Karel Nikl nebo Raven Fishing?

Zdravím pánové, chtěl bych se zeptat jaký je rozdíl boilie mezi boiliem které prodává Raven Fishing a Karel Nikl. Nemyslím cenu, obal. Sem tam jsem chytal na KN protože jsem věřil, že je to český výrobce kvalitního boilie. Na výstavě jsem si všiml, že toto boilies - nebo velmi podobné má několik firem, včetně KN. Rád bych se mýlil ale domnívám se, že je to výrobek jednoho výrobce, ale teď nevím kterého. Bohužel to asi nebude kolínského šéfkuchaře! pokud se mýlím budu jedině rád. Pokud to je tak jak se domnívám, tak jsem u KN na výstavě nakoupil naposled. Které další firmy jen přebalují? Která z firem má 100 % vlastní produkci boilie? http://www.nikl.cz/k10-hotove-boilies.php http://www.ravenbrno.cz/cz/brands/kaprarina/2904_boilies_pellets_baits_accessories/pro_line/
Autor diskuse: Květoš - Profil , 13.3.2012 kaprařina - nástrahy, návnady

Přemet:-) - Profil | St 14.3.2012 10:05:13

Mára85 >> Vidíš, a já si zrovna myslím, že v dnešní době už pan Nikl možná milionář bude, právě kvůli "pitomcům", co jsou ochotní platit za koule takové nekřesťanské prachy.
Kolik si myslíš, že je výrobní cena třeba 3XL?? Při tom množství, které každý rok vyrábí, při velkoodběratelských smlouvách atd. Myslím, že si to nikdo z nás "obyčejných" rybářů nedokáže ani představit. Další věc je marže pro prodejce v kamenných obchodech. Aby jsi dostal svoje koule na krám, musíš přičíst 40% z ceny pro prodejce, který z toho musí mít zisk, zaplatit pronájem prostor atd. Takže už od začátku musí být s touto marží počítáno. Tudíž nemůže třeba právě pan Nikl prodávat na svém e-shopu koule za 276 Kč, což je cena po odečtení marže obchodníka na krámě, protože pak by to prostě neprodal. Od začátku musí být s touto přirážkou počítáno, tudíž je cena takové, jaká je. I v dnešní době existují výrobci, kteří na krámy nedodávají a prodávají pouze ze svého e-shopu, právě proto, aby udrželi cenu na rozumné hranici. A nemyslím si, že by ty koule od nich byly v něčem podřadnější, či chytaly méně, než třeba od K.N. Když píšeš, že bys rád kupoval taky koule za 200 Kč/kg, tam mi vysvětli, proč je nekupuješ, když ty možnosti tady jsou??? Je to zas a jenom kvůli reklamní masáži ze strany výrobců??? Pokud se pletu, tak se na mě prosím nezlob. Jinak k tématu, pan Nikl je v první řadě obchodník a až potom člověk, který se snaží dodávat na trh kvalitní koule proto, aby si obyčejní rybáři dobře zachytali. Takže to, co udělal mě vůbec nepřekvapuje, jen mě to trošku od něj mrzí, že se k tomu snížil a propůjčil těmhle sojovkám své jméno. Nikdy jsem na něj nechytal a ani chytat nebudu. Opravdu si nemůžu dovolit, a ani nejsem ochotný, platit 500 za kg koulí. Když jedeme na přehradu, tak si sebou vezeme třeba 80 kg koulí, to bych se asi nedoplatil....

(bedna) - Profil | Út 13.3.2012 19:43:13

Počkejte,počkejte ono to s tím nápisem chokolatte bylo boilies?
Já to v Brně žral, a myslel jsem že to je pozornost pro zákazníky,něco jako malý mozart koule.Chutnalo to jako levná polská čokoláda,ale při těch cenách klobás na výstavišti jsem na zahnání hladu nepohrdl.
A vy mě tady píšete,že je to z holandska.Vědět to tak to aspoň víc vychutnám.-)-)

CARP-STEIN - Profil | Út 13.3.2012 23:38:21

Jestli byl někdo z vás na CARP SHOW v Břeclavi , tak mohl vidět , jak tam Karla krásně vypískali . Mlel tam totální nesmysly o taktice tzv. ,,mizejícího krmení" ( co to krmení asi tak má v té vodě dělat , množit se ? ) . No a potom to úplně zazdil projevem o tom , jak si nějakej kaprař snad v Belgii nebo kde vykrmil za 4 roky kapry do váhy 20 kg tím , že zkrmil několik tun boilí. Znělo to jako provokace na nás ,,hlupáky" , co mu cpou desetinásobky peněz za koule oproti výrobním nákladům. Údajně ta Karlova přednáška byla nepřipravená , z důvodu toho , že ten kdo jí měl původně mít , tak nezvládl den před tím množství alkoholu a proto to Karel zachraňoval . Akorát toho moc nezachránil , ale spíš naopak . Pochopte že názvy jako: noční můra , odkopaná selka , atd. jsou jen obchodní tahy a na spoustu lidí to funguje - to Karla živí. Čekám , že další novinka bude třeba : ,,vyzutej Tonda" a bude se prodávat ještě víc. Teď otázka jestli chcete kupovat koule od skvělého kapraře nebo obchodníka.

vladys - Profil | St 14.3.2012 0:13:58

S chuťou som si prečítal celú diskusiu a na pár príspevkoch som sa dobre nasmial.
Najprv chcem veľmi pekne poďakovať Kvetošovi za vytvorenie otázky. Veľmi radi ju oceníme balíčkom produktov High Attract. O tak intenzívnej a neplatenej reklame na MRK-u sa nám ani nesnívalo. Dúfam, že nám ju Martin M. dodatočne nafaktúruje :)

A následne zareagujem v mene celej spoločnosti KN:

„Nová rada boilies High Attract bola vytvorená ako odpoveď na najčastejšie otázky a požiadavky veľkej skupiny našich zákazníkov, ponúknuť im aktraktívne boilies najmä na krátke vychádzky v rozumnej cenovej hladine pod 250Kč/kg ( resp. 10 EUR/kg) a súčasne aby bolo s ním možné kŕmiť aj vo väčších množstvách.

