase bude jako poslední štace rozhodnutí jednotlivce...
Já sám jsem začínal jako skoro každý s metodou chyť a sežer, ale prostě postupem času jsem se dopracoval k tomu, že vezírek nemám, nemám ani sak...co chytnu, tak pustím a když mně máti poprosí o rybu, tak jí vezmu.. to, že si odnesu ročně dva kapry, nebo nějakýho okouna pro děti, je myslím v pořádku...až si tohle uvědomí skoro všichni, můžeme si to vesele ukazovat svoje nej fleky a budeme chodit k vodě relaxovat a né se hádat, kdo kde má zakrmeno...
Tímto nechci Jakuba nijak obhajovat-to co udělal a dělá je prostě prasečina a zrovna on jak prezentuje svůj postoj k rybařině.... Ony všechny tyhle Jakoubovy aférky ukazují, jak to skutečně s těma rybama myslí a že ty peníze byly, jsou a budou vždy na prvním místě.

sliver - Profil | Ne 29.5.2016 19:21:50

fofo >> ochrana druhu a ochrana prestarlych jedinců jednoho druhu jsou dvě věci . A ochrana prerostlych pstruhů , štik , candátů a sumců není potřeba . K cemu taky ? Populaci udrží menší jedinci , tam je dulezite , aby nevznikaly mezery v ročnících . Se staryma rybama sexujou jenom kaprari a sumcari , ti se dokonce fotí vleze .
A navíc , soudny lovec dravců ví , že těchto ryb může být pouze určité procento v obsadce , jinak je problém . Představ si , že by Lvů běhalo tolik jako antilop . To jenom poblazneni kaprari sni o tom , že v kazde vodě budou plavat hlavně dvacky . A oni je furt dokola budou chytat a pouštět . A hlavně fotit .

LosPafkos - Profil | Ne 29.5.2016 9:33:59

Kocháč >> Takže kvůli hrstce převažečů,sportovních kapromilců a těch co nedokážou z nějakého důvodu usmrtit rybu se přitvrdí VRP ostatní většině ? Co bude s revírama za 20-30-50 let,přemýšlí někdo nad tímto,nebo si sobecky ty kapry chcete hájit hlava nehlava ?

Fishky - Profil | Pá 27.5.2016 14:23:39

Knedla12 >> Ti co umí chytat nepotřebují vymýšlet obcházení pravidel, aby zachytali. Prostě přijedou, nahodí a zachytají, je jedno kdy nebo kde, Konopásek, Maťák, Ešpandr, Tychler... nekolují kolem nich žádný pohádky, nikdo jejich umění nezpochybňuje, protože se neschovávají a často nepotřebují ani dva pruty, stačí jeden a zachytají i v konkurenci mnoha desítek jiných. No a pak je druhá skupina, tu v reálu u vody není vidět, jen se kolem ní šíří pohádky jak to jakože umí a jak chytá :) no a lidé pak ty pohádky zpochybňují a zcela oprávněně, páč je to takové plácání po zádech sebe sama, nikdo je nikdy chytat neviděl a když ano, tak to byla komedie, porušování podmínek a jejich obcházení je na běžném pořádku, páč účel světí prostředky a je nutné zachytat stůj co stůj... Každý s IQ o něco vyšším než topící se kapr ví, kam zařadit Kubu a neukecají to ani články v Bravíčku nebo Blesku.

TomVl - Profil | Po 23.5.2016 22:56:53

rover >> příteli když mluvíš o komančích a podle věku viditelně vůbec netušíš o čem mluvíš a s kým mluvíš. Tak například kauza Alfa. Všichni se hroutí. Divné je, že v devadesátých letech kdy skoro každá soukromá firma vznikla tím, že ukradla myšlenky nebo dokumentaci státním firmám, tak to bylo správné. To byl totiž boj proti socialismu. Než začneš podnikání musíš něco vědět. Ty slušnější pouze někde pracují a trhnou se a založí vlastní firmu a tím ukradnou myšlenky předchozího zaměstnavatele je to vlastně stejně jako, když si odnesou i dokumentaci. Kdo nic neumí tak nemůže začít podnikat. Mimochodem já nepodnikám, protože na určitě věci nemám žaludek. . Jinak ty troubo část rodiny jsem nepoznal, pro že zahynula v kriminálu nebo po něm v padesátých letech. Tak nekecej ty chytrý řeči o komančích a zůstaň u ryb. Urážet mě můžete přes ryby to přežiju a je mi to fuk, ale netahejte sem komanče.

tuzemak - Profil | Čt 19.5.2016 13:58:25

Koukam Katlov vám vadí,Hejlov,kde byl Maty,dovezen ze svazovky vám nevadí...divný myšlenkový pochody některých zdejších jedinců.....

hraji - Profil | Čt 19.5.2016 9:22:34

No tak já se tedy přiznám. Před dvěma týdnu nám převezli na naši vodu náklaďákem mnoho nádherných kaprů. Cena byla vysoká, ale přiměřená radosti, kterou ty ryby způsobí lovícím. Postavme se pravdě hrdě čelem, ryby se převážejí již pár století. Převezení ryby nelze nazvat krádeží, převezení je jen transport. Pokud převážím něco, co jsem nabyl v souladu s právem, nejedná se o krádež. A pozor, veřejné obviňování konkrétní osoby z krádeže, bez relevantních důkazů, se lehce může zvrtnout do skutečného obvinění druhé strany.
Kocháč má pravdu, jenže pro naprostou většinu je nemožné ji přijmout. Ať žijí Rychlé šípy.

