Jaký feeder koupit ??

Dobrý den, už dlouho se rozmýšlím jaký feeder koupit, značek je velmi mnoho a modelů a typů ještě více už jsem se rozmýšlel nad mnoho pruty , ale vždy najdu nějakou recenzi kde si feeder nechválí nebo ho spíše kritizují . Feeder bych si představoval v délce 3.60. Předem děkuji.
Autor diskuse: Ensodyar - Profil , 31.12.2015 feeder - náčiní, doplňky
1 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NJuraj - Profil | Pá 1.1.2016 8:58:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ensodyar - >> Každá liška chválí svůj ocas. Není to úplně prvda. Ten ocas chválí kožešník, který ti tu lišku prodává. :-)

Vyprdni se na názory ostatních a udělej jednoduchou věc. Vezmi 1700 Kč. Proč zrovna tolik? To je cenový strop, za který se dá pořídit velmi slušný prut pro začátečníka na to, aby přinášel radost z lovu a nestál zbytečně moc, dokud nevíš, zda tě to opravdu chytí.

Zajdi do obchodu, kde mají slušný výběr a v cenové hladině 1400 - 1700 Kč hledej pruty 3,60 s vrchní odhozovkou 70 - 90g. Proč zrovna tolik? To je pokud nechytáš v extrémních podmínkách univerzální prut, kterým pokryješ většinu situací. Je to také z toho důvodu, že výrobci udávají různé údaje. Nedávno jsem držel dva desingově naprosto rozdílné feedery. Legendární Z-Force a nějaký feeder od Delphinu. Z-ko 70g, Delphin 90g a ačkoliv opticky vypadají jako nebe a dudy, musí to sjíždět z jednoho pásu. Je to prostě totéž.

Pak si je vyrovnej vedle sebe a porovnávej. Vyber dva, které ti budou pocitově sedět a zeptej se prodavače na dostupnost náhradních špiček. Pokud nejsou originální, tak jak ti je prodavač dokáže nahradit. Pak se zeptej jak konkrétní firmy řeší reklamace. Tady obchodník rád poradí, bo sám nemá rád, když se musí s někým tahat a raději ti prodá to, kde nejsou potíže.

A prostě ho tam kup. Ušetřené 2 stovky v internetovém obchodě mohou přijít v případě nějakých závad sakra draho, nehledě na čas strávený balením, běháním na poštu, nepočítaje v to jak dlouho si s prutem nezachytáš.

Každému sedí něco jiného. Úplně ideální stav je, když má vyhlídnutý feeder někdo s kamarádů a půjčí ti ho. Pak už není vůbec co řešit.


Nfheavy - Profil | Po 22.2.2016 17:36:46

cizmik >> tady to mas komplet jak by to mnelo vypadat

Nfheavy - Profil | Ne 21.2.2016 22:03:57

cizmik >> maly nabuzeni

NxDanielS - Profil | Ne 14.2.2016 20:27:17

cizmik >> Hoj, mimo Windcasty mám ještě Spro Berti Bovens 420/230g. Daiwa Cast'izm feeder má mnohem blíže k tomuto prutu, než třeba k WC a to je mám možnost porovnat, protože mám WC 390/150 i Cast'izm 390/150. Cast'izm je heavy prut s velkým H. Byl jsem ho testovat Čabim na jezerech a dokázal hodit 126m s krmelcem, ne s MF, ale s košíkem. Je to brutální silák, prostě katapult.



Nu.x.a. - Profil | Čt 7.1.2016 19:16:04

opakování je matka moudrosti za mě jedině shimano catana feder...

Nnumen - Profil | Pá 1.1.2016 23:14:06

Ensodyar - >> nad čím přemýšlíš. jestli seti nějaký zamlouvá ,tak si ho kup a vyprdni se na recenze. jestli si nejsí jistý udělej si tady nějakou představu,jeď do krámu a omrkni je. Stejně ten prut za tebe nikdo nevybere..
Tady na Mrk to je to stejné ,co člověk to názor. Každý z nás chytá trochu jinak,jiný stil házení,jiná představa o akci,
Např.

