Také vám vadí velmi pochybné příspěvky do inzerátů?

Také vám vadí pochybní prodavači, kteří mají na Mrku dva příspěvky, dvacet inzerátů a velmi často na nové věci. Co si o tom myslíte?
Autor diskuse: retrívr - Profil , 1.11.2012 všeobecné - ostatní

hraji - Profil | Pá 2.11.2012 9:30:19

Nevadí mi to. Nevadí mi to z toho důvodu, že pokud se rozhodnu něco koupit z bazaru, jako že to nedělám, je to moje věc. Nemá cenu do toho tahat MM a MRK obecně. Je to moje rozhodnutí a záleží jen na mě, jak si vyhodnotím inzerát, prodávajícího a všeobecné riziko plynoucí z takového obchodu.
Myslím, že je zcestné, chtít po MM aby nějak omezoval bazar a příspěvky do něj, aby kontroloval, zda má někdo vyplněnou kartu a má dostatek příspěvků na to, aby byli cenzoři MRKu spokojeni.
Neprodává totiž MRK, potažmo MM, ale dvě osoby, jedna nabízí a druhá chce koupit. Je to vztah těchto dvou lidí, MRKem pouze zprostředkovaný.
Každý je zodpovědný za svoje rozhodnutí do všech důsledků. Pokud se někdo rozhodne nakoupit od osoby, kterou si neprověřil, je to jeho problém.
Osobně, když na něco nemám, abych si to koupil nové, tak to nepotřebuji.

draveček - Profil | Čt 1.11.2012 21:29:28

retrívr - >> Ahoj,snad se mi to nevymstí,ale já jsem za sebe velmi spokojen se všemi pohledávkami na které jsem už ať jako kupující nebo prodávající narazil.Neměl jsem zatím ani jeden problém jak s platbami na účet,čí dopručenkou.Vše mi bylo doručeno bez problému a protahování.Kupoval jsem nebo prodával asi deseti cizím lidem a klaplo to vše na jedničku,za mě mrkobazar doporučuji,ikdyž se také někdy zarážím nad prodejem nových nepoužitých věcí.Stalo se mi dvakrát,že jsem reagoval ne inzarát a vyšlo z toho,že prodejcem je celkem zaběhnutý živnostník,hlavně v zimě.Přeji šťastnou ruku a pevné nervy,stojí to za to !Petrův Zdar

GRUPA - Profil | Čt 1.11.2012 20:33:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

retrívr - >>
Ahoj
ano, nelíbí se mi to. Ale nejvíc mi vadí anonymní profily a nevyplněné karty. Připadá mi to pak, že je to stejné, jako kdyby mi dotyčný řekl: "polib si ....." . Nevidím v tom ani hlubší smysl, protože pokud by opravdu už o něco šlo a jeho profil je aspoň trošku aktivní, tak se dá v dnešní době určitě vystopovat.
Pokud k tomu přičtu aktivitu v bazaru, kde má dotyčný 100+ inzerátů a v disuzích 0 zápisů, nebo 2. Je to divné, že? K čemu je registrován? Číst si na MRKu může i bez toho. Je zde jen kvůli tomu bazaru, ale s tím se nedá asi nic dělat. Možná by pomohlo neplacenou inzerci omezit každému členovi na několik inzerátů za rok..
Já sám jsem něco v bazaru prodal a něco i koupil. Né vždy jsem byl spokojen, tak jak jsem si představoval při objednávce, ale byla to vždy má chyba, spíše najivita.
Ať ti to hrrčííí.......

venca1 - Profil | So 3.11.2012 13:35:19

voz >> Pane kolego ten blábol s kontrolou u České pošty jistě nemyslíte vážně. Jak mi finančák dokáže to že jsem poslal šmelinu v hodnotě desítek tisíc, předem zaplacenou na účet s poštovným 100,-Kč nebo zda jsem poslal deset kilo jitrnic a jelit ze zabíjačky svým příbuzným za stejnou cenu poštovného. Prostě nesmíte věřit všemu, co Vám kdo nakuká. :-)