Ghoost - Profil | Čt 19.5.2016 8:08:22

Je to velice jednoduché, moc se to nafukuje a postihy stejně nebodou. Z rybaŕiny jako takové se stal skvělý bussiness, o to více se to diskuteje, že se to děje známou osobností ( JV má své zásluhy u veřejnosti ale za jakou cenu....) a ještě ke všemu tak "krasnému a chytrému tvorovi ma kaprovi". Děje se to zcela běžně i jindy a dít bude dokud to široká skupina rybářů bude podporovat. Jedni brečí, že na světových vodách chybí trofejní kusy a proto jezdí na soukromé vody -> podporují převážení ryb (ne všechny soukromé vody to tak mají, ale většina ano). Aby chytili své vytoužené "selátko" udělají proto vše a kupují koule mnohdy neskutečné hodnoty... Protože to ve velkém vychvalují známé osobnosti jak skvělé jsou. Je to jen jeden velký začarovaný kruh, kde jedna ruka okamžitě myje druhou. Jedna velká mediální masáž, myslíte že by se toto dělo kdyby šlo o jinou rybu než kapra? Moderní kaprařina si získala velký okruh spřízněných duší, ale ve většině případů ztratila pravé kouzlo a podstatu rybařiny -> pobyt v přírodě, splynutí a respektování ji. Nic proti moderní kaprařině každý ať provozuje to co ho baví a naplňuje, ale pak se nesmí divit jaké se kolem toho dějí věci. Je to jeden velký začarovaný kruh a pokud z něj jeden článek nevypadne tak se nic nezmění. Toť celý můj názor na tuto problematiku.
Mnoho krásných zážitků u vody a ať koušou...

x.v.a.s.a - Profil | St 18.5.2016 21:40:32

Kocháč >> Proč se neustále stavíš do pozice moralisty?Co jsi o tomto konkrétním případu věděl před jeho zveřejněním ty?Kdykoliv se vynoří kontroverzní téma,jsi tady, aby jsi souhlasně pokýval hlavou a na druhou stranu nezapomenul sejmout dav,který kýve hlavou jako ty.

MichalM(štikař) - Profil | St 18.5.2016 14:55:51

Rockwell >> Je to jak házet perly sviním. Pokud si takový zabedněnec a nevidíš rozdíl v prostředí v kterém žil (k65, 20 velkých ryb na 80ha a stejně nas.rat, prostě si ho odvezeme) a v kterém teď žije, tak další diskuze s tebou je odsouzena k zániku. Jen si vyraž na nějaký přerybněný kaprodrom a potahej držku, kaprovi, který nemá jinou možnost potravy než to co tam rybáři hodí. Si borec.

Fishky - Profil | Po 13.6.2016 7:54:59

Vojc29 >> máš pravdu. 24h lov je super, také bych ho zavedl. Ale ruku na srdce, 99% rybářů v noci chrape, zatímco má pruty nahozene. Takže bych zakázal lov vlasovou metodou, ať je kaprařína opět lovem v pravém slova smyslu a lovec je ve střehu a nechrápe zlitej v bivaku po vyčerpávajícím grilování s kamarády. Zakázal bivaky i lehátka. Zakázal i čluny. Nic z toho totiž k lovu nepotřebujeme. Jsou to jen vymoženosti, které v nesprávných rukou (drtivá většina rybaru) pomáhají plundrovat naše vody.

Oni ti největší pytlaci nejezdí k vodě v noci, oni chytají v klidu přes den. V noci by rádi měli nahozene jen zmatení kaprari a svůj lov si maximálně přizpůsobili své pohodlnosti. Kamery, echoloty, čluny, krmné kampaně a samosek, zatímco kaprar pak chrape v bivaku. A ve finále kapra ještě prodá. Takže za mě ano, chytejme nonstop, ale s pravidly, která budou chránit naše vody.

*Shimi* - Profil | Pá 10.6.2016 9:31:49

Vojc29 - >> Kocháč to napsal správně. Já bych to ještě upřesnil tak, že je to anomálie psychicky narušené menšiny rybářské společnosti. A této menšině by se ČRS ani MRS rozhodně neměl přizpůsobovat, právě naopak. Ono jít k vodě a být už předem rozhodnutý, že budu jen tak pro potěšení týrat a stresovat rybu, tahat ji hákem v tlamě z vody, fotit si ji, mazlit se s ní a potom ji pouštět v domnění, že dělám nějakou úctyhodnou činnost, tak to už chce hodně velkou dávku demence. Už si konečně uvědomte, jaký je rozdíl mezi svazovým a soukromým rybolovem. Idea svazového rybolovu není CHaP, lov 24h, K70 a podobné nesmysly. Pokud to nechápete, tak opusťte svazové řady a vrhněte se do soukromých, které byly pro tyto účely vytvořeny.

sumec 1950 - Profil | Pá 3.6.2016 13:15:07

sprinterd7 >> Máme u nás K 70.Před třemi roky jsem zjistil že parta pěti hochů to nerespektuje.Zvedl jsem telefon a zavolal.Za půl hodiny byli bez papírů,a jedenáct kaprů90+ plave dál.Asi jsem bonzák,ale mě to neva.

ksanda - Profil | So 28.5.2016 10:09:09

Tak tohle už je komedie, ale na druhou stranu byla by to mediálně asi nejsledovanější akce :-D