Nakoľko kapacita výrobnej linky boilies v Kolíne v súčasnosti neumožňuje výrobu veľkých množstiev boilies v nižších cenových hladinách, boli sme nútení hľadať možného potenciálneho výrobcu v zahraničí.

Z tohto dôvodu sme navštívili najväčších výrobcov boilies v Nemecku a celkom Beneluxe za účelom nájsť overeného a seriózneho partnera na obdobie, kým nebude vybudovaná nová veľkokapacitná linka na výrobu boilies v Kolíne.

To sa nám po dlhšom hľadaní nakoniec podarilo v Holandsku, kde sme podpísali zmluvu o spolupráci s jedným z najväčších výrobcov boilies v rámci celej Európy. So spoločnosťou, ktorá vyrába boilies pre niekoľko veľkých výrobcov a distribútorov v rámci EÚ viac ako 15 rokov a distribuuje do viacerých krajín EÚ.

Ohľadne testovania: mali sme k dispozícii niekoľko vzoriek a predmetné boilies sme kratšiu dobu aj skúšali. Podľa nášho názoru sa jedná o ideálnu univerzálnu krátkodobú návnadu ako aj nástrahu so širokým spektrom použitia, napr. už pri spomínanej potrebe masívneho kŕmenia.

Na záver podotýkam, že nikto zo spoločnosti KN nikdy netvrdil, že sú boilies vyrábané v ČR. Napr. osobne som každému záujemcovi na otázku ohľadne miesta výroby (v štvrtok a piatok na stánku na BVV) potvrdil, že boilies High Attract sú vyrábané v Holandsku. Nezaznamenal som na túto informáciu jedinú negatívnu reakciu...“

Aj v tejto otázke je intenzívne cítiť, že tá zima už je naozaj dlhá. Dúfam, že keď sa ráno v práci opäť pripojím, bude tu ďalších 200 príspevkov. :)

Tomajo - Profil | Út 13.3.2012 19:21:43

červik7 >> a co myslíš že je efektivnější? Patlat se s koulema a menším ziskem a nebo nakoupit koule hotové za 40kč/kg a střílet to za 220kč/kg? :-)))

Lee-Haney - Profil | St 14.3.2012 19:14:03

Proč se pořád vztekáte?Udělali jste si z Karla boha který dělá vše pro vás a zapoměli jste že je on obchodník jako každý jiný.Kdyby jste si tohle uvědomili tak se nerozčilujete nad takovou krávovinou.Když se mi něco nelíbí tak jdu jinam tečka....

VitanS - Profil | St 14.3.2012 16:51:06

Že Vás to všechny baví... Ať si každej kupuje co chce a za kolik chce. Cenu si vytváří trh sám. Pokud jsem ochoten vynaložit za produkt XY peněz a obchodníkovi ten obrat postačuje při nastavených cenách k dostatečné prosperitě, tak nemá cenu o tom diskutovat. Obě strany jsou spokojený. Kaprařinu nepreferuju, naopak spíše vláčím a když náhodou za vycházku utrhám v pařezech několik rapal, tak to taky nikomu necpu. Nikdo mi to nezaplatí. Nekouřím, nefetuju, příležitostně se ožeru. Tak proč bych občas nenevnadil rapalkama či jinou balsovou havětí....

Hlavně když je u vody hezky....

Ať Vám berou!

MifakM - Profil | St 14.3.2012 20:22:43

Už mi tu chybí jen názor, že v podstatě Karel je až takovej dobromil, že na tom jeho podnikání v podstatě prodělává, ale že nás všechny rybáře má tak moc rád, že mu to nevadí :-)

Unca - Profil | St 14.3.2012 8:49:41

Gandhi >> Jo jo, mám stejnej názor jako Gándhí. Je to prostě "kšeft". I pan Karel Nikl dělá boilí jen proto, aby se tím živil a nemusel už chodit makat třeba do fabriky. :-) O nic jiného nejde. A že si třeba nakoupí některy druhy boilí v zahraničí a přebalí ho? Běžná věc. Snižování nákladů. O ceně "stejného" boilí, akorát v jinech sáčcích, nemá smysl se bavit. Pokud je někdo ochotnej za stejnou věc zaplatit víc, jen proto aby byl IN a chytal na boilí "lepší" značky, tak proč ne? To by byl prodejce sám proti sobě, kdyby prodával za 100kč a veděl, že lidi dají klidně 200kč. :-))

libec77 - Profil | St 14.3.2012 1:03:32

Další dávka se bude jmenovat VYKROPENEJ KAREL !!!!

Kocháč - Profil | Út 13.3.2012 19:26:01

Tak se zase dobře pobavíme :o)
Karel dělá svoje koulís různé úrovně od průměru po kvalitu a k tomu prostě bere z holandu koule co prodává i Raven ppd značkou Pro line. Není na tom nic zvláštního. Prostě nakoupí z linky hotovky za cca 40,- kč 1kg, přebalí a prodá. Ještě tak před včerejškem byly fotky v e-shopu ravenu a nikla identické. Nedělal bych z toho tragedii, to je prostě fakt a karel není jedinej :o)

Petr.J - Profil | St 14.3.2012 10:44:41

Přemet:-) >> Ne všichni mají hluboko do žlabu, je hodně lidí co cenu nemusí řešit. Horší na tom je, že i celkem nemajetní lidé, si to kupují, klidně na rybách žerou chleba mazanej margarinem, ale do vody hází bez rozmyslu koule za 500 Kč. Znám takových lidí dost, tedy myslím těch s tím margarinem :-)

SNOW - Profil | St 14.3.2012 9:20:25

vladys >> v rozumne cenove hladine 10eček je v nemecku a ostatnich civilizovanych zemich kilo kvalitnich kuli.. jako je ccmoore,solar,mainline atd atd.a ne nejaka gumova gule od holandanu.. jen tady z lidi delat votroubky s cenou 460 kč za kvalitni mrazenku :-D .. by me zajimalo proc to jde v nemecku a jinde a ne unas? cenu vajicek sem prosim netahejte..

