Vadí rybám naše pachy ?

Ahoj chci se s vámi poradit, když před lovem nebo při přípravě krmení si umyji ruce mýdlem nebo moje ruce budou od potu, tak jestli to ryby neodradí. Předem děkuji za rady a odpovědi.
Autor diskuse: Viky1 - Profil , 7.3.2013 všeobecné - ostatní
7 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Narnošt - Profil | Čt 7.3.2013 9:22:35

Je potřeba si uvĕdomit,že ty nejúspĕšnĕjší kaprařské ikony jako LK,všichni jeho boys,Karel Nikl i Netipa nekouří,nečepují benzín,ani se nepřibližují k benzínovým pumpám,vyhledávají komáří roje bez použití repelentů a vůbec kvůli lovu velkých ryb trpí bez použití moderních výdobytků.Zákaz používání mýdla,sprchových gelů a deodorantů patří samozřejmĕ mezi základní kameny jejich rybářské abecedy.Co jsem zaslechl z šeptaných zpráv,tak není ani od vĕci potírání sedimenty nĕkolik dní předem z pozdĕji navštĕvovaných revírů.
Bylo by možné se zeptat na toto přísnĕ střežené tajemství například Netipy tady přímo na Mrku,ale jde o vĕc tak obestřenou tajemstvím a tolik drženou pod kaprařskou pokličkou,že to samozřejmĕ popře...
Takže asi tolik k tématu...

Nmipa - Profil | Čt 7.3.2013 8:53:29

šmudla007 >> že by až tak ... evoluční pokrok u ryb - dorozumívání ??? to potom aby se někteří začali pomalu bát, protože při dalším evolučním kroku už je na řadě to, že ryby polezou z vody na břeh ... a někteří by mohli dostat přes hu*bu za pras*árny co u vody páchají ... :-o))))))))))

NStarc55 - Profil | Čt 7.3.2013 9:32:27

MAXXSKATER >> V pořádku. Přesto si ale myslím, že pachy hrají velkou roli v rybařině. Proč tedy používáme různá ochucovadla, aromata, dipy atd Tim chceme rybu přilákat. A určitě jsou pachy, které ryby naopak odrazují. Níž někdo psal, že úhoř reaguje na pachy asi nejvíc. S tímto názorem bych souhlasil. Měj se a ať se ti daří v nastávající sezoně.

NMAXXSKATER - Profil | Čt 7.3.2013 9:28:05

nofish >> Tomu stačí trikot ČSOB s vůní financí, cenin, akcií atd a ryby skáčou dobrovolně ven na břeh. :-)

NStarc55 - Profil | Čt 7.3.2013 9:10:11

Leorim >> Nejlepší je rozetřít mezi prsty list libečku. To smaže všechny pachy. Zcela jistě má vliv mýdlo, repelenty, voda po holení i cigarety. Libeček používali staří zkušení rybáři od nepaměti. Byl to takový první " dip" nebo ochucovač nástrah.

NWoohooo - Profil | Čt 7.3.2013 8:44:43

No podle me jak kdo ... nekdo opravdu smrdi jak prase a to vadi i me :)))

Nsiri - Profil | Čt 7.3.2013 7:31:04

Az si koulevalosi daji dve a dve dohromady a spachaji neco s prichuti tipnuta a znovuzapalena Startka/ananas, pujdou dvacetikilaci z vody jeden za druhym. :)