VÝZVA PRO JAKUBA VAGNERA..................Jak všichni víme, Jakub Vágner je ve světe známý jako dobrodruh co má rád výzvy, nebezpečí a překonávání překážek v nehostinných podmínkách. A proto nabízíme a vyzýváme Jakuba Vágnera, aby pomeril sily s tuzemskými i zahraničními kaprari na pražském Carp Marathonu. Není to sice džungle a Amazonka, ale je to Vltava ,silný lodní provoz, bezohledný kajakari a všudypřítomný bezdomovci útočící na naše vybavení. Pokud naší výzvu přijmete, ucastnici tohoto klani Vam zaplatí startovne a budete moci poměřit sily s obyčejnými kaprari domácí scény a na břehu studene Vltavy v džungli velkoměsta. Navíc budete moci ukázat siroke veřejnosti jaky jste opravdu rybar. BEZ KAMER , NAZIVO
S pozdravem
Hoskovec Petr

zdevac - Profil | Čt 26.5.2016 18:36:57

tolstolobik >>

Hm, a jak víš, že ta parta materiál nakrade? Hele, teď dělám nový plot - podle inzerátů v místním tisku vybírám nějakou firmu z blízkého okolí. Vyberu firmu, nedávno jsem zaplatil 60 000 zálohovou fa na materiál, na vše máce doklady, práce proběhly, mám nový plot. A teď si představv, že by se ukázalo, že část tvárnic z mého plotu byla ukradena od nedalekého rozesatvěného domu. Jsem já zloděj? Já za to přeci nemohu. Kdo je zloděj? Majitele stavební firmy? A co když to byla inciativa nějakého pomocného dělníka, který část tvárnic prodal sousedovi a doplnil si je v noci z okolí, takže majitel ani ostatní o tom nevěděli?

Ono se to hezky řekne, že jsem zloděj, že mám plot z kradených tvárnic. Stejně tak se hezky řekne o majiteli, že je zloděj, že staví z kradeného. Ale... ?

Takže i když to odsouhlasí milion lidí a nějaké firmy se objedná 50 ryb, jak majitel může být odpovědný za to, co mu nakonec v rybníce plave? Jistě, mohl to tam přidat sám, také to mohl přidat mimo oficiální objednávku někdo z kamarádů. Ale také mohl někdo "podvést" dodavatele (pokud to nedělá vědomě), a ten mohl nevědomky a nechtěně prodat kradené ryby.

Ono se to řekne jednoduše, že u JV plavou ryby odjinud, takže je JV zloděj. Ale je to trochu zkratkovité, hloupé a neopostatněné a tvrdit to může pouze hlupák, zejména pokud to není zlodějina a ani jiný přestupek. To bychom také za chvíli mohli fungovat tak, že chytneš kapra, odvezeš ho ke konkurenci, tam ho "jako" chytíš znovu a hned je začneš všude pomlouvat a působit mu trable. Než tedy příště něco napíšeš, zkus se nejdříve zamyslet.

Fishky - Profil | Čt 26.5.2016 17:10:09

FRANK71 >> na formulky se v ČR hraje s oblibou. Opora v zákoně, hm. Lov ryb - kdyz si nekdo jede pro kaprika na jidlo, to by se dalo pochopit. Ale jakýkoliv sak či vezírek je již mimo zákon, jde o zbytečně trápení ryb. Stačí je zakázat a přidat formulku že je nutné ponechanou rybu usmrtit a lov ukončit. Hotovo

nej.vydra - Profil | St 25.5.2016 21:31:28

Tak Vágnera potrestaly známé firmy tím, že od něho odstoupily. Nesouhlasí s tím, že převáží kapry na Katlov. Také jsem se hodně naježil a totálně mě to vytočilo. Hodně vylezl na povrch nešvar, kterým je kaprařina doslova prolezlá. Na druhou stranu. Že se takhle nekřičelo, když na Hejlově plaval Maty převezený z Pálavy a celá kaprařská elita si tam jezdila a jezdí honit triko? Teď by se měli všichni testéři těch všech firem, kteří ten hnusný čin jednohlasně odsuzují semknout. Udělat veřejné prohlášení, že už nebudou jezdit na kaprodromy a nadále podporovat tenhle jim proti srsti jdoucí systém. Přeci jsme tak dobří rybáři, že nemáme potřebu tam jezdit. Nechme to těm méně zkušeným kolegům, kteří se to teprve učí. Takže je třeba začít před vlastním prahem. Za sebe, nikdy jsem na komerční vodě nechytal a ani se tam nechystám. Když mně tam někdo z vás uvidí chytat, hned mi jednu sekněte a linčujte na mrku. Vydra.

sumec 1950 - Profil | St 25.5.2016 18:04:59

Osvin >> Dobře si ocejchoval staré rybáře.Já zase znám mladé rybáře,kteří nerozeznaj tlouště od bolena,a když náhodou chytí pěknýho amura,tak nad ním kroutí hlavou co že je to za divnýho kapra.Kdepak je asi chyba?

Luky61 - Profil | St 25.5.2016 13:02:24

Malý podvodník, jak jede teď, tak i rozjel kariéru - podvody s věkem v soutěžích, s mírami i vahou ryb...

FRANK71 - Profil | Po 23.5.2016 19:22:32

a taková láska to bylo.😀😀😀😀😀

afjee - Profil | Po 23.5.2016 15:18:23

MB >> FRANK - 23.5.2016 15:11:29 >> Oba se pletete. Kuba točí pohádky.

bedyguard - Profil | Ne 22.5.2016 19:15:27

Pedro1 >> tak ono to tady přece vůbec není o tom, že i na ostatních soukromácích jsou ryby ze svazovek, to je samozřejmě pravda, ale lidé, a ty to nepochybně chápeš, tady řeší něco úplně jiného. Podstata je v tom, že jakub má ambici a snaží se být morální celebritou, ačkoli má na hlavě nasráno. A lidem prostě došla trpělivost a pár všeználků jako ty z nich dělají tupé masy, které si namaže na chleba, což je špatně. kdo má koule a chce vyjádřit svůj názor, tak nekličkuje a nevede kecy o právnících, trestných činech a vypatlanosti stáda, ale prostě řekne, jestli stojí za jakuberm, nebo proti němu.