Lee-Haney - Profil | Út 13.3.2012 23:42:44

Vy ste hrozní nevděčnici.Kaja vám přebali kuliska a vám se to ještě nelíbí a zdá se vám to málo co pro vás dělá.Já bych se na vás vykákl a ty kule bych vám prodával v papírovém pytly bez polepu.

padre - Profil | Út 13.3.2012 21:05:52

Květoš >> to Tě tak dožralo a nebo jen slepá závist? Že si z ničeho nic po skoro pěti letech oživil nick jak spící teroristickou buňku a nebo Tě nakrklo že jsi na to nepřišel Ty dřív a nerozjel si to ve velkým:o) To bude spíš jen převlečenej kabát jednoho posery.

vahaj - Profil | Čt 15.3.2012 16:50:08

Slavíček >> Pokud tomu tak je, je to jen důkaz toho, že je velice zdatný a schopný obchodník. Mám rád diskuze typu nevím, domnívám se, nebo velmi podobném, mýlím se atd. A zadavatel používá pouze tuto argumentaci. V tomto případě se pro změnu já domnívám, že sám ani neví.....

zubacik - Profil | Čt 15.3.2012 12:06:01

PaJaS >> A co je podle tebe špatnýho na tom, že si firma nechá vyrobit produkt u jinýho výrobce.Ty si to nepochopil?On prebaluje ich vyrobky a nasledne ich predražene predava.To nie je jeho recept a predava to ako vyrobca.Tomu sa hovori podvod.V poriadku by to bolo ak by to vyrabali podla jeho receptu.

Slavíček - Profil | Čt 15.3.2012 11:44:23

vahaj >> Karel jako člověk je ochotný super na pokec ale nedělej si iluze moc dobře vím kolik na čem ma zisk . V prvý řadě je to dobrý obchodník . Znám ho už 10 let ze začátku jsem od něj bral suroviny dnes si je raději seženu jinde a za mnohem lepší cenu .

Malecek - Profil | Čt 15.3.2012 7:12:58

Co se týká boilies z Holandska, tak je pravdou, že ho najdete v Ravenu i u Karla akorát v jiných obalech s jinou cenou. Tuto informaci považujte za ověřenou. U mě skončil.

Venca888 - Profil | St 14.3.2012 12:35:57

obecně si myslim, že se z tohohle moc nadělá. Kapr neni žádnej Zdeněk Pohlreich s ploutvema, aby si čuchnul k pěti druhum ve svý podstatě téměř totožnýho žrádla a pak se rozhodnul, kterym se začne krmit. Pokud má hlad a u nosu se mu objeví sousto, který vyhodnotí jako poživatelný, případně na něj bude ještě naučenej, tak ho prostě sežere. Je naivní se domnívat, že popluje řekou a bude si řikat - tohle ne, to je od Ravenu, tohle taky ne, to je od Nikla a hele - LK Baits... do toho jdu.
Jenom reklamní masáž výrobců vás nutí k tomu, abyste zkoušeli dvacet druhů boilies.

Malej - Profil | St 14.3.2012 10:32:56

nevím jestli to tu napsat :D asi se na mě všichni vrhnete ale budiž: Ja na koule od nikla budu letos chytat 3tím rokem a nedám na ně dopustit. Niklovy koule mě prostě šlapou tak proč na ně nechytat...ano cena je docela vysoká, ale sem ochotný za ty koule nakou kačku dát, možná sem blázen nevím. Je to prostě můj názor

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | St 14.3.2012 9:57:05

MifakM >> Já bych si moc nedělal iluze o zákaznících pana Nikla. V podstatě Nikl sází na nějakou masivní propagaci, velké PR a na zajetou značku. O kvalitu koulí tady nejde. Kvalitu koulí běžný kaprař nepozná. Tato kvalita je mu vnucena podprahově. Když dám drahý bojlís, tak si kaprař řekne, ha, to je drahý, to bude strašně dobrý. Navíc to nazvu ještě nějak šíleně třeba Kill Krill a máme tu hit léta

snipe - Profil | St 14.3.2012 9:55:40

vladys >> Ona podstata celé otázky je v tom, zda to vyrábíte či nikoliv?! Z Tvé odpovědi je patrno, že NE a tudíž slogan reklamy je klamavý. Správně tam pak má být "kolínského trhovce" či "kolínského dovozce". Pokud si tedy pod pojmen "šéfkuchař" nepředstavuješ někoho, kdo ohřeje polotovar a ten pak dostaneš na talíři s nehoráznou přirážkou.

Ještě si Tě dovolím citovat: "...mali sme k dispozícii niekoľko vzoriek a predmetné boilies sme kratšiu dobu aj skúšali...". Nechť si o tom udělá každý obrázek sám...

Slavík - Profil | St 14.3.2012 9:23:18

SNOW >> to je snadný když tu jsou troubové a žerou reklamu tak to prostě nakoupí s vidinou 20kg kapra,člověk trochu soudnej se tomu musí jen smát :)))))))))))))

yvana - Profil | Út 13.3.2012 22:32:28

ryba smrdí od hlavy ale tohle smrdí celé.Jestli si nejsem jistá něčím tak přeci to nebudu kupovat.Špinit někoho je snadný tady myslím nejde o žádný dotaz ale o něco hnusného tím zadavateli říkám na rovinu ví kdo co má originál?Ví že i Raven píše halibutky a jsou to pelety které bere jak od coppensu tak Biomaru?Tím tuhle diskusi nahlašuju jako nevhodnou a říkám to veřejně.

Kokš - Profil | Út 13.3.2012 19:52:29

Ale jinak jde vidět že hodně kaprařu už prozřelo a nežerou tak tu reklamu a kecy testeru-pohunků : )

Jarda Š. - Profil | Út 13.3.2012 19:29:51

Tomajo >> Když se v Kolíně přebalí do sáčků KN, tak se tím boilies výrazně zatraktivní. (Jak to působí na kapry, není až tak podstatné, jde o to, že to funguje na rybáře.)

mális - Profil | Út 13.3.2012 19:29:16

Do žádného výrobce ani do melounu nikdo z nás nevidí..... Není lepší si válet boilie sám a věřit tomu, co tam sám opravdu dává ?

