Je opravdu lepší method mix do method krmítek než běžná krmítkovka a v čem ?

A nedal by se vylepšit např. rybý moučkou ,olejema atd. to by se přiblížila method mixu ano či ne ?
Autor diskuse: Button - Profil , 31.3.2012 feeder - nástrahy, návnady

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | St 4.4.2012 12:26:25

Method mix je pro kapraře, jelikož kaprař by si nikdy nekoupil něco, co se jmenuje krmítková směs. To totiž není anglickej název a kapraři si na anglický názvy potrpí.
V podstatě je to to samý. Stačí vzít nějakou krmítkovku za stovku. Na pytlík nalepit název method mix a z druhý strany dát fotku kapra, cenu dát tak na dvě kila, a kapraři se o to přetrhnou

kukac - Profil | Ne 15.4.2012 1:01:42

...

RK - Profil | St 4.4.2012 12:39:07

Ahoj.
Můj názor je,že je to všechno fuk.Jestli chytáš na klasickou srkajdu,nebo method krmítko,jestli method krmení,nebo klasická krmítkovka.Jestliže method krmení nemá vzlínat do sloupce,tak krmítkovku víc namoč,jestliže tam mají být peletky,tak je tam dej atd. Já chápu vás,kteří z toho dělaj vědu,protože je to taková další nástavba rybařiny a je to zábava.Ženský kupujou hadry a boty a my máme radost,že konečně došlo to super drahý krmení.Když chytáš klasickej method se vším všudy a nachytáš,tak si přivlastníš úspěch,protože jsi na to kápnul.Ale nedej bůh,aby vedle tebe chytal srkačkovej šikovnej dědeček,kterej by tě s tou terminologií a formičkama poslal do prdele. A ještě by na nějakou svojí šrotovku z lógrem z kafe udělal výsledek.Je ale vidět,že reklama(tedy myšleno navoněná mršina),dělá svoji práci dobře.Zasela a teď sklízí.Už jenom ty debaty jsou toho důkazem. Vemte si,že každý z vás-odborník a fischmajstr má jinej názor,ale všichni chytáte jak draci.A každej jinak a na něco jinýho.Možná si jednou po létech na to vzpomenem,až nebudou peníze,koupíme si pytel šrotu,nameleme strouhanku a nachytáme.Proč?Protože máme vytuněné sestavy,zkušenosti.Umíme udělat to krmení tak,aby se rozpadávalo rychle ,nebo pomalu.Proženem ho sítem,přidáme vařenou pšenku,nebo co já vím. A pak nám teprv dojde jak jsme si komplikovali život a usmějem se na stejnýho chudáka chytajícího vedle nás.Ale necháme ho v tom se patlat,protože jsme ,,přející,,bytosti.
Petrův zdar a naší ekonomice zvlášť




mates202 - Profil | Čt 12.4.2012 13:50:09

KóĎA >>
opravdu nechápu, proč se to tu zase naprosto zbytečně hrotí?!.
= je daný dotaz, každý na něj odpoví dle svých zkušeností a ať si to autor přebere dle svého.
Sám rybařím cca 25 let a myslím si, že jsem prošel mnoha etapami vývoje a vyzkoušel vše možné způsoby a co se týká krmení zejména.
Sám píšeš, že záleží na několika parametrech = a o tom to je co funguje třeba tady u mě, nemusí fungovat jinde a pokud se považuješ za zkušeného rybáře = máš předávat zkušenosti méně zkušeným a ne je odsuzovat.
Já sám se rád přiučím novým věcem a vůbec se za to nestydím a já zase rád poradím = pokud mohu.


mates202 - Profil | Čt 12.4.2012 12:17:03

Button - >>
Ahoj,
já používám Method krmítka o Prestonu a používám obyčejnou krmítkovou smě od Carp Servis Václavík a funguje naprosto spolehlivě.
Cenový rozdíl od method mix směsí je značný = je mnohem levnější, přesto tato obyčejná směs funguje stejně = je velmi aromatizovaná(pro method to hlavní), při správném navlhčení je perfektně kompaktní = spolehlivě drží v krmítku a při použítí právě pro method krmítka/potřeba malého množství vystačí tento kbelík na jak dlouho.
Ryby na tuto směs reagují a poměr množství a cena je jednoznačný.
http://www.nasoutokushop.cz/carp-servis-vaclavik-kr​mitkova-smes-5-2-l-d2651
http://www.carpservis.cz/1/?tree=14