Malda512 - Profil | Ne 22.5.2016 0:18:38

Koupil kapra..... Toho pak napíchl na háček. Hodil do vody . Nechal odplavat. Pak předváděl divadlo se zdoláváním.
Takže podváděl všechny jeho obdivovatele a jeho fanoušky. Ted když se k tomuto přiznal ten osel tak jsme zvědavej s jakou pohádkou přijde až ho někdo k tomuto vyzve.

Komediant ...... Všichni by si měli zamést před vlastním prahem. Vágner by měl zamést celou českou republiku,.
Uplně nejvíc se mi líbí jak hned ze sebe udělal chudinku, že je to utok na velkou cenu na Mušově, Snad si uplakánek nemyslel, že mu tohle projde.

Karlos 70 - Profil | Čt 19.5.2016 19:21:52

Pánové ,mám pocit , že to všechno je jen závist .... . Když toho kapra pověsí místní stréc do udírny tak je vše OK . Možná , že dost z Vás už takovou rybu sežralo a taky je vše OK . Když se však objeví na soukromáku , který navíc ještě vlastní JV je to zločin ? Kdo z Vás v životě něco dokázal ?Závist a kritika úspěšných lidí a jelikož jsme na rybářském servru tak samozřejmě kritika JV , protože je to nejznámější český rybář . Někdy se fakt stydím že jsem Čech . I když se mi zdá , že tady by se měli zastydět spíš jiní .

VíD - Profil | Čt 19.5.2016 15:04:12

Mě vadí to, že žiju v době, kdy se najde dostatek debilů co to JV a podobným konzumuje. Spousta si tu stěžuje, jak to od JV stojí za hovno, ale co tím zároveň přiznáte? Že jste to viděli, ergo kuba 1: zbytek volů 0. To, že čehuni kradou je fakt, čili že si kradou navzájem ryby nemůže být pro příčetného člověka překvapením. Strach v mém případě jde spíš z naší kolektivní malosti a hlouposti, než z manažerských schopností JV. Možná vás všechny sere že se pase na vaší blbosti a ještě mu to sype...pokud jsou v jeho rybníku kradený ryby, se mnou to ani nehne, protože jsou mi soukromácí uprdele a JV jenom dokazuje, že kam teče beton, tam tečou peníze...

pizzamuzik - Profil | Čt 19.5.2016 14:58:42

Mě třeba na JV vadí to pozlátko ve všech těch seriálech a dokumentech a rozhovorech, jak vše před kamerou vypadá nádherně. Kuba nakonec chytí velkou rybu a vše je jako v pohádce. Hnus, že je to cílené na kategorii malých dětí a lidí co do rybaření nevidí. No a druhá strana, ta temná viz. obří sumec ve vltavě, hlásiče, katlov, zjevné převážení ryb (ty fotky mluví za vše). Snad i jeho zájem o jezera...Nabyl dojmu, že prostřednictvím kamer může lidem nabulíkovat cokoliv a lidé mu to sežerou....Jde z toho strach...

Kocháč - Profil | St 18.5.2016 21:24:56

dasty carp >> Myslím. Jakub si jde přes mrtvoly za svým a u mě skončil. Nechci se Dasty rozepisovat o tom, kdo kdy a kam převážel ryby. Jde o spoustu ikon naší kaprařiny. Ty jsi možná srdcař a neudělal by jsi to, ale jsi jeden z mála.
Mně se trochu začíná eklovat to veřejné lynčování davem tupounů. Jakub je herečka a baron Prášil a zaslouží si vyprášit kožich, ale na druhou stranu si nejde nevšimnou kejhání tupounů, co o tom ví absolutní hovno.

RST - Profil | St 18.5.2016 21:19:44

Horda >> Promiň ale s ČMKS tohle nemá lautr nic společného. jen se mi nelíbí jak tu všichni plivají oheň a přitom nemají problém chytat přes čáru a zmasit každého candáta lupnutého po půlnoci na třetí prut nahozený na dacana pod břeh. V první řadě by si měl každý zamést před svým prahem........

nej.vydra - Profil | St 18.5.2016 20:59:47

Źe je to ten kapr je zcela jasné. Kdo to nechce vidět jeho věc. Ještě by bylo zajímavé zjistit, které kaprikony byla ta loď co se to na ni natáčelo. Jistě tam byl s ním a podílí se na těhle převažečských prasárnách. Dneska jsem s ním skončil a děti mají zákaz sledovat ty jeho příběhy. Jsem zvědav na nějaké jeho vyjádření. Až zas budu na stánku na For Fishingu v Praze, tak to si ode mně něco vyslechne. Jdu blejt... Idol pro děti v televizních pořadech..... Pořadatel závodů na Pálavě..... Hanba by mu musela fláknout....

Rockwell - Profil | St 18.5.2016 15:01:10

Banda uplakánků....vytiskněte si ty dvě fotky a jděte na PČR udat Vágnera, že někde šlohnul nebo koupil kapra :-)))) Ryby se chytají jak na svazovce tak na kaprodromu...viděl jsem svazovky kde rybáři menší ryby kopaly zpět do vody, to by si nikdo na soukromáku nedovolil. Jen pláčete !!!!!

zdevac - Profil | St 29.6.2016 12:02:10

bobrman >>
Napadá mne otázka, proč by se měl angažovat i ČRS. Upřímně - koho z běžných členů zajímají trofejní kapři? Pár lidí asi ano, ale kolik procent ze všech členů to bude? Takže třeba z mého hlediska si ze svazové vody odvezte kapry všechny. Na jídlo se obecně pro naprostou většinu lidí hodí kapr 40-50cm, co s velkým prasetem? ČRS ať se stará o přiměřenou a vyváženou osádku českých vod z hlediska normální přírody, prasokapry si řešte na soukromácích. Pokud by bylo na mě, ať se na svazové vodě klidně i zruší všechny K70, ČRS se má starat o rybáře, ne o partičky kaprařů. To samé pobyty rodin a podobně. Od toho tu jsou soukromáky a svaz by v této oblasti neměl vyvíjet žádné zbytečné aktivity.