Vendys 65 - Profil | Čt 1.11.2012 22:03:35

Čauves,mě odrazuje od koupě,když má chasnik na profilu dva příspěvky,ale přes sto věcí v bazaru.To má zastavárnu nebo prodejnu ryářských potřeb?Kupoval jsem tady člun a echolot,pro věci jsem si zajel a vše bylo tak jak mě prodávající informoval.Asi je lepší dát pár stovek za benzín,než se nechat napálit.

venca1 - Profil | Čt 1.11.2012 20:44:54

Já jsem pořád nepochopil, o co v téhle diskuzi jde. Někomu vadí , že prodávající má dva příspěvky a 20 inzerátů, druhému, že někdo skupuje starý vercajk a pak ho se ziskem prodává, třetímu vadí, že někdo tahá vercajk ze zahraničí a prodává jej přes bazar. Mi z toho nevadí nic, pokud mi vyhovuje cena a není to kradené, tak to koupím, pokud ne tak to ignoruji. Něco jiného jsou podvodnící, kteří inzerují prodej drahého vybavení s platbou předem na účet. Ale tady opět není problém domluvit osobní předání .

venca1 - Profil | Čt 1.11.2012 20:16:41

Anýzový dědek >> Kontroly jsou málo, lepší jsou domovní prohlídky.:-))

Ladineeek - Profil | Čt 1.11.2012 19:49:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

: vydrák >> Kdo sleduje pravidelněji bazar, určitě ví, koho myslíš. Mít na to žaludek, obejdu staré dědky a strejce a za padesátky od nich nakoupím tyhle staré vercajky často ve velmi dobrém stavu a tady budu prodávat za 3-5x násobek nákupní ceny. Ale to bych si radši zlámal obě ruce.

Ladineeek - Profil | Čt 1.11.2012 19:47:37

Osobně jsem v bazaru koupil možná 50x, možná i víckrát a zatím jsem se vyloženě nespálil. Vyhýbám se lidem s nevyplněným profilem, s pochybným obsahem inzerátu, předraženým nabídkám (logicky) či s pochybnou minulostí v historii inzerátů. Asi vše, co jsem zatím koupil, bylo placeno předem na účet, což je riziko, ale sám také jinak své nabízené věci neposílám. Určitě by bylo dobré, kdyby se mohli komentovat jednotlivé nákupy jako na aukru a kdyby existovali ověřené profily. Sám ho mám komplet vyplněný a nevidím v tom jedinej problém. Kažopádně jsem moc rád, že bazar existuje a celkem na úrovni funguje a inzerátů je zde tolik, že není problém za sezónu zde sehnat cokoliv, jen to chce vyčíhat :-)

: vydrák - Profil | Čt 1.11.2012 19:39:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Martin M. - píšeš: Staci vzdy kliknout na "zavadny inzerat" a nebo mi poslat SZ a ja to proverim.

V bazaru kšeftuje už několik let jeden uživatel.(když budeš chtít,jeho jméno ti znovu napíšu).
Je to překupník starožitností,kterému se zde fakt krásně daří.Již jsem Tě na to (myslím že dokonce 2x) upozorňoval a co si teda prověřil?
Řekl bych,že nic:-(

voz - Profil | So 3.11.2012 10:07:12

Začal bych tím, že: " každé zboží má svého kupce, je to jen otázka ceny" a koupě na bazaru je vždy trochu loterie. Ať tedy každý používá náplň své lebky a bude to o moc lepší.
Po MM nechtějte cenzuru. Jeho příjmy jsou přímo úměrné spokojenosti těch, kdo platí za ty blikající bannery všude na ploše. A aby tu ty obrázky byly, potřebujete vysokou návštěvnost a ta je vyšší když je na webu vše zdarma.
Jediný kdo si může registrace vymoct, je finanční úřad, pro kontrolu kolik kdo čeho prodává. Každý totiž bez zdanění může prodat jen do určité částky ročně.