jkros - Profil | So 31.3.2012 23:40:28

Kobarid >> Je to jak pises cele je to dle me o tom ze method mixy jsou delane z mletych pelet a ruznych rybich a masovych moucek, je to olejnate ma to jinou konzistenci jak plavackove krmeni ktere je spise z ruznych oplatku a strouhanek atd, navic to vice smrdi :), ja pouzivam jen micro halibutky nebo pstruhove granule a ma to stejny vysledek, cele je to o tom ze to malo co v tom krmitku je, musi poradne pachnout :) coz rybina a masova prichut na bazi oleju hlavne v teple vode fachci velice dobre...
Cele je to pak narvane do pytliku s honosnym nazvem method mix, je to asi to same jak halibut pelety, kde vyrobcu je par a pak to 90% prebaluje s 200% prirazkou

buket - Profil | St 4.2.2015 23:06:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Button - >> Ahoj, to máš úplně jednoduchý. Pokud budeš chytat s method krmítkem na rybníku kde je 10 kaprů na metr, tak je jedno co použiješ. Když ale potřebuješ, aby si toho ryby všimly i z větší vzdálenosti, je dobré mít směs co nejvíce smradlavou. Normální krmítková směs také jinak lepí a mohlo by se ti stát, že při hrubší zrnitosti na kterou je namletá nebude tak dobře lákat.
Ještě odstaveček k ceně. Při vycházce kde chytám s běžným feederovým krmítkem nemám problém do vody naházet 2kg "levnějšího" krmení např o ceně 140 Kč + partikl + nástrahy. Pro stejné odpoledne s method feederem je to přibližně necelé 1kg krmení při suprovém braní ryb. To je okolo 80-140 Kč podle směsi. Nemusím načínat celou bonduelku, neboť obvykle dávám malou peletku na vlasu, což je další úspora.
Zpočátku jsem si říkal pesimisticky, že 120 Kč za kilovou směs je hodně, ale po několika letech vím, že se takto dá krásně zachytat a ještě to nestojí tolik peněz.
Doufám, že ti bude moje rada užitečná.

Maximsoon - Profil | Čt 10.5.2012 15:53:26

Pro mě je to zbytečné, raději si doma smíchej kukuřičný a pšeničný šrot, dej do toho trochu melasy a pak do toho naliju boostery od nikla. Ta lahvinka stačí na 15 litrů krmiva a voní perfektně. Musíš si vybrat jaké esence to má být. Do toho kukuřici, drcené kousky pelet a je to

mates202 - Profil | Čt 19.4.2012 15:11:41

jaruan >>
Ahoj,
já už jinou nekupuji a spousta mých kolegů, které jsem na ní naučil, už také s jinou nechytají a když náhodou nemají v obchodě kbelík = musím koupit alespoň pytlík, jinak jsem mrzutý.

HmmmmTakJooooo - Profil | Čt 12.4.2012 13:12:05

KóĎA >> Vubec nechapu kam tim miris :))) trh je nabitek tolika zradlama ... a co revir to trosku vse funguje jinac ze aby tady nekdo byl objektivni tak jak sity myslis tak by musel mit jeho den 55 hodin a musel byt mit snad vsechny zradla a kazdy den objizdet snad vsechny reviry idealne tahat ryby na 10 revirech zaroven na 10 druhu krmeni zaroven ... on jesli chyta na feeder ( coz je stejne klacek jako klacek ) od jara neni o nic min objektivni nez ty nebo MM :))) vis na kolika faktorech a vecech kere nejdou predvidat to vse zalezi ten uspech a myslet ze poznas jesli to bylo zradlem nebo ne :))) ... to je fakt moc tady uz kam se vytratil obycenjej selskej rozum kdo dovolil temhle vsem samozvanym odbornikum to tady hltit ty diskusze takovyma koninama kurna

kukac - Profil | Út 10.4.2012 13:15:35

RamonRamone >> skúšal som "citrus krill" na prvej jarnej rybačke spolu s Liquidom impulz Tropic fish a hneď úspešný na prvé kapre a bol pokoj od pleskáčov.Upustím od bait-techu a budem testovať tieto.Aj tento spapal (88 cm) 3 fruit gulu 16mm obalenú do method-u citrus krill,uloveny na feeder