RST - Profil | St 8.6.2016 20:51:28

Best 7 >> Takže když bych celou kauzu shrnul tak vlastně o nic nešlo.

Celé to vzniklo k vůli dvěma rybám.

1. kapr co ho identifikoval VLK - byl pravděpodobně koupený od majitele Cemixu
2. kapr z TV co mohl být koupený od rybářství Pohořelice

Pokud vím nikdo zatím neprokázal nic jiného a to proběhl na Katlově závod který byl v celku dobře dokumentován a jestli se nepletu, žádná jiná ryba nebyla identifikována jako převezená ze "svazovky". Takže pokud vyloučíme ty dva, není zatím žádná další, a to si troufnu tvrdit, že by se kaprolovci velmi hlasitě ozvali, kdyby poznaly další rybu - ryby. Fotek trofejí má každý z nich plný počítač.........

:-)))))))))

potočák 62 - Profil | Út 31.5.2016 22:41:30

wodoušák >>Vzhledem k tomu,že u šupináče vyfoceného na Katlově se jednalo o nekvalitní foto a kapra čestvě vytřeného po samovýtěru,tak nejsem stoprocentně přesvědčen,že se jedná o stejného kapra jako byl vyfocen na Dobříně.Ale řekněme, že se jedná o stejného kapra. Dobřín už deset let není svazovou vodou ale revírem soukromým.Protože se jedná o pískovnu, která nejde vypustit,tak podle zákona mělo dojít k finančnímu vyrovnání mezi US a soukromým subjektem za svazovou rybu,která tam zůstala.Tím se svazová ryba stala majetkem soukromého subjektu, který s ní může nakládat jak chce a proto také nejde hovořit o svazové rybě(jen tak na okraj by mě zajímalo,jaké bylo to finanční vyrovnání pro US a na co bylo použito a jestli třeba mezi vyrovnání nepatřily VIP povolenky na tento revír pro některé členy či funkcionáře ČRS).Navíc,podle zdělení které tady někdo uvedl, tam během pár měsíců zmizelo podle něho osumdesát procent velkých kaprů.Je někde vyjádření vlastníka nebo správce, že ryby neprodávají?Nebo se jedná o dobře organizovanou skupinu, ale že by si ji za několik měsíců nikdo nevšiml, když se tam vydává omezený počet povolenek?V každém případě se jedná o problém soukromého subjektu a ne ČRS a jejich funkcionářů a nejde o svazovou vodu.Tím nechci říci, že je JV svatej a má na hlavě svatozář ale pouze mě zajímá,co stojí v pozadí lynčovací nálady,která byla proti JV vyvolána a proč a taky proč jenom Katlov a JV a o ostatních se mlčí. Petrův Zdar

Kocháč - Profil | Po 30.5.2016 20:37:15

sliver >> Nevím co bereš, ale bereš toho moc

zdevac - Profil | Ne 29.5.2016 13:31:05

sliver >>

Jsou to nadrybáři :-) Naházet do vody desítky kilo krmení, pak tam položit nástrahu a celý víkend polehávat u bivaku a čekat, až to pojede, to je přeci elita, ne? Porazili rybu, to je přeci výkon, ne? Co na tom, že ta ryba je polohladová a v té vodě jich je tolik, že je to jako když chytáš v kádi u vánočního prodejce? To si nikdo neuvědomí, ale ta fotka, podívejte jak velkého ho mám, tu jim už nikdo nesebere :-) Inu, každý máme v životě nějaké hodnoty a někdo nemá na víc, než si své ego dokazovat tím, že u krmelce nachytá nějaké zvíře. Takže co bys pak od podobných lidí chtěl?

potočák 62 - Profil | So 28.5.2016 23:27:52

tolstolobik >> Tak já to vezmu popořádku,pan Vladimír Krpeš zahájil kampań proti JV na základě fotek a to lysce z mušova a šupináče z dobříše,že dochází k rabování revírů ČRS od velkých kaprů a jejich převozu na Katlov.Poté vyzval k bojkotu akcí, které pořádá JV.Za celou dobu kauzi ani jednou nevystoupil proti jinému soukromému revíru,i když na většině plavou kapři z revírů ČRS.Díky rozpoutané hysterii proti JV se k bojkotu přidávají někteří další lovci velkých kaprů a ze strachu ze stráty kupujících i firmy,které se zabývají kaprařinou.Akce proti JV a Katlovu se stupńují a přitom ani v jednom případě se nejmenují další soukromé revíry.Doufám ,že jsem to seřadil správně.K lysci z mušova,nebudu li brát v úvahu ,že se jedná o kapra dodaného rybářstvím Pohořelice,novomlýnské nádrže nejsou revírem ČRS ale MRS.Dosud nebylo ani jedno prohlášení představitele MRS,který by protestoval proti převážení kaprů z revírů MRS na Katlov a ČRS je do revírů MRS houby.To se týká i závodů.Pokud´se jedná o šupináče a skutečně pochází z Dobříše.Dobříš je SOUKROMOU vodou,má soukromého majitele a správce.Je zde vydáván omezený počet povolenek.NEJEDNÁ se o revír ČRS.Zde VK který vystupuje i jako člen SUS ČRS nehájí zájmy revírů ČRS ale soukromého vlastníka.Tento soukromý vlastník nikde nevystoupil s tím,že by mu JV způsobil nějakou škodu ani že by mu jednáním JV byla nějaká způsobena.Zde položím otázku:jaké ryby z revírů ČRS byly odvezeny na Katlov a z kterých.Za další:kdy se konečně dočkáme fotek kaprů,kteří prokazatelně plavaly na některémz revíru ČRS a nyni jsou na Katlově.Petrův Zdar

tolstolobik - Profil | So 28.5.2016 18:59:18

Tak sleduji debatu,ktera je o nejakem problemu.Kazdy ma nejaky nazor,to je normalni,ale nejak mi hlava nebere,proc je tu par jedincu,kteri se jenom urazeji a nadavaji si.
Ale takove male srovnani: My platime povolenky,prispevky,brigady,atd.to je jasne.
U myslivcu je to same.Dovede si nekdo z vas predstavit,nobe uz slysel o tom,ze by si nejaky soukromnik zalozil oboru,pak sel,oplotil kus lesa,pole a nachytal si jeleny,srny apod.?
To by byl mazec.Ted zacnou nekteri oponovat a tusim kdo,ze je to uplne neco jineho,neni,je to uplne stejne.