Třeba já nemám rád trabuko ,můj stil házení by ty co jsem měl v ruce nepřežily,dříve jsem nemusel Shimana,ale třeba jsem měl v ruce ty nové a ty bych i bral,jen ta cena. Od Mivardi ani háček,natož prut. A teď ti tady napíše názor 50lidí a chytrý z toho nebudeš stejně.

NJuraj - Profil | Pá 1.1.2016 18:49:48

Willow >> Nejsem moderátorem diskuze, ale kdybych byl, tak vám tu debatu smáznu. Zakládal otázku proto, že potřeboval poradit, ne proto aby jste si tu tahali triko s MRX-V.

Nkasch - Profil | Pá 1.1.2016 15:35:43

Ono vybírat prut i v obchodě není vše. Jde o to že si vybere oko a uchopení ruky, max. váha prutu. Zbytek ??????????????, Max s ním zatřepu a to je vše pánové. Chce to fakt k vodě a tam zjistíš co je to zač a jestli si sednete. Pokud chce někdo něco spešl ke svému typu chytání je to těžké třepat s pruty v obchodě nebo na výstavách. Chce to něco více. Co si budem povídat. To samé je i kaprových prutů. Až praxe u vody ukáže. Jak prut reaguje u náhozu a jak u zdolávání.

Nfheavy - Profil | Pá 1.1.2016 10:57:03

herak >> kazdy z nas nejak zacinal,kdyz napise kazdy svuj tip tak z toho bude mit kluk hlavu jak meloun a nebude vedet stejne nic vic nez doted,je potreba se spojit s nekym kdo timhle stylem chyta a neco o tom vi,omakat si to a potom navstivit osobne nejakou prodejnu a neco si vybrat ,nejlepe kdyz je v obchode prodavajici vyznavac feederu,trochu se tim da predejit chybam ve vyberu,prvni feeder si taky pamatuju,chytat se na nej dalo a to je asi tak vse,kdyz se tomu chce clovek venovat vic tak to taky o neco vic stoji,i kdyz jsou taci kteri zamrznou na zacatku a vyhovuje jim to,proti gustu zadny dišputat-jak se rika

NxDanielS - Profil | Pá 1.1.2016 9:44:06

Ensodyar - >> Za tu krátkou krátkou dobu rybaření jsem přišel na jednu věc. Nejdražší bývají doporučení "pro začátečníka dobrý".

Njdmteg - Profil | Čt 31.12.2015 19:14:33

Taky teď vymýšlím, nakonec jsem se po radach rozhodl pro medium feeder Shimano beastmaster cx, 3,60 100g + shimano rarenium 4000, tak snad budu na chvíli spokojenej. Ještě tu ale napiš, co, kde a jak chceš chytat a kolik na to máš...

Nfheavy - Profil | Čt 2.1.2020 21:15:01

skwor >> takhle nejak 360/80g ?!) a upozornuju vsechny odpurce že tohle neni zadnej kolek ale semiparabolicky prijemny medium .

NxDanielS - Profil | Ne 14.2.2016 20:58:11

cizmik >> Chlape, s tebou to bude těžký. Tohle není prut na malý ryby, je to megavrhací vykosťovací megautahovák. Prut na daleký nához, na to byl zkonstruován a je určen. Ve 360ti bude mnohem hůř zdolávat a méně házet. Žádný kompromis, žádné slitování, extrém.

NxDanielS - Profil | So 13.2.2016 19:06:57

fheavy >> Karle, máš tu pacoše ! :-D

Ndosec - Profil | Po 11.1.2016 14:16:20

Miroslav Kanďár >> Jak jsem psal jsou to jen vodítka a záleží,na každém jak si je dokáže vyhodnotit.Vychválit mě můžeš cokoliv a i kdokoliv jiný úsudek si udělám sám.Určitě ,ale bude lepší padesát recenzí zde než od jednoho prodavače v jednom obchodě kde ani zboží co by se kupujícímu mohlo zamlouvat nemusí být.Takže co udělá ten prodavač?Poradí co má dispozici.A pokud budu něco pořizovat klidně koupím i u tebe pokud budeš s daným výrobkem levnější než konkurence.
Napsal jsem jen svůj názor a popsal jak postupuji já při výběru a následné koupi a vím,že se nemusí a ani nebude ztotožňovat s jinými názory.Je věc každého jak s těmito informacemi naloží.Dál už bude asi zbytečné to dál rozebírat