Kocháč - Profil | Út 20.3.2012 21:11:17

uklife >> wejvar? Žijeme v tržním hospodářství. Výrobní nákady nejsou vše. Je to vlastně všechno velice jednoduché. Před léty jsem uvažoval podobně a myslel si jak nás ty firmy dojí a mastí si kapsu. Tak jsem se pustil do vlastních kuliček a pravda, udělal jsem si kvalitní koule za pár korun. Jenže jsem byl nadšenej a nepočítal všechny nákady a práci s tím spojenou. Takže třeba ty koule z holandska budou k mání ve velkém třeba za 40,-kč 1kg. Ale musíš to dopravit, nabalíčkovat a i ten obal něco stojí, dopravit na maloobchody, maloobchody si nastřelí 1,3 -1,4 a navíc je kaprařina sezóní záležitost. Není všechno zlato co se blejská :o) Jestli Karel prodává stejný koule co Raven a za víc a zrovna o ně stojím, jednoduše se nabízí koupit ty z Ravenu. Nákupem hotovek si platíme luxus sáčku boilísů bez starostí, kde a co koupíme je jen na nás :o) Komu co a kolik třeba i sežereme je taky jen na nás.

(bedna) - Profil | St 14.3.2012 18:29:58

Abych to tak nějak shrnul,aby později čtivší nemuseli číst celou diskuzi, tak je to asi takhle:
Karel přebaluje z Ravenu bakterie jenž všichni kupujete za nehorázný prachy a přitom se vlastně Bobrmanovi a Poušťákovi skládáte na chlast.
Protože destilují vodu kde to hážete.-)-)-)
Jestli jsem něco vynechal tak se omlouvám.

ELITE - Profil | St 14.3.2012 17:01:18

nedá mi to sem nevložit foto co mi poslal kamarád.Je to boilie 3xl ready které zavřené v pytlíku skladoval od podzima ve skříni (vlhko žádné klasický pokoj) začátkem března jej vyndal a zděsil se !!!
Boilies rozpadlé na prach.Toto jsem ještě neviděl.Asi cena moc kvalitě neodpovídá.Spíš cena odpovída reklamní masáži....

c@rpmaniak - Profil | St 14.3.2012 13:34:53

Já to prostě nechápu kam tato debata vede? na všem jsou marže nějaké, někde vyšší, někde nižší.
To by nikdo nesměl kupovat nic, chodit bos, neoděn.... platí to každej všude a kolikrát by se někteří divili kolik a na čem(nemusím to být rybařina). když jdu do A3 pro boty tak taky nepláču jaký maj marže ne? když se někomu zdá že maj ty koule napálený, tak jsem buď spokojenej a koupím a nebo mi to nefunguje spolu s dalšími okolnostmi a nekupuji....

Unca - Profil | St 14.3.2012 12:50:26

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Navíc peníze do vody "nesypou" jen kapraři. Podívej se na plavačkáře a feedraře. Kolik stojí vnadící směsy a komponenty? A kolik tam toho nasypou za odpoledne u vody? Stačí se podívat na ceny jednotlivých výrobců. Třeba Traper a Sensas. Traper je ( nebo teda byl ) levnější výrobce a Sensas je prostě drahá značka. Ale řeknu ti, že jednou sem si koupil krmení od Sensasu a od té doby vím, že Sesnsas je nejlepší krmení jaky sem kdy koupil. Když sem dal na krmítko Sensas, tak byly záběry. Ano, určitě tam bylo víc vlivů, ale už mi to tak nějak zůstane v hlavě. Co na tom že kilo krmení stálo 160kč. To už je zapomenuto. Důležitej je ten úspěch. A tak to máš i s boilím. Třeba už zmiňované 3XL je hodně drahá kulička, ale prostě to na ni bere. Berou na to kapři, cejni, jelci, prostě všechno. Ano, sou i levnější a stejně účiné kuličky, jako třeba Cherry od CDB, ale 3XL už mám v paměti jako super nástrahu na kapry. Tak mi to prosím neber s tím, že sem blbej, protože sem dal 840kč za dva sáčky boilí. :-))

Unca - Profil | St 14.3.2012 11:20:18

TWIN 69 >> No já teda nevím jak u koho, ale bavil sem se s jedním prodavačem v jednom nejmenovaném městě a on mi říkal že boilí od jednoho nejmenovaného výrobce odmítají brát, protože prej na něm je marže pro obchodníky pouze 25%. To je prej málo a proto tuhle značku přestali nabízet ve své kamenné prodejně.

Petr.J - Profil | St 14.3.2012 10:34:13

SNOW >> Za sebe mohu říci, že Hinders nikdy více. Nikla kvůli ceně také ne. Jo a z Ravenu mám jenom broli a musím říci, že maximální spokojenost. Každou chvilku čekám, že se ozve Kocháč, že v něm promokl, ale to už tu bylo několikrát, já za sebe mohu pět jenom chválu.