Kamarád již takovou kontrolu zažil. A Česká pošta ochotně vydala soupis jím poslaných balíků za několik posledních let. Pak následovala křížová kontrola u těch kdo zboží odebral. Nedělám si pr.el. Dost mu lepilo a byl v tu dobu na mašli. Tu kontrolu mu zařídila jeho konkurence. Tak bacha !

mipa - Profil | So 3.11.2012 6:42:26

je úplně normální, že čas od času někdo něco prodává a nebo nakupuje z důvodu modernizace výbavy, změny rybolovné techniky ... nebo třeba dokonce končí ... a tak pár inzerátků prostě uvede v život.
druhá věc je, zda na ně někdo zareaguje a využije nabídku ... což u většiny inzerátů proběhne a pak již stačí nějaká ta "dohoda" a obchod je na světě ... vše je v pohodě, bez problémů, protože normální lidé nechtějí druhou stranu ojebat:), použijí nějaké ty zásady slušného chování a mají v sobě blok, co nedovolí naplno propuknout té trotlí vych*ané povaze ...
jenže konec iluzím, realita je jiné kafe ... v každé společnosti, skupině lidí či zájmovém okruhu se VŽDY najde nějaký ten grázl a rybařina včetně MRKu není vyjímkou ... ona totiž zaslepenost, naivita ... a mnohdy i lenost a vlastní pohodlnost v kombinaci s neinformovaností těmto "podvodníkům a vychcánkům" hraje do karet a pokud jim jejich strategie bude vycházet, tak nemají jediný důvod s ní přestávat!
tím chci říct, že každý je strůjcem svého štěstí a požadovat po někom (redakce, M.M., ...), aby jeho rozhodnutí zareagovat na inzerát a "výhodně" nakoupit ochránil a dokonce při neůspěchu sankcionoval (jak se zde taky objevilo), je holý nesmysl a blud - následky svého počínání si musí každý nést sám se vší parádou a důsledky !!! prostě nic neomezovat, nezakazovat(toho tu bylo dost a dost) ... však on si zákon nabídky a poptávky poradí sám ......a pokud to je čórka či jiné nezákonné počínání, tak to vyřeší jiný zákon a jiná skupina než MRK :-)))
mimochodem, jak níže v zápisu poukazuje bart.bm a nebo mannnik, tak to je síla a zároveň prostor k položení si otázky "... koupím od nich a nebo ne ?..." odpověď si najde zajisté každý sám :-)))))

iPetulak - Profil | Pá 2.11.2012 13:51:22

Souhlasím s Hrajim (až na tu poslední větu - někdy přijde shoda náhod, že zrovna to co chi koupit je nabízeno v kvalitě a za cenu, která je více jak přijatelná - potom neváhám) - ale to není až tak podstatné. Podstatné je podle mě to, co píše Hraji v první části příspěvku - bazar je věc mezi prodávajícím a kupujícím a vyhodnocením příp. rizik na obou stranách. Žádná karta vyplněná od zvrchu až dolů není zárukou ničeho. Chtít po MM, aby dohlížel, kontroloval a příp. garantoval bazar je podle mě nesmysl. Smysl by to možná mělo, pokud by členství na stránkách MRKu, bylo placené příp. pokud by z činnosti bazaru měl MRK přímý profit. Tomu tak ale není a proto nevidím jediný důvod k omezování/kontrolování bazaru (samozřejmě až na extrémní vyjímky). Je to na každém z nás. Jestli si někdo z bazaru dělá živnost mi nevadí. Nikdo mě nabízené zboží nenutí. Podle mě jedinému komu by to mohlo vadit je MRK. Pro mne osobně platí jednoduché pravidlo - chci něco z bazaru - prověřím prodávajícího (v rámci mých možností), snažím se eliminovat rizika spojená s bazarovým obchodem a v neposlední řadě akceptuji rizika spojená s tímto druhem obchodu.

bart.bm - Profil | Čt 1.11.2012 23:12:14

Stroft >> máš recht předsedo.někteří lidi nemaj soudnost.za pruty co jsou dávno po záruce atd.chcou pomalu to samé co to stálo když to kupovaly a co mě nejvíc štve jsou inzeráty kde stojí...dám nejvyšší nabídce nebo cenu napište...když pisneš svou cenu tak buď ti ani neodpoví nebo když jo tak ,,to je málo"

paulmensik - Profil | Čt 1.11.2012 23:05:47

Souhlasim…Administrator serveru by mel u takovych vykuku zasahnout komercni prodejce tam nema co delat at si zaplati reklamu v komercnich sdelenich jako ostatni prodejci!!! Bazar ma byt pro normalni uzivatele ne pro obchodníky! P.