Kobarid - Profil | So 31.3.2012 23:51:30

já vycházím z "klasické poučky" plavačkářů - směs je nosičem pro "živou nástrahu", která láká rybu na krmné místo ........ To znamená, že v tomto feedrovém případě, peleta v krmítku, je nosič informace o místě, kde je krmení pro rybu - tj. primární pro přilákání ryby bude vonná složka, která dokáže rybu na dané místo přilákat. Jestli k tomu použiji komerční "pytlík", nebo dipovanou krmnou peletu za 15,- Kč/kg, je dle mého názoru úplně jedno.
Ale třeba se mýlím a ve finále ten boj o rybu vyhrajou "komerční pytlíci"..................

Willow - Profil | Pá 15.7.2016 17:59:41

Víkend bude ve znamení pokusů,možná omylů,ale zkusit to musím.;-))

Smrtak - Profil | Út 3.2.2015 9:20:36

No chlapi, tešil som sa na zaujímavú, psychicky nenáročnú diskusiu, po tretej strane naťahovania na slovíčkach som to vzdal a preklikol na najnovšiu. Je dosť zaujímavé, ako sa ľuďom, čo sa 6 strán dozadu búchali do hrude, že "method mix = krmítkovka a kto si myslí opak asi nemá v poriadku hlavu" zmenila rétorika a zrazu sa už method mix nerovná krmítkovka.

Des tie diskusie, už ani nehľadám tému čo ma zaujme, ale diskusiu kde sa diskutuje k veci.

Príspevok mimo tému, skôr na zamyslenie pre egomaniakov tuna. Je voda so sirupom a malinovka to isté? Skúste sa pohádať.

lobotomie (fanik) - Profil | Pá 30.8.2013 12:11:53

method mix v době svého vzniku a v zemi jeho vzniku označoval směs do method krmítek, neobsahoval v podstatě žádné pražené či pečené šroty (kukuřičné apd.) či jiná semínka a skládal se takřka výhradně ze strouhanky a rybích mouček, tak aby pěkně držel v method krmítku a pěkně v něm držel i háček s nástrahou do té doby než přijede kapr a začne srkat (ano velmi podobně jako u srkačky), jakékoliv pražené a vzlínavé komponenty nebyli žádoucí, jelikož je to magnet na menší bílou rybu... lákací složkou byli prapůvodně rybí oleje které se buď samovolně uvolňovaly z rybích mouček nebo se přidávaly dodatečně - tzv se zamašťovala směs.
až po letech se začali dělat všemožné variace, protože zákazníkům se to líbí a potřebují to a obzvláš´t mimo ostrovy je potřeba nabídnout i něco jiného než jen masovku, která u nás dlouhá léta nebudila důvěru, páč přece nevoní tak pěkně jako jahoda nebo vanilka nebo scopex =)

když to řeknu zjednodušeně, tak si parádně užiju i se dvěma díly strouhanky a jedním dílem najemno nadrcených halibut pelet (ideálně černých a červených coppens)
- pokud budu chtít chytat s method krmítkem

Juraj - Profil | Čt 22.8.2013 17:32:31

Maximsoon >> "Ty jsi na to fakt přišel". :-)) Na 15 litrů krmiva ti stačí asi 6 l šrotů, což je cca 4 kg. Ty pořídíš dejme tomu za 40 Kč. Pak do toho naleješ za 160 Kč flašku boostru od Nikla.
Víš co je výsledkem? 15 l navoněný jaloviny za 200Kč.
Neurážej se prosím a trochu přemýšlej.

carbox3x - Profil | Pá 13.4.2012 19:51:25

Ahoj. Naprosto souhlasim s predeslim nazorem. Na kvalite krmeni zalezi uplne stejne jako na
nalezeni mista lovu. Se spatnym krmenim nic nedosahnes ani na dobrem miste.
Proto kdyz jedu na ryby mam vzdy dost kvalitniho krmeni,protoze pokud u vody budou sedet
i dalsi rybari kvalita se pak projevi. Zalezi ovsem i natom co dote suche smesi primichas.
Podrcene,naklicene a dobre uvarene konopi-kukurici, sekane rousnice,cerviky, varene testoviny.
A td. Jednoznacne jsou methot mix lepsi a koncentrovanejsi,takze se da bezproblemu
i naredit levnym krmenim. 20 let se krmenim opravdu zabyvam a jednoznacne
preferuji kvalitni krmeni,protoze pak je to u vody rachot.
A to nejen pri feederovani.