CARP-STEIN - Profil | St 14.3.2012 10:30:42

V německu je to celkově všechno lepší , a hlavně se tam k sobě lidi nechovají jako tady. Viděl někdo v poslední době něco pozitivního ve zprávách kromě toho , že Eva Farná vydala nové album ? :D

meteor - Profil | St 14.3.2012 9:50:11

SNOW >> OT: K.Nikl má IMHO obchodní strategii nastavenu tak, že i druhotní prodejci mají víceméně stejnou cenu za kilo koulí jako K.N. na svém e-shopu. Tím si udržuje minimální prodejní cenu koulí a defacto i zisk.
Jiní výrobci / prodejci jsou levnější, pokud toho vezmeš víc (např. Mikbaits to má pěkně odstupňováno). K.Nikl také nabízí lepší ceny při odběru většího množství, ale jednak se to (myslím) domlouvá individuálně a jednak to u koulí nemá napsáno.
Každopádně je K.Nikl určitě zdatný obchodník, o tom žádná... k čemuž mu určitě dopomáhá jeho šibalský smích, dobře zvolená obchodní strategie a v neposlední řadě i "zblbnutí" zákazníci :-)

El Duffus - Profil | St 14.3.2012 9:38:45

vladys >> Podle mě se docela pleteš. Je sice pravda, že i negativní reklama zabírá, ale v tomhle případě si nejsem až tak jistej. Povědomí o f. Nikl je takové, že sice stojí pachy, ale nabízí kvalitu. Něco ve smyslu "platím dost, dostávám dost". No a teďka vylezete s koulema, co jsou kvalitativně (dle mého názoru) uplně mimo, což si myslím, protože při Vaší prodejní ceně ca těch 10 éček a odečtení Vaší marže, zbyde na výrobu koule tak 70-80 korun a to jsem ještě hodnej... Máte to zapotřebí, prodávat koule, který maj i jiný?
Další a velmi úsměvný mi přijde, jak píšeš o tom, že jste koule krátce zkoušeli - jak to bylo dlouho a jaké možství? Podle mě, si tímto docela kazíte jméno...

Dulf - Profil | St 14.3.2012 8:21:37

Zdar.Nevím,co tu ještě řešíte.Z odpovědi Vladyse jasně vyplívá,že se jedná o boilií od stejného výrobce,otázkou zůstává jakost použitých komponentů.A to ať si každý potenciální kupec rozhodne sám.Pokud KN usoudil,že se jedná o výrobek ,který je hoden jeho jména,tak v tom nevidím problém.
Osobně používám jiné boilií a a ani bych to nijak neřešil, o nic nejde.

Slavíček - Profil | St 14.3.2012 7:46:23

Nevím proč se hádate ! Rozhodující je jestli to chytá a s pokud se někomu nelíbí cena tak to nemusí kupovat . Ostatně Vítek taky vozil koule z Holanska a prodával to pod svým jménem jako kdyby to vyráběl on . Tím nechci říct že Karel to dělá jenom se myslím že ta diskuze nemá smysl .Anglické firmy si nechají vyrábět věci v číně pak tam hodí svoji značku a taky se k vůli tomu nikdo nehádá a svým způsobem to je taky podvod . Člověk čeká kvalitu anglie a místo toho dostane šit z činy z velkou přirážkou !

ELITE - Profil | St 14.3.2012 7:06:05

Divím se že se k tomu KN snížil, měl jsem o něm jiné mínění, ale delší dobu už zjišťuji, že nejsem sám....

Stroft - Profil | Út 13.3.2012 22:49:23

Jestli Karel přemýšlí u výroby koulí, tak jako u vody při rybolovu, tak to zůstanu u kukuřice:-))

Hermis_s - Profil | Út 13.3.2012 19:26:12

anakonda >> Jeste si zapomel dodat:'Nikl jr. a Enigma jsou nejlepsi'...

Kocháč - Profil | Čt 28.2.2013 21:58:06

Modrý šílenec >> někdy se musím smát těm zárukám. Než dojdou pytle ke konečným prodejcům, tak je velká část záruky v prdeli. No a třeba esence aroco mají pokud se nepletu záruku některé třeba jen 30dní :-) Takže fabrika něco udělá, potom to trvá než se to dostane ke koulís firmám, tam se to válí v regálech, potom to zpracují a buchnou rok a může i být, že jsou suroviny prošlé než se dostanou k zákazníkům :-) ale obal toho snese

rover - Profil | Út 20.3.2012 21:15:48

Kdo podniká v čemkoliv, má pouze jediný záměr, ... vydělat ! Dále je to pouze o odvaze, kolik si na daný produkt přihodit. Takže, zvučné jméno nemusí být vůbec zárukou "cenové" kvality, potažmo poctivosti, ovšem to samé platí u zcela neznámého výrobce. Nenechat se napálit znamená vědět o pořizovaném produktu maximum, resp. je nutné se na případnou koupi náležitě "vědomostně" připravit ! Pokud chci cosi používat, musím na 99% vědět, jak to funguje, jinak střílím do tmy :-(

zubacik - Profil | Čt 15.3.2012 12:52:36

PaJaS >> Riešiť tu nič nemienim .Je to jeho vec.Každy nech si urobi vlastnu predstavu.Veci ktore šlapu budu ludia kupovať či to už robi Karol, Peter,alebo Jano :-))) Tej rybe je jedno kto to vyraba hlavne,že jej chuti.

PaJaS - Profil | Čt 15.3.2012 12:24:28

Rams >> Mně to spíš přijde, že někteří to řeší jako kdyby jim tim KN proved něco hroznýho. Přitom se tu nedávno objevila diskuze na téma stejný výrobek od více firem, takže se to běžně děje. Co se týká ceny. Máme tržní ekonomiku, kdo chce koupí, kdo nechce, má přeci možnost se poohlédnout jinde.

PaJaS - Profil | Čt 15.3.2012 11:15:39

Malecek >> A co je podle tebe špatnýho na tom, že si firma nechá vyrobit produkt u jinýho výrobce (v tomhle případě třeba kvůli nedostatečný kapacitě výrobní linky) a pak ho prodává pod svym jménem? Firma kde dělam, takhle taky vyrábí pro několik jiných. A světe div se, nikdo s tim nemá problém. To že jeden to pak prodává za tolik s takovym obalem, další za 2krát nebo třeba Xkrát tolik s makovym obalem už je čistě jejich věc, pokud jsou to schopný prodat.

big.John - Profil | St 14.3.2012 22:04:58

MifakM >> pojď na mou hruď bratře :-)))

vahaj - Profil | St 14.3.2012 19:52:22

Kocháč >> Neberu. Beru toho akorát tolik, abych poznal, kdo o tom něco ví a kdo jenom papouškuje:-)))

martin1893 - Profil | St 14.3.2012 19:14:32

úplná blbost,doufám že tomu snad nikdo nevěří.....sice kšef je kšeft ale zrovna Karel Nikl mi příjde jako férovej chlap

RST - Profil | St 14.3.2012 17:49:46

bobrman >> Už zmutovala a menuje se Netipa:-))))

Poušťák - Profil | St 14.3.2012 17:17:12

Jirka Klíma >> ELITE - 14.3.2012 17:01:18 >> za toto ale nemůže K.Nikl ale kamarád,protože to co ukazuješ je druh bakterie,která to bolie postupně rozežere.