arnošt - Profil | Čt 1.11.2012 23:00:05

retrívr - >> Já osobně mám s bazarem ty nejlepší zkušenosti,ať už jsem něco kupoval nebo prodával.Popravdě ho sleduju průběžně pořád,i když třeba nic nepotřebuju.Pokud jsem ale kupoval třeba pruty a ty stály skoro dvacet tisíc,tak jsem nebyl líný si pro ně zajet skoro 200 km a pořádně si je prohlídnout a osahat.V takovém případě by je mohl inzerovat sprominutím i sám M.M. a jel bych si pro ně do Brna stejně.Do Budějovic to taky nemám za rohem a když jsem kupoval člun,chtěl jsem ho samozřejmě vidět.Jiná věc je pokud kupuju něco za tisícovku,tak si to nechám poslat na dobírku.Nikdy bych ale třeba neposlal peníze předem na účet,maximálně tak poštovný.Tímhle se každý může hodně ochránit,i když ne stoprocentně,že bude používat zdravý rozum a nedá na řeči nebo SZ někoho,koho nezná.
A co se týče těch inzerátů zdarma,určitě by stálo za popřemýšlení jich mít třeba 5 do roka zdarma a zbytek pokaždé za předem poslanou částku na účet Mrku,řekněme 100 - 200 korun.To by ty notorické prodejce donutilo zkoušet své obchody někde jinde a pokud by někdo limit vyčerpal a dal by třeba o dva inzeráty navíc,musel by se s tím holt poprat.Navíc první inzerát třeba tři měsíce po zaregistrování.Nic lepšího mě nenapadá,protože kartu klidně vyplním nesmysly a po pár inzerátech smažu.Určitě by i pomohlo,pokud by v historii inzerátů byla kolonka kde by se vyjádřil kupující zatrhnutím spokojen-nespokojen,popřípadě proč...

venca1 - Profil | Čt 1.11.2012 22:32:20

retrívr >>Tož promlouvejme. V čem mi nerozumíš? To, že je pár lídí nenažraných, a že existuje pár podvodníků ještě nikoho neopravňuje házet do stejného pytle někoho, kdo skončil s rybařínou, nebo rybařinu podědil, a chce se jí zbavit, protože ryby nechytá. Kde jinde , než na rybářském servru je lepší možnost.? Proto mi nevadí, že tu má někdo 20 inzerátů, a žádný příspěvek. A pokud si někdo myslí, že nakoupí nový vercajk za desetinu ceny, a pošle peníze předem, tak je zralý na psychiatra, nebo zbavení svéprávnosti.

Neznaboh:-D - Profil | Čt 1.11.2012 21:34:15

Chlapi pokud někdo sleduje bazar jako já tak zjistí,že těch stejných prodávajících je tam daleko více... mám tam ale dva favority:-D osobně prodávám na bazaru docela dost,ale i nakupuju a zatím musím říct ,že až na jednoho vykuka jinak chválím. Nejjistější je samozřejmě osobní převzetí,ale to někdy není možné,takže je dost důležité prověřit si prodávajícího,protože každý kdo už něco prodával může dát k dobru několik lidí ze kterými měl tu čest a ti mohou potvrdit jeho korektnost v oblasti obchodu. Nebo může být člověk zaslepen výbornou koupi a potom se bít do hlavy:-)

Dulf - Profil | Čt 1.11.2012 21:09:10

Zdar.Je to pořád dokola.Buďte rádi,že si můžete slušnou věc pořídit kolikrát tady za slušný peníze.A je mi jedno jestli jich dotyčnej prodá 100 za měsíc.Jo a s komoušema jako takovýma jděte,no však víte kam.