Nsven - Profil | Po 11.1.2016 11:47:49

Miroslav Kanďár >> Pokud nemám možnost si prut, fyzicky osahat a prohlédnout, věřím "internetu" na MRKu rozhodně víc :-)
Tím mám na mysli hodnocení a zkušeností uživatelů, ne reklamu nebo recenze za úplatu.
Obchodník, pokud nechce zkrachovat, musí prodat. Zvlášť pokud ve zboží leží jeho finance.
Ani obchodník se při nákupu neubrání zboží s výrobní nebo konstrukční vadou, jednotlivým zmetkům nebo šmejdům už s podstaty, v low-endových řadách.
Zkušený rybář - znalec, mu takové zboží hodí na hlavu.
Tedy nezbývá než toho černého petra poslat dál. A jak jinak, než ho vnutit nezkušenému zákazníkovi. Případně ho udat prostřednictvím e- shopu... Devět zákazníků to vrátí a desátý prošvihne lhůtu nebo mu to je jedno.... jednou to prostě vyjde....
Z fleku můžu vyjmenovat čtyři kamenné obchody, z toho dva "věhlasné" kde stojí za pultem podavači zboží. To není překlep. Z nějakého důvodu si obchodník - majitel, postaví za pult osobu, rybařinou nezasaženou... Možná ušetří na jejím platě nebo co ale ve výsledku si nakálí do vlastního hnízda. Zkušený rybář tam přestane nakupovat a ten druhý se dá napálit jen jednou, důvěřivý trouba 2x a beznadějný blb max. 3x.:-)

Nkura11 - Profil | So 9.1.2016 17:25:07

ja som prechadzal koli nedostatku casu z kaprariny na feeder s tym ze ten feeder obcas v noci este zhumplujem svingrom a hlasicom, v obchode som videl delphin magma a tvrdostou a celkovo sa mi zdal celkom prijemny, nieco ako taka light kaprarocka mozno 2lb, kupil som a pocas celej seozny som zistil ze je to idealna udicka prave na kaprov, hlavne na mierovu nasadu, tie mensie ryby som si na nom uz neuzival, na rieke u nas hornad som pouzival 40-50g kosiky a uplne v phode no uz tie podustvy si clovek nijako neuzil za to kaprikov paradne, ked prisla krajsia ryba prut pracoval vyborne, dali sa ryby otacat od prekazok a prut bo celkom prijemne prehnuty, v dalsej faze boja uz viac pracovala hornapolovica, tvrdsi by som urcite nechcel, jedine ze by slo o sukromaky kde su ozaj velke a tazke ryby alebo tazke hlboke, prudne rieky, inak si uplne s prutom 90-100g vystaci v drvivej vecsine situacii.. teraz na rieku mam trabuco precison bomb 3m lebo mi vyhovuje ze je celkom v pohode pevny, viacej sa ohne ako magma tusim a kratsi mi ovela viacej vyhovuje na mensiej rieke ako 360cm patika.. lighty od delphinu mam presne take univerzaly ale tvrdsie magmy by som uz fakt nechcel..

NPalusko - Profil | Čt 7.1.2016 22:46:02

MatoK75 >> moja rec, nemam rad poddimenzovane podmienky

NKnedla12 - Profil | Čt 7.1.2016 21:20:15

u.x.a. >> Někdo prodává na bazaru naviják, šup šup aby nebylo pozdě :)

Nrájovec - Profil | Pá 1.1.2016 19:53:50

Willow >> Teď jsem koukal na Vipu(to je pro zakladatele) :-) a zpět na pův. ceny se vrátily jen MRX. Ostatní zůstaly v té levnější relaci. XPS 360 mám a na cestě by měla být i 390. Tam ty voči 25 mm jsou.

