Lov sumce v mělké vodě

Vážení kolegové, při noční feedrovačce na nejmenované řece jsem náhodně zjistil, že v noci tam brutálně loví sumci ve středně až silně proudící vodě. Nádherná záležitost to poslouchat, respektive po náhodném rozsvícení čelovky vidět ty zvířata. Vtip je, ale v tom, že v dané lokalitě je hloubka tak od 75cm do 1m.
Chci se zeptat jakou montážpro lov sumce byste v daných podmínkách volili? Na bójkování mi to připadá neskutečně mělké. Možná na podvodní splávek, ale potom se ptám jak lovit proti proudu? Prostě já netuším, nemám s lovem sumců zkušenosti. Poraďte prosím. Díky za seriózní odpovědi.
Autor diskuse: Lusky - Profil , 2.7.2012 dravci - techniky lovu

Georgino - Profil | Po 2.7.2012 17:26:19

Kapr555 >> vláčet živou rybku? to je pěkná prasárna

Hrdobec - Profil | Po 2.7.2012 20:40:47

Jjapan >> Ne že by peletku u nás sumík nezobl,ale je to víceméně náhodnej úlovek a cíleně to s peletama na našich vodách prostě nefunguje. To je jen masáž obchodníků,na každym pytlíku s koulema nebo peletama přimalujou obrázek sumce a hned máš pelety zaručeně fungující na sumce i kapry,mimochodem jsou to ty samý co dřív byli jen na kapry:-) Ted je ale moda tvrdit,že sumci se mužou po peletách utlouct,jenže to funguje pouze v lokalitě kde je sumců stokrát víc než kdekoli u nás a to už ti nikdo nepoví. U nás je to absolutní ztráta času,tedy pokud se nespokojíš s náhodnými úlovky fousáčků. Takže tvá rada ohledně pelet se týká kaprařiny,nikoli lovu sumců

rybomil - Profil | Út 3.7.2012 9:45:36

Lusky - >> v těchhle letních parnech nejenom já, ale dalších cca 5 místních znalců revíru kam jezdím ( cca 100 km daleko ) lovím zcela běžně sumce na přívlač v takto mělké vodě.. Bohužel velikosti do 1m, ojediněle max. těch 130. Někdy je najdu i v 30 - 60 cm mělčině.
Lovíme pouze vláčkou, žádné běhání po břehu nebo chození vodou. Spešl vláčecí voblery na mělkou vodu, na gumové nástrahy jsem prakticky nikdy v mělčině záběr neměl, proto je v těchto místech téměř nepoužívám.
Důležité je být velmi potichu, naposledy mi přišlo i jako dost rušivé pouhé nahazování těžké nástrahy kolegou, který tam byl zřejmě poprvé a omylem.
Rušivý vlivů, hlavně hluku, bývá často mnoho. Svícení zcela vylučuji.

Kovis - Profil | Po 2.7.2012 18:29:40

Lusky - >> Ahoj, jak radí kolegové níž, taky bych šel do přívlače. Vzal bych mělce chodícího woblera (osobně mám na sumíky v noci rád ozvučený zavalitější typy) a pokud tam je proud dost silný, jako že podle toho cos psal tak je, tak bych ho nahodil po proudu a jen ho držel na místě, respektive vždycky kousek přitáhnout a pustit zpátky po proudu a tohle opakovat. Hlavně, aby byl dobře okovaný, přece jen sumec narovná kdejaký trojhák... Zlam pruty ;-)