mates202 - Profil | Čt 12.4.2012 12:59:08

KóĎA >>
No, máš pravdu, na feeder jsem začal chytat letos na jaře, ale method krmítka používám od jara loňského roku a na klasické položené = princip je stejný, akorát identifikace záběru je odlišná = method krmítka fungují na obou způsobech lovu = položená/feeder.

Ze začátku jsem kupoval jen method mixy, ale jsou zbytečně drahé a pak mi prodejce doporučil, abych vyzkoušel zmiňovanou směs od Václavíka a účinek je naprosto stejný.

Lee-Haney - Profil | Čt 12.4.2012 12:54:47

Radši si udělám svoji krmelcovou směs do které vím co dám než abych kupoval předražené pomleté zrní...

mates202 - Profil | Čt 12.4.2012 12:51:30

Brtek >>
jj = tak tak, já také vyzkoušel co se dalo = na krmení nějak nešetřím, ale co jsem vyzkoušel tuto směs, tak jinou už nekupují = funguje spolehlivě a hlavně je opravdu silně aromatická a dobře drží právě v method krmítku a o tom to je = proč dávat cca 100 Kč za Method Mix, kdy tady dám cca 150 Kč za 5 litrů a funguje to stejně

kukac - Profil | Út 10.4.2012 14:30:41

dressi >> ked vieš aké ryby tam máš a na čo berú v priebehu roka,to ti zoberú aj teraz a práve preto aby si ich zaujal niečim,keď už nemáš čas predkrmiť a chytať na gule tak ako ti radil Ramon,vyskúšaj niektorý method mix
http://www.orthodoxcarp.sk/eshop/index.php?main_pag​e=index&cPath=14
a obal ním akúkoľvek nástrahu na háčiku.A keď vieš že sa ti tam mocú vačšie kusy tak k jednej palici prihoď zopár gúl,napr na jar niektorú z ovocných
http://www.orthodoxcarp.sk/eshop/index.php?main_pag​e=index&cPath=11
a tiež gulu obal methoďákom.Ak je možnosť skúšaj niekde pri brehu keď je tam aj meter vody stačí, nejaké trstie a podobne, kde nie je prístup a nelový sa tam a je pokoj.V túto ročnú dobu podvečer je najlepší.Obalovať, obalovať a obalovať.Ked musíš hádzať ďalej tak ti neostáva len presne hádzať,bud zaklipovaním vlasca atď.Pred každým lovom nahoď krmítkom aspoň 5 krát na to miesto.Ostatné už ostáva na teba ako poznáš vodu,ale na vyberavé ryby to takto funguje.Zabudol som...ked chytíš prvú tak zase nahádzať aspoň 5 krmítok.Nie že budeš bez kŕmenia čakať napr.hodinu na druhého...Koncentrovane presne a tlačiť na pílu :)