1Mara - Profil | Pá 27.5.2016 12:09:21

Piškothonza >> Já jsem názoru takového, že kdyby byly u nás o min. 100% přísnější zákony a tvrdé tresty , tak by se ne jen tohle odbouralo, ale tady v ČR není vůle a ani síla něco změnit, naší vládě to takhle vyhovuje , aby mohli pomalu krást ve jménu zákona a byli nedotknutelný .-((( To je celá věda. Kdyby za porušení RŘ a kór třeba převozu jakožto hrubého porušení bylo odebrána povolenka a to na dobu třeba 10 let , + 50tis. pokuta. Každý by si to rozmyslel a takhle bych to zavedl se vším i proti zlodějům a atd. :-)

ksanda - Profil | Čt 26.5.2016 22:25:26

Několik minut staré prohlášení Vladimíra Krpeše: ·
Pratele jsem rad ze udalosti poslednich dni nenechaly chladnym snad nikoho komu zalezi na rybach. Jsem moc rad ze se najdou lide jako je Predseda SUS a clen Rady CRS pan Dusan Hybner a Jan Kopecký ale u dalsi. Je Vas opravdu mnoho, kteri mi pisete a vyjadrujete podporu a vyzyvate k reseni. Diky Vam. Zitra vydame prohlaseni s jistym nastinem mozneho reseni prevazeni trofejnich ryb v globalu, ale i dalsiho smerovani kaprariny jako takove. Pricemz k jednani vyzveme predevsim firmy na kaprarskem trhu v CR. Doufam ze Vam neni situace kolem ryb lhostejna a najdeme spolecnou rec. TED NEBO NIKDY. Takze zitra....

zdevac - Profil | St 25.5.2016 19:38:39

TomVl >>

O to, že by někdo opustil ty firmy kvůli sponzorství, to si nemyslím. Většinu obratu jim nedělají profíci, které toto téma zajímá, ale normální rybáři, kterým je to šumák. A řada rybářů ani na značku nehledí, já mám nějaé věci od Mivardi, ale je to náhoda. prostě si zkusím pár prutů a vezmu, co mi vyhovuje a je za pro mne adekvátní cenu. Teprve pak zjistím, co je to za značku. Když kupuji drobné věci na eshopech, tak když sháním vezírek nebo podběrák, zadám parametry, kouknu na cenu a objednám. A ani nevím, co to je. Když to teď píšu, byl jsem se podívat a mám právě Mivardi.

Problém vidím jinde - pokud se Vágnerovi začne dařit, tak reálně hrozí, že jednak začne se svojí vlastní značkou a jednak s sebou přivede na český trh nové firmy. Což znamená oslabení firem současných. Počet rybářů se nezvětší, takže s každou novou značkou a firmou se sníží zisky těm stávajícím.

Takže pokud se JV povede pár velkých mezinárodních akcíe, bude se o něm mluvit a začne pod svojí značkou dovážet vlasní produkty (ty samé z Číny, jako jiné firmy, jen si na tom nechá udělat svoje logo), a dá se na kaprařinu a začne dělat vlastní koule.... A to si myslím, že je ten problém. JV jako takový nikomu nevadí, ale pro svoje aktivity se začíná stávat potenciální hrozbou pro zavedené firmy, takže se ho znaží potopit dřívem, než se mu povede cokoliv rozjet. A celý ten humbuk kolem nějakých kaprů je jen příležitost, ne důvod.

Petr Havlíček - Profil | St 25.5.2016 16:29:08

Pánové já bych bral, kdyby JV vydal prohlášení, že je vůl, že něco takového udělal. Dost lidí by to vzalo.
Takhle je to stejné, jako ten soc. poslanec co havaroval vožralej v autě na dálnici a tvrdil, že to auto neřídil, byť tam nikdo jiný nebyl.

Když něco provedu, tak bych měl mít koule no to přiznat se a případně si nasypat popel na hlavu.

Luky61 - Profil | Út 24.5.2016 12:07:48

Ukradeno z jiného webu...:)

sumec 1950 - Profil | Po 23.5.2016 22:37:05

rover >> Nechtěl jsem tě urazit,ani ty mě nemůžeš urazit.Ukázal jsi,co jsi zač sám.Mimochodem,komanč jsem nikdy nebyl,nejsem a nebudu.S tebou je to mnohem horší.A už neodpovídej,je to marný.