Ndosec - Profil | Pá 1.1.2016 15:00:16

fheavy >> ano souhlasím s tebou,každý máme jiné zkušenosti.
A jak jsem už psal,každý by měl rady brát jen jako orientační pomůcku.Jen vlastní praxe totiž ,každému ukáže co mu vyvhovuje.Co voní jednomu druhému může smrdět.

Nfheavy - Profil | Pá 1.1.2016 14:34:37

dosec >> ja ti nebudu oponovat,kazdy mame jine zkusenosti.souhlasim hlavne s nazorem v prispevku xdanielse "nejit cestou univerzalni prut"ja to jen doplnim,ktery neexistuje.moje rada byla recena jasne a at si dotycny z toho vybere co se mu hodi

Nfheavy - Profil | Pá 1.1.2016 12:16:03

dosec >> pro upresneni kdyz uz pres net,tak si ho prvne omakat nekde na zivo abych videl co vubec objednavam,ja kdyz si neco takvyho vyjimecne objednam pres net,tak jedine od nekoho koho znam osobne,anonymni koupi od nekoho koho neznam u drazsich veci z obchodu ze zasady nedelam,dvakrat jsem si nabehl v drivejsich letech.vetsinou si tyhle veci overuju telefonicky u majitele nebo vedouciho/ktere znam/potom neni problem kdyz mne neco nevyhovuje.

Ndosec - Profil | Pá 1.1.2016 11:47:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

co by si měl rozmyslet je v první řadě kde bude chytat a od toho se odpíchnout.Já když vybíral tak jsem věděl,že to budou mírně tekoucí vody a stojáky.Na to konto jsem tady začal zhánět informace.Byl mne porazen prut medium v délce 3,6m.Toho jsem se držel a začal zhánět recenze a tipy ohledně prutů.Vybral si a bez jakéhokoliv dřívějšího ošahání jsem objednal a koupil přes net.Stejně pokud půjde do kšeftu tak narazí,na hodně omezenou nabídku kde bude pak problém porovnat pruty mezi sebou,protože tam prostě bude vždy nějaký chybět.A nechat si radit od prodavače?Tak to bude to stejné jako,když se bude ptát tady.Takže jednoduše rozhodnout kde budu lovit podle toho zvolit prut pak začít hledat recenze nějaký vybrat a koupit.Jak ti bude prut sedět stejně člověk pozná až praxí a prvním zdoláváním ryby to žádný ošahání v obchodě ani rada nenahradí.Já tak postupoval a naslepo koupil Mikado Ultraviolet 90g .Sedl mne chytám,na ně pořád a žádný jiný nemám potřebu kupovat.Na to moje rekreační lapání plně dostačující.
Každýmu bude v prackách sedět něco jinýho takže ještě jednou zopakuju jen praxe ti sama ukáže jestli jsi zvolil správně.Rady a recenze ber jen jako orientační a pomůcku k odrazu.

Nfheavy - Profil | Pá 1.1.2016 11:38:03

emerson 123 >> kdybych mel radit konkretne ,a to nejsu velky priznivec prutu shimano, tak tohle http://www.carpconcept.cz/shimano-aernos-feeder-12-​90g-62122. Duvod proc zrovna tohle shimano protoze neobsahuje biofuuj ..:-) /biofibre/ cena akceptovatelna a kvalita a zpracovani na urovni,

NPr3v1t3k - Profil | Pá 1.1.2016 10:54:43

Za me pohodovy vykon pomer cena uplne obyc shimano...kolem 1500 uz koupis slusne pruty...

Nrájovec - Profil | Pá 1.1.2016 10:00:59

xDanielS >> :-)) Něco na tom je, ale tohle si každý musí rozseknout sám a čím míň je ochoten věnovat se vlastnímu výběru a čím míň si dokáže věřit, že si dovedl vybrat (a nebo nechat si poradit) to správné, tím to má prostě dražší, tomu nikdo neuteče.

Nfheavy - Profil | Pá 1.1.2016 9:49:41

xDanielS >> presne tak souhlas,jinak ahoj u nas uz konecne snezi.