Jeden nebo dva pruty?

Dobrý den, hodlám si koupit nový feederový prut + navi a přemýšlím jestli si mám koupit jednu pořádnou sestavu nebo investovat do dvou levnějších. Co se na feeder víc vyplatí? Poraďte prosím. Předem díky za odpovědi.
Autor diskuse: Raimo00 - Profil , 2.2.2013 feeder - náčiní, doplňky
8 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NStarc55 - Profil | So 18.7.2015 18:03:48

Tooomas >> Já myslím, že Raimo00 už má 3 roky vybráno a spokojeně chytá.

Npavel12 - Profil | Ne 3.2.2013 10:46:22

myslím že nejlepší je pořídit si do začátku jeden lepší feeder se slušným navijákem, můžeš krásně chytat na feeder a druhý nahoď třeba na dravce nebo tam prdni nějakou selektivní nástrahu a odložit ho třeba do pípáku, když tě feeder bude bavit, tak si časem můžeš dokoupit druhý, jako první prut bych volil asi medium, ten je na ty začátky skvělej , potom bych doporučoval heavy feeder, jeden házet blíž, druhý dál, když to moc bere a dva feedery se nedají zvládnout tak to dělám tak že na jeden nastražím peletu nebo rohlíkový boilies (zkrátka něco selektivnějšího) nahodím, odložím prut a povolím brzdu, na jeden prut se bavím cejnama a kapříkama a ten druhý prakticky nehlídám, dokud nepříjde hrčák, většinou je z toho pak překvapení v podobě pěkný ryby

NSupaDupaFly - Profil | So 2.2.2013 12:49:58

Zkus si nejdřív přebrat v hlavě, kde budeš chytat a jaké jsou tam ryby a na jaké ryby bys rád cílil. Pokud se chceš bavit chytáním více menších ryb, potom ber jeden prut, pokud chceš cílit na větší ryby, tj chytat se silnějším vlascem, na větší sousta a s hrubším krmením, tak budeš mít pravděpodobně míň záběrů a dobře zvládneš dva pruty naráz, samozřejmě s tím že pokud by se rybky rozežraly, tak samozřejmě pojedeš jen na jeden prut.

Každopádně pokud s feederem začínáš, tak bych doporučoval koupit jeden medium proutek s dobrým navijákem a chytat. Po čase sám poznáš co ti sedí a tomu přizpůsobíš výbavu.

NSven - Profil | So 2.2.2013 12:49:40

Raimo00 - >> Otázkou je, co je myšleno pořádnou sestavou a co levnější.
Osobně si pod pojmem levnější, představuji prut v ceně cca 1200 - 1500 a naviják cca 1000 - 1500.
Tím nijak nezpochybňuji, že na ještě levnější nelze chytat a že o něco dražší, bývá nutně kvalitnější.
Lze a nebývá.
Mezi prutem za 1200 a prutem do 3000,- a podobně i u navijáku, bude rozdíl nejspíš jen v marži obchodníka a zvučnosti nálepky výrobce.
Pod pojmem "pořádná" sestava bych si představil komplet, v pořizovací hodnotě cca dvou kompletů levnějších, tedy o řád vyšší. Vyjádřeno numerem: 10 000,- +
Záleží tedy jen na tom, kolik jsi ochotný do toho investovat.
Kvalitní feeder není je Shimano, jak je tu zažitá představa. A pokud už, tak cena kvalitnějšího, začíná na 4000,-
Oproti tomu je k dostání řada velmi solidních značek, např. Sema, Mikado, Abu, Robinson, snad i Mivardi apod. které se prodávají v dané relaci.
Podobně tomu je i u navijáků. Nehledal bych žádnou velkou kvalitu u navijáků do 3000,- , tedy je zhruba jedno, který si v tomto rozpětí koupíš. Z levnějších jsou solidní např. Okuma, Robinson, Mitchell, Browning aj. a nejsou užitnou hodnotou o nic horší než Shimana třeba i v dvojnásobné ceně. Opět by si pouze připlatil za značku.
Tedy asi tak: pokud je např. tvůj strop 6 - 7000,- Kč, koupil bych sestavy dvě.
Na první větší řece to oceníš. Stejně tak, pokud se rozhodneš použít na stojáku jeden prut jako selektivní a druhým lovit aktivně.

Nčokoládový lanýž - Profil | So 2.2.2013 10:43:43

Ono dost záleží, na tom co budeš chytat, ale já jsem začínal s jením a dost mi to stačilo, teď mám sice dva, ale ne stejné myslím si,že je to totiž blbost si kupovat 2 stejné feedry, jeden mám tvrdší a druhý mekčí. Funguje mi to dobře, na tvrdší chytám spíš větší ryby, ale v menším množství, a prto mám ten měkčí, na který chytám menší ryby, ale dost a nenudím se potom.

NP.&.S. - Profil | So 2.2.2013 9:55:47

Raimo00 - >> Ja na tvojom mieste by som si kúpil radšej jeden kvalitnejší feeder + navijak. Ak ťa to chytí tak neskôr si podľa mňa dokúpiš aj druhý prút. Ja som tiež nedávno začal s feedrom, a kúpil som si jeden medium prút s navijakom, no stále viac mi chýba k tomu aj ten druhý prút. Ale určite je lepšie začať s jedným kvalitným prútom, pretože taký ti ponúkne viac ako dve z tých lacných podľa mňa.

NVERŇÁK - Profil | So 2.2.2013 9:22:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Raimo00 - >> Ahoj,ze začátku jsem si koupil jeden feedr a uspechy nic moc až minulej rok jsem pořídil jeste druhý a začal jsem to s jednim házet dál a stim druhym zase blíž takhle sem toho prochytal daleko víc a uspechy byli hned na místě pár kapru okolo padesáti mě moc potešilo.Hlavně nekupovat feedry 1+1 nebo prut+naviják nemam stim dobrý zkušenosti hlavne u feedru.Ale taky zaleží jestli je na určite vodě hodně záberu nebo ne pak vazne nestíháš ani dopnout špici a už se napína vlasec i když je to bílá ryba třeba tak moc poteší

NAnýzový dědek - Profil | So 2.2.2013 8:58:15

Raimo00 - >> Záleží pouze na tobě a tvé peněžence. Musíš sám zvážit zda jsi schopen obsluhovat dva feedery najednou nebo zda to budeš kombinovat s kaprákem či jiným prutem jako doplňkem k feederu.
Můj názor je, že bys měl uvažovat trochu ekonomicky a pořídit si jeden kvalitnější než dva laciné. Dokoupit si můžeš vždy.