Emilooo - Profil | Po 23.5.2016 22:27:41

fofo - To aby někdo neokradl zloděje.

potočák 62 - Profil | Po 23.5.2016 14:11:38

sumec 1950 >> Tak rozhodně se kvůli JV nerozpaluju,u mě má vroubek kvůli jeho cestě pstruha,souhlasím, že je to hérečka a jeho filmy jsou nahrané.Ale to ,že je hérečka patří k tomu, co ho živý a když se koukám na akční film nebo Sci-fi,taky to neberu jako skutečnost,navíc má každý možnost se na to dívat nebo ne.Přes mé výhrady k JV ho nepovažuji za hloupého nebo blbce jako někteří.Katlov je prakticky nově otevřen a dalo se pochopitelně očekávat,že bude některé konkurenci ležet v žaludku a budou něco hledat,co proti katlovu a JV využít.Protože JV nepovažuji za hlupáka a s něčím podobným určitě počítal,tak proto má všechny vysazené kapry očipované a myslím ,že je i ke každému kapru schopen doložit kdy,zakolik a od koho ho koupil.Proto se cítí pevnej v kramflekách a zatím může v klidu vyčkávat.I negativní reklama je reklama a kdo se před pár dny zajímal o nějakej Katlov a nelze ani vyloučit možnost,že až se mu to bude hodit,tak to konkurenci s chutí vrátí a kolik z nich bude potom schopno doložit původ kaprů jako on?Kdyby Katlov fungoval několik let,tak to by už bylo jiný kafe.Petrův Zdar

keltt - Profil | Po 23.5.2016 11:26:04

Mikbaits
51 min ·

Firma Mikbaits se nezúčastní Rybářské akademie pro dospělé na Katlově. Hlavním důvodem je to, že jsem vždy byl a stále jsem velkým odpůrcem převážení ryb ze svazových vod do soukromých revírů. Věřím, že tato kauza, až se vášně uklidní, přispěje k větší ochraně trofejních ryb na svazových vodách. Michal Kučera, Mikbaits.

Pedro1 - Profil | Ne 22.5.2016 21:14:07

bedyguard >> Morální celebritou se snaží být také všichni ti,co ho oficiálně odsuzují a přitom to jsou lidé,co nedodržují RR,co porušují zákon,co nabádají k porušování zákona,....,prostě stejná pakáž jako je JV.
Takže jak říkáš Ty,na hlavě mají nasrano všichni.Je mezi nimi nějaký rozdíl?

Kocháč - Profil | Ne 22.5.2016 13:40:43

FRANK71 >> Odpovím ti prvně na tu poslední otázku. Ten boj by mě za to nestál, protože kaprařská obec je rozhádaná a ty jednotlivé skupinky nejde sjednotit proti nešvarům, které vadí všem. Navíc by to vyznělo divně bojovat proti jedné věci a zároveň mlčky tolerovat jiné, které nám vadí.

A k předchozímu dotazu. Ano, nešvar převažečství je prolezlej jak mor napříč celou kaprařinou. Ligu už rok nepořádám, ale když jsem ji dělal, tak i na soukromých vodách kde ryby ze svazovek s největší pravděpodobností byly. Nebylo zbytí, soukromých vod s prostorem, kam se vejde až 18 týmů moc nebylo. Snažil jsem se ke konci pořádat závody na svazovkách a pár jich bylo, viz. D5, Benešov, Vlkovské.

Tuto kauzu Katlov jsem bral jako možnou startovní čáru a doufal jsem, že se kapraři spijí, ale ne proti Jakubovi, ale ke krokům vedoucím třeba k zákazu odvážení živých ryb.

To se ale nestalo a celá tato mediální kauza bude zase pouze plácnutí do vody. Kaprařina je kšeft a stejně tak i WCC. Nesouhlasím s Jakubem, že to je mistrovství světa. Není a nikdy nebude. Je to pouze velký komerční závod s mezinárodní účastí.

Poslední moje pořadatelská aktivita bude Tovačov 2016 a po něm končím se vším. Z poslední roky jsem poznal spoustu lidí a pochopil jak to funguje. Chci jezdit na ryby a užívat si je a možná trochu psát. Chci stát trochu bokem byť mají některé firmy moje sympatie, ale do trika nikdy nevlezu a mám štěstí i v tom, že jsem čudlař a hovnochyt :o)

zdevac - Profil | Ne 22.5.2016 10:01:22

Malda512 >>

Hele, a to je nějaký způsob srandy a vtipu, nebo to myslíš vážně? Opravdu jsi tak hloupý a naivní, jak píšeš? Co jiného jsou Vágnerovy pořady, než show a zábava, kde je vše připravené předem? To je snad jasné, ne? Nebo tys věřil tomu, že opravdu tak chytá a ty věci zažívá? Opravdu může být někdo tak naivní? Nepřišlo ti někdy divné, že v nějakém filmu hraje stejný herec, kterého ve filmu minulém zastřelili? Až někdy bude JV bojovat ve člunu v noční bouři o život, zkus se zamyslet, proč je scéna tak nasvětlená a kdo to vlastně natáčí, tedy že má okolo sebe obrovský tým lidí a techniky. A možná že je to i z bazénu. To samé pak i různé romantické záběry klidu a pohody. Opravdu jsi věřil, že mu na háček přijde vzácná obrovská ryba, která je velmi plachá, i když má okolo sebe Vágner tým lidí a na place a širokém okolí je rušno jak na Václaváku? Takže ano, každý normální člověk ví, že Vágner natáčí jen show a zábavu a že tam s týmem určitě měsíc tiše neseděli a nečekali na náhodu. Ach jo...