RK - Profil | Út 10.4.2012 14:22:26

RamonRamone >> RamonRamone - 10.4.2012 13:35:35 >> Ahoj.Já si zase myslím,že jestli je něco hodně důležité,tak to je krmení v plavané.Natáhnout ryby,udržet je.
Jestliže na stojačce hodíš method krmítko s method krmením,tak maš na dně po rozpadnutí flek jak dlaň pětiletý holky.A když kapři žerou,tak to vyluxuje kapr i s háčkem. Jestliže tam budeš mít nějakou a troufám si říct jakoukoli krmítkovku,tak ji vyluxuje taky.A nevěřim,že ten kapr zavětří 20m od návnady a pálí za methodem jak šlapka za valutou. Teď osobní zkušenost.Jezdím už hodně dlouho na přehradu Vrané nad Vltavou.Tam k podzimu sjíždějí ryby od Štěchovic a ze Sázavy.Je jich tam opravdu hodně.Nejlepší chytání je tam co nejdál od břehu a na co největší hloubce.Nejlepší ,,výsledky,, a Panenka Marie i s Duchem Svatým prominou,je na starou dobrou srkačku.Co tam rybářů chodí,co si míchaj za futra,nevím,ale voní to ke mně na 20m. Ale nakonec stejně vyhraje konzistence. Stačí pšeničnej šrot a rozmáčenej chleba,ale musí dokázat vydržet dalekej nához,pecku o vodní hladinu a propadávat cca 8m.A pak se začít rozpadat. Jestliže nějakej pašák dokáže vytáhnout plný krmítko po 20 minutách od náhozu,tak nejenže chytí hovno,ale ještě má můj hlubokej obdiv.Protože to už chce počertech fortelný krmení a i velkej nedostatek chuti něco chytnout.A za ty léta je to fakt škola.Nikdy jsem neviděl,že by nějakej šikula chytal výrazně víc,protože má super směs.Když se rozpadala,tak chytal stejně jako já plebejec s chlebem. Ale taky se stává(s postupujícím podzimem),že se kaprům už nechce do krmení.Potom pomůže delší návazec,krmení tmavý a málo.Zkoušeli jsme chytat i bez krmení a bylo to jako s tím tmavým a málo. Petrův zdar

Hadrák - Profil | Út 10.4.2012 14:12:25

tohle je dost zajímavé


dressi - Profil | Út 10.4.2012 13:18:37

NENÍ...!!!! A jestli ano, tak mně o tom přesvědčte. Jak tady již někdo někde psal, považuji to za něco "vytuněného", co nejlépe a hlavně za větší peníze prodat. Více bych se věnoval výběru revíru a lovného místa. Stejná debata jako kdybych se zeptal, jestli je lepší mít obyčejné policajty nebo elektronické hlásiče. Těm rybám ve vodě to je přece jedno, jak uvádí Martin Maťák v jednom ze svých videí. Osobní zkušenost: 80 letý rybář s totálně starým vercajkem, nahozeno asi 15 metrů od břehu, nástraha žížala. Vedle něj borec s vercajkem za 100.000 kč, bolie, method mix, dipy, boostery a já nevím co všechno. A výsledek...? Rybář dědeček životní úlovek . kapr 15 kg, rybář borec ten den ani záběr. Osobní zkušenost z loňského lovu. A teď mně sežerte...

tucnak11 - Profil | Út 10.4.2012 10:05:41

Jak budeme furt přemyšlet co dame za řradlo tak dopadnem jak Kalousek ktery furt přemyšly jak nas oškoubat

numen - Profil | Po 9.4.2012 19:17:17

Petr Havlíček >> teď je SBS strašně jemný,je to takové nadejchané. Ale funguje to. Dával jsem to i jako přísadu do krmení na závodech. Třeba v Berouně. Nebo i v zimě na kapříky a amury.

Kocháč - Profil | St 4.4.2012 19:08:45

Button - >> Podle mě nejde jen o různé názvy stejného šrotu. Metodmix vnímám jako natuněnou krmítkovku určenou na lov kapra a tedy hrubší struktury a odlišného složení než futro na bílou rybu. Umím si v metodmixu představit větší sousta, pelety, drcené boilies, hrubší částice. A i si myslím, že některé metodmixy se jak speciální futro jen tváří. Asi by mohli o tom víc říct plavačkáři, jsou dál. Ty šroty jsou věda a ingredience do nich podstatně složitější než nejsložitější koulís. Udělat dobrý boilies je jednodušší než nachystat dobré futro. Metodmix je pro mě označení dobrého futra postaveného cíleně na kapra. Krmítkovka je všeobecný název pro futro na ryby pro bobkařskou masu. Tedy krmítkovka = auto a metodmix = teréňák, plavačkářský futro = sporťák,...atd.

tucnak11 - Profil | St 4.4.2012 17:46:01

Kamaradi neni to fuk stejně anglany okoukali ot Čechu a udělali vylepšeny spusob chytani na srkačku.ktery se menuji metod a nebo mould.Doslovny překlad slova mould nese ,,formička,,Aco je llepši tak samožejmě kvalitnějši krmeni a či je to metod a nebo krmitkova stejně pereme do krmitka,tam se jedna o zloženi žradla a jak kvalitni je tam , a potom se liši v ceně,řaden vyrobce nenapere do žradla pelety moučku rybi krev moučka a potom bude prodavat za 50 kč.Jedno mam zjištěno čem vice navnada smrdi tak je větši možnost chytit ryby.