GRUPA - Profil | Čt 1.11.2012 21:00:39

Wamp >> taky jsem to použil, protože třeba u kaprařiny, kdy víš, že jsi jednou měsíčně na výpravě, která trvá pár dní a jezdil si s daným náčiním od května do října, je pak snadné se dopočítat. Spíš je pak relativní to, že jsi byl jen 6 x u vody, ale v podstaě to může být i víc jak měsíc v kuse rybaření a né šest docházek večer u rybníka za barákem.
:-D

DaveX - Profil | Čt 1.11.2012 20:43:06

No já osobně nevidím nic špatného na tom, že někdo koupí pruty někde v cizině , či jinde u nás levněji (jak bylo řečeno od nějakých důchodů) a pak je prodává za větší cenu tady. Když to tu cenu má a stav je odpovídající popisu, tak to neřeším. Obchod je na tom stavěný.

Pár věcí jsem tu koupil a jsem zatím spokojen.

Když danou věc nechci, tak inzerát prostě ignoruju.

A 200 - Profil | Čt 1.11.2012 20:37:22

retrívr >> No mimo mísu to není, pouze mi vadí ty národní sporty, co se tady pěstují. Navíc si tady někteří soudruzi klepou po ramenou, že to je vlastně ve prospěch MRKu. Pche! Jo a možná se budeš taky divit, ale komančové nemají šanci.

A 200 - Profil | Čt 1.11.2012 20:20:21

retrívr >> On tady nemá problém nikdo. Jen je potřeba práskat a závidět. Ještě že nejsou u kormidla komančové nebo fašouni, to byste asi dokázali druhýmu zatopit. Znáš to o té sousedovic koze? Nic jiného v tom není. Nic víc nic míň.

Rybatorstr - Profil | Čt 1.11.2012 19:57:29

retrívr >> Přesně, je třeba ty ,, koumáky ,, vyselektovat :-)) V podstatě dělají i dost špatnou reklamu MRKu. Protože, když někdo něco koupí ( a bude to šmejd ) tak řekne, já to koupil na MRKu a už to jede........

A 200 - Profil | Čt 1.11.2012 19:50:20

: vydrák >> Co by se prověřovalo, když je to třeba pro víc lidí lukrativní? Já když dám inzerát, tak mi ho hned smaže, páč ze mně nic nekápne.

: vydrák - Profil | Čt 1.11.2012 19:46:42

retrívr >> Ahoj. Bohužel to tak je.
To s tím překupníkem mám samozřejmě ověřeno,neplácám tady nic nepodloženého.

migrific - Profil | Čt 1.11.2012 19:31:12

kdyby to fungovalo třeba jako na aukru, kde prodávající i kupující je znám, ne jak tady někteří jen pod nickem, bylo by to asi bez problémů, stačilo by asi předělat všem registraci, nick ať si každý nechá, ale měla by být identitita člena mrku, protože si myslím, že není tady důvod tajit své jméno, ubylo by závadných inzerátů, když máš jméno, policie to pak vyřeší, ubylo by hloupých žvástů v diskuzích ......................

JOP - Profil | Čt 1.11.2012 19:11:21

Zrovna teď jsem koukal na jeden inzerát od člověka, jehož jediné příspěvky jsou v bazaru - 19 a ten vercajk v suprovém stavu prodává už od února 2011. Toho je mi svým způsobem i líto :)
Pak jsou tam prodejci, kteří si tu v bazaru jedou vysloveně jen kšefty. Evidentně lidi, co to berou do zástavárny nebo do prodejny na komisi a nebo to tahají z venku a tady to zkouší prodat (nové). Označoval jsem jeden čas inzeráty, ale nic se nedělo - inzerovali další týdny vesele dál, tak už to ignoruji. Je to věcí majitele webu, pokud to nedokáže zarazit a nebo zpoplatnit.

kuBITCHek - Profil | Čt 1.11.2012 18:35:09

Anýzový dědek >> nojo, škoda pak těch méně zkušených......o to rychleji se pak poučí....

Domino222 - Profil | Čt 1.11.2012 18:28:37

retrívr - >> Ani nehovor, je zrejme lepšie ignorovať takýchto prispievateľov..