TomVl - Profil | Ne 22.5.2016 5:56:25

"Líbí" se mi jak všichni dělají z Jakuba V. takového malého Bakalu. Není to ani Pitr. Mnoho lidí o něm píše jak je za vodou. Špatně se samozřejmě nemá, ale taky pro to něco dělá na rozdíl od mnoha jiných. Určite, ale není totálně za vodou. Podotýkam, že ho vůbec neznám ale cítím, že to je fanda a to mne klidně ukamenujte. Samozřejmě má divadelní sklony..a to se laikům líbí. Našel si v koníčku obživu, což ti co tady tuto kauzu rozpoutali mají taky nebo jsou aspoň štědře sponzorovaní. Možná jenom nejsou tak úspěšní a schopní jako on. To je asi trochu štve.... Proč se proboha tak jednoduše vždy lidi nechají lehce sfananatizovat. Jeden až dva potencialně přenesený kapři a aféra je na světě. Minulý týden jsem byl na rybách a uvědomil jsem si, že lidí co mají vztah k rybám a přírodě je opravdu pomálu. Chlap chytí cca 2.5 až 3 kg kapra tutově násaďáka a vytáhne ho na vlasci přes břeh do písku. Z dálky jsem to viděl a tak jdu k němu a ptám se co to jako dělá, že to snad nemyslí vážně. Odpoví mi se špatným přízvukem, že si nechce špinit podběrak a že neví zda si ho vezme nebo ne. Že si ho chce prohlédnout. Nezmohl jsem se už ani na slovo..cítil se ještě dotčeny, že nadávám.. Co je teda horší, že polo rybáři plošně masakrují ryby nebo se pár kaprů přenese? Přenašejí se ryby odjakživa. Nedělejte všichni tak překvapený zvlaště ti co loví velké ryby. Vetšina ryb co na soukromákách chytáte jsou přenesený buď legalně nebo nelegálně a nikdy vám to až tak nevadilo. Co tak najednou ? Tato kauza je souboj lidí, které rybařina živí a šikovně využívají ostatní. Nemám rád zbytečné týrání ryb, ale ruku na srdce které rybě prospěje půlhodinové zdolávání ze 100m vzdálenosti? Je jedno kde ta ryba je....čím je těžší tak je to pro ni horší. Nebo se pletu? Tak prosím ze sebe obecně nedělejme a hlavně kapráři nedělejte příslušníky Greenpeace. Spíše bojujte o to aby se lépe vody hlídali a aby se tak neplenili. Je mi jasné, že bojovat za to, aby se např míra zúžila na rozmezí od 45cm do 60 cm nebudete. To by vám ti dědíci přestali platit příspěvky.....

computerfish - Profil | Pá 20.5.2016 22:06:05

zdevac >> Nevím, kam chodíš na ta svoje absolutní moudra. Mně například zůstane v povědomí, že na Katlově jsou převážené a možná i kradené ryby. Jinak JV má velký problém, pokud se na Katlově chytí trofejní kapr a vyfotografuje se, možná mnoho kaprařů pozná svého 10x chyceného Lojzu z Labe nebo Frantu z D5. Ono je nakonec to fotografování a zdokumentování ulovené ryby paradoxně prospěšné neb se jedná o docela účinnou obranu proti nelegálnímu převážení z hájených revírů. Třeba na Katlov nebo i jinam. Tečka.

kubah - Profil | Pá 20.5.2016 7:52:18

Děje se to na všech soukromácích již dlouho, všichni o tom vědí...

A teď najednou se všichni spojí proti JV ?

FRANK71 - Profil | Pá 20.5.2016 0:38:58

Kurňa, člověk tu chvíli není a velká sranda začíná. Krpeš rozjede estrádu, ale přitom mu nevadí, že dělat pro chlebodárce, který sám ryby z Mušova převáží. Na svoji obhajobu uvede otřepanou frázi, že kapříka zachránil. Nyní se elita, kaprářů spojí, proti JV. Pánové, ale vy všichni, i s JV jste stejná pakáž. Jen nyní vybírate nejhoršího z Vás. Doufám, že tato komedie bude pokračovat.😁😁😁

Pedro1 - Profil | Čt 19.5.2016 22:12:30

Fishky >> Precti si ještě jednou co jsem psal.
Děti mám dvě,obě malý.Ten starší na to kouká s otevřenou pusou a já nemám potřebu mu vyprávět,ze JV je debil.
On vidí velký ryby a je u vytržení.Vypráví mi,že až pojedeme na ryby,chytnem větší.

Ale tohle se blbě vysvětluje někomu kdo to nezažil,kdo to dítě v tomhle věku nemá.
Za pár let pochopis.

nofish - Profil | Čt 19.5.2016 19:59:40

Karlos 70 >> sleduji to tu už déle a směji se, ale teď se do toho vložím.
Horší je prodat rybu na soukromou vodu. Pokud ji vyudím, udělal jsem to proto, že lovím ryby - jsem lovec, úlovek zužitkuji. Vsadím se, že 99% rybářů, kdyby mělo možnost, by si klidně ulovili srnce a snědli jej - je to prostě lov.
Pokud rybu někam prodám, sic jsem nic neporušil, ale blbému lovci se to příčí, protože ten bere co umí zužitkovat. Nebudu brát tedy finanční příjem jako užitek, i když by se to také dalo (ale i ten blbý rybář, co žere kapry, musí mít nějakou čest).

drvoštěp - Profil | Čt 19.5.2016 19:08:51

Do týdne vydá J.V prohlášení a kopie smluv od majitelů kaprů včetně vyjádření min.zemědělství že to dělá v dobré víře a pro dobro budoucího genofondu a vše se vrátí do starých kolejí...

F16 - Profil | Čt 19.5.2016 16:33:59

Pedro1 >> za to, že děti sedí u počítačů nebo se věnují drogám můžou jen a jen líní nebo zaneprázdnění rodiče.Nikdo jiný...A nějaká falešná modla,je jen na chvíli:-)

Luger46 - Profil | Čt 19.5.2016 14:06:59

tuzemak >> už sem to někde psal, že JV je jen kapka v moři, v 9 z 10 soukromáků plavou kapři ze svazovky. Všichni co ted nadávají by teda měli odted přestat na ně jezdit nebo se zůčastnovat závodů pořádaných na soukromácích. To se ale nestane.

Fishky - Profil | Čt 19.5.2016 12:17:47

Hledám parťáka na WCC2016, vzhledem k událostem kolem by mohli být lístky na Mlejny za pusu :)))

Červené karty: hraji, Mrknato, kakr, chřenovák, Rockwell