fana1875 - Profil | St 4.4.2012 11:10:09

otazka na urovni, rozdil pouze v cene

MISO* - Profil | St 4.4.2012 11:04:43

method mix=krmitkovka

feeder=krmitko, su rozne druhy, jednym z nich je method feeder, co je v podstate nase klasicke krmitko (nie kosik) alebo tie novodobe krmitka s plochym dnom. method mix je zmes do tychto krmitok, teda krmitkovka. Takto to vidim ja. Je to len hra so slovami.

Fishky - Profil | St 4.4.2012 10:49:59

Venca888 >> jediný rozdíl mezi krmítkovkami vidím u preston krmítka, kam se rvou navlhčený pelety, jinak je to všechno to samý (a je jedno, zda tomu Pepa říká krmítkovka a Pavel method mix), něco je víc a něco méně vylepšený atraktorama, ale všechno to stojí na šrotech, jinak by kilo metoďáku nestálo kolem stovky, ale bylo mnohem dražší.

roxtidy - Profil | St 4.4.2012 10:12:17

Fishky >> tak s tim bych nesouhlasil. Method mix jako takovy by mel obsahovat kvalitnejsi suroviny - rybi moucky, kousky boilie, pelety a treba nejaky ten atraktor. Tyto komponenty bezna krmitkova smes, ktera je zalozena spise na objemovych slozkach, neobsahuje. To ze jsou vyrobky nesouci ve svem nazvu "method" a pritom je to smes srotu je vec jina a je na kazdym, jestli tento trik pozna.

KóĎA - Profil | St 4.4.2012 8:56:15

jurasoft >> jednoduchá rada - dávej jen ty složky které to nekurví :-) V jednoduchosti je síla.

Venca888 - Profil | Út 3.4.2012 22:33:46

jasně, že je lepší... zejména pro jejich výrobce, který na ní víc vyvařej.
osobně jsem skeptickej k nějakýmu zázračnýmu sypání. Klíčovej je partikl hozenej do správnýho místa, s trochou esence, která k němu natáhne ryby. Pokud ty ryby poplavou na druhym konci rybnika nebo nebudou při chuti, tak jsi v háji tak jako tak...

Roman 7 - Profil | Út 3.4.2012 19:01:50

Nejlepší method mix je hlína s posilovačem .Laciné,pěkně to kalí vodu , ryba se nepřežere,do sloupce to nestoupá,bábovička se s toho plácá jedna radost .

Neznaboh:-D - Profil | Út 3.4.2012 10:18:27

DejF >> já používám už jen ten,ale musí to být method-mix,né jahda,ani halibut ale výhradně method! Obsahuje všechno co má,mikro peletky,konopí,kukuřici,nějaké oplatky atd já doplňuju už jen kuku a řepkou,nedávám ani žáné liguidy,ani bůstry... pár kulí do vody a za chvíli začíná čardáš:-)

jkros - Profil | Ne 1.4.2012 18:53:32

Azeal >> Zkusil bych se zeptat tady http://www.jasfish.sk/cenova-ponuka-krmiva-pre-ryby​/

KRMIVO PRE PLôDIK SUMCA A PSTRUHA
Využitie krmiva:
Pstruhovité ryby, jeseterovité ryby a sumce plôdiky-pre intenzívny chov v jazerách a sádkach.

Krmivo sa vyrába v nasledovných rozmeroch:
0,5-1,2mm
1,2-2,1mm
2,1-3,0mm granule
BALENIE: 30 Kg umelohmotné vrece.

ceny + - stejne

roxtidy - Profil | Ne 1.4.2012 14:51:54

method mix nemusi byt o tolik drazsi nez krmitkova smes - mrknete na produkty Bait-tech ;-)

jkros - Profil | Ne 1.4.2012 14:50:17

Azeal >> Nevymyslej vymyslene :) zkus treba tyto http://www.pstruharstvi-ujcov-eshop.cz/products/efi​co-alpha-714-3mm/ je to stejne vsechno stejne a vsichni stejne prebaluji Coppens a Biomar