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | St 14.3.2012 16:24:32

TWIN 69 >> 400 - 500 za kilo je právě málo. Já bych jim tu cenu napálil na pár tisíc. Oni by je ty kraviny kolem kaprařiny přešly a byl by klid

zubacik - Profil | St 14.3.2012 14:35:20

viceroy >> Nebolo to myslene v zlom a som rad,že si to tak zobral,ale ak niekto tvrdi,že je v jeho vyrobku 600g extraktu.Bud je vôl on,alebo chce spraviť vola s teba. :-)))

Venca888 - Profil | St 14.3.2012 13:48:04

Kubánec >> marže ale přece závisí na tom, za kolik dokážeš prodat. Když ti situace na trhy a vstupní náklady dovolej marži 1000%, tak ji tam přece dáš... byl bys blbej, abys to neudělal.

Kubánec - Profil | St 14.3.2012 13:40:33

c@rpmaniak >> No ale, když zjistíš, že vedle u čongů ty samý boty maj za třetinu, tak zpozorníš. A pak se dozvíš, že to dokonce pro náš trh šijou ve stejný fabrice, tak už začneš hulákat, ne? A o tm tahle diskuse je.

Kubánec - Profil | St 14.3.2012 13:38:33

Dring >> Ty a to já si zase myslim, že je to vlastně jedno kterej z těch zlodějskejch sráčů tam bude.Nedávno říkali (jsem nějakej chytrej, asi čtu mladou frontu), že když by ročně ušetřili 5% na tom co se rozkrade na státních zakázkách, tak to pokreje roční zmrazení důchodů a zvednutí daní o jedno %.

Ty voe a teď si vem, že by ty ukradený prachy odhalili všechny. Tak jdu do důchodu hned! :-) :-) :-)
Ale to se u nás bohužel nestane...

retrívr - Profil | St 14.3.2012 13:24:22

Kubánec >> Ve většině volnočasových aktivit jsou marže jak píšeš i několika stovek %. Platí ho hlavně u oblečení, zvláště zimního.Mám to ze zkušenosti.Marže obchodníků a odvody státu jsou největší finanční prokletí tohoto státu.To ale snad ani není třeba rozebírat.Co se píše tady o maržích 20-30% je opravdu úsměvné.

Loyd George - Profil | St 14.3.2012 12:26:15

By mě zajímalo, proč by měl člověk kupovat vařené těsto v ceně 300 kč/kg? To je zarážející. Já dokážu si představit, že někdo rybaří rád a chce těm rybám nějak přilepšit a tak jim tam háže spoustu jídla ale nač tam házet 300 kč/kg, když může pěstovat žížaly, nebo zasadí kukuřici, obilí, kde ty ceny jsou do 20 kč/kg a ten kapr si dopřeje, tomu bude chutnat. Ale ovšem pokud rybář postrádá soudnost a je zmaten marketingem, tak netouží po rybaření ale touží po mamonu jako je ten největší kapr v rybníce a když ho uloví pomocí nejmodernější technologie tak nejsou spokojení a chtějí toho kapra lovit stále dokola, čím víc tím líp, ale to už nemá s rybařinou společného nic. Ten daný jedinec je lapen do svého mamonu a jako král Midas odsouzen k věčnému osamění. Lovu zdar.

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | St 14.3.2012 12:18:12

Unca >> Psal jsem někde, že nenávidím kaprařinu? Já kaprařinu obdivuju, zkoumám jí. Kaprařina je nádherný fenomén. Jako celek úžasná. Tím, že do ní rýpu, zkouším, co vydrží

Přemet:-) - Profil | St 14.3.2012 12:04:28

libec77 >> Víš, já jsem si to číslo ale nevycucal z prstu. Než jsem prozřel, tak jsem taky věřil, že to bude menší, ale opak je pravdou. A přesně jak psal Unca, s marží 20-30% by se to mnoha prodejcům opravdu nevyplatilo. Samozřejmě neznám poměry u všech prodejců, je možné, že někteří nepotřebují takové marže, respektive jim je výrobci ani nenabídnou z několika důvodů. Jejich prodejna je na malém městě, kde se nebude až tolik prodávat, nebo to na ně prostě jenom zkusí a buď na to přistoupí, nebo ne. Pokud ano, zbyde víc pro výrobce, pokud nepřistoupí, budou na tom stejně jako u jiných prodejců. Jak říkám, nemám tu cifru vycucanou z prstu, takže nefabuluju......

Poušťák - Profil | St 14.3.2012 11:58:02

Květoš - >> Zamkni to,bo za chvilku se dozvíme kolik je marže Veslonosa...o)))))))

Dulf - Profil | St 14.3.2012 11:41:37

SNOW >> tak si tu připadám jak u prof.Chocholuška.Když se vám to zdá drahý,tak jediná obranna je to nekupovat.To samé jako když před lety chtěly zdražit máslo na 60 kč.Venku to tak udajně funguje normálně.Jeden rok kupujte koule do 250 kč a s kilem za 500 se může jít fotit.Vyjde to nastejno.

libec77 - Profil | St 14.3.2012 11:34:40

Přemet:-) >> Marže se pohybuje 20-30% takže sem nespadl z višně.Takže žádnej luxus.
Až to bude kolem 50-100% jak tu tvrdíte tak si takovej krám otevřu taky.

zubacik - Profil | St 14.3.2012 11:27:31

TWIN 69 >> Ano pisať o tom nebudem ani ja.Ked som bol kamaratovi pomôcť nakladať tovar nahodou som dostal do ruk papier ktory som nemal.Ak by si takto prihadzovali obchodnici s potravinami tak pokapeme od hladu.

Přemet:-) - Profil | St 14.3.2012 10:46:48

Hermis_s >> A další... Opravdu nepřestřelil..... Pokud víš něco jiného než já, poděl se s námi o to, prosím :-)

Kolda28 - Profil | St 14.3.2012 10:42:06

To tady zas mame zhavou diskuzi na tema KN vs kdokoliv. Lidi co maji dobre zkusenosti s KN si do toho stejne nenechaji kecat od druheho tabora, ktery by si zas u KN nikdy nic nekoupil. Ve finale to mame krasnou reklamu pro Raven a KN.

retrívr - Profil | St 14.3.2012 10:35:14

Nejlépe se vydělává na lidské blbosti.

Přemet:-) - Profil | St 14.3.2012 10:35:02

SNOW >> RST, né, že jsem se přiblížil, já to vím, jak to je, takže ta marže je realita, nikoli pouze má domněnka. Teď nepíšu nic proti prodejcům, chraň bůh, spíš napadám tu věc jako celek, abych možná třeba pár lidem otevřel oči.... Což se stejně nestane....

RST - Profil | St 14.3.2012 10:30:02

libec77 >> Nespadl je to realita, hodně se té marži přiblížil.

Venca888 - Profil | St 14.3.2012 10:04:28

Netipa - poslední hrdina MRKu >> to je normální... jako ve všem. Většina lidí, když si koupí flašku vína za tři stovky, bude se rozplývat nad kvalitou, i kdybys do tý lahve přelil víno za kilo. Platí - je to drahý, tak to přece musí bejt kvalitní. Ve finále je to o dobrym pocitu, žes udělal maximum pro chycení ryby... v tomhle směru zahnáno do extremu (nic jsem nechyt - já idiot jsem měl koupit ty dražší)

SNOW - Profil | St 14.3.2012 10:02:12

meteor >> jasny.. ale i pres to.. ze si koupim 20 kilo od karla,michala,lukase......... a buh vi od koho.. nikdy se nedostanu na cenu jak v nemecku. to ze kdz si objednas v cechach 20 kilo a hned ti nekdo vola a rika ti jake bomba podminky ti udela.. :-D ... ja na to tady proste (_!_) ...... :-D

zubacik - Profil | St 14.3.2012 9:50:39

Mára85 >> Akolko mesiacov v roku robi murar-zednik?Ak by platy zdvihli na ten pomer tak budeš pod stanom.

foxxx - Profil | St 14.3.2012 9:48:47

MifakM >> Viz.Snow a jeho odkaz...takhle to nejde brát,za ten litr toho máš skoro tři kila.
Malé balení jsou vždy dražší,je to tak u všeho,s tím se musí počítat.
Já být obchodník,tak prodávám za nejvyšší možnou cenu,kterou mi trh a zákazník dovolí a vím,že v klidu prodám.

retrívr - Profil | St 14.3.2012 9:40:53

Cena je dána poptávkou a ochotou zaplatit.Vzpomínám, že zde proběhla anketa, kde byly cenové relace, které byli účastníci schopni zaplatit. Bylo hodně takových, co byli ochotni platit až 500,-Kč za Kg. Na to jistě obchodníci slyší. Pak se nedivme.

MifakM - Profil | St 14.3.2012 9:28:54

SNOW >>

Že by u nás byli prodejci víc nenažraní ? :-)

Rams - Profil | St 14.3.2012 7:23:12

Zlatá kuku... Také jsem koule KN bral, ale teď se mi nějak už nechce, i když vysvětlení vladys chápu.

viceroy - Profil | St 14.3.2012 7:17:33

to je teda GOL , aspon se spalili priznivci KN pokud to nevedeli , kvalita je druha vec a verohodnost treti , treba pristi rada ponese nazev 2 KXN BAITS , mivardi ma VYZUTEHO TONDU a priznivci karla maji VYCURANEHO KARLA

P!F - Profil | St 14.3.2012 1:49:42

vladys >> Kurna Vladys, uz dlhu dobu sa nevenujem kaprom, guliam atd... Na tuto diskusiu som klikol nestastnou nahodou, skratka som netrafil a ked vidim prispevok od Teba, co Ta fakt beriem za jedneho z top rybarov v tomto smere, tak som to precital. Sice je pekne ze tie gule funguju, ale to, ze si nijak nevyvratil predmet tejto otazky je hodne zle... Chapem ze aj zla reklama je reklama, ale ked svojou odpovedou viac menej potvrdis, ( nevyvratit a potvrdit je na MRKu fakt detto ) ze to iste maju aj inde a ako poznam raven urcite lacnejsie nez u vas, to je hodne destruktivna reklama, ja si skorej myslim ze MM by to mal zatrhnut kvoli tomu aby nestratil zakaznika co pravidelne inzeruje...

PS: vobec neriesim predchadzajuce prispevky, som v tomto smere absolutne nestranny, necital som ich. Len sedliacky rozum. Pokial sa mylim, kludne mi to vysvetl,i ze to je inak. Je samozrejme mozne ze raven si to nechava robit v cine z uplne inych komponentov, ale tak ako si to napisal to vyzera vselijak...

Gandhi - Profil | Út 13.3.2012 23:52:59

carpjena >> no kámoš na to chytá a říká tomu vyzutej lojza )))
jinak k tématu nevidím to jako nějakej velkej podvod,je to holt kšeft a každej se snaží za min. náklady max. zisk nevidím na tom až tak nic špatnyho,někteří tady to moc žerou ,nelíbí,vadí,nekoupím(koupím jinde),tečka.

čeman 29 - Profil | Út 13.3.2012 22:21:34

Uprime si myslim ze zde padaj ponekud neopodstatnena obvineni a ze jde tak trosku o zavist,zda se mi hloupe nekoho osocovat a psat takove nesmysly kyz vetsina pisatelu sama na tyto nastrahy chyta,dle meho je to jeden velky nesmysl........

Halen - Profil | Út 13.3.2012 21:36:35

Můj názor je, že to je účelově založená otázka s cílem zdiskreditovat, pošpinit. Čili nečestný způsob obchodní soutěže. Mimochodem, pro tyhle koule z Nizozemí je na jejich stránkách pro ČR jako distributor uvedena firma, co ty koule prodává za 250,-

strage lorďs - Profil | Út 13.3.2012 21:25:18

Květoš - >> Která z firem má 100 % vlastní produkci boilie? Mikbaits - 100% - nakupuji přímo u něj doma (teda vedle ve firmě). Dovedete si představit směs všech těch vůní co prej voní kaprům na jednom místě? Fantazie, maželka tam odmítla se mnou chodit.

Nikla jsem koupil letos poprvé a když jsem si je zozdrolil a prohlednul tak nevěřím že to je sračka. Nechytám moc dlouho takže každy rok zkouším něco nového a těch zkušeností némám tolik. Každopádně se mi líbí, že existujou český výrobci kteří mají kvalitu snaží se makat. Když si vemete veškerou výbavu kterou máme tak většina se dělá v Čině kde jsou čtyři fabriky které to všechno šijou a vyráběj z plastu a každej kdo zaplatí si tam dá svoje logo a je to. A nikomu nevadí krabička kterou má na výstavě každá firma s jiným logem ale i s jinou cenou, za značku se platí. A pokud je česká a kvalita se mi zdá dobrá tak je podpořim.

ryba domácí - Profil | Út 13.3.2012 21:10:27

Není nutnost vyrábět všechno sám, ani by to nebylo ekonomický. Přebalování mi nevadí. Pokud ale k tomu napíše, že je výrobce, tak je to podvod. A je jedno, že třeba ostatní to dělají taky. Ledaže by se to dělalo podle jeho receptu, to pak by bylo vše OK.

RST - Profil | Út 13.3.2012 21:00:02

donald5 >> Dovolím si tě poopravit suroviny nakupovat jen od výrobců a nebo přímých dovozců....... mnozí prodejci ředí a ředí a ....................

donald5 - Profil | Út 13.3.2012 20:58:16

Květoš >> pokud doopravdy chceš utrácet peníze a vědět za co, tak musíš začít sám koulet a doufat, že tebou koupené ingredience a přísady jsou takové, za co je prodejci vydávají.Jen tak budeš mít jistou že je tam to, co by jsi u špičkového boilies chtěl a očekával.

Tavris29 - Profil | Út 13.3.2012 20:55:10

Květoš - >> Od Nikla bych si nekoupil ani ponožky. Ale jedno se mu musí nechat, obchodník je to jako hrom.

RST - Profil | Út 13.3.2012 20:51:14

Květoš >> Jestli chceš mít jistotu že víš za co utrácíš peníze nezbývá než si koule dělat sám. Jak poznáš podřadný koule od TOP koulí??? To prostě když nevíš z čeho jsou nejde poznat, a nikdo ti pravdu neřekne, v první řadě je to byznys.

Květoš - Profil | Út 13.3.2012 20:46:17

Nemusíte se tady hádat a napadat.Přispívejte k tématu o to tu jde a ne o to,kdo s kým bude chodit za ruku.Jde o to nenacpávat kapsu jak osel někomu,kdo se směje jaký jsme všichni blbci a on vaří balík na podřadných koulích bůh ví odkud a bůh ví čeho !?Chci utrácet svoje peníze za to co chci ne za to co si myslím,že to je a vlastně není!!!!!Za mě je to něco nevalné kvality a velice lituji utracených peněz.

Kocháč - Profil | Út 13.3.2012 20:37:49

Květoš >> Není to žádnej podvod, jen obchod. Spousta firem prodává pelety třeba halibuty a myslíš, že je dělají?
Mně je spíš líto kluků testerů co musí psát reklamní články jak to na ty hotovky jezdí.

Drinks - Profil | Út 13.3.2012 20:34:41

Zábava:-)

Peta Dobeš - Profil | Út 13.3.2012 20:34:28

anakonda >> doktorééééé,a jak je možný,že na výstavě jedna osoba od karla říkala,že si to nechává posílat z holandska a výrobní cena je mezi 35 až 40 kč??!!tak z nás taky nedělej ventily!!!

Květoš - Profil | Út 13.3.2012 20:31:00

No hlavně jde o to,abych tady nepřeplácel nějakou přebalenou plevu,kterou nakoupí za 30kč a nám to tady prezentují jako svou bombu za úplně jiný prachy!To je asi trochu podvod.Chci za svoje peníze to co reklamují to je jejich výrobek a ne bůh ví co z holandska.Potom je to klamavá reklama a uvádění zákazníka v omyl.A to asi není tak úplně v pořádku ........

mypeters - Profil | Út 13.3.2012 20:01:32

Pavel Misař >> FishingKing - 13.3.2012 19:59:31 >> Vsechno je lepsi jak Rawen Fishing.

FishingKing - Profil | Út 13.3.2012 19:59:31

Nikl je lepší než Ravem Fishing

mypeters - Profil | Út 13.3.2012 19:54:34

A je vyreseno,budem sedet doma a delat si to sami.

agig - Profil | Út 13.3.2012 19:48:51

Květoš - >> Ahoj proto nic nekupuji a dělám si to sám a jsem v poho dnes se nedá věřit nikomu a peníze to je mocná čarodějka a pro peníze lidi dělaj horší věci jak přebal ;-) ;-) doma si to uvařím tomu jedinému věřím ;-)

Kocháč - Profil | Út 13.3.2012 19:45:53

(bedna) >> Můžeš si objednat 5kg, vyjde to levněji a mělo by to vystačit tak na šest až sedm dílů růžovky.

Kocháč - Profil | Út 13.3.2012 19:33:06

anakonda >> Nedělejte ze sebe hlupáka pane doktore, víte prd jak to v tomhle kšeftu chodí. Máváte tady zuřivě praporem a při tom zbytečně. O nic nejde, jen snad, že ty koule co prodává karel se dají koupit o pár desítek korun levněji v Ravenu.

Červené karty: Dave≻